možda ti ovaj topic pomogne
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=20866
Printable View
možda ti ovaj topic pomogne
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=20866
Joj Gago, tako mi je žao, baš sam bila uvjerena da će sve biti dobro :cry: Pusa bebici, držite se! :love:
Da li netko zna zašto su povučene "sa liste " D3 kapi za djecu? Znači ne samo da se ih ljekarne više ne mogu nabaviti, nego nisu niti na listi od HZZO.
Imaš na mislim zdravlje djece topic o tome... ;)
TinnaZ raspolazete krivim informacijama.
Plivit D3 kapi se i dalje nalaze na vazecoj Listi lijekova HZZO-a (zadnja Lista je objavljena 13.03.). Plivinih D3 kapi nema na trzistu posljednjih mjeseci (trebaju doci u ljekarne uskoro) zbog redovne izmjene u procesu proizvodnje.
Plivit D3 nisu povučene s Liste, ne znam odakle takva informacija. Nova Lista lijekova vrijedi od 13.03. i te kapi su i dalje na Listi, ali trenutno se ne proizvode.
cure, trebam pomoć homeopata, ali i ostalih
kćer od 12 godina je zakurila 39 i nakon krvnih i urino pretraga dobila dijagnozu urinoinfekta.
na početku te priče (prvi dan, ponedjeljak) uzimam po uputi homeopatice pripravak u slučaju vioroze, no kad sam saznala da nije viroza, prestajem to uzimati (nakon jednog dana).
kako maloj nije baš bilo bolje unatoč antibioticima, odemo mi danas u specijaliziranu privatnu kliniku za urinoinfekte i ljudi ustanove da ona uopće nema urinoinfekt, već virozu, najvjerojatnije adenovirus. dijete osim glavobolje nije ni imalo nikakav drugi simptom.
na kraju priče danas popodne ja kurim 37 i ne mogu stupiti u vezu sa svojom homeopaticom pa pitam - smijem li opet uzimati pilule protiv viroze. pitam jer je napomenula da se ona piju najviše dva dana, pitam i ovo - što s temperaturom u 33 tjednu?
jadna sam i ljuta, imam glavobolju i molim vas da mi pomognete.
malo sam se skulirala, mućnula glavom, popila homeopatske pripravke i najela se trešanja. temperatura pala, glavobolja prošla.
Imam ja jedno pitanje, pa ako netko zna. . .
Procitala sam u jednom postu, netko je cuo/nacuo/procitao negdje, da se u vodu za kupanje kapne par kapi cajavca za prevenciju sirenja bakterija.
Pitam zbog moje bebe koja vodi borbu sa E.coli, mogu li ju kupati tako? I mogu li kupiti od DM-ove marke, naime na uputama ne pise da se moze koristiti za kupke. . .
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru :heart:
Pina... eterična ulja iz dm-a nisu prava eterična ulja! Mozda po mirisu, ali ne po sastavu.
U bio&bio Ilica 72 imas prava eterična ulja (skuplja su dvostruko) i ona (u adekvatnoj kolicini unutar vode) smiju ici u dodir s kozom.
Hvala Anita, ima bio&Bio i blizu na krizanju Selska/Ozaljska pa cu svratiti. :*
Hm, zgodan topic :)
Baš lijepo od stučnih forumašica što navrate ovdje :love2: .
Evo i mene sa jednim pitanjem.
Hormoni(LH,FSH i sl)-svi su ok , a testosteron je malo povišen 3,4 (ref. za žene 0,35-3,1).
Čekam nalaze slob.testosterona,SHBG,DHEA i još nekih, ali zanima me konkretno da li ovako malo povišen testosteron
može stvarati probleme kod začeća?
Koga god pitam da mi kaže nešto o testosteronu i di god pogledam na internetu kaže: muški spolni hormon :lol: , toliko i ja znam.
(ako išta znači-bolujem od hipotireoze, možda je to nekako povezano?)
:*
Testosteron je hormon koji kod zena (i muskaraca naravno, zato i jesu "takvi") izaziva "horny" stanje.... mislim da ce to samo pomoci kod zaceca! :lol:Citiraj:
Suncem.m. prvotno napisa
To ja zovem brzim odgovorom. Hvala od :heart:Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
Znači :D za testosteron (to objašnjava neke stvari :lol: )
hvala
Naravno, moj odgovor nije stručan, ali kao što si vjerojatno zamjetila iz vlastitog iskustva, on je točan! :lol:
Zivjeli testosteroni! :D
živjeli :D
ma meni se nakeko čini da (pogotovo ovako malo povipen) ne bi trebao raditi probleme.
Hvala ti u svakom slučaju. ;)
Možda se još neko javi sa kakvom informacijom.
Da li netko ima neku informaciju o djelovanju i nuspojavama kreme za kožu kojoj je osnovni sastojak vitamin A.
Moja Ema ima grubu kožu sa sitnim prištićima na obje nadlaktice. Mazala sam ja svime i svačime za atopičnu kožu (Mustela, A-derma, Trixera...). Napretka nije bilo. Inače ima osjetljivu kožu i preko zime grube obraze.
Doktorica nam je za probu dala 10 dana sirupa protiv alergije.
Napretka nije bilo.
Sad nam je dala da nam u apoteci smućkaju kremu od A vitamina. Mažemo s njom tek 3 dana.
Kod dermatologa nismo bili. Da li da odem ili da mažem s kremom o kojoj neznam ništa (osim da se koristi kod ihtioze), posebno kakve su nuspojeve? Nekako mi zvoni da taj A-vitamin nije baš bezazlen.
Suncem.m, doktorsko pitanje: zašto si uopće radila te pretrage?
Akne, hirzutizam, neredoviti ciklusi ..., problem sa začećem ... ?
Nema pravila (doktorski odgovor)!
Povišen testosteron nalazi se u stanjima koja su povezana s otežanim začećem, primjerice PCO. Hipotireoza također, iako ona na drugi način i bez izravne veze s poremećajem spolnih hormona. Međutim, to ne mora ništa značiti.
Većinom osobe i s takvom "neravnotežom testosterona" (za koju zapravo i ne znaju) postaju bez problema sretne mame.
U pitanju je problem sa začećem.Citiraj:
mami prvotno napisa
A zbunjuje me to što za PCO čitam da LH i FSH budu u neravnoteži(sad se ne mogu sjetiti ali u lut. fazi jedan mora bit veći od drugog)
a meni su oni i svi ostali ok.
Testosteron je malo povišen, TSH je oko 10 ali pijem tablete da ga dovedem u ravnotežu.
Eto samo me zanimalo da li test. sam za sebe govori nešto.
Hvala mami. :love:
Imam i ja jedno pitanje, pa ako ima netko tko zna...
koliko je objektivno opasno stanje kad biopsija prostate pokaže loš nalaz i kad preporuče operaciju? Koliko je takva operacija teška? Da li iza operacije uvijek slijedi zračenje? Kakve su prognoze?
Anita, ja sam danas kupila u DM-u ulje cajevca kojeje pravo (ako sam dobro shvatila).Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
To nije kao ona ostala njihova etericna ulja, u drukcijem je pakiranju i nalazi se na drugoj polici (medju lijekovima).
Ja sam mislila na to ulje cajavca, nije etericno, od one njihove marke je. Stoji medju vitaminima, dodje 19,xx kuna.
Zna li netko, da li je netko to radio, da li to mogu kapnuti u vodu za kupanje bebe, zbog E. coli? I koliko?
Fidji, probajte mazati sa Balzamom od noćurka, dr Theissa. On je blag,posebno za osjetljivu dječju kožu.
Može mi,molim vas,netko stručan reći što smijem koristiti protiv upale grla i općenito protiv lošeg stanja organizma (umor,vrtoglavica,grlobolja..) s obzirom da dojim. Bojim se da ne prodam boleštinu klincima. Znam da antibiotik ne dolazi u obzir, koristim med,čaj-klasika. Hvala
postoji topic http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=707513#707513
ali da pitam i ovdje da bude brže, ponosna mama je u bolnici i čeka odgovor
ima kroničnu upalu tankog crijeva; sljepljena su joj uz zdjelicu (ili dolje uz zdjelicu; nisam ziher, da ne velim krivo)
uglavnom, treba piti MEDROL 40mg pa će postupno smanjivati dozu
terapija treba trajati 2 mjeseca
navodno ima neke sastojke koji mogu uzrokovati zastoj u rastu djeteta ako nastavi dojenje
treba mi dežurni farmakolog, pliz
Svima unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
Zbog krvavog iscjetka u 9 tjednu trudnoce bila sam u bolnici i svi su nalazi i brisevi u redu. Ja inace imam vec godinu dana uobicajeni spotting koji se nastavio i u trudnoci, taj mi se smedji iscjedak javio 3 puta sad u trudnoci po 8 dana prvi put, pa tri dana i sad traje 7 dana, s time da je taj teci put bila jedan dan krvava sluz pa sam isla na hitnu.Dakle,svi nalazi i brisevi su u redu, a oni su meni ipak pripisali MEDAZOL vaginalete.Kako sam procitala da nisu preporucljive u ranoj trudnoci,ne znam sto da radim. Ici cu popodne svojoj gin po savjet,ali trebam i vase strucno misljenje.Hvala vam puno svima!
cure ne znam dal mi tko mze pomoci. gdje se najbrze moze napraviti elastaza u fecesu u zg? u klaicevoj se ceka preko mjesec dana,..? moze i privatno?
mozda tu
http://www.laborcentar.hr/index.htm
Ili možda ovdje?!
nitko u hrvatskoj osim klaiceve a tamo se jako dugo ceka :cry:
imam i ja jedno pitanje: što na nalazu od vađenja krvi znače MCH, MCHC i MCV
MCH, MCHC i MCV su elritrocitske konstante (vrijednosti dobivene računskim putem, a iz njih se može procijeniti karakteristika eritrocita):Citiraj:
anjica prvotno napisa
MCH = srednji sadržaj hemoglobina u eritrocitu
MCHC = srednja koncentracija hemoglobina u eritrocitu
MCV = srednji volumen eritrocita
sanjam71 hvala :)
i drugi put :*
RTG nalaz kaže ovako:
na snimci lumbalne kralježnice vidljiva održana lordoza. (kužim što je lordoza, jel "održana lordoza" znači OK?)
Pseudoartroza između hipertrofičnog poprečnog nastavka L5 kralješka i sakruma s lijeve strane.
rtg status zdjelice i oba kuka u granici normale.
Koliko je nalaz uredan, a koliko bih se trebala zabrinuti?
Zadnjih 4 tjedna patim od probadajuće, povremene boli u gornjoj lijevoj četvrti gluteusa (da ga što preciznije lociram :mrgreen: ) koja se "šeta" više prema kičmi i lijevo prema kuku. Od straha da ne probode (boli kao živac u zubu, ali potpuno nenadano) ne oslanjam se na lijevu nogu, jer kad "uklješti" onda me od boli sruši na pod. Nakon par minuta je OK do slijedeće prilike.
Nikada me ranije to nije boljelo i prije toga nije bilo nikakve uvertire niti naglih pokreta koji bi, eventualno, pokrenuli taj problem.
Može li mi netko odgovoriti što kaže nalaz, doc mi radi tek sutra popodne.
Unaprijed hvala.
a jesi trudna :mrgreen: salim se, ne znam ti odgovorit, samo san tila napisat da je i meni bilo identicno tako u trudnoci, posli poroda bi proslo. grozna bol...
Sada to nikako ne bih ni željela jer sam se prekjučer triput poslikala na rtg-u.Citiraj:
luce2006 prvotno napisa
Inače, ne bih se previše ljutila. :) Što ne znači da bi svi ukućani procvjetali. :mrgreen:
Održana je ok.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Dio kralješka (poprečni nastavak) je veći nego bi trebao biti (može biti kongenitalno, urođeno) pa dodiruje sakrum, a zbog toga se na tom mjestu napravi tzv."umjetni zglob" i zbog tog te može boljeti.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Eventualno možeš tražiti da te pošalje na MR LS kralježnice.
lidia, puno hvala na odgovoru.
Jedino što me sada zanima je znači li to ketonal do besvesti (dokle god boli) ili postoji neka druga terapija? Da li je (iz iskustva) to bol koju potiče neki vanjski čimbenik ili jednostavno boli kad mora boljeti?
Što će mi točno reći MR LS kralježnice?
Mogu li vježbanjem popraviti situaciju?
Mislim da vježbanjem možeš smanjiti bolove. Ne znam jel te dr. uputila fizijatru ili neurologu?
MR prikaže stanje diskova, ako postoji "izbočenje" diska on stisne živac pa to uzrokuje bol (koja se obično "spušta" u nogu).
Nisam još bila kod doca. Sad mi je tek u utorak popodne.
A to, da li mi se bol "spušta" u nogu me i on pitao.
Ne, uopće mi se bol ne spušta u nogu :/ .
Drži se visine kuka i to u predjelu gornje lijeve četvrti gluteusa, pa lijevo i naviše, u donji dio kičme. U nogu ne.
Hvala ti još jednom. :)