mislim da se razumijemo, opet govorim da ne opravdavam, ali ti sigurno nisi usamljena u svom problemu.
pa koliko ljudi danas živi iznad svojih mogućnosti, skoro pa svi. osim forumašica na rodi :mrgreen:
koliko ih ima minuse, pa prekorače minuse, pa im ukinu minuse, pa žive bez plaće dok ne podmire minuse, pa ne plaćaju režije, pa žive bez plaće dok ne podmire ovrhe, pa se razbahate s karticama, pa žive bez plaće dok ne plate dug na kartici, pa dižu kredit da vrate dug na kartici, dug za režije, dug za minuse...
sve je to skupa - neodgovorno. jer na kraju, krajeva, moraš se rastegnuti onoliko koliko zarađuješ. jer sve te minuse, kartice...sve to možeš samo jednom iskoristiti.
ali, kažeš si, a hebemu vraga, neću ovaj mjesec platit struju i telefon, platit ću drugi mjesec. onda je to drugi mjesec već dvije struje i dva telefona.
ili, ajde kupit ću si na american cipele, na 3 rate. pa jedna rata ovog, jedna rata onog - i hop, odjednom nemaš za vrtić.
pa se onda nekako ipak skrpaš. pa slijedeći mjesec ne ideš ni na kavu. i tako.
svatko si nekad (ok, ne baš svatko) kupi nešto što tada je totalno izvan njegovih mogućnosti. kolko god to neodgovorno bilo.
po meni, kao prvo on mora postati svjestan problema. da to to više nećeš trpiti. ja bih čak prije inzistarala na tom trošenju nego na laganju. laganje je vezano uz trošenje. da bar dva mjeseca prođe, a da ništa ne potroši. da vidi da se i tako može živjeti. i kao drugo, on mora stvarno ostati kompletno bez prihoda. i bez telefona.
pa kad bude više zarađivao, moći ćete svi zajedno više i trošiti, neće dovjeka morati se odricati te coca cole i čašćenja ekipe.
ja bih mu to tako nekako rekla, da dobije neki motiv, jer iako nije blizu istini, i meni je lakše kad razmišljam da neću do kraja života morati stalno gledati kako dočekati plaću, i stalno nešto kalkulirati.
ako kocka, ima posla s kamatarima, ima ljubavnicu ili kupuje špičaste cipele :lol: onda povlačim sve što sam rekla, i problem je dublji.
bez 2000 kn.