Za podizanje?
10.000 kn
Printable View
Za podizanje?
10.000 kn
sad se tek s ovom temom susrela, a imamo štednju od 2010.g. na djetetovo ime
upravo sam se čula s bankom u kojoj imamo dječju štednju koja je prošla pa sad mogu dizati kad god hoću..NO, napomenuo tele-djelatnik, u skladu s Obiteljskim zakonom
pa me zanima, koja je najnovija informacija o tome koliko se može podići novaca bez procedure s CZSS-om a da je U SKLADU SA Zakonom?
10.000 kn mjesečno?
pa tako svaki mjesec dok se ne potroši?
ili
da, 10.000 kn mjesecno
nama je istekla stambena pa smo te novce htjeli orociti u drugoj banci
isplacivali su nam po 10 tis.kn do punog iznosa
ali, ne odmah 1. sljedeci mjesec, nego recimo 19. ako su prvi put isplatili 19.
kod stambene je malo drugačije jedan dio isplačuju na djetetov račun, jedan na skrbnikov
sve je islo na skrbnikov racun
limit je isti
ne banka isplačuje jedan dio tebi odmah na račun jedan dio detetu, bar je nama tako bilo prošli puta, ai rekli su mi kad sam novu otvarala isto
jelena valjda JA znam kako su MENI isplatili
vrlo nedavno
ajde ipak provjeri jer i ja sam to radila početkom godine
Sad je kraj godine :)
jelena, je li tebi tako tesko shvatiti sto sam napisala???
ne trebam ja nista provjeravati, jer znam kako je bilo
ne pocetkom godine, vec prije neki dan
znaci, 10 tis.kn je mjesecni limit
ostalo treba provjeriti u svojoj banci
ja se nisam na vrijeme bavila dječjim računom i nisam podigla novac s dječje štednje
uglavnom, moje pitanje je koliko će mi biti sudski trošak za podizanje novca s banke? nisu mi znali reći na sudu, nego kao to sudac određuje
(banka me uputila u Cnetra za soc. rad, oni kažu da već deset godina ne rade to nego da moram na opinski građanski sud u vukovarskoj. tamo mi je naborjala dokumnete koje moram pribaviti, ali na moj upit oko troška postupka samo je komnetirala da naše sudske naknade nisu velike... novaca na računu ima oko 4000 eura i navodno o tom iznosu ovisi nakada... nisam dobivala ništa za kamatu, i još bih sada trebala platiti sudski postupak .... o bože... što drugo reći)
Koliki ti je rok za podići to? Moglo se dizati 10.000 kn mjesečno po djetetu. Za stariju djecu možda i više. Ako su punoljetni mislim da ni nema više limita. Ja sam skužila da mi dozvoljava dizati novac na bankomatu, pa sam dizala i više od toga i prošlo je bez posljedica.
Mojoj je istekla neka stednja i sad hoću nešto s tim izvesti pa sam prebacila na svoj račun bez ikakve naknade. Možeš prebaciti bez pitanja mjesečno cca 1320 eura (10.000 kuna)
Ako ti nije neka zurba, u 3 mjeseca imaš te 4000
1327 eura mjesečno mogu dizati (nisam probala na bankomatu, bankarka rekla da moram doći svaki put kod njih; zaključana je štednja jer je dijete navršilo 15 god.; možda da sam to napravila prije rođendana, možda sam i mogla podići bez problema)
mislim da ću ostaviti pa dizati dio po dio
Pitaj možeš li prebaciti na neki drugi djetetov račun. Mi smo svakom djetetu otvorili tekući račun koji je besplatan do 26.godine i onda s njega dizali novac. Ja sam imala punomoć pa sam mogla i preko internet bankarstva prebacivati novac.
jesam, ali ne daju
ima račun za mlade, ali ne može se prebaciti štednja
i dalje me zanima cijena sudskih troškova, znatiželjna sam
Vrijeska o kojem računu se radi? Kad je zaključani s 15. rođendanom
I zašto ti nije ok , da se svako mjesec dana pojavio u banci, prije ćeš tak novce dobiti nego preko suda.
Pčelica
po webu sam malo pregledala, mislim da nekoliko banaka daje opciju da dijete prebaci novac na tekući otvoren u toj banci
zaba to ne dozvoljava
Moje cure imaju Pčelicu u ZABI. Starija je upravo navršila 18 godina, ima i račun za mlade. Bili smo u banci i može se cijeli iznos sa Pčelice prebaciti na njen račun.
Mi smo baš u Zabi prebacivali tako novac, ali to je bilo pred nekoliko godina, ono kad su nudili nagodbu da se raskine štednja.
Pa kaj nije pčelica do 16. rođendana kaj se tiče kamata( itekako povoljnijih)
Tak je bilo kad je klinka bila tih godina. Poslije je kao po viđenju, ali cijelo vrijeme se može dizati novci. Pred 2-3 godine
I mali ima pčelicu,
Mijenjali su uvjete i smanjivali kamate. Mislim da je sada kamata 0,02%.
Ovisno je kad si počela štednjom , granica je bila mislim 2012.
Medo štedo je do 18. rođendana i ima kamatu od max 1.3 plus nešto premije. Moja ima nešto novaca koji su joj sad istekli i to sam sad digla u par mjeseci s njene štednje i čekam rujan da opet budu trezorci. oni imaju duplo veću kamatu