Zorana, hvala. I ljubomorna sam jer možeš kupiti oraščiće za pranje u dm-u.
Printable View
Zorana, hvala. I ljubomorna sam jer možeš kupiti oraščiće za pranje u dm-u.
Dajte mi nekakvo efikasno riješenje jer ću poluditi. Mačka mi se popišala na kauč prije više od dva mjeseca. Ja sam to prala i ribala sa svim i svačim ali taj grozan smrad se osjeća ko da ništa nisam radila. što da radim? Jeli soda bikarbona izvlači smradove, oće oštetiti kauč ako pospem s njom? Ima li nešto drugo? Tko god ima mačku zna koji je to smrad prestrašan
mislim da je na odredu za čistoću bilo da se posipa soda po tepihu da bi se riješilo smrada
ne znam jel može uništit
čuj, ako toliko smrdi... :mrgreen:
ajd probaj pa javi
meni smrdi tepih malo
al ne od mačke :mrgreen:
barem ne od ove na 4 noge
Trina, a da probaš sodu + ako možeš osunčati kauč? Možda bi sunce pomoglo?
Moje iskustvo je da je ucinkovita kad stavis na svjeze popisano.Citiraj:
Jeli soda bikarbona izvlači smradove
Kod tebe bi onda trebalo dobro smociti, staviti sodu, ostaviti neko vrijeme i usisati (ja sam obicno stavljala i malo etericnog ulja u sodu).
Ja sam jutros posula sodom, nisam močila pa ćemo vidjeti oće išta pomoći. Ma taj kauč je sav jadan, spreman za generalku a ne znam niti s čim bi ga oprala. Na sunce ga ne mogu staviti ali imat će nekih 2 mjeseca fore da se suši bez da ga se koristi. Znate koje pametno sredstvo dobro za te stvari?
sad sam usisala i mogu vam reći da je bilo nekih 90% uspješno. Smrad se jedva, jedva osjeća, soda je izvukla skoro sve.
:DCitiraj:
Trina prvotno napisa
Pa ponovi još par puta postpak, pa možda sve izvuče.
Ja probala sa cipelama, ali samo sam vidjela maaaaliiii pomak, tj. osjetila.
protiv neugodnog mirisa cipela- u cipele staviti sodu bikarbonu, cipele u vrećicu, zatvoriti i u zamrzivač na nekoliko sati
Trebam li navlažiti unutrašnjost cipela?Citiraj:
livac prvotno napisa
Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Vidis ovo cu bas isprobati
Ne bih rekla da je pametno mociti unutrasnjost jer ipak ide u skrinju,pa se zaledi pa odledi :?
Zorana, gdje se kod vas može kupiti soda za pranje ?
Ja sam tražila u ljekarnama ali nisu imali.
Ja kupim sodu u dm-u.
Molim Vas pomozite! Perem pod sa mješavinom sode, kap Čarlija, kap soka od limuna i odjednom su nam svi podovi ljepljivi. Jedno vrijeme je super funkcioniralo i sad katastrofa. Danas sam prala tri puta, prvo s sodom, a onda dva puta s vodom!!!
Kaj soda ne ostavlja tragove na podu?
Podove perem sa vodom u koju stavim malo octa. Pokusaj, ocistit ce ti i ljepljivi pod ;)
čime perete pod kad bebač puže po njemu? voda mi se čini slabim pranjem, a ne bih htjela nekim kemikalijama brisati?
evo da malo podignem temu.
nedavno sam, potaknuta vašim prijedlozima, počela koristiti ocat za čišćenje, a danas sam ga konačno stavila umjesto omekšivača kad sam prala bijelu robu. Stavila sam jedno 3 žlice kako je netko napisao i ispalo je super. Roba nije kruta i uopće nema miris po octu.
Super, super.
Evo opet mene :)
Kad nešto morate dezinficirati, bolje očistiti, može se koristiti npr. čep varikine u kantu tople vode (rukavice na ruke!). Nije potrebno kupovati skupa sredstva koja u sebi ionako imaju varikinu + tko zna što još.
S varikinom se mogu i pločice čistiti i kuhinjska površina (pokušati na manje vidljivom mjestu da boja ne izblijedi - kod većine današnjih materijala prolazi).
Kad stanje prešiša moć octa, onda varikina dobro dođe :)
hvala na savjetima. Ja sam nekidan izvukla u word doc sve korisno s ove teme i s "ja bih htjela da ocat bolje čisti...." da mi bude preglednije.
Ono što me najviše ponukalo na čišćenje octom je bilo pranje tute. Ne mogu zamisliti da mi dijete sjeda na nešto čišćeno domestosom i sl.
rossa..da li postoji sansa da mi to iz worda pasteas na pp? i ja bi voljela imati :)
mene zanima koji su vam eko detrdzenti najbolji i s cim ste stvarno zadovoljne..najvise me brinu sanitarije, s cim ih ribate? ja moram priznati da to radim domestosom ali zelim preci na nesto drugo normalnije
Apropo poda, perem samo vručom vodom.
apropo tute, "sadrzaj" bacim u wc, ako treba pobrisem s malo toaletpapira (ako je bas grozno moze i vl. maramica) i isperem dobro pod mlazom vode. Meni se to cini dovoljno cistim
Donedavno sam mislila da je Domestos idealan za čišćenje.
Bila sam vezana uz omekšivače za rublje svih mogućih mirisa.
Prolistala sam ovu temu i ima zanimljivih pripravaka i recepata.
Važno je da se "ipak kreće", he, he.
Želim prijateljevati s prirodom.:-)
Fifti - fifti kristalna soda i boraks, zamjenjuje prašak za suđericu i slično.
Ima u Nanoteh-u u Zagorskoj.
očistila sam tuš kabinu sa octom i zaista sam jako jako zadovoljna. do sada sam uvijek trošila hrpu sredstava za skidanje kamenca sa vrata od kabine i ribala kao šašava, a sad sam samo našpricala običan alkoholni ocat i prešla spužvicom i sve, ali ama baš sve je otišlo! hvala vam na temi i savjetima, uštedjela sam vremena i osjećam se bolje što ne ispuštam sve one gadosti od sredstava za čišćenje u odvod.
imam samo par pitanja vezano za korištenje octa u tako zatvorenim prostorima: je li puno manji učinak ako razrijedim ocat i koliki omjer octa/vode da koristim a da me ne štipa u nosu kod nanošenja i osjeti li se razlika u mirisu ako u ocat stavim npr. eteričnog ulja lavande (MM ocat strašno neugodno miriše i bojim se da će se zapustiti ako nam kupaona bude miriškala kao začinjena zelena salata jer odbija ući u taj dio stana dok se miris ne razvjetri što naravno traje jer je prostor zatvoren i nema nikakvu ventilaciju)?
pa probaj razrijedit i vidjet kako ti odgovara... probas stavit jedan dio octa i tri vode, ili jaci omjer... ja obicno imam pola/pola za jaca ciscenja i nesto blazu verziju za, recimo ogledala i stakla...
etericno ulje mozes slobodno ukapati, par kapi ce vec pomoc da ne "bazdi" samo na ocat ;)
litala, hvala ti...
idem se igrati! :mrgreen:
ima li kaj da se smučka za pranje televizora od packi,i nekih drugih lakiranih površina tipa iverice