Beti3 prvotno napisa
Kako to misliš -jesu-. Nisu, naravno da nisu. Od kad je čovjek na ovoj zemlji on ( ona) intervenira.
I da znaš, čovjek JEST dio prirode. Tu je da se rađa, da jede ( da bude i pojeden ponekad) da raste i umre. Kao i sva živa bića.
To što smo mi ljudi naučili raditi alate da se borimo protiv divljih životinja i njihovih zuba, kandži, brzine, veličine, otrova i svega ostalog, pa morali smo da bi ovakvi slabašni i nezaštićeni preživjeli.
Nisam lovac, ali sam sva ljeta kao dijete provodila na selu i znam da se životinje moraju ubiti da bi ih se pojelo ili da nas ne ugrožavaju. I znam da sam i djecu naučila da životinje treba cijeniti, nikad ih ne ubiti bez razloga ( pa ma kako male bile), ali ubijanje i smrt je naprosto dio života na zemlji.
A preko nišana gledati nedužnog jelena! Dajte, pa prije par godina smo bili u ratu gdje se nije gledao jelen preko nišana.
Neki stvarno žive u nekom svom svijetu.
Uvijek će biti lovaca, uvijek će biti vojnika, uvijek će biti ubojica. Okrutno ili ne, to je stvarnost. I to djeca moraju naučiti. Bili vegetarijanci ili ne.