Kako produljiti cijev za odvod i dovod vode?
Prvo mala uvertira u temu:
U zidu ostave mi je bio "ugrađen" hladnjak. Vrata su bila u kuhinji, a ostatak hladnjaka u ostavi. Kupili smo novi (veći) i na mjesto hladnjaka stavili perilicu.
Ja sam bila s klincem kod mame, a MM i tata su fino sredili rupu od hladnjaka i zazidali perilicu tako da vrata fino otvaram u kuhinji, a ona se nalazi u ostavi.
Aaaali, kad sam došla kući ostala sam :shock: . One cijevi što idu iz perilice su prekratke i ne mogu do dovoda i odvoda vode ali njih dvojicu to nije spriječilo da zazidaju perilicu i nadaju se da će se to već nekako riješiti. Ja već skoro mjesec dana perem na ruke i već mi je svega dosta. Molim vas ako netko zna, mogu li se te original cijevi od perilice nekako "nadoštukati" i tako produljiti?
Re: Kako produljiti cijev za odvod i dovod vode?
Citiraj:
LIMA prvotno napisa
Molim vas ako netko zna, mogu li se te original cijevi od perilice nekako "nadoštukati" i tako produljiti?
to je vrlo jednostavno za produžiti.
Prva opcija je da se kupe originalne duže cijevi za dovod i odvod.
Ako je udaljenost prevelika originalne cijevi se mogu spajati i tako im se povećati dužina.
Cijev od dovoda može se napraviti duga koliko treba, ako kupiš armirane gume za polijevanje vrta koja se po presjeku natakne na spoj od 3/4" i za sigurnost stegne "bragama". Investicija od oko 50 kn.
A ni vodoinstalater to spajanje ne bi trebao previše naplatiti.