Samo da napomenem ja nisam peračica na ruke, što ne može podnjeti vešmašinu i sušilicu - otpada.
Izuzetak je pranje najlonki prije prve uporabe i dječjih čarapa ako je silno hitno.
Grudnjake perem u vešmašini.
Printable View
Samo da napomenem ja nisam peračica na ruke, što ne može podnjeti vešmašinu i sušilicu - otpada.
Izuzetak je pranje najlonki prije prve uporabe i dječjih čarapa ako je silno hitno.
Grudnjake perem u vešmašini.
nemam ni ja duge nokte,problem je u suhoj kozi oko noktiju,hrapavim dijelovima na peti itd... dobro,ovo 2go tesko da ce izvuc nit,prije me dobro najezi i podsjeti da moram bolje namazat pete...:)
a kako ih spremate u ladicu,cuvate li onu prozirnu vrecicu pa da su slozene? jutros 100g izvlacim jednu po jednu iz kosare di mi stoje sve carape i gledam;a ne,ove predebele,ove tanke,ove sjajne....trebalo bi to sve lijepo sortirat...:unsure:
e,da i jos da kazem,jedina tema koja moze zbacit vjezbacku s trona postova je ona kad se dotaknemo higijenskih navika...ko sta pere,kako pere,brise,cisti...odma 3 strane postova u 1dn! i onda se cudim sto je pustara na "...kad ste zadnji put vodili ljubav"..... :mrgreen:
manje pranja vesa,vise keksanja molim!:-)
:lol:
Otkad mi se kolegica u srednjoj školi gadno osula nakon što je obukla neopranu novu majicu(inače joj nije običaj da ne pere prije prvog nošenja) bome i ja perem sve, osim finijih jakni. U mašini.
Jucer sam na ruke oprala novu dječju vunenu kapu, onaj unutarnji flis je pustio toliko crvene boje da je to strašno.
eto,bolje da sam se drzala vlastitog savjeta,sinoc isla preprat neku robu i opiturala sam novu bijelu vesticu od curice....:evil:
paaa, ponekad ti je ovo dvoje u uzrocno-posljedicnoj vezi ;-) :mrgreen:
ja priznajem da vise ne perem nego perem, nikad mi oprana roba ne stoji tako dobro kao ona direktno iz ducana:oops:
naravno, djetetu perem sve osim zimske jakne, i to vecinom kupujem rabljeno
a istina je da i sebi u zadnje vrijeme isto tako, valjda se vodim onim da ako je druga ruka i proslo je nosenje (i pranje:mrgreen:) i jos na nesto lici znaci da je kvalitetno
:lol:
Ja sam i novo dječje prestala prati prije prvog korištenja, perem samo donji veš i majice kratkih rukava ako će ih nositi bez potkošulje. Hlače, iako idu na golu kožu, isto više ne perem. Svoje također. Kao i Cvijeta, i ja znam izaći iz dućana neprepoznatljiva. Ne da mi se opterećivati svim i svačim, ili ćemo se naviknuti, ili izumrijeti :mrgreen:
Ja perem sve djetetovo prije nošenja tj. prije stavljanja u ormar, novu robu s etiketom koja nam je još primjerice prevelika ne stavljam u ormar nego ide u vreće i na tavan dok ne dođe red na nju za pranje-nošenje i ormar (ili nekad ostane preraštena tamo). Isto tako djetetu nikad ne isprobavam nikakvu robu koja ide na golo tijelo (hlače, majice) u dučanu, kupujem napamet tj. odokativno, isprobavaju se cipke i eventualno jakne ( ako je sa mnom, uglavnom nije jer mi je jednostavnije šopingirati samoj). Svoje perem sve što ide na golo tijelo (najlonke ne nosim, ne mogu taj svrab od njih smisliti), jakne, veste , kapute ne perem, trebala bih i to.
Osim formaldehida i dr kemije čula sam i za slučaj gdje je cura zbog nove neoprane majice pokupila neku kontejnersku bakteriju. Ne pitajte koju jer ne znam i nije priča iz prve ruke tako da nije provjereno ali opreza nikad dosta
e sad da se malo ubacim, meni isto idu na živce, ali ne mogu uviejk golih nogu, što nosiš ispod hlača kad je jako hladno? Pretpostavljam da suknje ne nosiš nego ljeti?Citiraj:
najlonke ne nosim, ne mogu taj svrab od njih smisliti
U pravu si, suknje samo ljeti, jako rijetko zimi i to onda na debele mekane štrample koje nosim i ispod hlača dok je jako hladno. Još bolja varijanta su mi neke tajice, ustvari više ko muške donje gače ali za ženske od 100% pamuka, nisu napete uz nogu kao taice pa ne mogu ispod nekih finjak hlača ( ali takve isto ne nosim ;-)). Da idem na neku svadbu i sl, izdržala bi u najlonkama pola dana ali svakodnevno nema šanse