Pa koliko sam skužila ovaj topic se uvelike radi i o vjeri. Ja samo kažem da nemožemo reći da je nekoga Bog kaznio bolešću. Vjerujem da to Boga vrijeđa jer je žrtvovao svoga sina za naše ozdravljenje.
Printable View
Zar vi nemate nekih svojih dilema? Mislim se, uhvatile ste se za Silanin post, iako sam ja vidjela puno isto tako jakih(da ne kažem gorih) gluposti na ovom forumu. Meni je tema ok, uvijek imaš neke stvari o kojima razmišljaš, neke racionalnije druge apstraktnije, tražiš odgovor, ili te muče.
Evo još jedna, kada smo kod vjere: Zašto nema žena u institucijama vjere, pa čak ni posebno značajnih kada su vjerska predanja u pitanju? Šta mislite o temi koju je načeo Da Vinčijev kod? Je li moguće da su nas "nasilno" uklonili, strahujući od jačine našeg uma?!8-)
guska gače, a ševa žuborka
Javljam se sa terena! Zvala sam jako uslužnog gospodina u ZZJZ Dubrovnik, i obećao mi je provjeriti u registru za rak i u zavodu , broj umrlih od raka, i mogućnost da imaju zajenički uzročnik :-D. To je početak, pa i ako se ispostavi da je to sve velika slučajnost, drago mi je da sam pokušala.
Sad sam zahvalna Silan, da nije nje, tko zna da li bi mi uopće palo napamet nešto poduzeti. Čudnovati su putevi Gospodnji.
Ipak je topic usko vezan uz vjeru...
:lol: Ima raznih guski i patki ili gusaka i pataka.. E eto jos jedne dileme :D
ajde da se vratimo na krvne grupe:
moja dilema glasi: imaju li guske i patke isto krvne grupe ili su svi ista krva grupa i može li guska patki dati krv,ako joj ustreba?
ne zezam se..ovdje sigurno ima i veterinara..ajmo!
A tek: guske u magli!?
http://www.google.hr/imgres?q=guske+...1t:429,r:1,s:0
Ja potpisujem tu cubanu i pikulu, za svakog tko otvori knjigu stila "Ženska mudrost", "Anti-toksini", "Louise Hay", "Tajna" itd. pa iz tih knjiga izvlači jednostavne zaključke stila - ali u knjizi piše to i to, a kako onda u životu to i to, u čemu je štos, možete li mi objasniti jer... imam par dilema, život se ne slaže s knjigom? Stvarni nisu tako jednostavne. Na žalost. Po meni.
A jednako tako i "na Rodi sam pročitala osnaživanje/žensko tijelo itd.", pa ipak itd. itd. Onaj tko zapne u komplikaciji, to shvati na svom primjeru... za ove druge... ja se nadam da će ipak u nekom trenu konzultirati i službenu medicinu, jer je meni alternativa u dobroj mjeri placebo (bez obzira što je to popularan placebo), koji može i ne mora biti moćan, ovisno o uvjerenju. Mislim, kad staviš u ravan učinkovitost jednog... ne znam crnog kima za astmu i flixotidea, vidiš što je učinkovitije. Naravno, ono učikovito ima i nuspojave, ne može "i jare i pare", kad se već o bolesti radi. A bolesti su oduvijek s nama, od biblijskih vremena, razvijaju se kao i čovjek, i prirodno je da su tu i u čovjekovoj prirodi je da pokuša ostat što zdraviji.
A ako može i jare i pare - znači da je to nešto što bi prošlo samo i od sebe. Of kors, dozvoljavam raspravu što je tu prevencija koja je smislena, a što ne, a i medicina evoluira pa što je jučer bilo zakon, danas je prevaziđeno itd. Ja tu nekih dubljih filozofija - ne vidim.
@isvetica - da li je postotak umrlih od raka oduvijek (ili, otkad se vodi takva dokumentacija) bio tako visok, ili bar neuobičajeno visok za tadašnje vrijeme?
Ja sam ipak više sklona vjerovati da rak izaziva prehrana, manjak kretanja, pesticidi u hrani i ostalim tvarima kojima dolazimo u dodir, zračenja. Podzemno jezero slatke vode, i to pod otokom, okruženo morem... sumjam. I ne vjerujem baš puno u tu teoriju o podzemnim zračenjima i vodama - može biti da u nekoj mjeri utječu, ali daleko manje od nabrojanog.
O temi... pa ja se ne uspijevam naživcirati.
Silan doživljavam malo naivnom i njen stav mi je dijelom nekritički, a treba reći da često piše netaktično. Ne znam je li trol :-) ako je dobro ubada, ali prije bih rekla da piše iskreno.
Dakle najprije bih zamjerila netaktičnost, pogotovo kad se govori o teškim bolestima.
Pitanja su nabacana sva u jednu temu, ali bi se našlo nekih o kojima se može razmišljati.
Ja sam pošla od priča (možda babljih) mještana, jer nemam dovoljno znanja, iskustva/godina za znanstveno istraživanje. Ta priča o podzemnoj vodi je spomenuta ovlaš, jer nikakva voda, osim ako nije teška voda ili zatrovana, ne uzrokuje rak. Puno više me brinu te priče o radioaktivnim?! antenama/odašiljačima i zametnutim bombama, neznam, zvuči ludo, ali ako u svakoj priči ima zrno istine, ja bih da se to provjeri.
@ isvetica brokowich :-)
radi li se kod tvojih sumještana o istom tipu raka? ili je netko pluća, netko mozak, netko leukemija...
mislim, muči me što se smatra istom bolešću. karcinom generalno, ili isti tip karcinoma?
ako budeš opet u prilici razgovarati sa nekim stručnim, možeš li pitati?
kod mene je isto stopa oboljelih od karcinoma jako visoka, i naravno, kruže svakakve priče, ja ih uglavnom odbacujem kao samo priče, hm :unsure:
Različiti tip karcinoma. Ovi za koje znam : m.43g.-rak grla, m. 57g. rak mozga, ž. 46g. rak grlića maternice, m 55g-rak prostate, Ž 62g rak kostiju, ž 83g nepoznato/reproduktivni+probavni organi.... Zato sam i tražila stručnu pomoć, da se ili problem riješi, ili da prestanu priče, a ljudi više osvijeste o svom stilu života.
1/3 karcinom
1/3 kardiovaskularne bolesti
1/3 "ostale" bolesti
Nedavno sam slušala jednog liječnika koji je rekao da otprilike tako izgleda slika smrtnosti u zapadnom svijetu danas,uključujući i našu zemlju.
Ja sam to danas slušala preko telefona
I ja ti čestitam na trudu!
Bravo!
nego di nam je silan?
ce ce muha again?
pljuc pa zuj?