Bome si u pravu...
Printable View
Dobar savet... zar ne beše ono i da anemija može da potencira depresiju, i obrnuto?
Ali kako tebi, tangerina, zvuči opis njenog razreda? :"samo ih je troje u razredu, a i ostalo dvoje su tihi i nezainteresirani, njihove mame kažu da ih samo jedinice mogu trgnuti."
Meni to zvuči kao da tamo postoji troje, a ne jedno dete, koji bi jako profitirali da dobiju neku stručnu pomoć sa strane. I objektivnu analizu njihove situacije, stanja i sposobnosti.
Meni zvuči kao seoska školica iz koje ljudi pobjegnu čim dobiju posao bliže domu, ne stignu se ni zainteresirati za tih par učenika, a pitanje je i imaju li uopće stručni kadar. Troje učenika u razredu praktički je individualna nastava pa ako nisu primijetili dosad da dijete ima teškoće u učenju ili da je depresivno, ne budu ni odsad.
Vjerojatno je to točno.
Što se tiče nastavnika - primijetili su, ali im nije stalo. Misle si - današnja djeca ionako samo bulje u mobitele i ne slušaju ništa na satu (što je vjerojatno točno, nisam napomenula da bi trebalo ograničiti upotrebu ekrana, jer internet, a pogotovo igrice znaju biti pogubni za koncentraciju).
Jasno, tako i meni zvuči.
Smoriti učenika na individualnoj nastavi do apatije i jedinica stvarno treba postići.
Ne znam kako kod vas, ali kod nas IP vuče dooosta papirologije i rada, čak i ako ga radiš maksimalno ofrlje, moraš bar nešto prikazati inspekciji ako dođe.
Bilo bi zanimljivo videti kako bi se postavili nastavnici da im odjednom sva tri učenika dođe sa nalazima i predlozima za IP. Možda bi se ipak setili da mogu da motivišu učenike još nečim osim jedinicama i znaju da prilagode nastavu svakom učeniku, samo da ne pišu i ne pripremaju poseban materijal svakom od njih... Imam utisak da takav kadar zaslužuje takav epilog.
Možda ti ljudi rade daleko od kuća, ali u nematerijalnom smislu oni rade posao svojih snova. Nula kontrole, nula potrebnog znanja, nula rada, plata ide i još si privatni mali bog i tvoje je samo da ponavljaš roditeljima kako deca moraju više raditi samostalno kod kuće. Genijalno!
Zašto stalno komentarišem nastavni kadar? Zato što su oni očigledno bar pola problema.
Razred sa troje učenika je mogao da bude divno mesto za dete sa poremećajem pažnje, gde bi se sa njom moglo tako mnogo raditi, izvući sve najbolje iz njenih sposobnosti i jakih strana, naučiti je kako da kompenzuje slabe strane. Ako ništa drugo mogla je imati čvrsto samopouzdanje, umesto da sve više sumnja u sebe.
Ovako, i uz kontrolu anemije, nalaze i preporuke psihologa i drugih stručnjaka, uz sav trud celeste oko deteta, činjenica je da dete mora provesti još godinu dana u takvom okruženju. Koje je sve samo ne podsticajno. Čini mi se da će tek srednja škola biti pomak na bolje, ili bar na drugačije...
Malo smo mjesto, malo učenika, učitelji su većinom lokalni, tu i tamo prozuji koji vanjski.
Sjećam se jedne curice, vukla je jedinice , dvojčice, svih osam razreda, puštali su je tek da prođe. Upisala je srednju obrtničku u RI, nakon 2 mj. OTKRILI PROFE DISLEKSIJU; prilagodili program , cura zadovoljna i vrlo dobra učenica. Što reći, pouka :kreni sam, traži pomoć negdje izvan , rizikiraj svoj posao i bori se za svoje dijete.
Zahvaljujući vašoj podršci , kontaktirala sam privatno jedan tim stručne pomoći , pa ćemo vidjeti
Malo smo mjesto, malo učenika, učitelji su većinom lokalni, tu i tamo prozuji koji vanjski.
Sjećam se jedne curice, vukla je jedinice , dvojčice, svih osam razreda, puštali su je tek da prođe. Upisala je srednju obrtničku u RI, nakon 2 mj. OTKRILI PROFE DISLEKSIJU; prilagodili program , cura zadovoljna i vrlo dobra učenica. Što reći, pouka :kreni sam, traži pomoć negdje izvan , rizikiraj svoj posao i bori se za svoje dijete.
Zahvaljujući vašoj podršci , kontaktirala sam privatno jedan tim stručne pomoći , pa ćemo vidjeti
Sorry, prošlo dvaput.....
Celeste, ri psihologi, Zrinka je the best ali je jako jako jako krcata, pogotovo trenutno https://zrinka-ricka-zauhar.hr/
Ja sam svoju vodila i kod Rebeke Bulat isto suZer, ali kad je bila manja, možda je za teenagere Zrinka bolja opcija. I sretno!!