Razmišljam o kupnji perilice za suđe, kako imam staru kuhinju koju ne budemo tako skoro renovirali, ne stane mi druga nego ona od 45cm. Da li bi mi mogli preporučiti koju uzeti, koju ne? Na što obratiti pozornost kod kupnje?
Hvala!
Printable View
Razmišljam o kupnji perilice za suđe, kako imam staru kuhinju koju ne budemo tako skoro renovirali, ne stane mi druga nego ona od 45cm. Da li bi mi mogli preporučiti koju uzeti, koju ne? Na što obratiti pozornost kod kupnje?
Hvala!
ja imam tu malu, Gorenje, ugradbena, kupljena prije 7 godina: nikad nikakvih, ali baš nikakvih problema nisam imala do sada s njom (samo da se ne ureknem:lol:).
Pere odlično, sol mijenjam svake prestupne (mislim da sam do sada to napravila 3 puta), suđe uvijek oprano odlično i sjajno.
U svakom slučaju moja se itekako isplatila. Dobra stvar je i što je, ako je potrebno, lako nabaviti rezervne dijelove i nisu skupi.
Ustvari, skoro sve uređaje koje imam doma su Gorenje i svi rade odlično!
A buka? Čitam na drugim forumima da jako hvale Bosch-ove perilice...
moja bući kad dobiva vodu, inače ju nečujem uopće
buči dok uzima vodu, ali to je toliko neprimjetno, da u 99% slučajeva to ni ne čujem, tj. ne registriram.
mašina mi je na 1,5m od kauča na kojem gledam televiziju i nikad mi nije smetala dok radi.
Ja sa svojom uopće nisam zadovoljna. Candy,kupljena prije 2 godine...Glasna, ne pere dobro, jako malo stane posuđa u nju. Isto sam ju kupila zbog nedostatka prostora za veću.Jedva čekam da odselimo iz ovog stana u kuću da si mogu kupiti PRAVU,VELIKUUU perilicu suđa :-) Starci mi imaju Gorenje,staru 15 godina-nikad nikakvih problema! Savršeno pere!
Čak sam razmišljala da nije možda do deterđenta ; koristim Blink u prahu iz Millera:zbunj:
Ista stvar je i sa Candy nakovnjima - kvare se i ne rade kako treba.
Osim Candy-ja koji ništa ne valja, odlični za izbjegavanje su i uređaji iz Bosch/AEG/Siemens grupacije radi programiranog starenja komponenata: istekne jamstveni rok i lijepo se raspadnu.
Gorenje:klap:
Svaka koja ima visoki WAF faktor i na kojima ne piše Candy, Bosch, AEG...
Evo, počastila i ja sebe jednom perilicom posuđa. Zašto meni nitko nikad nije rekao kako je to super stvar? Sad ko blesava samo perem, vadim prastaro suđe (za koje nisam ni znala da može biti tako prekrasno čisto), slažem, vadim, divim se..:) I sad imam pitanje-može li ići ona debela žica sa špahera u perilicu? I kola od plina? Jel to itko pere u tome?
Probaj, samo mislim da ti se nece skroz dobro oprati.
možeš, samo ti se neće baš dobro oprati,
ali se fino rastope maščobe pa još malo postružeš sa spužvom
Trina, gdje si kupila, koju? Ja ne znam što i kako i koju odabrati, na što paziti osim garancije?
Gdje ima najveći odabir istih?
Kupili smo Beko, nekakvu, napamet. Nisam znala ni na što treba paziti, birala sam po izgledu i cijeni, pasalo mi i jedno i drugo (siva/2500 kn).Ima garanciju 5 godina. Uzeli smo u Robota. E da, i gledala sam glasnoću, uzeli smo najtišu od ponuđenih
Blomberg, da ne svijetli žaruljica ne bih znala da pere, toliko je tiha. I srebrne izvana, i pet godina garancije, i sasvim pristojna cijena, a njemačko je njemačko, iako sam i sa Bekovom sušilicom zadovoljna.
http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/...RG-GSN9222XSP/
Nemam pojma, ja to povremeno uvalim u kadu i oribam žicom.
U jednom trgovačkom centru za vikend budu perilice na popustu 15% ako netko kupuje neka se javi pa javim na pp gdje ;-)
Kola su mi se dobro oprala a žica nije skroz ali sve je bilo rastopljeno pa se za tren sve skinulo ručno. Prezadovoljna sam. Jedino eto, sad imam problem da je nama jedna mašina dnevno ustvari malo. Ali sam jako, jako zadovoljna, nevjerojatan osjećaj kad ne moraš iza ručka stajati za sudoperom još pola sata i ribati. Totalna evolucija u mojoj kući.
Trina nije ni nama, a nas je 4, za vikend ja operme barem dvije.
ali cesto tanjure od rucka i case operem na onom brzom programu, i opere mi se dobro.
jel ima netko končarovu suđericu?
mi smo našli jednu koja ima super potrošnju, stane 12 servisa, sve se čini ok.
samo ne znam nikoga tko ima končarevu suđericu.
ovdje imamo praprapprastaru indesitku koja super pere, ali je fakat stara i guta gomilu vode i struje i nećemo je nositi u drugi stan.
uzet će je svekrva.
prva suđerica koju smo ostavili u prvom stanu (mi ko čerga, svakih par godina selimo :roll::gaah: ) bila je whirlpool - niš ne valja.
imali smo i sušilicu whirlpool, ako netko slučajno zaluta ovamo u potrazi za sušilicama - isto se raspala točno dva dana nakon isteka jamstva :evil:
gledam vaše prijedloge i ne znam ni sama da li pretjerujem ali sad kad trebam novu suđericu shvatila sam da se recimo potrošnja vode kreće 5-15 l, struje 0,8-1,5 kW, decibeli 42-56 i nikako da nađem neku koja ima sve najbolje karakteristike!
mislim, potrošnja vode za stroj koji rabiš svakodnevno mora biti najmanja moguća! meni su i decibeli važni jer mi je kuhinja otvorena prema ostatku stana, stara Electrolux mi je previše bučila
jeste obratili pažnju na te stvari?
Naravno da smo obratili pažnju. Ja sigurno da. Zato sam i uzela Blomberg nakon priličnog uspoređivanja.
Trina, i ja moram često prati po dvije mašine. Onda rasporedim tanjure i čaše na kraće pranje, a padele i sve metalno na dulje.
I one prave noževe ne perem u mašini, uvijek na ruke.
Whirlpool koji se raspada nakon isteka jamstva? To ti se zove programirano starenje. Iz tog razloga sam jako protiv kupovine ičega iz AEG/Bosch/Siemens grupacije. Očito i Whirlpool.
Inače imam Končar perilicu ... iz Turske. Ništa joj ne fali.
Ovdje je stranica dobra za uspoređivanje karakteristika pojedine suđerice iz fotelje
http://www.elipso.hr/bijela-tehnika/perilice-posuda/
Pokvarila mi se suđerica, vjerojatno je nećemo popravljati, jer se ne isplati.
Dakle, gledamo sad Bosch i Miele, dvoumim se. Zanima me funkcija treće ladice, ona najgornje, za jedaći pribor. MM kaže da je isprobavao u dućanu, i da ukoliko ima ta ladica, onda dolje ne stanu lonci i veći tanjuri, jer se onda gornja košara mora spustiti niže. Ima li tko takvu suđericu?
Ja imam Blomberg s tom 3. ladicom. Meni je to super stvar, uopće ne koristim onu posudu za beštek, jer mi pored ove ladice ne treba.
Nemoj me držati za riječ, ali mislim da se Bosch i Blomberg proizvode u istom pogonu, tako nam je prodavač rekao.
Već sam rekla da smo odustali od Boscha zbog garancije, meni 3 god. više puno znači.
Ne da mi staviti link, izbacuje me van, pa evo kataloški br. BL GSN9483A20, Elipso!
I nadam se da za cijeli program potrosi 15l vode. S manjom potrosnjom sude ne bi bilo isprano. Za pola punjenja trosi manje, valjda. Na opisu za Miele ne pise potrosnja vode, a na bosh od 6 l. Meni je bilo vaznije da pere da je tiha i da je manja potrosnja struje. A ni 5 god garancije nije za baciti.
Za sad ispunjava moje zelje. :)
Mi imamo Miele, s tom trećom ladicom za beštek - super sam zadovoljna. Prijašnja mi je imala košaricu dolje i ovo mi je ipak bolje jer je beštek uredno raspoređen a donja ladica je potpuno slobodna za slaganje. Plus što se jedan dio donje ladice da i preklopiti pa stanu svakakve kombinacije.
Ništa se ne spušta...nisam zapravo dobro razumjela što je tvoj muž mislio.
Ima dovoljno mjesta za sve. Izvedba je odlična, baš se osjeti kvaliteta materijala (naspram nekih drugih jefitinijih koje sam uspoređivala), tiha je, jednostavna.
Uglavnom - preporučam!
Mi imamo Gorenje sa tom trećom ladicom i mrak je. Kada sam kupovala mi je bila to jedna od bitnijih stavki, da ima tu treću ladicu jer ima onda dolje viuše mjesta za beštek. A srednja košara se podešava po visini pa nije problem - ako treba više onda je dignem, ako niže spustim...
Ako ti ne smeta izgled vrata, praktično svaka ti postane ugradbena jednostavnim skidanjem gornjeg poklopca. Sve imaju vijke poklopca izvedene tako da se super jednostavno skidaju. Svaka ti onda stane pod pult.