*mamica* prvotno napisa
Sasa, razumjela bih da roditelj ne želi izložiti svoje dijete šikaniranju i diskriminaciji da je, npr. u Babinoj Gredi gdje je mjesto malo, mentalitet prilično konzervativan, a dijete jedino od cijele škole ne bi išlo na vjeronauk.
Ali ako govorimo o Zagrebu ili, ne znam, Rijeci, gdje dosta djece ne ide na vjeronauk i gdje je to normalno, ne bih baš rekla da je strah od diskriminacije u pitanju.
Što se tiče samog Frljića, nigdje nitko nije osporio njegov umjetnički kredibilitet. On je ionako u emisiji najmanje govorio o umjetnosti, a više je iznosio svoje stavove u vezi politike.
Ja sam navela tri različita primjera iz intervjua koja su me ubola u oči. A možda ih ne bih ni primijetila da on nema taj neki attitude kako je on jednostavno bolji od drugih (pa tako navodi kako je očekivao oštriju reakciju svojih kolega u vezi plakata, kako ON progovara o raznim žrtvama rata i naziva ih sve kao "naše" žrtve, kako ON ide u Suboticu postaviti predstavu o žrtvama Srebrenice, dok u Hrvatskoj postavlja predstavu o Aleksandri Zec... uglavnom, on radi ono što drugi ne rade, a trebali bi), a onda sam sebe, da oprostiš, posere.