ovo mi nije palo na pamet!!!tako ću onda
Printable View
ovo mi nije palo na pamet!!!tako ću onda
ne stizem se posvetit ovoj prijavi, treba mi brzinska info... jel se moze za por.olaksicu koristiti ugovor o podstanarsvu?
uredno ste prijavljeni?
molim malu pomoć, sorry ako već ima odgovor na ovakvo pitanje.
suprug nije radio 11 i 12 mj. prošle godine. plaća za 10 mj. je isplaćena u 11 mj. i na IP ima mjesece isplate od 1-11 mj. Da li na poreznoj prijavi ukupni faktor 1,5 (za sebe i svoju mamu koja nema primanja) upisujemo pod svih 12 mj.
da li mogu staviti svoj IBAN ili broj tekućeg računa za isplatu?
nisam stigla editirati
može još informacija da li na poreznu karticu možemo staviti osobu koja ima inozemnu mirovinu, a nema naših primanja ili ima ispod onog godišnjeg limita
mislim da mora biti njegov iban ne tvoj na poreznoj prijavi
sve prijavljuje za svih 12 mjeseci
ali, ta bolesna najstarija kći se više ne tretira kao dijete nego kao uzdržavani član, ima 27 godina, zato ima 1,5 , pa onda prvo dijete 0,50 drugo dijete 0,70 ili se varam?
ja si za svog sina alergičara stavljam 1 i to mi prolazi.
To si mi ti jelena rekla da si tako mogu staviti.
Ispričavam se ako već negdje piše, ne stignem čitati sve. Trebam li uz prijavu priložiti i rješenje o porodiljnom dopustu?
Ne trebaš :-)!
Thanks!
Molim Vas za malu pomoć. Da li punoljetno dijete ako nejde u školu može biti olakšica na poreznoj kartici, kao i majka koja prima inozemnu mirovinu veću od onog iznosa .
jel mi može netko molim vas potvrditi ovu informaciju. zovem ih na onaj besplatni broj, ali nemoguće je dobiti.
mm ima račun u jednoj banci, ali ga namjeravamo uskoro zatvoriti, a za povrat poreza se nikad ne zna u kojem će mjesecu stići. otvoriti će tekući u drugoj banci, ali tek za par mjeseci, pa prema tome nemamo broj računa da je na njega
dijete može (ako nije primilo više od 10966)
majka ne može, a ne bi bilo loše provjeriti da majka i sama nije obveznik podnošenja por.prijave? i obračuna i uplate poreza svaki mjesec kad primi mirovinu?
(ovisi o državi iz koje ju prima i postojanju/nepostajanju međunarodnog ugovora, i naravno ugovoru samom)
mamaduda,
možeš tražiti gotovinsku isplatu
imaš tako navedeno u uputama na webu porezne
Ja bih stavila svoj iban. Ili će vam isplatiti na njega ili u gotovini, ali nećeš ništa time izgubiti. Mislim da zbog toga čak ne stavljaju prijavu u "za kasnije" ladicu jer se tek na kraju pokaže da nesto ne valja.
I ja sam jednu godinu mijenjala račun pa sam išla u poreznu kad sam otvorila novi da mi ga promijene na već zaprimljenoj poreznoj prijavi, trebala sam samo napisati zahtjev (tamo, na komadu papira). Tako sigurno možete i vi naknadno donijeti broj računa.
hvala cure na pomoći!
budem napisala svoj IBAN, pa će mm još tamo pitati prilikom predaje
Može li mi netko, molim vas, dati link na neko mjesto gdje jasno i glasno piše koje dokumente treba priložiti u kojem slučaju. Ne radi se samo o mojoj prijavi pa me nemojte pitati za konkretan slučaj :) već me zanima gdje to točno piše jer ovdje nisam našla. :-/
pozdrav.ne stignem sve čitat pa se ispričavam ak je već netko pitao.u 2012 sam imala uplatu jedne plaće i kao nezaposlena nakon otkaza dobivala sam naknadu s biroa 3 mjeseca.u 11 mjesecu sam rodila i dobila prvu uplatu porodiljnog u 12 mjesecu.da li trebam prijaviti porez.tnx
Ako si primila plaću u 2012. za 2012. godinu onda imaš pravo na povrat poreza, no ako si primila plaću npr u 1.mjesecu za 2011. onda nemaš pravo. Mislim da je tako, no možda lažem! :)
Mene zanima, vjerojatno ne trebam, ali brine me ako bi trebala uopće podnjet pp.
Počela sam raditi u 4 mj, i prva plaća mi je bila u 5. ito pola na puno, pola na 4h.
U prvom mj sam imala neki mali prihod od rada na izborima i u 1. mj mi je isplačena naknada ze prkvalifikaciju na burzi.
Ja se nadam da ne moram nš ispunjavat, jer nikada nisam. Klnci su orijavljeni na MM!
superx, ako si radila samo kod jednog poslodavca, nisi dužna podnositi prijavu
ali ako imaš uplaćenog poreza ( a trebala bi imati i po plaći i sigurno imaš po osnovu rada na izborima)
tebi je u interesu da podneseš poreznu prijavu
jer imaš 4 mj neiskorištenih olakšica
Cure, pitanje:
Ako prijavljujrm djecu cijelu godinu na baku trebam li ih napisati samo u njenoj prijavi? Prošle godine me izludili postoci jer je bila situacija malo meni malo njoj ali ove godine su samo na njoj.
Trebaju li onda djeca uopće bit na mojoj prijavi?
Meni se čini da ne...
ta deca su na kartici u biti tvoja(tj. na tvojoj su kartici), ak jesu onda kod sebe pišeš da baka koristi 100% olakšica, kod bake napišeš da ti nemaš ništ
Hvala, Jelena :-)
Upisujem u ovu tablicu u excelu iz prvog posta.
Radila sam i izračun na pametnoj kuni http://www.24sata.hr/pametnakuna/porezni-kalkulator/
Iznos povrata mi je na pametnoj kuni 10x veći. Toliki je koliki mi i inače bude. Ne znam što pogrešno ubacujem u excel tablicu???
Ubacivala sam podatke za 3 poslodavca na 2. str. i autorski honorar sam stavila na 5. str.
Nigdje u tbl nisam našla da trebam upisivat neto isplate nego one međustavke.
One se zovu ponekad različito. Smatrala sam da je:
Iznos primitka= Ispalćena plaća i mirovina=ukupni iznos primitka (excel)
Iznos izdatka=uplaćeni doprinosi iz plaće=Obvezni doprinosi iz plaće(excel)
uplaćeni porez i prirez se svugdi isto zove
Da li je ovo točno što sam uvećala
Stavila sam prirez za svoj grad. Ostalih olakšica nemam.
http://www.porezna-uprava.hr/
nađi dolje lijevo na stranici prijava poreza na dohodak za 2012 godinu - tu se nalaze i upute u word-u, samo ih treba skinuti
onda imaš i kontakt centar
http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/index.asp
gdje također imaš upute i FAQ-ove za prijavu (sa desne strane) i br.telefona koji možeš nazvati 0800-66 99 33 od 8-15 sati.
Ima li smisla da mene muž prijavi na svoju pporeznu karticu? Ja sam nezaposlena,nisam primala nikakvu naknaduu prošle godine,dakle suprug me uzdržava.
a gdje bih trebala upisati na kartici IBAN broj koji sad traže?
ljubazno molim drage rode da mi netko odgovori isplati li mi se podnositi poreznu prijavu (za povrat) ako sam radila do lipnja 2012. kada sam otišla na porodiljni s obzirom da sam od poslodavca u prosincu dobila povrat poreza?
zahvaljujem! :)
Zna li netko moraju li umirovljenici sa inozemnom mirovinom podnositi pp?
Moja mama prima obiteljsku mirovinu iz Slovenije i negdje je cula da mora podnijeti prijavu
Ja nisam nista ni cula ni citala pa me zanima zna li tko?