Nije ni Smjehuljica htjela na početku, a sad si sama nosi vrećicu s praškom i traži da joj smućkam. Pokušaj, zbilja je važno da to dobije.
Printable View
Nije ni Smjehuljica htjela na početku, a sad si sama nosi vrećicu s praškom i traži da joj smućkam. Pokušaj, zbilja je važno da to dobije.
Ja nikad ne dajem nikakve probiotike i nikad nema problema (da kucnem u drvo).
I opet, ne bih dala bez savjetovanja sa liječnikom.
Pogotovo obziorm na to da dijete već ima proljev.
Nama je pedica savjetovala probiotik... uz svaki antibiotik do sad, doduše, bila su samo dva... ali uvijek ih je davala.
a ta Panda ima li kakav okus, ako je bez okusa, možda joj uspijem umutiti s vodom, ali sve što ima okus ne prolazi!
Nema neki okus, nema dodanu aromu, a opet ima... nije baš da ne promijeni okus vode.
već sam ja Mima pitala svog pedijatra rekao je možete, ali nije ni neka potreba jer ona ne pije puno antibiotika,
više sam mislila zbog tih proljeva i crijevne flore
dobila sam preporuku i za još jedan probiotik pa ću vidjeti kako će prihvatiti!
Nama je pedijatrica savjetovala da svakako probiotik kad je mali pio antibiotike, al tek nakon sto sam je ja pitala, treba li. Dotad ga nije spominjala. ja sam njemu davala BioGaiu.
Blekonja :love2:
Ma svakako probiotik, mi smo pili probiotik premium, ako ne voli okus, sa vodom (janom) prilično je bez okusa,
malo samo okus praha za nas koji znamo da nije voda.
Pandu nismo nikad koristili, a Prolife iz bočica mi je najpraktičniji, jer obožavaju te male bočice, a i fino im je, kao sokić.
joj koju vi nezahtjevnu djecu imate po pitanju probe tih novih okusa, ona je teška, teška na tatu svoga :mrgreen:
evo vidite da se šalim i cerekam, znači da je i stanje bolje, puno bolje
vadili smo crp i leukocite jutros za provjeru, leukociti 11,6, a crp 52 :klap::-D
najprije temperatura je jutros bila 37,6 maloprije 37, noćas najviša do 38,2
jedino se noćas požalila da je uši bole (nedavno smo imali curenje uha bez ikakve najave temp. i sl. pa se pratimo zbog toga u orl)
pa smo isisali nosić, bilo dosta sukrvice, ali je nastavila mirno spavati
imam poznatu orl dr. kod koje se pratimo, pa će nas malo pogledati,
nju Marijeta voli tako da nam to nije problemčić,
a i volim da je pogleda prije Uskrsa i vikenda
eto sve je izgleda dobilo jedan novi lijepši tijek, baš prije Uskrsa da ga ipak proslavimo barem skoro zdravi :-D
Odlično :-D !
Jaaaako mi je drago da je krenulo na bolje!
je krenulo je na bolje, ali sad bi ja isto malo manju temperaturu treći dan sumameda, malprije je bila 37,9 :-( jel sad opet puno tražim?
Ej, ja mislim da ti to nema veze iako samo da te pitam, dugo je pod temp bila + proljev,
ne bi možda trebalo rehidromix piti malo po malo radi nadoknade elektrolita, jer ne samo da je imala proljev
nego je i duga temperatura bila. Jer od dehidracije isto temp malo poraste ako se ne varam.
Ja sam kod mojeg malog sad zadnju epizodu 7 dana temp + proljev obavezno nekoliko dana davala rehidromiks i to je dijete lijepo surađivalo.
Dvije žlice rehidromiksa i malo čaja od šipka sa šećerom, mogu reći da sam ostala izneneđena kako je čaj pomogao za trbuh i proljev.
To bih ja napravila, e sad na tebi je da procijeniš, ja sam pitala pedijatra kasnije, rekao je dapače, ako želi piti neka pije samo dobro može biti.
Ja sam mojoj morala probiotik mijesati u hranu, npr. u malo rjedje zobene i sl. Isto nije bilo sanse da pije ista osim vode, nikakve sokove ni cajeve nije htjela, a pogotovo to iz male bocice. Na kraju sam se snaska da sam joj ponudila na slamku, to joj je bi toliko zanimljivo da sam uspijevala u malo soka razmutiti probiotik pa da popije (onako u prst soka maksimum, ostatak bi pljuvala).
imam sad jedno drugo pitanje, pa ću iskoristiti ovu moju temu, da ne otvaram drugu
ajmo malo o meni :)
sad sam ja ukomirana skroz
nos totalno neprohodan,
ono što uspijem ispuhati je žutoprozirno i nos se isti tren opet začepi, malo i kratko pomogne aquamaris
od jučer popodne nemam ni okusa ni mirisa, ali doslovno
grlo maaaaalčice popusti kod gutanja do navečer, je li dođe noć peče, boli, strava
počela sam i kašljucat i dok ne popijem lekadol nemoguće je živjeti od boli kao da te netko probada nožem u bronhijalnom dijelu
jesam li za antibiotik, i radi sebe i bebe ne znam koliko je pametno ovo mučenje
a i radi Marijete sada, pa tek se nešto počela oporavljati kako ću je sad opet zakačiti ja sa svojim
nosam stalno masku preko nosa i usta kad sam s njom, čak i preko noći.
Naime, bili smo kod njene orl jučer ima laaagano upaljeno desno uho,
ali ona misli da ne bi trebalo biti većih problema do kontrole u utorak,
ali kad je mene čula i kad sam joj rekla kako me boli
dala mi je da probam Isla Moos pastile, nisita spray i probat se inhalirati s malo fiziološke i eventualno kapljicu Operil P (dječijih)
a ako ne da uzmem Novocef
što da radim, do utorka mi se čini da ću svisnuti?
Moraš preležati, kadulja za grkljanje grla najbolja(ali stalno grkljati) možeš i prokuhati 3 min pa
ju složiti sa sljezom i popiti, pravi je ljek.
med, propolis, šećerne lize ili te pastile, za grlo je važno da se nešto cica jer se stvara slina i
stalno guta, a to pomaže.
Od ljekova sam si znala špricnuti tantum verde prije spavanja, a nos sam obavezno
špricala i odčepljivala nasicom ili operilom.
A sad da li trebaš antibiotik, ne znam, bilo bi dobro bris nosa ili grla raditi ako
sumnjaš na kakvu bakteriju, ali ja mislim da ti je to viroza kao i kod malene.
Mi smo pili ant. i nakon toga na slabi imunitet došla gadna viroza, prestrašno nam je bilo,
zato ako nemaš temp liječi se na prirodan način.
Pa nema mala virozu ako ima visoki CRP.
Ja osobno bih kad bi me jako boljelo grlo popila antibiotik - kad bih ga imala.
Da se napravi bris grla treba nekoliko dana, pa bi to značilo da još tjedan dana ne možeš početi piti antibiotik.
Ja osim toga nisam doživjela da liječnik odraslu osobu šalje na bris prije davanja antibiotika.
Mima sam išla na briseve kad nema temperature, a simptomi su tu, osim ako je temperatura povišena, onda se ne čeka i daje se antibiotik.
Htjela sam reći da ako nema temp da proba na prirodan način jer sa antibiotikom toliko padne imunitet da u ovo doba godine u kratkom
vremenu možeš opet nešto pokupiti pa te sruši. (tako je nama svima bilo i malima i velikima, cijeli kraj drugog i više od polovice trećeg mjeseca smo bili u krevetu)
Pa nije li se djetetu povisio Crp zbog nastale upale u plućima, može to biti razlog visokog CRP?
Kod nas je curica imala streptokok A zato je pila ciljani antibiotik
trudna sam i to me jedino spriječava da popijem Novocef iz ovih stopa :-)
nemam ga, trebam prvo izmoliti da mi ga daju na kauciju, iako imam nalaz specijaliste
temperaturu sam doduše imala prva dva dana do nekih 37,6 sinoć je bila 37,1 i to je to
a mala sada kako stvari stoje nema virozu nego upalu pluća i malo upaljeno uho, crp 120 koji je jučer bio 52
E draga ako si trudna onda ti želim da sa doktorom što prije dogovoriš terapiju ako je potrebna,a ovo gore od prirodnih ljekova ti može barem ublažiti
To je onda drugo, ako si trudna, normalno da onda nećeš piti antibiotik bez velike potrebe.
A sad imam ja jedno pitanje, ako je jaka viroza i preraste u početnu upalu pluća zar se ne povisi CRP zbog te upale?
Ili je CRP stvarno znak samo da nije viroza, to mi sad nije jasno.
i činilo mi se da se nismo odmah razumjele :-*
Upala je od bakterije. Visoki CRP=bakterijska upala.
Znači tako, e ako je tako onda se Blekonja ja ne bih zezala na tvom mjestu ako se radi o bakteriji,
posavjetovala bih se sa doktorom i ginekologom.
Blekonja, I ja bi isla doktoru, pa valjda mozes dezurnom. Ako ti treba antibiotik bolje da ga sto prije pocnes pit, I zbog sebe, I zbog djece.
Nisam znala da od antibiotika pada imunitet. Zato je valjda moj dva dana nakon sto je zavrsio s pijenjem antibiotika pokupio gadnu virozu.
malčice mi je bolje, skoknula sam kupiti mojoj mrvici nešto za Uskrs, pa mi se valjda malo pročistio nos na zraku,
a i grlo me skoro pa ni ne boli više,
a polako mi se vraća i okus i miris, nadam se da neće više ni ovo moje na gore
izbjegla bi taj antibiotik ako ikako mogu zbog trudnoće, ali da nisam trudna ne bi se mislila ni sekunde popila bi ga u hipu
najviše me jedino strah sad za Marijetu da od mene i mm (jer je i njega malo uhvatilo)opet nešto ne pokupi, a nismo se od ovog još ni počeli oporavljati!
Blekonja ne bih rekla da će dijete pokupiti od vas, nego ste vi pokupili od nje. To je ok (za nju).
Za jako bolno grlo (nedavno prošla) meni jako pomaže u toploj vodi otopiti žlicu kuhinjske soli i grgljati, bol odmah prestane.
Za problematičan nos imam doma (od jedne ORL epizode) flašu fiziološke za sebe i špricom ispirem nos jednu pa drugu nosnicu, pa grlo. Meni jako pomaže.
Baš sam i ja htela preporučiti ispiranje nosa slanom vodom. Mi koristimo lonče za nos, ali možeš i špricom probati.
Za grlo ti je super kadulja, ali ne bi je trebala piti u trudnoći nego samo grgljati.
e to znam za kadulju da se inače kao i ne bi smjela piti, znači grgljati mogu.
probat ću sa fiziološkom
sad me takav napadaj kašlja uhvatio, zamalo se nisam ugušila :-/
hebem ti svekrvu, ovo je sve od nje krenulo, zabranit ću joj da se približava ako i najmanje ima problema, a ne ode u doktora, još sam je molila, a ona je samo rekla ma šta ću to su samo glasnice,
to je čisti laringitis, koji kod odraslih nema lijeka, ali mogla se je barem ne približavati maloj, kad sam je molila
sad su i ona i svekar pod antibioticima,
a mi u komi
ma fuj baš sam ljuta i pun mi je ku..fer svega!
Ajme meni, pa kako s laringitisom, ma s bilo čim trudnici i malom djetetu?!
Ja sam valjda staromodna skroz pa to ne razumijem...
Ali, glavno da je M. bolje i da je tebi grlo bolje, a za tvog muža vjerujem da
neće ni nagrabusiti u toj mjeri u kojoj ste vi!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ozdravilice
vam šaljemo :heart:
Uh Blekonja moja moram ti priznati da mi je temperatura bila jedina stvar koje sam se stvarno, ali stvarno bojala s prvom curom. S drugim djetetom je lakše ;-) barem meni.
Danas šesti dan temperature, ne skidam je ispod 39 osim noć, a ako je nešto manja od 38,5 onda ne skidam ni noć nego navijem sat. Međutim, obično se ona budi s porastom temperature. Nas je na virozu zakačila bakterijska upala i evo treći dan antibiotika, jedva bolje...danas 6 dan temperature.
Ja sam isto u početku bila malo bojažljiva što se tiče tuširanja, ali sada....aaaaa spas za ove neke šetajuće temperature oko 38,5 ;-)
Držim fige da ste danas već zdravi ;-)
Pazi s kaduljom, povecane kolicine izazivaju pobacaj
Teice, šta da ti kažem, nemam se snage više boriti s tim, ali rekla sam sad sljedeći put kad samo načujem ili naslutim (makar krivo) odmah tražim ili da idu kod doktora iz ovih stopa ili da ne dolaze vidjeti dijete/djecu, najozbiljnije...sad su svi, ali svi na antibioticima,a ja se borim s upalom sinusa i spustilo mi se na gornju vilicu cijelu desnu stranu imam osjećaj da će mi svi zubi poispadati, sutra idem u ginića i dr. opće prakse da vidim što ćemo ili antibiotik ili neko drugo riješenje, ali ovako ne ide više
Pepita :heart: ljubi mi N. i nadam se da ćete i vi sutra biti bolje!
Tiziana ja je ni inače ne pijem i ne volim, a grljala sam samo jednom hBogu
Kadulja se ne smije piti, samo grkljati, a piti se smije samo PROKUHANA kadulja.
Inače je preporučeno da se popije šalica dnevno, ali to su sve podaci za NEtrudnicu, za trudnoću stvarno ne znam.
Blekonjica, ovo je zbilja gadna škola i ne daj da te više tako za*ebavaju!
Što je previše, previše je!
Ne znam: koristiš li homeopatiju?
Ako da, možda bi se na taj način mogla riješiti upale sinusa.
(op. mene glava već par dana boli, ali samo desna str. i pretp.da su isto sinusi u pitanju -
iz prošlog iskustva s tom vrstom boli - pa idem danas liječniku - homeopatu)
nažalost i kod mene povišen crp 74 a ref. vrijed. manje od 5, Novocef sam dobila, što ću nema mi druge nego se nadati da neće
biti nikakvih posljedica i druge žene piju u trudnoći i sve je ok....
Ma joj ne brigaj draga, naravno da će sve biti ok.
Ja držim fige da tebi što prije bude bolje.
Ne brigaj za mrvicu bit će sve ok!