izjednacila sam broj aspiracija i opcih, to se vidi iz recenicne konstrukcije. za vise od koliko folikula se daje/treba davat opca? a ne treba iskljucit i da zene koje ne prime anesteziju trebaju neko vrijeme odlezati, makar 15min.
Printable View
izjednacila sam broj aspiracija i opcih, to se vidi iz recenicne konstrukcije. za vise od koliko folikula se daje/treba davat opca? a ne treba iskljucit i da zene koje ne prime anesteziju trebaju neko vrijeme odlezati, makar 15min.
hm, da.
taj dio sam zaboravila, da treba ležat ;)
zašto bi premjestaj humane reprodukcije na merkur bio tek problem, a ne rješenje?
bubekica, sorrry, nisam pažljivo čitala.
budući da su KB Merkur I VV jedna ustanova, zato žene kojima je aspiracija rađena u općoj nakon apiracije ne prebace u Merkur?
iskreno, nemam pojma kako funckionira taj hodnik koji ih povezuje, ali mislim da nije tako jednostavno kako zvuci.
a sto se tice premjestaja na merkur - jer ni oni nemaju mjesta za ono sto im treba.
Iskreno, meni je nebulozno čuti da u jednoj bolnici ne možeš dobiti anesteziju za punkciju. Još kod privatnika ajd...može navučeno proći. Ali u bolnici? Meni je to nedopustivo
Ove sve izlike kako anestezija loše utječe na js neću ni komentirati. OK ne treba opća za 2 folikula, ali za tipa 5 i više - ja ne bih više nikad išla bez neke anestezije.
sve izlike osim nedostatka prostora ne priznajem ni ja. a nedostatak prostora je nazalost vrlo velik problem s kojim se, gotovo sam sigurna, bore i svi zaposlenici klinike. VV nije bolnica, VV je klinika, a zasto je humana reprodukcija tamo, meni to nije jasno, pogotovo mi nije jasno zasto se to nije promijenilo, tj. pokusalo promijeniti nakon spajanja s merkurom.
na moja 3 folikulića ni nema potrebe za anestezijom,je bilo bolno ali brzo obavljeno...
mene bi više bilo strah da se ne probudim poslije...
ali mislim da bi bilo dobro da nude anesteziju u slučaju kad žena ima više folikula i punkcija dugo traje...
Pa moze biti i neka lokalna anestezija u ponudi. Nije samo opcija opca ili nista.
lokalna anestezija eliminira samo bol prilikom probijanja vaginalnog zida, nazalost. ali slazem se da bi nju definitivno trebalo ponuditi.
Bila sam na 3 punkcije na VV i uvijek mislila (i hrabrila samu sebe) da nije jako strasno, ali bilo je bolno, pogotovo nakon punkcije. Prije par mjeseci sam bila u Beta + i uz lokalnu ansteziju na punkciji to je bila sasvim druga prica, zaista nisam nista osjetila i super sam se osjecala poslije. Jedan od glavnih razloga sto se vise ne mogu zamisliti na VV su te punkcije!
Ja sam imala 5 folikula, dobili 2 js.
Nije me boljela punkcija niti malo. Vise me je bilo strah i nelagoda ali nije me nista boljelo ni poslije!
vazda ista priča - anestezija mora postojati - to je i zakonsko pravo - ali se eto Lučinger i VV ne drže istog.
Ako postoji na VV-u dobra volja - vjerujem da je ovo moglo biti već davno rješeno, ali očito je nepostojanje anestezije na Vuku nešto što liječnici pa i biolozi toleriraju kako bi i dalje nesmetano obavljali MPO postupke, ne talasaju puno, ali i dalje smatram da je to nepošteno prema pacijentima.
A Lučinger? Što uopće reći na takvo objašnjenje, ustvari ga sram može biti da ovakve stvari čitamo o njemu na forumu, koji blam!
Cure,trebala bi izvaditi amh.Dr u vinogradskoj mi je rekao da se to vadi na VV.
Da li je potrebno se naruciti?
Da.
Hvala :-)
Da li je nekome dr.A.priznao nalaze hormona iz drugih bolnica?malo mi je gužva zbog njihovog g.o. i moga ciklusa ,a nemam baš puno vremena..
Meni su priznali sve (osim spermiograma)!
Spermiogram smo napravili isti dan kada i pregled,tako da to imamo sa VV.Super,hvala ti puno!ovako ću uštedjeti mjesec dana! :yes:
Da, meni je isto dr. Alebic priznao sve nalaze, cak je i nalaze spermiograma pregledao, ali je suprug istodobno napravio i u VV spermiogram, isti dan kada sam i ja imala pregled isto i nalazi su odmah bili gotovi..
Dakle, ja sam 14. 1. narucena na dogovor o postupku? pa vas molim da mi objasnite proceduru, kako to izgleda, koliko se ceka, koji dan ciklusa treba biti jer mi je sestra rekla da donesem uputnicu za pregled.
ako si narucena na tocan datum, onda ocito nije tocno vezano uz tvoj ciklus, iako se konzultacije i pregledi rade pocetkom ciklusa. obzirom da je to pocetak rada nakon godisnjih odmora, ne znam koliko ces cekati. kad su ti rekli da trebas doci?
ako mislis na to koliko ces cekati postupak, ako su nalazi ok, krecete iduci ciklus.
Ako se ne varam, oni pocinju raditi 13-og, nazovi tad i reci sestrama da unas dogovoreno 14-og i nek ti kazu kad da dodjes.
Hej cure,dali koja zna dal u ljekarni u prizemlju uvijek ima za kupiti one vaginalete na tetraborat?
Dali se mogu pouzdati u to da ih bude kad dođemo na prvi pregled,ili ipak bolje da odem prije po njih,zlu ne trebalo...moram se pojaviti s njima,pa ako doktor A odredi da možemo u postupak,valjda odma stavljam i te vag.
Tnx hrki,ma briga mi je iči u Zg samo po njih.
Cijenim to kolegice bubekice! :rock:
cure imam problem trebala sam dobiti men 29tog.12. tad mi je bio 25ti dan inace tako dobivam imedu 25tog i 27mog dana,menii je danas 30ti dan i jos nista,a ovaj mjesec smo muz i ja trebali biti u postupku,dali ima koja od vas takvo iskustvo?
luna2,a da se testiraš?Možda za postupak neće biti potrebe:-)
Znaš da počnu raditi 13.1.
znam znam hvala ti,razmisljala sam vec i o tome al ipak nekak me malo strah,al morat cu ako se nita ne dogodi do u jutro onda radim test,hvala
Koliko se čekaju nalazi hormona svi spolni,štitnjača,amh?
cca 2 tjedna, ako vadis kao vanjski. stitnjaca ako sam dobro cula jutros kako teta govori na salteru - mjesec dana. ako si pacijent na VV, nalazi te cekaju na iducim konzultacijama.
Pozdrav curke!
Evo i ja sam napokon prikupila sve potrebne nalaze(hsg, krvna grupa,markeri na hepatitis) i čekam 1 dan ciklusa. Na nalazu mi piše da trebam doći 3 dan sa uputnicom za pregled. Znaći li to da sad krećemo u postupak? Nalazi su svi uredni, jedino ne znam za hormone, njih su mi vadili kad sam bila na zadnjem pregledu i čekaju me tamo. I još nešto, brisevi su mi stariji od 6 mjeseci, trebam li raditi nove? da mi nebi zbog njih odgodili postupak..
zdravka vv pocinje s radom 13.1. na 1dc. zoves kako bi se narucila. ako je sve u redu s nalazima i na uzv (pregledat ce te 3dc), krenut cete u postupak (naknadno ces im donijeti uputnicu). briseve i papa vrijede godinu dana, ako su bili uredni.
Super! Hvala ti bubekica!
np ;-) sretno! kada trebas dobiti m?
Krajem mjeseca, 24.. Ako dobijem vikendom moram li zvati ili samo dodjem 3dc?
Ako dobis u subotu samo dodjes u ponedjeljak, ako dobis u nedjelju, zoves u ponedjeljak. Ako dobis u petak nakon njihovog radnog vremena, dolazis u subotu. :-)