casa prvotno napisa
Slažem se sa spajalicom. I to mi vrijedi i za djecu, i za rođendane. I ovdje gdje živim je nekako normalno da mame međusobno razgovaraju o tome što je djetetu potrebno, pa da se to kupi djetetu( nisu to neke velike stvari tipa majica dugih rukava, samterice ili tajice) i još uvijek odbijam sudjelovati u tome. Kad mene pitaju ja uvijek kažem da djeci ne treba ništa. I onda kad realno trebaju nešto. Ne želim da za rođendan dobiju ono što trebaju imati, već radije manje ali ono što žele.
Što se tiče gluposti trošenja na neke stvari... Ljudi kažu da je meni glupo trošit velike novce na tipa sunčane naočale ( preko 2000 kuna) jer ja nemam puno novaca. Nekako mislim da dobijem na lotu milijune i milijune kuna, da bi meni opet bilo besmisleno i glupo komad plastike i stakla,pa kako god lijep bio, platit onoliko koliko je nekome dovoljno da preživi mjesec dana. Uvjerena sam da ja ne bih nikad. Jednako tako voljela bih kupit kojeg Bukovca i za njega bih dala stostruko više, čak i ako ne dobijem na lotu. Ili recimo imam poremećaj s knjigama, poremećaj. Takav da u knjižare ulazim samo u pratnji mm, jer inače to je jedino mjesto gdje nemam samokontrole. I zato i mislim da je jako teško sudit o drugima i njihovim potrošnjama, pa tako i za djecu. Novac postoji tu da nam posluži, a kako kome služi, čovjek uređuje sam.