To uopće nije ni slično onom što pišem, a ovaj tvoj komentar je jako otrovan. Možda je u tvom stilu na kojeg su svi više-manje navikli, ali si njime pomalo prevršila mjeru. Stil nije opravdanje za bezobrazluk.
Printable View
Žao mi je da si tako doživjela moj komentar jer nije bio namijenjen ni tebi ni ikojoj konkretnoj osobi. Ja sam samo htjela skrenuti pažnju na predrasude o manjku paznje petog djeteta zbog nedostatka vremena, kad postoji situacija di je tempo zivota takav da ostaje tri sata dnevno slobodno,i jedino dijete nije u mogucnosti primiti dovoljno paznje.
Nisam Mim mislila na tebe,tebe sam citirala jer sam s tobom usla u tu temu. Niti sam na tebe mislila, niti sam htjela omalovaziti zene u takvim situacijama,poanta je bila da to sto je neko dijete jedinac ne znaci da ima svu potrebnu paznju, isto kao sto ne mora znaciti da petom djetetu fali paznje. Sve ovisi o zivotnim uvjetima, o prioritetima ili karakteru roditelja.
moja mati je jedinica, ja sam jedinica i moj sin je jedinac.
ja recimo nikad nisam imala želje za bratom ili sestrom i dobivala sam teže pop .....se kad bi se u mojoj kući pojavio tko od rođaka mog uzrasta , a moj sin još povremeno jamra za bratom ili sestrom.
eto svi smo različiti .
isto tako mislim da sam se ranije udala i ranije rodila da bih se odlučila i za drugo.
Mislim da je sve individualno i da svakako, azo po ničemu, 'biti jedinac' neće utjecati na osobu posebnije od bilo kojeg drugog atributa koji ta osoba posjeduje.
opustite se, mm je jedinac,10 godina smo u braku i mogu sa sigurnošću reći: nije sebičan. jel dijelio igračke kad je bio mali uopće mi nije bitno.
ja sam jedinče i spremna sam dijeliti, dati, darovati, posuditi, uvijek mi se čini da je drugima potrebnije nego meni, spremna sam se dogovoriti, popustiti, odustatati- stvarno je sa mnom lako.
ali jako, jako volim biti sama i kad dugo vremena nisam sama postanem bijesna zvijer. pitam se jel to ima veze s mojim odrastanjem i svim onim mirnim jutrima koje sam provela sama doma (kad sam išla popodne u školu)?
što se tiče djece, dugo smo imali jedno i kad bi me pitali bilo što odgovrala sam : jedno dijete - pametnom dosta! sad kad mi kažu treće i sl. kažem samo : djeca su precjenjena ! ili :djeca su užasan davež!, jer sam previše licemjerna da bi odgovorila: što te briga!
mamitzi sad si me podstakla da razmišljam i o svom odrastanju
jer kod mene identično što se tiče vremena kad moram biti sama
nisam jedinica ali moja sestra je starija 9 godina, tako da sam dosta vremena provodila sama doma
i dan danas se sjećam tog vremena s nostalgijom, nikad mi nije bilo dosadno
a i sad pokazujem znakovi samodostatnosti
moguće da je to i do karaktera i da bi takva bila i da nas je petero
a možda i ima neke veze, tko to zna...
na temu imam samo reći da je jednostavno različito, imati jedno ili više, nije bolje, nije gore nego drugačije
i ako čovjek ima realne, objektivne razloge zbog kojih ne može/ne želi imati više djece, neka zahvali životu na ovome koje ima
ali ako postoji i malo volje, želje, htijenja - treba skočiti srcem u to i živjeti ono što sanjaš, jedan je život...
Ja imam tri godine mlađu sestru, vječito smo skupa bile, u istoj smjeni ali svejedno obožavam biti sama.
Možebit da ima veze i sa time tko je odrastao sam, ali mislim da je to više neka urođena potreba.
a moguće da je
ali hoću reći da skoro pa da nisam iskusila kako je to kad vas je dvoje solo kući
ovako naučiš sam pa ni ne znaš drugačije
iz mojih cipela
mene je strašno smetalo što nemam sestru približnih godina s kojom bi imala više zajedničkog
ali eto, i moje su skoro tolika razlika, pa mi se čine puno bliže nego je to u mom slučaju
ma nema pravila, previše faktora igra kad je riječ o bliskosti braće i sestara
imam primjera gdje su godinu razlike a nemaju bliskosti
nekako mi je to tužnjikavo...
[QUOTE=Kosjenka;2570164]Ja imam tri godine mlađu sestru, vječito smo skupa bile, u istoj smjeni ali svejedno obožavam biti sama.
Možebit da ima veze i sa time tko je odrastao sam, ali mislim da je to više neka urođena potreba.[/QUOTE]
X, ista situacija.
volim se družit s drugima al isto tako uživam družit se sa samom sobom.