Jesi li bila na ikakvim pretragama nakon 3 spontana? Što dr. kažu?Citiraj:
sis prvotno napisa
Printable View
Jesi li bila na ikakvim pretragama nakon 3 spontana? Što dr. kažu?Citiraj:
sis prvotno napisa
Pretrage me tek očekuju jer sam tek dobila prvu m. Dosad su brisevi i ToRCH bili uredni, pretpostavljam da će i ovaj put. Između prva dva pobačaja sam iz uredne trudnoće rodila zdravo dijete. Što ću dalje još nisam odlučila. Moj dr. je protiv pretraga, ali ako se odlučim sigurno me neće sprječavati. Ja smatram da mi psihičko stanje nije još takvo da donosim odluke iako stalno važem odakle bih počela i dokle bih išla (treba uzeti u obzir da za većinu pretraga treba poduzeti ekspediciju u metropolu pa moram proučiti praktične detalje- što, gdje, kad i sl.)
Sis, ne mora biti da su tvoja djeca sklonija kromosomskim greškama; možda je problem negdje drugdje. Znam jednu ženu koja je izgubila nekoliko beba i pretrage su pokazale da ima neki problem s prokrvljenosti u maternici. Kad su se bebe usadile na pravo mjesto, imala je savršene trudnoće. I ti si rodila jednu zdravu bebu, znači da možeš, a i nemaš problema sa zatrudnjivanjem, što je veliki plus! :)
A zašto je tvoj dr. protiv pretraga?
Mislim da je njegov stav općenito protiv pretraga, osobito što ne misli da imam problem i misli da je to sve slučajnost. Ja se donekle slažem s njim (obzirom da imam dijete iz uredne trudnoće, a spontane sam imala i prije i poslije), ali mi je bez veze ignorirati tri pobačaja, a možda se eventualni problem može relativno jednostavno riješiti. Uostalom, mnogo žena s višestrukum pobačajima ima zdravu djecu. Možda sam i ja među njima (iz perspektive nekoga tko nema djece svakako jesam), ali to ću tek znati na kraju balade.
Na koji se način ispituje prokrvljenost maternice?
Ne znam kako su došli do tog zaključka; bila su to tri uzastopna pobačaja i radila je sve žive pretrage u Zagrebu. To je bilo prije cca 7 godina. Nakon toga je bez ikakvog zahvata ili liječenja rodila zdravo dijete. Na žalost, sada baš nismo u kontaktu pa ne mogu saznati preciznije informacije, ali ako budeš radila kakve pretrage, sigurno ćeš saznati i nešto o tome. Ipak, nadam se da ćeš prije pretraga završiti u rodilištu! :love:Citiraj:
sis prvotno napisa
Elinor :*
Cure, evo ja idem isprobati kako se to kupati poslije kiretaže! :mrgreen:
Velika :* svima i da me dočekaju dobre vijesti kad se vratim! :bye:
Drage moje,
nova sam na ovom forumu i nisam nikad mislila da ću i ja biti na ovim tužnim temama sa svojom pričom.
Nakon što mi je ustanovljena (željena) trudnoća, u 8. tjednu mojoj bebi je prestalo kucati srce. Nisam imala nikakvih tegoba (kad bolje razmislim, činilo mi se prije nego što je počelo lagano krvarenje da imam neku čudnu napetost u trbuhu).
Slijedi mi kiretaža (sutra) i nadam se da će sve proći u najboljem redu.
Na žalost, vidim sa je puno vas imalo neugodna iskustva, pa mi baš nije svejedno....
joj draga baš mi je žao
drži se
:heart:
drži se :*
Hvala na podršci!!! U svakom slučaju ću se javiti kada sve prođe. Stvarno nisam mislila da će me ovoliko psihički opteretiti (raspoloženje mi se mijenja od velike tuge do "ja sam čvrsta, to je tako moralo biti i gotovo").
Inače, ponosna sam mama curice od 3 godine i mm i ja smo se veselili prinovi, jer iskreno nisam više "toliko" mlada...pa mi je utoliko teže
zraka sunca jako mi je žao :( Kod mene je bila ista situacija.
Sretno sutra, samo hrabro!
zraka sunca :love:
Žao mi je! ~~~~~~~~~~~~~~~~ da ti ovo bolno iskustvo što pre zameni jedno novo lepo, koje će da traje!
I da sutra prođe sve kako treba, da se prema tebi lepo ophode, da bude bez bola i sa što manje štete.
:love:
:love2:Citiraj:
zraka sunca prvotno napisa
Draga, promjene raspoloženja su normalne. Polako sigurnim koracima naprijed i s vremenom ce biti lakse. :love2:
zraka sunca :love2: :heart:
Drage moje, da se javim - živa sam i zdrava. I mogu reći - ne ponovilo se! Kao što sam napisala, u petak sam bila na kiretaži nakon što je malo srce u 8 tjednu prestalo kucati. U bolnicu me pratila mama (moja stijena!) i trenutke do početka zahvata olakšala (bilo je puuuuno neobaveznih tema, pa čak i smijeha). Kad sam već bila na stolu, uhvatila me takva panika i strah da je to neopisivo. Kad sam vidjela sestru kako se približava s inekcijom, mislila sam - ok, sad ću odletjeti u carstvo snova i probuditi se za par sati kao nova.
Cure moje, mene je ta anestezija samo ošamutila i ja sam cijelo vrijeme bila SVJESNA svakog (bolnog) pokreta! U jednom trenutku sam krenula s tog prokletog stola, pa su me morali držati za noge!!!! Sjećam se svojih jauka, i doktorovih riječi da će sve brzo završiti i da budem hrabra!!!!! Kad je sve bilo gotovo, par sati sam lebdila između sna i jave, bolovi su jenjavali i napokon i prošli. Ono što me iznenadilo je da su me jedva doveli do auta (mislila sam da ću umrijeti od mučnine i totalne slabosti organizma).
Uglavnom - prošlo je i to. Danas, nakon 5 dana, nemam nikakvih bolova (krvarenja nije ni bilo osim prvog dana i to samo par sati nakon zahvata). Puno hvala na riječima podrške, puno mi je značilo!!!!!
:( :love:
draga :love2:
:(
:love2:
:love2:
Zraka sunca, drži se!!!
Zraka sunca :love2:
idem sutra na kiretažu u vinogradsku, sad sam skoro 12 tj, missed ab.
jel ima koja cura da je nedavno bila da mi kaže svoje iskustvo i što da ponesem u bolnicu, hvala
žao mi je. :(
ponesi spavaćicu,uloške,stvari za osobnu higijenu. neznam kako je kod vas,ali u rijeci odmah drugi dan ideš doma.
ajme žao mi je :love2:Citiraj:
ivana83 prvotno napisa
ja sam obavila 2 kiretaže u Vinogradskoj, obje pod potpunom anestezijom, uzela sam spavaćicu, uloške, vlažne maramice....obavljeno ambulantno, išla sam doma nakon cca 3 sata od zahvata iako je u otpusnom pisalo da sam bila do sutradan...za 10 - tak dana je PHD nalaz....
što se dogodilo s tobom? nisam baš pratila....
dobiješ antibiotik i ergometrin za piti poslije....ergometrin piješ kratko...on pomaže maternici da se vrati u početno stanje.....zahvat je gotov za 10-15 minuta....drži se, znam kako ti je :love: :heart:
:cry: jajooo tresu mi se ruke, ne mogu da verujem sto citam.
Sta se desilo draga :cry:
:( Draga Ivana mogu ti samo poslati jedan virtualni :love2:
hvala cure na savjetima.
prestalo je kucati srce i nuhalni nabor je skoro 5mm.
evo sad svaki tren krećem u vinogradsku.
Ivana :love2: javi se kad budeš imala snage, mislim na tebe...
ivana draga....ne mogu vjerovati sta citam.... :(
:cry:
ivana draga :cry:
tako mi je žao
Ajme Ivana :cry: , strašno mi je žao, budi snažna