Bili na pregledu kod audiologa.rekla je dokt da ima izvrstan sluh za svoju dob.pregledala mu usi,grlo i nos.i sa onim cepicima.
Dalje imamo audiolosku obradu na suvagu.moram ih zvati naruciti.
Printable View
Bili na pregledu kod audiologa.rekla je dokt da ima izvrstan sluh za svoju dob.pregledala mu usi,grlo i nos.i sa onim cepicima.
Dalje imamo audiolosku obradu na suvagu.moram ih zvati naruciti.
Sto znate o putnom trosku?.nema aparata u nasem gradu i salju nas na suvag.
Ako se veseli i smije na kontakt sa dr osobama ja se ne bi puno brinula. Moj maleni nije znao da ja postojim neko vrijeme a kamoli nepoznata osoba. U toj dobi nema smisleno razvijene igre medju djecicom. Uglavnom je reakcija na ponasanje dr djeteta.
Moj je lud zamnom.i ljubi i grli i mazi se.i tatu.
Igra se sa djecom...tek sad im je poceo pricati na hrv :) ali isto zna uletiti sa svojim žnj ..jezikom.pa ga u cudu pogledaju.
Pozz.Evo i mene :-) Bili kod defektologa.Puno sam smirenija,iako ću itekako još biti na oprezu.Uglavnom,pregled trajao nekih 45 min.Ispočetka smo malo razgovarale o trudnoći,porodu,o S.,što me muči i što sam zapazila...Promatrala je S. malo u interakciji samnom,a zatim se sa njom igrala na podu,dodavajući,slažući kockice,listajući knjigicu,umetala oblike...I onda mi žena reče..."mama vi se previše brinete,vaša curica ostvaruje kontakt očima,reagira na mene,osmjehuje mi se,dijeli pažnju i interes samnom,pokazujući mi kockice,uzima i daje,ponavlja moje postupke.Istražuje okolinu,reagira na govor i obraćanje njoj,razumije jednostavne naloge,prepoznaje igračke i stvari i čemu služe ( češljom se češljala, žlicu u usta ).Pažnja joj je odlična,dovoljno dugo je zainteresirana za neku igru,pokušava metodom pokušaja i pogreške,nema frustracije ili ljutnje..."Po njoj ,gesta pokazivanja će ubrzo doći, i da se kod moje S. radi o kašnjenju u komunikaciji,ali da je odlično što tako puno brblja i ponavlja riječi.Po njoj netreba nikakav angažman defektologa , nego kod kuće bavljenje sa njom kroz igru i svakodnevne situacije...Jako sam sretna, i sama sam se uvjerila da moja curica lijepo zna i sa drugim ljudima.Ali ipak,onaj zločesti crv sumnje...Neznam da li da još potražim nečije mišljenje,prvenstveno zbog toga što se još uvijek rjeđe neodazove na ime.Cure koje ste bile sa vašim mališanima kod defektologa, kako je izgledao taj pregled,koliko je trajao!?Mislite li da se bezveze opterećujem!?:|:zbunj:
07.11. smo na Suvagu. Drzite fige da nalaz bude ok.
Neomi, mozda se radi o nesigurnosti. Tj nekoj djeci treba vise da razviju samopouzdanje pa tu isto dodje do nekog kasnjenja u smislu da ce dijete reagirati tek kad samo bude zadovoljno, posebno u ponavljanju i koristenju rijeci. Po svemu opisanom cini mi se super. Mi smo duuugo radili na terapijama da bi dosli do tog stadija. Za svoj mir potrazi dr misljenje..
zadarmamica javi sta bude. Drzim fige.. :)
Dragi moji,evo da se javim sa novostima.Moja curica je odlično:heart:Puno sam radila sa njom zadnjih mjesec-dva dana,i toliko je napredovala, da ponekad nemogu vjerovati koliko sam se prije brinula!?Ona je doslovno u mjesec dana procvjetala.Ne samo da se odaziva na ime, nego zna i reći kako se zove :) Fond riječi više ni ne brojim,svakog dana ih je sve više.Sve živo zna.Čak i pjevati taši-taši!!!!!
Hvala još jednom puuuuno na savjetima!!!Najviše nam je pomogla igra pred ogledalom. Od tada zna sve geste,imenovati dijelove tijela,slati i dati puse,mahati,smijati...tu se potpuno probudila.Mojoj sreći nema kraja.Sav trud se isplatio:-D
Nije još prohodala samostalno,iako će uskoro 17 mj,ali vjerujem da je i to blizu :)
Svima želim puuuuno sreće sa Vašim mališanima :ghug:
Bili na Suvagu.Nalaz je dobar.:)
Drage mame. Ja imam jednu malu curicu koja ima simptome koji pokazuju na autizam. Od svog surfanja jedino me ova dopiska ispunila nadom da se svasta moze napraviti. Naime, moja Mia je do prije nekih 4 mjeseca bila super djete. Motoricki razvoj je doduse kaskao za vrsnjacima - prosjedila sa 10 mjeseci a prohodala sa 18. Puzala je takodjer par mjeseci sasvim dobro. Znala je sigurno 20 rijeci u tim trenucima. No s pocetkom hodanja krecu nasi problemi, komunikacija se smanjila, pogled u oci se isto tako smanjio, kao da se skroz dala u hodanje. Sad hoda samostalno nekih 4 mjeseca i i dalje je oprezna, ali nas brine komunikacija. Bili smo kod djecijeg psihologa, i nalaz je da ima odstupanja u komunikativnom razvoju ali je opcenito u sirem prosjeku za svoju dob. Mia se rijetko odaziva na ime, sudjeluje i nekoj igri kad joj je jako zanimljiva, ali vecinu vremena se sama necim zaokuplja. Jos uvijek joj je komunikacija dosta slaba, rijetko nas zna odvesti za ruku po ono sto zeli, nekad kaze njam njam ili piti, i neke druge znakove (npr donjela je prazan papir iz pekare mami pa smo zakljucili da je gladna). Izvadili smo uputnice za Suvag, ici cemo na Fakultet za razvoj na sve moguce dijagnoze.... Mia je sad 21 mjesec i uzeli smo curu koja radi floor time da nam dolazi 3 x tjedno.... Molio bih vas sve, posebno Orcha i iva 1602 ako mogu da mi napisu kako ide napredak vasih malisana jer je moja Mia nekako najslicnija opisu kako ste vi pisale. Hvala i pozdrav
Pozdrav orcha iva ,
Da li mi mozete reci trenutno stanje vase djece, koja im je dijagnoza, ponasanje, da li ste uspjeli da se djete izvuce iz problema?
Hvala puno na odg
Pozdrav jelena O,
da li mi mozes reci kako je tvoje dijete danas, kakva je dijagnoza,ponasanje?
hvala unaprijed