na kojem linku su krivulje?
ili izračuni
Printable View
na kojem linku su krivulje?
ili izračuni
našla
da... 7. percentila mora da je rebrasta
jer je moja na 44.
a po visini na 88.
aj stavite tu link, molim
http://apps.nccd.cdc.gov/dnpabmi/Cal...torType=Metric
za djecu je. BMI
ja s sa svojim roditeljima kampirala - i moja mama je tam na plinskoj boci stalno kuhala. Nije ima aništa od godišnjeg odmora - bilo joj je bitno sda smo mi siti i da zdravo jedemo. koliko puta sam joj govorila da skuha juhu iz vrećice - samo da se odmori - i nije.
Moje je mišljenje da se na odmoru ipak treba odmoriti tako da na moru jesdemo puno toga što dome ne.
A oko konzervi - mislim isto što i ove neke cure. nikako ne mogu vjerovati da bi konzervirana hrana mogla biti bolja od svježe. Odsobno, kupujem samo pelate a ne bih niti njih da imam vremena zamrznuti i skuhati dovoljno paradajza.
Kuham i grah i slanutak i nikada ih ne kupujem u konzervi - možda eventualno za salatu ak dolaze gosti. To je meni klik u glavi kao apri za juhu u vrećicu - ne volim konzerve, i teško će me netko uvjeriti da je hrana iz njih zdravija od svježe. Jednostavnija za pripremu je, ali ovo drugo nikako.ž
Moja je 155.5 cm/35 kg
ja sam prema ovome
ima i opseg glave :-)
http://www.weightchart.com/growth-percentiles.aspx
ali mi nije jasno
mali ispao na 86. za težinu i 93. za visinu
a mršaviji je od sestre dobrano
evo nasCitiraj:
Based on the height and weight entered, the BMI is 16.4 , placing the BMI-for-age at the 33rd percentile for girls aged 10 years 11 months. This child has a healthy weight.
ovo je BMI, prema njemu tvoja je na 13 percentili.
opet, skoro duplo od tvoje
za orku govorim.
Ovo mi nije trebalo :( morat ću pojačati doze špeka
koje u L.mjere?
ovo je valjda kako se uzme :)Citiraj:
ja s sa svojim roditeljima kampirala - i moja mama je tam na plinskoj boci stalno kuhala. Nije ima aništa od godišnjeg odmora - bilo joj je bitno sda smo mi siti i da zdravo jedemo. koliko puta sam joj govorila da skuha juhu iz vrećice - samo da se odmori - i nije.
i ja kampiram i svaki dan kuham i ne oduzme mi to više od sat i pol sve skupa sa pripremom i opranim suđem.
a sat i pol u jednom danu u kampu je ništa jer je dan predug.
ne znam što bih radila cijeli dan. ne pospremam ništa, ne idem na posao, još da niti ne skuham crvotočina bi me najela :mrgreen:
ako idemo negdje na izlet to je drugo, jede se vani.
pa kako im znaš opseg glave? :mrgreen:
juha iz vrećice - asocijacija na blažena vremena kad smo išli na skijanje.
inače, ako nije bar -5 celzijusa i ako nismo na bar 2.000 m nadmorske visine, mi ih vjera brani. :mrgreen:
a moji ni ne vole, m je dobila u nekom sponzorskom paketu neku hello kitty juhu, bila sva sretna da kako to juha u vrećici i nek ju skuham (ona jadna nije još na skijanju bila, bem ti krizu) i na kraju mm nekako na silu pojeo, nikome se nije sviđala.
moja ili aprina?Citiraj:
ovo je BMI, prema njemu tvoja je na 13 percentili
za moju piše na 33. ali očito se to tako ne gleda.
do negdje prije je bila štapić, sad se fino popunila.
orka je doma pa sam joj izmjerila :-)
a zrinu sam otprilike, prema veličini kape koja mu je taman
pa i ja malo odokativarim, moram ju točno izmjeriti danas kad dođem doma.
ja sam ih vagala jutros bez odjeće, nakon wc-a, a prije doručka :lool: .
idealno! :lol:
jesu li i pljunule prije?
daj dan rođenja
Upiši bilo kaj pred kraj mjeseca.:-)
20. percentila po težini
7. po visini
omjer na 52., što je super, ne
je li curica?
ak je dečko, onda je 16. po težini, a 6. po visini
omjer na 53., što je super
on je točno godinu dana mlađi od Zrina i 13 cm niži
ali Zrin spada u baš visoku djecu
ako te nešto muči, izvadi mu hormone rasta pa ćeš vidjeti jel to štima
Moj je 3 mjeseca mlađi, visina oko/preko 130 (moram pogledati točno negdje sam napisala tu na Rodi nakon mjerenja), težina između 25 i 26, ali on je najviši među vršnjacima, tako da prema prosjeku visine u naša oba prva razreda, tvoj nije specijalno nizak, nego baš u prosjeku.
I ja neki dan gledam svog sina - puno je visok za svoju dob i glavat na majku :mrgreen:, ali zato su rebra iskocila na sve strane.
Ne brine me to uopce dok god zdravo i redovito jede.
Apropo juha iz vrecica, meni je to zivi otrov kojega nikad ne jedem (a jela sam ih u djetinjstvu), ali u drugoj trudnoci nisam si mogla pomoci. Bila sam spremna ubiti za juhu iz vrecice, pastetu, poli salamu i zacinjena mesa svih vrsta. Samo da je sto jace i zacinjenije. U suprotnom mi je bilo mucno, osjecala sam opcu slabost i crijeva su mi tako gladno i glasno krulila da je MM umirao od smijeha.
Necu niti spominjati koliko sam kila dobila. Cim sam rodila, prosla me je zelja za svim tim gadostima. Sin je, nasrecu, zasad prav zdrav, osim sto ima osjetljiviju kozu, nadam se da nije od toga.