tnx,
ma ispalo je na kraju da mi se ne sviđaju sa pulom/naročiti dnevni -nekako nemam osjećaj prozračnosti :roll: a htjela bih naručiti za sestru /kanim je prevesti na pravu stranu :mrgreen: /
Printable View
tnx,
ma ispalo je na kraju da mi se ne sviđaju sa pulom/naročiti dnevni -nekako nemam osjećaj prozračnosti :roll: a htjela bih naručiti za sestru /kanim je prevesti na pravu stranu :mrgreen: /
Ja imam i sa i bez flisa.
Možeš naručiti kako ti želiš, oni ti naprave kako napišeš. :)
Evo, prosla je moja prva menstruacija s platnenim uloscima.
Malo sam odusevljena, malo razocarana.
Odusevljava me osjecaj cistoce, nemam potrebu manijakalno se prati kod svakog mijenjanja uloska.
A druga stvar, propustili su mi, vise od jednom. :(
Imam tako obilne menstruacije da drugu noc moram promijeniti dva-tri uloska.
A nakon potapajuce noci slijedio je i potapajuci dan bez obzira na cesto mijenjanje.
Nije u pitanju duljina uloska, nego izgleda debljina, natope mi se krilca i propusti mi s donje strane.
Izgleda da cu morati naruciti neke extra debele ;)
ne moraš debele - jer meni se isto prvih dana znalo podliti po krilcima i onda mi je šilica stavila PUL preko cijele doljnje strane uloška i više mi ne promoče. Isto tako i na noćnima.
O kojim ulošcima je ovdje riječ? Flafi, tete šivalice ili nekog trećeg proizvođača? :?Citiraj:
katajina prvotno napisa
Ja sam nedavno također dobila svoje Flafi uloške pa me baš zanima. Inače, prezadovoljna sam njihovim izgledom i kvalitetom šivanja, ali ih još nisam isprobala. Meni se sviđa što su nešto tanji iako i ja imam obilno krvarenje prvih par dana. Hmmm... ne mogu vjerovati da ovo 'govorim', ali jedva ih čekam isprobati. :roll:
Radi se o Flafi total PUL ulošcima.
Prvi dan i prvu noć je sve bilo super.
Drugu noć sam stavila uložak u 20 sati,
u jedan sam ga morala mijenjati.
Natopio se skroz po sredini, pa krenulo na krilca, zamrljalo mi gaćice s donje strane.
Ma prilagodit ću se ja :)
Već sam nabavila par debljih od tete šivalice.
I ja sam naručila total PUL. Hm, hm, hm... :/ Ha dobro, budem vidjela kako bude to kod mene. I ja imam nekoliko debljih od tete šivalice ;) pa ću onda kombinirati.
Cure, koliko komada imate?
50tak
ali pola od tih mi je previse, imam ih toliko puno zato jer sam ih kupovala u tri faze
prvo prije 3g u grupnoj narudzbi iz kanade (newmoon) narucila 20tak komada
onda nakon godinu dana narucila iz kucne radinosti jer kanadski nemaju krilca
onda nakon godinu dana narucila organski pamuk jer ovi i kanadski i kucna radinost imaju flis
i das imam doma dvije platnene vrece pune ulozaka ali eto bar se stignu odmoriti :/
Bankrotirat ću :mrgreen:
Nemam još kolekciju za cijeli ciklus.
Prvo sam uzela par komada za probat, pa onda još 10-ak komada.
Sad ću vidjeti sljedeći put.
ma moja brojka je pretjerana
dovoljno je, ako nemas obilan ciklus, 15-18tak komada, kako su cure pisale
pomogne i mooncup u drugom danu
Sad sam ovaj zadnji ciklus nosila jednokratne na posao.
Sad sam naručila neku torbicu za platnene, ne znam još kako izgleda, kažu da ima pretinac za korišteni uložak...
Kako s tim?
I s mooncupom na poslu?
Ja mislim da ću još naručiti jer ih prva tri dana često mijenjam pa brzo potrošim :/
ivarice, :naklon:
imam 3 noćna, 5 običnih, 10 za light dane i 15 dnevnih /pul, flis i bez ičega/ - to mi je previše .Neke koristim vrlo nerado pa uglavnom stoje- ali za jedan ciklus /koji je meni cca 3-4 dana +par skoro pa ništa / treba 18-ak uložaka.
...znači meni 36 :lol:
I približavam se ivaričinom broju polako...
doći ću i ja do tog magičnog broja- nekako uopće ne sumnjam u to :lol:
ja se snabdjela! :dancingfever:
eksperimantišem malo sa krojevima i slojevima
imam ih sad oko 30
klikajte next
Lijepo! :) Ja ih za sad imam tek 10-ak, ali planiram nabaviti još. :mrgreen:
evo i mene!!!!
naručila nedavno svojih 20 ak uložaka i nikad tako nestrpljivo i uzbuđeno čekala mengu!
i danas počelo polako i evo imam svoj prvi platneni uložak u životu! jeeee!!!!
kako sam sretna, samo da se snađem s njima, malo su mi veliki tj debeljuškasti paaa se bojim da će vidjeti kroz traperice, kako vi sa time izlazite na kraj?
a osjećaj je neopisivi, kao da me lijeći, a noćni su od bambus velura,
ajme kad se sjetim one plastike od jednokratnih...kao s pamukom, :roll:
javim se prekosutra s dojmovima kad se malo pojača menga, sad mi je blaga još....
erik, gdje si nabavila ove od bambus velura? Svakako javi dojmove. :)
od tete šivalice, jako su udobni, sad nosim od pamučnog velura, bez PUL-a, jer mi je tek početak menzisa i slabo je, tek 3. dan dobijem jako pa ću staviti one sa nepropusnim slojem, super udobno i sretna sam, javim se za dva dana kad prespavam s njima i počne jaka menga!
ja isprobala svoj od bambus velura
super drži :) (pravo da velim, nisam se nadala da neće propustiti bez PUL-a)
bambus velur- jel to ono onako mucasto?
Jesam ja sve dobro pohvatala, na momente se zbunim :mrgreen:
Oni ulošci s onim šuškavim dolje su s flisom?
Eh sad, ne kužim se ni ja baš previše u materijale :roll: , ali 'ono šuškavo' je PUL, a flis nije šuškav. Da, bambus velur bi bio recimo mucast.
Jesam li bar približno dobro 'rekla' vještičice? :mrgreen:
PUL jeste donekle šuškav (posebno kad je debliji i tkani PUL u pitanju), ali nipošto šuškav poput npr najlon vrećice ;)
Flis je vrsta materijala. Ovaj kod nas uobičajeni flis je onaj 100% poliesterski materijal koji se koristi za dukseve i trenerke. Nije 100% zaštita od curenja, ali jeste donekle, jer se slabo da skvasiti. Prednost mu je ta što za razliku od PUL-a (običnog) propušta više zraka. Breathable PUL propušta zrak ali ne vodu, on je po definiciji 1MIL i definitivno ne šuška. Više klizi, kao postava (te je i debljine, kao tanka postava). Flis postoji i od drugih materijala - pamuka, konoplje, bambusa, mješavina raznih vlakana...
Velur = pliš. Vrsta "dlakavog" materijala. Ima ga u svim razinama "dlakavosti" i u raznim kombinacijama sastava. Bambus velur je poput pamučnog velura koji se koristi za dječiju odjeću (mi to zovemo gegice, ono iz jednog dijela za male bebe). Većinom je sastav 80% bambus ostatak pamuk (ovaj moj je takav). Pravi se kao rastegljivi (knit) i nerastegljivi, tkani (wowen) materijal. Ako "mucast" znači "dlakav", onda jeste, velur jeste mucast. ;)
evo mog dojma sa 4 dana menge i platnenih uložaka...
1. menga traje krače, zašto, nemam pojma, molim da mi netko objasni,
nisam vjerovala, ali stvarno nije jako obilna kao inače i traje krače :?
2. super udobno
3.super jednostavno za koristiti i kad nisam kod kuće
5.psihički me iscjeljuje kad osjetim pamuk umjesto one kemije
6. toliko sam sretna da svima pričam o tome, neki se isčuđavaju, i ne vjeruju mom osmjehu od uha do uha :mrgreen: ali ja ne mogu opisati oduševljenje!!!
7. po noći imam jaku mengu i bilo me strah, ali ove dvije noćne menge su bile slabije da sam mogla i sa normalnim uloškom spavati a ne sa noćnim!
jedino se meni vide malo na guzi kroz traperice, ali stavim dužu tuniku i briga me!
kupila malu plastiku s poklopcem, skinem ih, presavijem, odložim u nju, kad menga završi sve bacim u mašinu, NIŠTA ne smrdi i nije gadljivo,
osjeti se miris krvi samo ako nabiješ nos u uložak, ali kod mjenjanja ja ne osjetim nikakav miris, za razliku od jednokratnih koji zasmrde cijeli wc.
ma čista petica! :D :D :D
vještičice, puno hvala :* shvatila si moje pitanje u dušu :mrgreen:
ok, sad mi je jasnije.
erik, i ja imam taj osjećaj čistoće, nema mirisa po kupaoni kad se presvlačiš i to.
Ja sad imam nekih 14 ovih normalnih i 7 dnevnih koji su mi super za zadnja dva dana.
A može li netko napisati kako ih je najbolje održavati? :? Da nakon pranja budu bez flekica.
Ja držim u vodi, prethodno saperem pod hladnom vodom, dok se voda ne izbistri. Kad ubacujem sljedeći u kanticu, promijenim vodu. Kad je vrijeme prati veš ubacim ih tako mokre i operem sa ostalim vešom. Ako i ostane koja flekica, zažmirim ;)
M kraće traje sa platnenim, jer, navodno, plastični ulošci sadrže hamikalije čija je nuspojava da žene više krvare. Nemam pojma gdje sam to pročitala, pa uzmite sa rezervom. Ako nađem stranicu, linkaću.
Anci, nema na čemu :* i treći put (drugi se podrazumijeva ;))
Ja ovako, ne može biti jednostavnije :)Citiraj:
Palonkica prvotno napisa
skupljam ih na suho u torbici obješenoj u kupaoni. Nekad ih ne perem do kraja menstruacije, a nekad operem jednu turu nakon dva dana i još jednu kad mi završi - znači minimalno stoje dva dana bez pranja. Onda ih ubacim u mašinu i odvrtim dva ispiranja s time da nakon prvog ostavim ih pola sata da se namoče. Nakon ispiranja pogledam ako koji ima mrlju, u prosjeku na jedan ili dva moram staviti Ecover za mrlje jer nije sve otišlo, nadopunim bubanj s ručnicima i sličnim vešom i operem na 60.
ja imam pitanje,
smetaju li vam platneni ulošci, tj. meni su malo debeli i neugodni kad sjednem, pa me kao žuljaju, moram popravljati jer mi bježe,
pogotovo dnevni, namjestim i za pet koraka mi pobjegne na guzicu :(
možda imam krive gaćice, nosim pamućne s malo elastina ali su onako trokutaste...možda bih trebala nositi one šire na bokovima i što šire da "drže" uložak?
molim savjet :(
inače što se tiče održavanja i menge super super, jedino što moram paziti kako sjednem da mi ne smeta i pred kraj menzisa mi je dovoljan dnevni koji mi eto bježi 100 na sat pa sam živčanaaaaaaa :evil:
erik, mislim da šire gaćice (tzv "gaćone" :mrgreen:) rješavaju problem
ne rjesavaju. ja imam gacone i uvijek mi bjeze ulosci, popnu mi se skroz na leda. cak i ovi manji s krilcima, samo odlete prema guzici. najradije bi ih zalijepila ljepilom ili pricvrstila zihericom--ni jedno nije bas prakticno rjesenje. ima li tko kakav prijedlog? stvarno mi to ide na zivac.
E, sad stvarno ne znam :?
Meni obično gaćice sa širim srednjim dijelom (ne moraju nužno biti duboke) riješe "problem".
Krilca su ili premalena (površinom) ili predugačka. Premalena se baš i ne daju riješiti, ali predugačka da, sa još jednim drikerom koji će ih skratiti u poprečnom smjeru (nadam se da nisam zapetljala, već mi je odavno bilo vrijeme spavati :oops:)
Možda su ti preširoke gaćone :mrgreen: pa se miče.
evo ideje!!!!
kupiti nekoliko širokih gačica SAMO za mengu i na unutarnji dio pričvrstiti druker a dugi druker na krilce uloška i tako ih spojiti!!?
pošto nisam šivalica molim profesionalke da komentiraju!
meni dnevni uložak leti na guzicu, izgleda kao da se češem po cijele dane,
a ja samo lovim uložak :mrgreen:
postoje ulošci koji se kopčaju za gaćice, ni manje ni više nego - dugmetom!
najobičnijim dugmetom :)
Kad nađem sliku, postaviću link.
A ti dotle kupi nekoliko širokih gaćona, nek se nađe... :mrgreen:
e pa da!!!
jupi!!!!
još samo da se naviknem na "žuljanje" :mrgreen: :mrgreen:
Čekamo link. :coffee: :)
Meni nije jasno i voljela bih kad bi mi netko objasnio kako i na koji način platneni ulošci utječu na smanjenje boli tijekom menstracije te smanjenje ugrušaka, također i na smanjenje obilnosti istih...
razumijem da su higijenskiji.... i da su pomažu u prevenciji infekcija i gljivica i koječega. Međutim nije mi jasno, kako nekome tko nema problema sa svime navedenim, dakle, nije podložan infekcijama ni gljivicama niti ima problema s istima, mogu platneni ulošci smanjiti npr. količinu krvi u maternici?
kad sam pocela koristiti platnene uloske, meni se cinilo bas da su mi menstruacije postale obilnije :/