Je čista sreća je i da se ne mora okolo naokolo tražiti rješenja.
Ovo u svezi plaćanja ne znam.
Printable View
Je čista sreća je i da se ne mora okolo naokolo tražiti rješenja.
Ovo u svezi plaćanja ne znam.
Bolovanje se ne može dobiti dok je dijete u bolnici, jer kao zbrinuto. Jedino ako imate još koje dijete pedijatar može otvoriti bolovanje na njega
Ima se pravo na bolovanje dok je dijete u bolnici cak se i ne mora biti s djetetom 24 sata, nego u dnevnim smjestaju.
Jedini uvjet je da je dijete mlade od 5 godina.
Dakle sve nformacije koje su navedene su pogresne.
Da, postoji je jedno ogranicenje , a to je da je drugi roditelj zaposlen ( osim ako roditelj nije samohran).
Inace, kod takvih situacija treba zvati pravnu sluzbu , a to bi svakako i kontrolor HZZO-a trebao znati.
Cane, pošalji mail u HZZO, meni su u par dana odgovarali precizno.
Ja zbilja sad ne znam točno reci, ali mi smo prošle godine imali dijete koje je u bolnici jer ide na transplataciju (8 g), drugo dijete koje je donor (4 g) i isto boravi u bolnici, mm zaposlen, ja na porodiljnom s trećom bebom. I sjećam se da stvari s bolovanjem nisu bile baš jednostavne i da smo dosta zvali i zvali na telefone, išli od vrata do vrata i na šaltere... i da je bilo par situacija da pedijatrica piše mm-u bolovanje na jedno dijete zbog neke skroz druge stvari, a treba mu zapravo bolovanje za drugo dijete.
Zaključak: ne znam ništa točno. Ali smo zvali hzzo isto puno, puno puta. I na mail smo obično najprije dočekali odgovor.
bubilo a nisu tad radili probleme da si ti na porodiljnom?
Mislim da se spominjalo u nekom kontekstu, netko mi je to u sustavu komentirao, ali prešlo se nekako preko te činjenice jer tata treba bolovanje za dijete koje nije beba, a tata i jest bio s njim u bolnici.
POzdrav! Dijete od 3,5 g. mora ići na operaciju 3. mandule i ventilaciju bubnjića. Zanima me info, ako tko zna, da li ja kao majka za to vrijeme mogu dobiti bolovanje, te ako znate kolika je naknada plaće za to vrijeme? Neki mi govore 100%, neki 70% pa sam malo zbunjena. unaprijed hvala na svim odgovorima.
KOliko se ja sjecam, vi kao roditelj nemate pravo na bolovanje dok je dijete zbrinuto u zdravstevnoj ustanovi.
Za naknadu je 100% do trece godine zivota djeteta, a 70% od 3-7 godina.
pri tome se ovih 100% odnostno 70% odnossi na maksimalan iznos koji daje HZZO a ne na vasu placu. ako se dobro sjecam to je negdje oko 4500 kn. ako vam je placa veca od toga onda cete dobiti 70% tog iznosa, a ako niza onda cete odbiti 70% vase place.
Ako je dijete mlade od 5 godina ima se pravo na bolovanje ako je drugi roditelj u radnim odnosu. Iznos naknade ne znam, isto je kao i za obicni bolovanje kad je dijete doma( pretpostavljam).
To su konacno promijenili? Konacno da se negdje nseto pomaknulo. sjecam se da je bilo rasprave, ali sam propustila da su i uveli.
je samo svaki pedijatar drugaćije priča, kao djete je zbrinuto u bolnici i ne treba mu nitko njegov. ja nisam mogla pedijatricu uvjeriti i taqd je to bilo da se može na kraju sam uzela slobodan dan, tj. unapred sam odradila
ide za djete do 3 god 100 %
iznad 70% ali na mjesecnoj bazi max 4260( ako se nije taj iznos mjenjao)
Uopste mi nije jasno kako neki ljudi zamisljaju da si sposoban produktivno raditi dok ti dijete lezi na operacionom stolu.