Nisi radila TORCH na početku trudnoće?
Mastim i ja po suhomesnatom (i kupovno i iz domaće proizvodnje) ali ga za svaki slučaj zamrznem na par dana pa onda navalim.
Printable View
E butterfly, da bar...
Evo dosla s pregleda. Doktor me narucio ponovno TEK u subotu i to samo na ctg, a na pregled ponovni TEK u ponedjeljak. Strasno. Rekao je da se stanje ne mijenja i da sam zatvorena i po njegovoj procjeni da necu jos bar sigurno do ponedjeljka. Bas sam psihicki koma :S
Ni ja nisam radila taj TORCH test kao ni Muma. Nije mi dr. to rekao pa sam sad i ja malo u nedoumici oko toga, kako znati da nemam toksmoplazmu? Danas sam 35+1tt, beba je aktivna, sa nikakvima mačkama nisam u dodiru, suhmesnato jako rijetko jedem, više sam za Božić i oko blagdana, a tad je bio početak moje trudnoće, svu salatu dobro operem, pa valjda neće ništa bit ovih još zadnjih par tjedana.
SanjaS sve se to može preokrenut u jedno popodne, da ti krenu trudovi ili pukne vodenjak, tako da nemoj da te to deprimira šta su dr-i rekli, ionako je to njihova procjena.
Ja se još slobodno nekako osjećam, iako sam od slijedećeg tjedna u 9. mjesecu trudnoće. Još uvijek sama vozim (kad muž radi), odem sama i na kupanje nekad.
ivana.sky ni ja još ne vjerujem da uskoro rađam, za mjesec dana (ako ne bi i ranije kojim sluč. bilo) i da ću imati jedno malo biće pored sebe koje će ovisit o meni 24h. Ja od simptoma nemam ništa posebno, pritisak na želudac ujutro jer mi je stomak još visoko (al to nije žgaravica jer mi se hrana ne vraća) i malo jači pritisak na mjehur zadnjih tjedana, al po noći se dignem 1 put piškit.
Da te malo utješim :)
To što si zatvorena uopće ne znači da porod neće početi idućih sati. Sve kod poroda je lutrija :) nepredvidivo. Ni nakon tri (različita) poroda ne možeš znati koliko će četvrti biti opet drugačiji. Moje iskustvo.
Porod samo počne. Nekad bez ikakve naznake, nekad malo-pomalo, nekad curka voda, nekad malo boli, nekad jako poteče voda, zaboli odjednom...ma svakako. A može ti se dogoditi da dođeš na pregled i otvorena si 6-7 prstiju a da nisi uopće primijetila da je krenulo.
Dva tjedna nakon termina je još uvijek u terminu, zato se treba pripremiti i na to. A ljude koji te gnjave da li si rodila, ignoriraj. Svaka se beba rodi, pa će i tvoja. Sutra je mjesečeva mijena, a bebe se vole rađati kad je mjesec pun ili kad počne rasti. A opet, imamo i mogućnost poticanja poroda, ako ti je to opcija.
Probaj na kašnjenje poroda gledati tako što ćeš jedva dočekati bolove i da već beba izađe, pa će ti sve što te čeka na porodu biti lakše :) Ono, ma neka već boli, samo da toj trudnoći dođe kraj!!.
Vidjet ćeš, porod je peace of cake...čim prođe i ti ćeš tako misliti. ( Za vrijeme, baš i nećeš :mrgreen: )
Beti3, joj kako si to lijepo srocila. Hvala ti od srca <3
Stagod mi rekli i napravili oni ce i dalje po svom, kad oni budu spremni :-)
Sanjice uzivaj jos malo u sutkanju, kotrljanju i dahtanju :mrgreen:
Muma, ne brini o toxo. Ovdje (SAD) Torch nije dio standardnih pretraga ni na pocetku trudnoce, ni prije trudnoce. Ne odradjuje se cak niti bas u mojoj regiji, gdje se zivi od poljoprivrede i ima zivotinja na sve strane.
Ja sam inzistirala (prije nego sto sam se bolje educirala o statistikama) i napravila cijeli titar negdje 2011. godine. Nisu pronasli markere na toxo uopce, sto znaci da do tog trenutka uopce nisam bila u dodiru s njom. S obzirom da smo tad vec imali macku, strogo kucnu, zakljucila sam da nema ni ona i uredno joj ja cistim WC cijelo vrijeme, i kroz prvu trudnocu i sad.
Ovi vjetrovi su uzas... ko hodajuca plinara sam...
btw.skontala sam danas da mi vaga pokazuje 2kg manje :?: moguce da je voda malo osla znojenjem ovih dana?
SanjaS kako si danas, jel situacija nepromijenjena?
Sto se mene i nekog osjecaja tice, situacija je nepromjenjena, da. Nocas sam se samo jednom dignula u wc piskiti, pa sam naspavana :)
Nikakvih naznaka nema. Jucer sam imala bolove u desnom donjem dijelu leđa, ali i to je proslo. Umirem od ove vrucine.
ivana.sky, bome i mene muce vjetrovi :D
Cure ima kakvih novosti? :)
Kod nas sve po starom, ni T od trudova, kupanje u znoju na najjace... nemogu disat, nema zraka, nemovu spavat a cijele dane bi samo lezala...i tako, veselo :D
Butterfly, evo naslonila sam glavu na stol koliko mi je vruce i muka i tako sam stajala jer vise ne mogu. Bas sam psihicki ukomirana.
Bila danas na ctg-u. Od trudova nista. Nocas sam se dosta mucila s bolovima kao pred menzis i nekakvim peckanjem dole nisko. Doktorici na pregledu sam rekla, pa je rekla da ce to biti do toga sto sam se mrvicu otvorila jer sam sad prst otvorena, ali da bez trudova nista naravno :dancingfever:
Ceka beba da malo padne temperatura ;-)
Mene bradavice pocele peckat i bas su osjetljive...
i dalje bolovi dolje i pritisak, cim se malo naprezem pojacan mlijecni iscjedak... ledja KAO mrvicu bolje...
Sanja dobro si ti presla termin, sutra tjedan dana! Sad ce malena, jos dan, dva, tri i evo je :)
Sanja jel ti oso sl.cep?
Citala sam o tome, ali ne vidim nista u tom smislu. Imam iscjedak kao i inace i prije trudnoce. Nikakvih promjena osim sto ga je vise skoro kroz cijelu trudnocu. A pise da se ne dogada svim trudnicama da ispadne taj sluzni cep, tako da tko zna kako ce to kod mene ici :)
Sanja nece malena pa nece, Ajde fotkaj bušu, bas me zanima!!
Cure molim savjet, kako ste vi praleprvi put dude/one za noktice gluposti/ pumpicu za nosic itd???
Ja sad to gledam, cula sam da neki prokuhavaju, kako se to prokuha? Koliko dugo treba kuhat i jel se vadi vruce ili kad se ohladi?
Meni to sve ima miris na kineze i stvsrno bi htjela to za prvi put dobro oprat pa dajte neki savjet :)
Duda se ne preporuca prije barem navrsenih sest tjedana zivota, pogotovo ako namjeravas dojiti. Ako ih bas zelis nabaviti i oprati unaprijed, pretpostavljam da vecina duda dolazi u kutijici u kojoj se mogu i sterilizirati, recimo, u mikrovalnoj. Inace ih ubaci u kipucu vodu i izvadi van. Ako ti smrdi na plastiku/gumu, baci u smece. Mislim, ja bih osobno bacila bilo sto sto smrdi, ne bih se trudila zamaskirati smrad.
Ovo za nos i noktice, to ni ne znam sto je, a kamoli da treba sterilizirati.
Ne steriliziraš ništa za što ti ne piše. Sterilizira se ono što ide u usta.
Misliš škarice i grickalicu za nokte? No way. Ja sam malo oprala alkoholom. Nisi bebe ni baš tooooliko osjetljive.
Duduce i bočice oprati deterž. u toploj vodi i nakon toga otkuhati jedno 3 min i tako sve što ide u usta djeteta. A škarice ili noktaricu prije upotrebe samo malo alkoholom očistiti.
Cure moje, otvorena i dalje samo prst. Cerviks se dosta skratio, ali dr predlaze inducirani porod u srijedu ako do srijede ne rodim. I sad citam o tome i bas mi nije nikako svejedno :(
Jel dao razlog neki zasto bi inducirao?
Pitala sam zasto ne cekati do 42.tjedna, on je odgovorio da nema potrebe jer se vrat maternice vec jako skratio. Samo to je dao kao objasnjenje.. A doktor je stvarno iskusan i cijenjen kod nas, pa ti budi pametan.
Sanja jel ides sutra opet ili u srijedu onda na inducirani ak se nis ne desi do tad? Joj, meni termin za par dana, sad me vec malo frka kad o tom razmisljam.Sutra idemo na pregled i ctg, bas me zanima kakva je situacija, uf... Sanja znam da ti nije lako i ja i moj mali mis vam saljemo puno puno pozitivnih vibracija j da vam sve brzo i glatko prodje!!! <3
Ne, ne idem sutra. Narucena sam u srijedu u 12:30 za kad mi je rekao ako ne rodim do tad da bi inducirao porod, pa da rodim u cetvrtak. Stvarno nisam ocekivala da ce doci do ovoga. Ali eto..
Hvala ti puno :)
Ja znam da ce ovo zvucat uzasno od mene (!) ali sanja ja da sam u tvojoj kozi i da mi sutra to predloze rekla bi ajd odmah! Ne mogu vise ni sjedit, ni hodat, ni lezat... spavat nikako... ona je ogromna, ja sam ogromna, pucam na sve strane i fizicki, a bome vec i psihicki... da bar mogu hodat :cry: al i taj isijas me sabija... naravno sve za njih, ali ovo mi je vec tolika muka i tlaka da mi se samo place i vice.
Ja se nadam da ce tvoja mrvica sama odlucit van u ova 2 dana i da te nece tjerat na inducirani... ti napravi sto mislis da je najbolje za vas, znas da smo uz vas :love2:
Ivana.sky ne zvuci grozno uopce :) Mislim da je sasvim normalno za ovo vrijeme pred porod. Jos od ove vrucine covjek postane jos zivcaniji. Ja jedva cekam da mrvica bude pored mene, a kako e to ce biti kako bude. Ona ce odluciti :D
Joj ivana.sky, tvoj išijas, pa ja ti se divim, kako to izguravaš u trudnoći. Ja sam ga osjetila, al davno prije trudnoće i bilo mi je grozno, a mogu mislit kako je u trudnoći. Sad ja zvučim malo možda bezveze, ne želim te plašit, al šta ako ti ne prođe ni nakon poroda, a onda moraš 24h oko bebe, drži je, nosi, preslači, doji....
:neznam:
i mene je toga jako strah i trudim se ne mislit na to....
al ajde onda bar znam da smijem otic kod fizioterapeutkinje moje na masazu ili do kiroprakticara ili negdje pomoci si.... sad u trudnoci se ne igram s tim
iako mislim da kad ode bar pola ovih kg da ce bit lakse i da ce otici taj pritisak
Curke moje, jel vas strah poroda?
Mene jako. Prvi mi je bio inducirani sa 40+4tti nakon 12 sati u vaginalnom porodu zavrsila na carskom. Bilo je tu jos svega i sad me frka. Bojim se i roominga jer ako bude imalo slican porod prvom necu se moci ni o sebi brinuti, a beba je jos i drugog spola. Sad sam 36+3tt i doktori predvidaju da cu uskoro, tj. da necu docekati termin. Malo me panika lovi:-(
A mene iskreno nije, van mora nekako... al ja ni ne znam sta me ceka... :-/
nekako sam se pomirila s porodom i da mora bolit i da nije nimalo lijepo... Iskustva slusam al ne cujem jer ne zelim. Svako je drugacije pa ce tako biti i moje... vecina zena mislim da si zamisli sta ih ceka pa se i razocaraju i istraumatiziraju...
samo zelim da nas ne muce i da ne zavrsim na carskom... a opet ak bude tako, bit ce... nije da ja utjecem na to.
puno mi znaci sto mm ide sa mnom, vald sam zato i mirna jer inace sam teski trtaros... plan poroda nemam jer mislim da to nije nesto sto mozes isplanirat, pristajem na sve ako ce pomoci bebi ili meni.
vidit cemo oce mi tak svejedno bit i kad krene za zbilja :lool:
Ivana-tako i ja gledam, nena straha, ni neznam sta me ceka ali znam da mi je dostaaaa :D Mali ima oko 3.800 i jos imam visak plodne vode i bole me svi organi pogotovo kad lezim.
Cure ak nije nezgodno pitanje, kolko ste tt i kolko ste natukle kg? Ja 39+3 i 14kg. Na mojih 180cm se ne kuzi i kao sto rekoh imam viska vode i bebu od skoro 4 kg plus maternica, posteljica, 25%vise krvi, vodurina ali nekak mi se cini dosta :/
Prvi puta me nije bilo strah, kako ivana kaze znala sam da mora nekako izaci. Sad sam u potpunosti svjesna one "blazeno neznanje". Mene je frka zbog prvog puta. Molim Boga da ovaj put bude bolje. Samo da bebica i ja budemo zive i zdrave.
Butterfly, imas posebno temu debljanja. Ja sam 36+3 i dobila 12 kg, ali na dijeti sam zbog gestacijskog dijabetesa. Tvoje mi se ne cini puno. U prvoj trudnoci dobila sam 17kg.