casa prvotno napisa
I recimo ja bih za sebe rekla da sam genetski osjetljiva biljcica, na majku koja je oboljela od shizofrenije, ali, hebemumisa, život me oblikovao u kamenu. I da, znam, sve to tijelo pamti, pa možda me ceka ista bolest kao mamu, mozda kakav karcinom. Al moja djeca moraju živjet sada, a i ja bih živjela... I tako onda ispadam kamena. O budućnosti ne mislim puno... A znam i da život nije fer, neki obole od karcinoma pluca a da nisu cigaretu zapalili... Pa, eto, možda i mene tako potrefi... Mirna i zdrava starost.
I ne mislim ja da ovi što drže katedre a mame s njima upisivale faks, ne znaju jaje pofrigat. Možda su naučili, možda nisu. Pa to ne mijenja nimalo da su bili sposobniji od mene akademski. Ne bih se ni mijenjala. Ja sam svoje izbore sama radila, a ono gdje se birat nije moglo, opet sam birala brinut i baktat se time. I zadovoljna sam. Sanjam o postdiplomskom godinama, al sam opet kad smo financijski mm i ja malo ojačali, izabrala rodit četvrto. Vjerujem da cu opet stvorit sebi priliku i za to. Ono, vjerujem da čovjek kad hoće i može, samo ponekad nije sve uvijek moguće u tom trenutku.
Uspjeh valjda svatko svojim metrom mjeri. Postujem i one što drže katedre i one koji se bave djecurlijom. Moja je sreća što si taj doktorski ne želim kako bih postala držač katedre vec onako za sebe, iz ljubavi prema svojoj struci. Nisam baš ambiciozna...