moja jede suhomesnato bez icega, kruh bez icega, jaja bez icega, skoro nikakve kombinacije hrane, samo jedna hrana i to je to :mrgreen:
odustala sam od ideje da ja "znam" kaj bi ona "trebala" jesti i pustila da jede kaj izabere od onoga kaj nudim
Printable View
moja jede suhomesnato bez icega, kruh bez icega, jaja bez icega, skoro nikakve kombinacije hrane, samo jedna hrana i to je to :mrgreen:
odustala sam od ideje da ja "znam" kaj bi ona "trebala" jesti i pustila da jede kaj izabere od onoga kaj nudim
Mi smo sad u mirovanju jer se razbolio. Od ponedjeljka kuri, jede skoro ništa. Grlobolja, kašalj, inhalacije, antibiotik.... Sad uopće ni nema apetita.
Probali smo nadoknaditi Nutridrinkom, al on više od 100ml na dan ne može popiti. Dakle pola bočice, i to pijucka sat vremena il više. Danas sam ga malo stisla da popije više i dignuo mu se želudac i skoro povratio :( A da ne pričam da je i prethodnom pijenju prethodilo urlanje, plakanje i cijela drama. Za 5 malih gutljaja.
Pao na kilaži naravno
I tak, meni trenutno sve ravno...
Jučer skuham grah za danas. Sve ok. Puno mrkve, puno špeka. Najmanja danas pojede cijelu zdjelu. Najstarija pojede pet žličica, kaže da je fino i prestane jesti. Klinac neće ni prismrditi.
Napravim danas večeru. Šnicli u bijelom umaku s pireom. Uz šalatu. Sve kao restoranski, ne previše zasoljeno. Taman. Najmanja pojede sve. Najstarija pojede pet žličica, kaže da je fino, prestane jesti i traži jabuku. Klinac neće ni prismrditi.
Tako sam ljuta. Ne mogu doći k sebi. Uzmem svježe stvari s placa, kvalitetno meso. Spremam to uru vremena, dam si truda. Ispadne jednako kao kad bi njihov ćaća spremao. Kod babe jedu dok gledaju u tv, ko zombiji bulje, ona im trpa u usta. Ovdje zajebavaju s hranom.
Sad sam toliko ljuta da sam morala izać iz sobe. Dišem duboko i pokušavam se smiriti. Znam da jela nisu loša jer najmanja prva ne bi jela da su loša. Osim toga, ja volim fino jest i ovo mi je bilo fino. Nisam znala tako dobro složiti jelo do unazad godinu dana.
Dala sam im da glođu jabuke (isto s placa, prefine) i rekla da neće ništa drugo dobit doli jabuka i tog što sam napravila. Najstarija sad ponavlja da ona nije gladna.
Ovih dana su prehlađeni, najmanja nije, ali nemaju temperaturu. Samo im curka nos lagano. Možda pretjerujem. Možda trebam pričekati da im se vrati osjet njuha.
Moj bi pojeo svo voce svijeta. Sjedne za stol, nakon 3 zalogaja pita kad ce biti gotov
Naucis se zivjeti s tim.
Mala doma meso ni polizne. Pitam u vrticu, tamo ga jede
Mislim da nije problem u tome jel im fino il ne. Jednostavno im se ne jede
X
Previše očekuješ. Ako su prehlađeni, normalno da im je apetit smanjen. I može jelo biti ne znam koliko fino, ako mu oni ne osete ukus, svejedno je.
Kada su moji bili bolesni, a ja se brinula da ne jedu dovoljno, nudila sam im da piju šta god su hteli i jedu ono povrće i voće koje su inače voleli, uz bilo šta drugo što su hteli da jedu. I ako sam mislila da treba, puštala sam ih da par dana jedu kao zombiji uz tv dok su bili tako mali kao tvoji. Možda nije bilo pametno niti vaspitno, ali meni je štedelo živce. Generalno mislim da dok su deca bolesna nema smisla puno insistirati na principima i doslednom vaspitanju. Naravno da svi mrzimo kad niko neće da pojede odličan ručak, ali ne verujem da ćeš ljutnjom i ultimatumom postići puno. Daj tim šmrcavim nešto donekle zdravo da pojedu i pričekaj dok ozdrave, možda te prijatno iznenade.
Moja starija je godinama jela tako kao i tvoja- sve je bilo "Fiiiino!", ali od svega se jelo samo toliko da se baš ne sruši od gladi u iduća 2 sata, a nakon toga je bila kmezava do idućeg obroka zbog praznog stomaka...
Prije škole je plakao neka mu u posudicu stavim odvojeno popečke od leće, jer on ne bude jeo kelj i grah. Doma sam mu morala cijediti juhu od graha. Sad u školi jede SVE.
Ne znam rekao je da mu moja hrana nije dobra kao ova u školi.
To se zna dogoditi. Pitaj ga da opiše što ima za jesti.
Moji su u vrtiću otkrili ričet s povrćem. Ja to nisam tak kuhala pa smo pitali tete kuharice koji sve sastojci idu unutra. Bome, koristilo je. Do dana današnjeg ja moram u ričet stavljati kockice mrkve kao u vrtiću :-)
Bilo je još toga, npr mramorni kolač s višnjama. Da pogledam jelovnik, možda bih se sjetila još primjera. Recimo, grašak s noklicama je i danas omiljena hrana u našoj kući, kao i slatko zelje s grahom.