tanja_b prvotno napisa
Ja sam od Dana zaborava svojedobno odustala, nisam mogla čitati tu provalu intenzivnih emocija, nisam se mogla naći s glavnom likicom nikako, gotovo da mi se gadila. A kritika taj njezin roman smatra najuspjelijim. Od još nekih ljudi sam čula same pohvale za taj roman, pa sam zaključila da je problem u meni - i inače teško probavljam tako intenzivne emotivne provale i njihove opise, više mi odgovara suzdržan stil pripovijedanja (zato mi je recimo jako dobro sjeo Seethalerov "Čitav jedan život", dok su se upravo ovdje neke forumašice žalile na nedostatak emocija kod njega :mrgreen:).
Tetralogija je drukčija, tu je u prvom planu prije svega priča, s velikim brojem likova, i priča je zaista ispričana tako da vuče na dalje čitanje. Nisam je doživjela kao književno remek-djelo, više kao fenomen jer je u jednom trenutku bila izuzetno popularna kod velikog broja čitatelja. Drago mi je da sam je pročitala. Ako ti što znači ovo moje iskustvo, daj joj šansu :mrgreen:
"Lažljivi život odraslih" mi je bila ok knjiga, ali slabija od tetralogije, u nekim dijelovima i podosta iritantna, ali i zabavna.
"Mračnu kćer" namjeravam pročitati kad mi dođe pod ruku, što neće biti tako skoro jer u KGZ zasad postoji samo jedan primjerak sa 16 rezervacija :mrgreen: ne žuri mi se, dočekat ću je već...