Imam ja. :D 7 godina i 2,5 mjeseca, trenutačno. Troje djece. Bit će i više, jer trećeg još dojim ;).Citiraj:
VedranaV prvotno napisa
Printable View
Imam ja. :D 7 godina i 2,5 mjeseca, trenutačno. Troje djece. Bit će i više, jer trećeg još dojim ;).Citiraj:
VedranaV prvotno napisa
vedrana je mislila na to je li tko doji dijete starije od cetiri godine.
A ti imas lijepi dojilacki staz...
Ahaaaa. Pogrešno sam skopčala.Citiraj:
Saradadevii prvotno napisa
anchie76 uklonila smajlica
prculjak otkud ti ovaj smajlić?
moja ne doji preko 2 mjeseca, i jutros me iz najdubljeg sna probudi bol bradavice, skočim kao oparena, ne znam što se događa, ono moje dijete (4 god 11 mj) pokušava dojiti
al nema više ništa u sisi, a ona je očito izgubila grif pa je samo grubo natezala
anchie76 uklonila smajlicaCitiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Otud ;)
Moja Zorka jos uvijek povremeno cugne. :mrgreen:
Samo da prijavim - Leona - 4 i pol godine i još uvijek smo tu :heart:
Nekad svaki dan, nekad svakih par dana ali titi je i dalje ljubav pregolema :heart:
Ajoj, da podijelim s vama ovaj raznjež.
Kao uvjerenoj cicoljupki, Leoni su njene titi njeno najveće blago. Tim više sam se raspekmezila kad mi je rekla: Znaš mama, kad nam se rodi mala beba ja ću njoj dati obadvije moje titi jer sam ja već velika, a male bebe moraju puno tititi da narastu :heart:
Ovoj je najveći i najljepši pokon koji je mogla smisliti, ja sam po podu :heart:
klo :heart: :love:
klo, dijete ti je bas sirokogrudno...
moja je govorila da ce jedna biti za nju a druga za bebu.
Leona :love:
Moja je jučer tražila da bi ona probala kako je to sisati. Prestala je prije 2 godine i ne sjeća se uopće.
Dala joj ja da proba kad je seka sisala i ne zna primiti, ne zna uopće otvoriti usta! Smijala se i rekla da ipak neće i da prepušta seki :heart:
Lea je zadnjih mjeseci tražila u dva navrata. Prvi put nije uopće znala primiti i rekla je da ništa ne ide, a sad nedavno je rekla da ide, iako mislim da me zezala jer više uopće ne zna tehniku :)
Navršili smo 4 i pol i Nola još uvijek siše pa se samo prijavljujemo. Lijeva dojka je posve presušila, u desnoj ima još par kapi po podoju (koji je jednom ili dvaput dnevno, onih dana kad princeza nije kod tate). Tehnika uglavnom šepa, iako ima svijetlih trenutaka. No, nadomješta je izdajanjem :mrgreen: što zna biti prilično zabavno. Malo siše, pa me onda stišće i izdaja, pa onda opet siše i tak.
A i slatko se razgovaramo dok doji, objašnjavam joj kako nastaje mlijeko "Tvoje sisanje kaže mozgu da treba proizvesti još mlijeka" i onda ona viče u sisu: "Recite mu!" :mrgreen:
:lol:Citiraj:
Maja prvotno napisa
Nola, :lol:
nola :heart:
mene je lada tražila nakon 3 mjeseca pauze ali nisam bila spremna na ugriz piranje.
zara je sinoć tražila. rasplakala se, rekla da joj treba, da joj je fino, da to želi zato što margita doji, da želi biti mala beba pa da opet doji. tužno. grozno. užasno loše sam se osjećala :cry:
i nisam joj mogla dati. željela sam, a nisam mogla, toliko mi je ta ideja bila odbojna, odvratna, gušilo me u grlu. nisam joj mogla dati ni na sekundicu.
užas.
Lut, :love2:
Skroz kužim, tolko je teže odbiti kad mlađe dijete još doji :(
:cry:
i onda se još tokom tog razgovora probudi margita i ja spremno vadim cicu, a zara pita u suzama "a di ću ja, mama, di ću ja???"
(legla sam na kraju na leđa, margita doji na lijevoj, zara leži na desnoj, fala bogu na rastezljivosti. :lol: )
joj Lutonjica :(
kužim te
mene tako smeta kad mi hvata sisu, a nekad u snu zna potegnuti za njom
neki dan je tražila da malo povuče, rekla sam joj da nema više ništa unutra, ali ona je tako inzistirala da sam joj dala
i nije mi bilo jasno da mi je tako bed filing, nakon skoro 5 godina sisanja, sad mi je nezamislivo da bi dojila
samo ju je stavila u usta, probala, ali niti više zna, niti ima što za potegnuti pa je za par sekundi odustala i više nije pitala
tako da sam zadovoljna da sam joj dala
ali kod vas je drugačije, kod tebe bi imala što potegnuti
ali da ipak probaš stisnuti zube i dati, vjerovatno neće uspjet potegnuti pa će odustati, mislim ako bude opet tako jako inzistirala
jer po tvojim postovima nisam zaključila da je Z neko turbo plačljivo dijete, tako da joj je vjerovatno jako bilo stalo do ovoga
baš u tome je problem, njoj je bilo užasno bitno da joj dam, a ja svejedno nisam mogla. to je takav gnusan odbojni osjećaj u mom želucu i grlu da ne mogu preći preko njega za nikakve suze ni molbe.
osjećam se kao zla maćeha
Oke cure, daleko sam ja odavde (iskreno, ne planiram ni bit - al nikad ne reci nikad ;) )
Kako dodje od ovog:
do ovog:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
... u samo mjesec dana?Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Sto se dogodi, kako situacija tako eskalira?
Sori Lutonjici ako sam je uvrijedila... Stvarno ne kuzim.
mislim da si samo potegnula svoju granicuCitiraj:
Lutonjica prvotno napisa
a samo ti znaš kako se osjećaš
sretno s daljnjim odlukama :heart:
nisam Lutonjica, ali sam ja iz faze, da s tugom gledam kako doji, jer znam da je kraj blizu, i da više nikad neću dojiti, koja je bila prije 4 mjeseca, sad ne mogu zamisliti da bi dojila
što se dogodilo ne znam
Lea me u zadnje vrijeme par puta žicala dok je Lana dojila da bi i ona, ali uspjela sam je svaki put odgovoriti riječima da ona više ne doji, da je velika i tako... :/
Ne znam, dala sam joj prije koji tjedan, mjesec da proba i sad bi ona svako malo. ne mogu se više vratiti na to.
Loše se osjećam :( , ali gotovo je.
I da, ne znam kad se pređe ta granica, ali očito se nešto prelomi
blazena, kao što su cure rekle, to ti je nešto iracionalno, ne mogu ti reći kako se dođe do toga.
mogu samo komentirati da to takve drastične promjene nije došlo u mjesec dana: to što se ja u prvom citatu smijem, i slatko mi je što se njih dvije maze za vrijeme dojenja, ne znači da je meni to pasalo, odnosno da mi zarino dojenje nije smetalo. jest, smetalo mi je još od trudnoće (i puno sam o tome pisala), ali nije prelazilo tu granicu da jednostavno ne mogu više. bilo je boljih i lošijih dana, ali općenito je išlo prema kraju s moje strane.
e, to bi se i kod nas desilo, pa mi je i to razlog da joj uopće ne dam. evo, jučer me opet tražila i bile smo u nekom super raspoloženju, činilo mi se da bih mogla, ali znala sam da će me onda tražiti i sutra i preksutra, a ja na to nisam spremna.Citiraj:
Ne znam, dala sam joj prije koji tjedan, mjesec da proba i sad bi ona svako malo
samo da prijavim novost, dojenje u infracrvenoj sauni
kupili smo infracrvenu saunu za detox i kako ga nemrem drugacije zadrzati unutra ja ga unutra dojim
8)
:lol:
pogađate
dojila je danas
nemrem vjerovat
bile smo sve 3 tak super volje, valjale se po krevetu i umiral od smijeha, i krenula sam dojiti margitu, a zara me zaskočila u sekundi :roll:
atmosfera je bila tako nekako super vesela i topla da me nije smetalo. ok, možda malo, ali stvarno malo malo.
bio je to pravi tandem, margita je prvo bila šokirana i gurala zaru s cice :lol: , a onda se počela smijati i bilo joj je zabavno. zara je isto malo dojila (još uvijek ima super hvat :shock: ) a malo vrištala od smijeha. a i ja sam par puta riknula od smijeha na zarine provale:
"oprosti mama, ali ja ti imam zube"
"mmmmmmmmmmm slasnooooooooo"
"cicat ću do ponoći"
"posaugala bum ti svo mlijeko" :lol:
i tak
bilo je dobro :)
bumo vidjeli
kako sam samo mogla zaboraviti legendarni:
"gle mama kako margiti sve curi, a meni ništa (ponos do neba). to je zato što sam ja već velika, pa znam puno bolje cicati od nje" :lol:
Welcome to the club again!
lut :lol:
Meni je nekad bed jer vidim da Lea možda bi cicala, ali kao da joj je bed pitati. A možda se varam. Uglavnom, mislim da se ipak navikla da je gotovo. više ni ne zna hvat.
A i kad je probala prije kojeg vremena, Lana se isto buni i odguruje je :)
Ali ja nisam dala da je gura
lutonjica :)
i mi smo još u klubu ;)
ali meni zbilja ne mogu reći da smeta.
to bude ionako dovoljno rijetko (zadnjih mjeseci skoro isključivo pred spavanje, nekad i preskoči), tako da bi mi se čini da bi mogle ovako još...kolko bude trebalo :).
Nadam se da cu se moci prisjetiti nedavnog razgovora izmedju moje djece.
A (8): C., kako je to kad dojis? To je ko kad na slamku pijes, jel tako C?
K (6): Nije, ja sam bila probala ko na slamku pa ne ide.
C (5): Neee. Moras prvo uvatiti, pa vuci, pa puno cekati, pa onda dodje mliko i onda cicas.
skroz potpisujem, samo nije pred spavanje nego negdje već u danu.Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
S tim da Nola skoro da više izdaja nego što doji i oduševljena je kad puno izdoji :roll:
Nakon šest i pol godina, lijevu cicu smo skroz izbacili iz priče jer u njoj stvarno više nema ni kapi, tj ne može izvući, a desna još zadovoljava njene potrebe :)
prijavljujem nas :heart:
evo nakon 4 i pol godine mogu reći da mi se čini (da ne ureknem, da ne bi bilo kao kod nekih :mrgreen: ) da smo pomalo gotovi s dojenjem.
sretna ona i sretna ja :) , baš mi se čini u pravo vrijeme za nas obje.
jednostavno je prorijedila, a ja sam nekako sve više osjećala da joj je to nazovi dojenje
(jer bi to trajalo svega par sekundi) u zadnjim mjesecima bilo više da se podsjeti da je još dostupno, nego što je zaista htjela dojiti.
i počela je sve češće zaboravljat, mislim da je u zadnja dva tjedna jednom-dvaput samo "liznula" :mrgreen: .
poklopilo se nekako i s time da joj je sve više ok da zaspi sama bez mame ili tate, sa starijom sekom u sobi.
ide nekako svojim ritmom :heart: ...
:love:
ova moja, cini mi se, nece tako skoro.
Valjda je dotok dobar pa nema poticaja za prestankom.
Imala je nedavno prvi plesni nastup, summer show, nastupala u dvije tocke, modern i tap i na kraju u finalu. Trebali smo je ostaviti sat i pol prije pocetka showa pa show trajao dva i pol sata, pa taj nastup u zavrsnoj pjesmi, oduzilo se izbivanje na skoro cetiri sata.
Cekam je ja s buketom ruza na izlazu iz presvlacionice, vodi je Miss Lisa za ruku van, govori Shantana, ja se javljam, a ona meni: "Mama, ja bi ciku....(i onda skrene pogled na ruze pa ce) woow!!!
Dohvati ruze i zaboravi na ciku.
Do veceri.
Nola je otišla s bratom na more, tatin dio godišnjeg, nećemo se vidjeti 3 tjedna. Jako me zanima što će biti s dojenjem nakon što se vrati, sada smo bile skupa desetak dana, na godišnjem, i tražila je jednom ili dvaput.