Meni je zadnji put dosla nakon 9 dana nakon zadnje tablete,ali ja sam pila od 11 do 25 dc..ako ima kakve veze
Printable View
Meni je zadnji put dosla nakon 9 dana nakon zadnje tablete,ali ja sam pila od 11 do 25 dc..ako ima kakve veze
Citiraj:
Leni prvotno napisa
kod mene je slićna situacija samo što sam ja na bromergonu,možda je to od tableta.....a možda je daj bože T :?
nisam ti baš pomogla ali želim ti veliki +
Leni, mislim da bi bilo najbolje da svog gin pitas za savjet. Mozda ce te i pregledati na uzv da vidi sto se dogadja, a tada ces najbolje znati sto i kako dalje.Citiraj:
Leni prvotno napisa
ma znam..možda neki hormonalni poremećaj...
tko to zna... :?
Leni, ponovit ću i ja kao papagaj - reci doktoru što se događa. Nijedna forumašica ti ne može ovdje dijagnosticirati problem i dati terapiju, a tvoj liječnik će ili znati u čemu je problem ili će te uputiti na specijalistički pregled, a vjerojatno i na kontrolu hormona.
Hormonalni problem nije apstraktni problem, i ako postoji, saznat će se s kojim hormonima i kakvih problema imaš pa ćeš dobiti odgovarajuću terpaiju. I to je to. :love:
yes, yes, I know... :oops:
interesantno, a to nisam znala pa prenosim
http://www.zdravljeizivot.com/hrv/in...=forum&s=forum
lucija111
Nivo: Jr. Member
Registriran: 08-06-2007
IP: Logged
opet dabroston
--------------------------------------------------------------------------------
Kažete da se Dabrostone(pročitala sam u jednom od odgovora) uzima uvijek poslije ovulacije,u drugom dijelu ciklusa,ali što ako su ciklusi oko 35-50 dana,a Dabrostoni se počnu davati za 16.-26.dan ciklusa.
Hoće li spriječiti ovulaciju u tom slučaju?
Imaju li Dabrostoni kakve veze sa uzrokovanjem ovulacije?
Hvala.
12-07-2007 u 19:18 | Odgovor na post
Mr. sc. Erden Radončić
Nivo: Moderator
Registriran: 03-01-2005
IP: Logged
Re: opet dabroston
--------------------------------------------------------------------------------
Ako su ciklusi produljeni onda davanje Dabrostona može spriječiti ovulaciju (on ju ne pomaže izravno).
U takvim slučajevima, najbolje je prvo odrediti ovulaciju (ultrazvukom ili, jeftinije, LH trakicama iz urina) pa nakon što ona nastupi, započeti primjenu lijeka.
Dabroston koči FSH i LH, koji su potrebni za rast i ovulaciju folikula; to je prirodni mehanizam - FSH i LH potaknu oko i poslije ovulacije stvaranje progesterona, koji, kad naraste, zauzvrat smanji koncentraciju gonadotropina, pa zato porast progesterona (davanje dabrostona) prije ovulacije, za mozak je "znak" (lažni) da je ovulacija već nastupila, iako to ona u realnosti nije.
E, upravo se to meni dogodilo u onom jednom ciklusu kad mi je doc rekla da ga pijem od 11. do 25.dc. I baš ti hvala što si to našla, stelač, jer ja sam isto tako nekako razmišljala... da je mozak dobio info o povećanju progesterona i jajnici automatski obustavili rast folikula i u tom ciklusu nije bilo ovulacije, što sam potvrdila i s LH trakicama i bazalnom i na koncu još sam i progesteron provjeravala i bio je 4,5 :x . No, nigdje nisam mogla naći potvrdu toj svojoj teoriji. Zato mi je u idućem ciklusu O došla već 5.dc, vjerojatno jer su folikuli samo nastavili rast iz prethodnog ciklusa. E sad, ako lupetam, sorry... No, morala sam se nadovezati na ovo.
a meni ginićka kaže da će mi dabrići pospješiti trudnoću-povećati šanse...
cijela tema je o dabrostonima treba samo dooobro citati :*Citiraj:
Leni prvotno napisa
i prije koristenja dabrostona sve hormone izvaditi i neko vrijeme bt pratiti, da vidis na koji ti nacin tijelo funkcionira.
ako se pravilno koriste pomazu trudnoci jer u sl. da ostanes T dizu razinu progesterona i sprecavaju na neki nacin spontani, ali to smo vec utvrdili :)
zavisi zašto ih piješ i meni je tako rekla doktorica jer sam ih pila jer mi jajnik nije jajašca izbacivao nego ih zadržavao.na UZV se vidjeo uvećani janik ali nije cista nego laićki rećeno jajašca koja nisu dozrela :?
pa sam pila da ih izbaci tj da dobijem ovulaciju.ali fulala sam O (imala sam svatove ,pogrebe i dr pa nismo baš hopsali) pa ta 2 mj kad sam ih pila nisam ostala T.sada ću vidjeti ako dobijem iduću
M dali će biti O jer mi je taj jajnik opet na redu. 8)
vidiš , meni uopće nisu radili nikakve pretrage nego mi je radi spottinga dala te tablete od 11-25 dc.
ma raspisala sam se već toliko o toj temi u prijašnjim postovima da sam već tu svima dosadila ... :oops:
thanks,ali to nisam znala prije nego mi je ginićka dala tablete...Citiraj:
stelerina prvotno napisa
sada znam puno više zahvaljujući vama curama s foruma...
stelac :naklon: ovo je fenomenalna info!
nesto slicno sam se pitala ovaj ciklus kad sam trebala poceti piti D., a O jos nije bila; jer mi je zvonilo u glavi da sam to vec negdje procitala.
Nadam se da mi nije D. zblokirao O, ipak se radilo samo o dan-dva :?
Po grafu je O bila 100%! :DCitiraj:
visibaba prvotno napisa
:oops: opet ja sa pitanjem.
Dobila sam jučer, treći dan nakon zadnjeg popijenog dobrostana (zbog ciste sam ga pila da ju otjeramo da podsjetim) i sada, M mi je neka čudna, slaba, smeđa tu i tamo nešta crveno. Jel to tako zbog dobrostana ili zbog ciste. Znam da niste doktorice, ali zanima me jel to nakon njega normalno.
luni normalno je, i ja sam bila dobila nakon 4 dana pijenja dabrostona, ne brigaj :love: :* isto je M bila cudnovata
točno, meni je isto ovaj ciklus bila čudna, čak sam mislila da je lažna...
tako da je valjda normalno!
Meni je prvi ciklus s Dabrostonima bila savršeno normalna (iako je ciklus trajao nenormalnih 46 dana).
Dobro da sam ovo pročitala tako da se ne iznenadim ako u ovom ciklusu bude drukčija...
:love:
Što se tiće Dabrića, izgleda da mi je već druga kura uspjela maknut spotting. Danas mi je 6DC, M je trajala 4D, 5 i 6 ništa...
Ni kapi.... Nikakve... ??? Čisto mi čudno... Ništa, popiću još i treću kuru, da se "utvrdi gradivo", a onda na pregled... Nadam se da ću onda vidjet i da štogod titra.... Recimo malo :heart: .....
Uh, kako sam odjednom cijela nešto pekmezasta.... :zaljubljen:
Pozdrav cure!
Ja sam još jedna koja je od danas na Dabrostonu, a razlog je taj što 3 mj. nakon spontanog (u 15-om tjednu) i kiretaže M nije došla. Na UZV se u svakom jajniku vidi po nekoliko folikula, ali nešto "ne radi" kako treba... Moja dr. kaže da bi se sa terapijom Dabrostona stvari trebale srediti. Inače sam prije trudnoće imala redovite ovulacije i ostala trudna u roku od 15 dana a sad se sve nešto poremetilo. Zanima me samo ako netko ima sličnih iskustava...
UH ne bi znala.. :?
Moj problem je skroz drukčiji...
Strpljen spašen...
Cure da li su vas svrbjele grudi od dabrostana. Meni je danas peti dan kako ga pijem i svrbe me od jučer za poluditi, samo se češem :oops:
i svrbile i bolile, ali ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je tebi od T :)Citiraj:
Citiraj:
luni prvotno napisa
bok, imam ja jedno pitanje prije tri tjedna bila sam na kiretaži i sada me zanima s obzirom da sam cijelo vrijeme T pila dabriće, da li da se nadam M u roku od 4 tj. ili? ima li netko takvih iskustava? hvala :?
joj pirice riječi ti se pozlatile. Helena na žalost ne znam odgovor.
Helena111 meni su rekli da će mi nakon kiretaže menza doći za kojih 28 dana. Pa mislim da je i ti trebaš tako očekivati. No normalno je i da treba duže. Ja je nisam imala 6mj, ali imam PCOS, pa sam je potakla Dabrićima.
Sve je individualno. Pričekaj malo pa vidi, ako ne dođe idi na pregled.
Ja sam za vrijeme trudnoće pila utriće, završila na K a prvu M dobila nakon 36 dana, ali mislim da je sve to individualno.Citiraj:
Helena111 prvotno napisa
Moze li mi neko reci sta je dabroston? cemu sluzi, kako se pije? Nikad cula,.... :/
Cure, a zašto ne mjerite BT, pogotovo ako niste sigurne u O.
Ja imam PCOS, pa mi LH testovi reagiraju svakako. Međutim, čak i nakon inseminacije, nisam počela stavljati utrogestane sve dok moja BT nije skočila 'prirodno'.
Uzimanjem progesterona BT će svakako skočiti, pa onda nisam sigurna je li O bila ili nije, a nisam htjela da mi progesteron prevari mozak :lol: (kako glupo zvuči).
U jednom ciklusu sam počela s utrićima onaj dan kad je doc rekao, i fefe mi je tada označio O, ali iscrtkanom crtom i još je napisano bilo da zbog korištenja progesterona ne mora značiti da je O uopće bila.
Sljedeći put sam ja čekala 2 dana da skoči BT i onda počela s utrićima, i O je označio punom linijom.
Uf, ja sam pila Dabroston do jučer (10 dana) i sad čekam M. A svrbuckale su me cice k'o sam vrag, toliko da je MM mislio da sam malo hmmm, čik-čok! :P
Helena111, ja sam imala kiretažu 11.04. i od M ni traga ni glasa, zato mi je dr. i dala Dabriće, da dođe. A kao što sam već napisala, nikad u životu do sad nisam imala problema. Moja sestra je imala kiretažu 22.05. i dobila za nekih 35 dana a ona je uvijek boksala sa M, tako da više ne znamo tko je tu lud?! Ali, očito je to sve individualno...
Nakon mojih zalopojki prosli mjesec o dabricu moram priznati da prvi mjesec nakon prestanka uzimanja istih(popila samo dvije kutije) dobila M skoro u skolskom ciklusu a spotting se smanjio s 7 -10 dana na 2 dana..
Valjda su djelovali ti hormoni..
Idemo u novi ciklus I novu nadu..
E sad stvarno ništa ne kužim. Dobila sam M i to 24 DC i 14 dan kako sam ga pila, a trebala sam piti još taj četrnaesti i petnaesti dan. I to mi je trinaesti dan bilo malo sukrvice i ja si mislim ajd možda je cista pukla pa zato, kad ono sutra prava M. Naravno gđa. doc je na godišnjem po tko zna koji put ove godine i sad moram kod privatnika pljunit 300 kn da vidi šta je. Jel netko isto dobio M dok je pio dabrostan? Ja sam ga prestala piti kad sam skužila da je to prava M.
Mislim da ti je O bila 10 dc a lutealna faza ti inace traje oko 14 dana .Posto dan ovulacije moze da varira , ali lutealna faza u vecini slucajeva je iste duzine iz ciklusa u ciklus , zbog toga si i dobila M 14dpo kada bi po pravilu i trebala dobiti . Ima ovdje cura koje su dobijale M za vrijeme koristenja dabrostona . Dabrostoni mogu sprijeciti mali pad progesterona tako da nemas spotting , ali ako je lutealna faza zavrsena, a trudnoce nema , M ce doci pila ti dabrostone ili ne ,Citiraj:
luni prvotno napisa
Hvala betty već sam se uplašila da nešta nije dobro. Ići ću svejedno slijedeći tjedan kod gin da vidim jel otišla cista
Da li netko zna da li Dabrostone na bilo koji način može potaknuti ovulaciju?
Meni menga nije stigla do 50-og dana ciklusa i onda sam pila 2x1 tbl dnevno Dabrostona kroz 5 dana.Nakon 10 dana od zadnjeg Dabrostona menge još nema.
U međuvremenu imali smo nezaštićene odnose jer ja sam pretpostavila da u tom ciklusu jednostavno nije došlo do ovulacije i uzimala sam Dabrostone da izazovem krvarenje.
Kako još nije došla,zanima me je li moguće da su Dabrostoni potakli ovulaciju,da je ovulacija možda bila 50.dan ciklusa?
Ako nije,zašto nisam već dobila mengu?
ja sam bila dobila dabroston da jajnik izbaci akumulirana jajašca.to bi bila onda ovulacija.jer kako drugaćije izbacuje jajašca ako ne ovulacijom.jel si imala pregled uzv prije nego ti je dr dao tablete
Vlatka,hvala ti puno za trakice.
Ne,nisam imala pregled uzv-om,rekao mi je preko telefona da ih slobodno uzmem.Pregled je dogovoren tek za mjesec dana. :/