tanja_b prvotno napisa
Hm, nisam se mislila uključivati na ovu temu, i još uvijek ne smatram da je moje dijete nadareno u onom smislu u kojem se obično o nadarenosti govori (na kraju krajeva, premali je za takve procjene, nije još navršio ni 3 godine). Ali ipak imam jednu dilemu, pa se nadam da mi mame starije djece mogu dati odgovor na pitanje.
Radi se o tome da Andrej u zadnje vrijeme (ima sigurno već mjesec dana, možda i duže) pokazuje intenzivan interes za brojeve. Stalno navlači džepni kalkulator (koji je sam prisvojio uzevši ga s pisaćeg stola), igra se brojevima, u knjigama traži brojeve, primjećuje ih posvuda, vidim da ga to jako interesira i već graniči s opsjednutošću (počeli smo mu skrivati kalkulator, jer se inače ničim drugim ne igra po cijeli dan).
E sad, da li da to shvatim kao fazu koja će proći i pustim da vrijeme učini svoje, ili treba poticati taj njegov interes? Ako da, kako poticati, a da se ne pretvori u starmalog ili da ne slušam komentare okoline da "što to rade s djetetom" (a ne radimo ništa, stvarno, sam se toga sjetio)?