Andora, tek sam sad skuzila :lol: , kasno palim. OK, mislim da smo dovoljno rekli, trudit cemo se ne spominjati ono sto drugima smeta jer to je jedino fer.
Printable View
Andora, tek sam sad skuzila :lol: , kasno palim. OK, mislim da smo dovoljno rekli, trudit cemo se ne spominjati ono sto drugima smeta jer to je jedino fer.
Ajmo se Timmy vratiti na temu topica.
BB, upravo sam to i rekla, jel'da? Svejedno, hvala na preporuci.
ne kužim o čemu pričate, valjda ne o ... pmpku? :lol:
i ja prvo pomislila na to... pa kao deminutiv... pa mi nije jasno :lol:Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
he, he, he, rode, rodice, rodondendroni i rotkvice!
ovo me podsjeća na nedavnu epizodu kad je jedan nadobudni mladac zalutao na naš forum i pokrenuo zanimljiv topic, ali je na žalost odabrao malo nespretan ton i, naravno, "dobio je što je tražio". bilo je - frkt, frkt, greb, greb, neće nama tu neki pijetlić soliti pamet!
budući da ga poznam osobno, krenula sam mu pisati duuugački pp i objašnjavati da se ne treba olako obeshrabriti, niti preosobno shvatiti bilo kakve oštre reakcije, jer je posebnost ovog foruma da je bremenit hormonima :lol: pola foruma je trudno, a druga polovica doji! e, i onda mi je glupi server pojeo poruku! ja reko' - e, ..bi ga, i - zaboravih na to (hormoni :lol: ) i sve ode u dim!
uglavnom, kad počnu prštati hormoni, puna sam razumijevanja, jer i kod sebe primijećujem tu pojavu!
mi smo goli pred malim, mats se i dalje kupa sa njim u kadi, ja se otusiram skup s njim kad nam je mats na putu
mene zanima jedan detalj, ekipa koja sakriva dijelove tijela za cenzuru, kakav vi odnos imate prema vlastitom tijelu, na sta lici vas sex sa partnerom
nekako nemrem spojit aktivan i zdrav sexualni zivot sa opsjednutoscu pokrivanja dijelova za cenzuru i znam par cura koje su starci osakatili za citav zivot puneci im glavu pravilima lijepog ponasanja
vartex je kao kriterij koj to nije navela detalj da je svoje decke rodila kroz vaginu pa kao ipak im to neda gledat, a kaj sa mamama koje su rodile na carski, ili recimo usvojile, jel i oni trebaju imat isti kriterij za cenzuriranje dijelova tijela
i kao pitanje dana, kak vi mame cenzurasice vodite klince na bazen? kak se tamo presvucete da vam podmladak slucajno ne vidi nepocudni dijelic koze?
uuuuu... :shock: . opet idu ona teska filozofska pitanja... :mrgreen: a kako VIIII to, aaa... recimo, ja sam se dosjetila :!: pa obucem kupaci vec doma.... aha... :naklon: ne toliko zbog cenzure :raspa: , nego da sto prije uletimo u bazen. :bouncing: ... a svlacim mokri kupaci na famozni nacin da udjem SAMA u kabinu :saint: , jer kabine su uglavnom tako male da bi se sudarale ako bi obje usle. :nope: a i imam lijepo non AP-odgojeno dijete :love: koje me ceka ispred kabine i ne pravi raspashojs po svlacionici. :taps:Citiraj:
kao pitanje dana, kak vi mame cenzurasice vodite klince na bazen? kak se tamo presvucete da vam podmladak slucajno ne vidi nepocudni dijelic koze?
ne znam, :? zar je stvarno TOLIKO bitno :roll: da raskerecim noge pred djetetom, da mi ona moze vidjeti vaginu pa da budem u trendu (il barem postedjena ovakvih pitanja :P )? :lol: jel taj cin toliko bitan za djecji razvoj ? :unsure: ima li neke strucne literature na tu temu ? :cekam: mozda sam ja fakat nazadna puritanka u dusi. :sick: da ju slijedeci put povedem umjesto na "miffy" na "vaginine monologe" ? :lol:Citiraj:
vartex je kao kriterij koj to nije navela detalj da je svoje decke rodila kroz vaginu pa kao ipak im to neda gledat, a kaj sa mamama koje su rodile na carski, ili recimo usvojile, jel i oni trebaju imat isti kriterij za cenzuriranje dijelova tijela
e... i da.. mada, ne hodam gola ko tom gotovac ne mogu se pozalit na seks s partnerom. :shykiss:
znam, znam... za ovaj mjesec sam iskoristila sav kontigent smajlica koji mi stoji na raspolaganju. necu vise biti tako kreativna, obecavam :*
:?Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
Evo ovako:
Nikad u životu nisam vidjela starce gole, niti mislim da sam išta zbog toga propustila. Isto tako namjeravam prestati hodati gola po stanu kad se beba rodi, tj. kad malo odraste. Ako slučajno vidi koga golog nećemo na to obraćati pažnju.
Nemam nikakvih frustracija zbog svog tijela niti ga se najmanje sramim (zapravo mislim da sasvim dobro izgledam ;) ) , ali mislim da su neki dijelovi tijela stvar intime i htjela bih da mi to i dijete nauči.
Mene je golu vidio u životu vidio jedino MM (ne računam doktore :mrgreen: ), tj. onda još nije bio MM. Isto kao što se ne volim povjeravati bilo kome i razotkrivati intimne detalje svoje osobnosti, tako ne volim davati određene dijelove tijela svima na uvid.
Što se tiče seksualnog života, e tu nema apsolutno nikakve cenzure. MM poznaje moje tijelo u detalje iz svih mogućih pozicija i ima ekskluzivno pravo na to :D
mama courage:
točno dvadeset si ih upotrijebila! :shock:Citiraj:
znam, znam... za ovaj mjesec sam iskoristila sav kontigent smajlica koji mi stoji na raspolaganju. necu vise biti tako kreativna, obecavam
lavache je napisala da činjenica da smo nosili djecu u sebi 9 mjeseci ruši sve ograde između nas (u tom smislu, nije citat). Ja sam na to odgovorila ovo gore: ako su jednom prošli kroz moju vaginu, ne znači da će opet imati pristupa. Što je primjereno u jednom trenutku, u drugom svakako nije. To svakako nije bio nekakav moj kriterij za cenzuriranje.Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
Djeca su me vidjela golu puno puta, za D. smatram da je to i dalje ok, ali s A. sam već dulje suzdržanija baš zato što poštujem njegov (odavno) rastući osjećaj za vlastitu intimu. Ne pada mi na pamet da ga uvjeravam da su spolni organi isto što i leđa, kad on već dugo sam prepoznaje da to nije tako, bez da mu je to itko posebno naglašavao.
Ja uopće ne govorim o pravilima lijepog ponašanja, ja govorim o oprezu u poštovanju djetetove intime, spolnog razvoja i urođenog (ne naučenog) osjećaja srama.
A tvoje pitanje o seksu me navodi na pomisao da nemaš pojma o čemu pričaš.
Moje dosadašnje iskustvo s hormonima je da samo izvlače na površinu ono što već postoji u meni. Uopće ne volim da se hormoni koriste da bi se umanjilo vrijednost nečijih osjećaja (ne kažem da ti to radiš, ali radi puno ljudi, pa i mnoge cure s foruma to rade same sebi).Citiraj:
Ako pričaš o topicu na koji ja mislim, onda moji postovi tamo nemaju puno veze s hormonima, barem ne ženskim.
e, vala ga i ti pretjera (i ne samo sa smajlićima)! :lol:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
ma da pročitam topic još zilijun puta, ne bih uspjela pronaći da je itko od nas takvo što napisao kao vlastitu praksu.
najviše smo se obazirali na skrivanje/neskrivanje, odnosno: boraviti u kupaonici gol ili pod punom opremom te istjerati dijete iz kupaonice ako ti naleti, ili ne.
a širenje nogu... ma daj... :roll:
danas te pratim ko sjena :lol:
ja već par dana čitam i čudom se čudim, sad smo već stigli i do ginekoloških pregleda! :lol:
ovo bih 100 puta potpisala, s jednom izmjenom: dok dijete samo ne shvati kako guza nije isto što i leđa, neću govoriti ni da jest ni da nije, ali ću se podjednako ponašati prema svim dijelovima tijela i tretirati ih isto.Citiraj:
vertex prvotno napisa
onoga trenutka kada primijetim da dijete otkriva spolnost i osjeti potrebu za intimom, djelovat ću u oba smjera: niti ću nametati otkrivanje vlastite, niti se uplitati u njezinu.
:? :? :? (hocete da ih jos stavim? :mrgreen: )
komentar se odnosio na ovo...
a i vec prije se povuklo pitanje te vagine... :mrgreen: nemam sad vremena traziti...Citiraj:
ja sam to shvatila metaforički...
marko je danas bio sa mnom na depilaciji.....
uz to što je rođen carskim i cijepljen,hoće li pogled na moje strijaste i celulitne batake u njenu inicirati neku psihopatološku crtu ?
To nije izmjena, to je isto :mrgreen: (možda se ne razumije jasno iz mojih postova).Citiraj:
apricot prvotno napisa
možda ako je bila brazilska :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
e nije
ćuću ne diram
maria71 - bolje da se mali nauči šta je celulit i shvati ga ko sastavni dio žene :mrgreen: :mrgreen:
Ma ovdje se rasprava standardno izvrnula i izvukli samo ekstremni komentari (to sam i sama napravila) - kao da postoje samo dvije opcije: ili si tip koji se kuci presetava gol, tako ruca, usisava, navlastito pred djecom (pred kojima se i seksas) ili si tip koji kolektivno vodi djecu i bracnog druga psihologu jer je netko nekome vidio komad sise ili nedajboze nekog dlakavijeg predjela. Seksa se rijetko, u potpunoj tisini i tami, samo kad su djeca kod bake i djeda.
A ustvari svi (nadam se :mrgreen: ) popunjavamo onaj golemi prostor izmedju te dvije krajnosti.
1. ja i moje tijelo smo u odličnom odnosu, čak smo na vrlo prijateljskom -ti-. jedino šta se ne volimo baš previše iz pozadinskog dijela gledat u ogledau. celulit kvari dojam sex bombe :mrgreen:Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
2. pokrivam određene dijelove tijela sve do intime sobe. tada se razgolitim ko od majke rođena. i sex (kad ga ima) je bez cenzure. čak i mm ponekad zaglumi ginekologa ako me nešto na vršnjakinji smeta a ne mogu sama otkrit šta. :mrgreen:
3. ko je vidio vodit dite na bazen !? dite se vodi na more :lol: a na plažu se stigne prikladno već od doma odjeven u plažne artikle. kad se ide kući čak i nije potrebno presvlačenje u kabini. sve se može prominit sideći na šugamanu. ili se opasat istim pa se onda prominit. :mrgreen:
vertex:
ne znam na koji topic misliš. ja mislim na onaj sa simentalcem.
puhovi: i ja mislim na taj. I tip mi je definitivno digao živce, ali ne zbog mog viška majčinskih hormona, već zbog svog patronizirajućeg nastupa i poprilične nekulture u komunikaciji. Ali još malo, pa ću i ja bit odrasla, i neće mi ni takvi više dizat živce. (Poprilično smo OT.)
to su ti čari virtualnog komuniciranja... u stvarnosti je dečko skroz simpa. šarmantan, zgodan... i pomalo legenda. :mrgreen: naime, radi se o tomislavu erdelji, pioniru (zajedno sa ženom) neasistiranog poroda u hrvata... :lol:
čovjek ima dva iskustva neasistiranog poroda, pa otuda valjda i onaj malo presamouvjeren ton.
ajde dajte link
Ajde, dajte mariji link i vratite se na temu.
Nikada nismo goli pred djetetom jer smatram da nema potrebe za tim, ni moji roditelji nisu nikada bili goli preda mnom pa mislim da nisam zakinuta za nikakvo zivotno iskustvo.
MM i ja živimo sami u stanu i apsolutno nemamo nikakvih problema s šetanjem goli po stanu, naprotiv. Vrata od kuponice nam služe samo ako je zima da zadrže toplinu unutra. Nisam još rodila ali mislim da se definitivno neću skrivati pred vlastitim djetetom, barem ne dok je maleno. E sad, koja je dobna granica za takvu praksu? Mislim, ne mogu baš šetati gola pred teenagerom.
Što se tiče tih bračnih parova koji se srame jedno pred durgim skinuti i šetati goli mislim da to nije baš normalno. Ne želim nikoga uvrijediti ali ako mu je ružan moje celulit i popucane kapilare neka zatvori oči. Pa neću se cijeli život skrivati pred vlastitim mužem. Uostalom, ja njega volim kakav je, s trbuhom ili bez njega, s kosom ili ćelavog... Njegov fizički izgled nema veze s našim sexualnim životom pa tako ne bi trebao imati ni moj.
mi se setamo goli svud po stanu, mislim ono kad izlazimo iz kade i sl. ili idemo u kadu, nitko ne reagira i to mi je najnormalnije.
blago tvojoj snahi... :mrgreen:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Hehe, ja sam baš danas u toplesu hodala dnevnim dok Vito nije skužio i počeo vikati cice cice sav sretan...nakon što je počelo nacicavanje svake minute, obukla sam majicu i cicoljubac se usredotočio na nešto drugo...svatko ima svoje razloge za skrivanje golotinje :lol:Citiraj:
e, da, un dijeta je polučila dosta dobre rezultate, tako da ima nada za mlađeg sina - možda se opet počnem sprešetavati gola kad izgubim još koju kilu i dođem u top formu! - pa i on postane naturist kao stariji, a ne zadrti konzervativac! :lol:
Meni je stvarno smiješno skrivati bilo koji komad tijela pred svojom djecom. Golo tijelo je golo tijelo, kao što je ruka gola, noga gola, lice golo. Tako su i grudi i spolni organi ponekad goli.
Mislim, nisam po cijele dane gola, ali ponekad jesam. I mogu reći da sam primjetila da moj Max jedini od dečki u vrtiću ne viri u wc kada cure idu piškiti. Jer ne kuži kaj je tu tako spektakularno vidjeti curicu bez gaćica.
Mislim da im šaljemo pogrešnu poruku kada golo tijelo poistovjećujemo sa seksualnošću i kada ga skrivamo.
baš se slažem sa ovim što si napisala, maxovamama...
daklem, MM i ja nikad se nismo skrivali pred srnom. nismo golotinju ništ posebno isticali, ali se ni skrivali.
kad gle, moje me 5,5-godišnje dijete neki dan sasvim šokiralo. presvlačim se ja u kupaći kad ona počne kihotati i pokazivati prstićem u mene tipa hi, hi gle mama je gola.
mislim otkud joj sad to?
tisuću puta nas je vidjela gole i sad odjednom na to reagira.
uz to npr. na plaži ne želi se presvući izvan kabine ili ako je ne zaklonimo ručnikom. pred nama se još i presvuče, ali pred drugim ljudima - nema šanse.
ma kad bolje razmislim, zna i doma nekad reći - neka nitko ne ulazi u moju sobu dok mu ne dozvolim (a za to vrijeme se unutra oblači).
i to je počelo tek nedavno. možda prije nekih 3-4 tjedna.
mi se ne pokazujemo pred djecom. ako se kupam a oni se deru stavim šlafrok, pa odem njima. nikad gola.