Beti3 prvotno napisa
Neću pametovati, ali moram napisati :) Tvoja starija djeca su velika, ne trebaš im, čak ti oni mogu itekako pomagati. Zekanina curica će biti bebica od godinu i pol, kad joj mama rodi "konkurenciju". To se nikako ne može usporediti. Mami za dvije bebe treba više od dvije ruke, ili će "puknuti" mama i/ili bebe.
Sati brige o novorođenčetu i mamina nemogućnost da uzme starije, kojemu itekako treba naručje, je jako teško za izdržati, psihički. I fizički. Tome pridodati promjenu hormona, dojenje, umor od trudnoće i poroda...pa još briga za nahraniti sebe i starije dijete, kuću bar malo očistiti, robu bar oprati...dodajem ja tatu u jednadžbu, ali on mora ići raditi, ma koliko se trudio pomoći...i rezultat je jedna mama koja ne zna za sebe od svega toga. Zaboravila sam dodati nespavanje, što je jako protiv mame i njene želje da sve uradi sama.
Možda, možda, pomoć dobro dođe u tim prvim tjednima, kada je dvoje djece maleno, pa makar da ta pomoć skuha juhu :) No, neka to vjerojatno može i sama. Ja ne bih. Starijeg djeteta radi, ako ništa drugo.