Znači, ostaje još samo da promijeniš identitet :lol:
Printable View
Znači, ostaje još samo da promijeniš identitet :lol:
Stigao još jedan poziv za MM-a koji ga šalje špediteru, s time da je ovaj put riječ o samo jednom paketu! :shock: :x
pa nije bitno jel jedan ili pet. ti uzastopno primaš pošiljke...
Pa ne kužim - primim paket i onda nakon 5 dana primim drugi i to su uzastopne pošiljke? :? Mislim, na tu foru onda već godinama primam uzastopne pošiljke, pa nikad nije bilo problema. Uostalom, vjerujem da na tu foru većina ljudi koji naručuju sa neta dobivaju uzastopne pošiljke.Citiraj:
petarpan prvotno napisa
A što se smatra uzastopnim pošiljkama, tj. u kojem vremenskom razdoblju, to je valjda isto diskreciono pravo carinika. :roll:
tako je. zakon nije točno definirao koliki je vremenski razmak ili rok u kojem se ponavljaju otkupne pošiljke, tako da je dano na vlastitu prosudbu cariniku...
Eto, bez teksta sam, ne znam uopće što da kažem na sve skupa. Mislim da se ponašaju vrlo, vrlo nefer, a zakon im to nažalost dopušta. Jer ne, više nije dovoljno da samo naplate carinu, porez, takse i ostale troškove, a ne, ajmo svi kod špeditera. Gadovi. :x
ali zakon je extra nebulozan. dozvoljava da primjerice podneseš JCD sama, međutim obzirom na kompleksnost cijelog postupka pri ispunjavanju jcd-a, jer kako ćeš ti znat starifirat robu, šifre, popunit polja za koje postoji cijeli priručnik, zakon te sučeljava sa činjenicom da platiš špeditera...pa, ajmo, lovu na sunce za carinsko zastupanje, izradu jcd-a, troškove svega i svačega, takse...
I ležarinu, to mi je najbolja fora, kao da sam ja tražila da mi zadrže pakete. :roll:
imaš sreće kaj su to mali poštanski paketi, inače bi pala i manipulacija... :lol:
:shock: Što je pak manipulacija? :shock:
premeštanje s jednog mjesta gdje "leži" na drugo - a onda ti sigurno poduplaju i ležarinu :lol: :lol:Citiraj:
TeddyBearz prvotno napisa
Joj, joj... :lol:
Evo, i ja sam danas dobila svoje prvo ljubavno pismo s carine...
Napisali su da je stigao moj paket od 5 kg (nista od koga je itd., samo to), i ako se ne javim u roku osam dana, vracaju ga nazad.
Nema nista o ciframa...jel' to slatko iznenadjenje koje me ceka kad se sretnem s njima? :mrgreen:
Pokusavam zapravo biti optimisticna u vezi s ovim...jer je iznos paketa malo veci, tako da ne smijem niti poceti racunati koju ce mi cifru puknuti :/
5 kg? :shock: pa što si naručila? pelene? :lol:
PUL i bamboo velour :oops:
I ProCare..PUL je malo teza tkanina, ovaj 2 mil, ali ProCare je definitivno tezak...i imala sam osjecaj da je bolje da ga ne kupujem, ali vjag ne da mija... :roll:
Možda te zovu jer unutra nema računa? :/
Dolisa, jel isto potpisana J.P.?
I, što je to ProCare?
Ne znam za racun...cisto sumnjam da nema racuna. Pa sta bih ja mogla tu i da ga nema? Pokazati im cijene PUL-a i bambusa na netu da mi mogu ocariniti kako spada? :roll:
Ne bih se cudila nicemu, iskreno, nakon svih prica koje sam ovdje procitala...
Procare je vodonepropusni materijal koji se kao i PUL koristi (manjeLOL) u medicinske svrhe i za pelene, vise za wetbags, podlogu za mijenjanje, itd.
TB, ti si stvarno ekspert! Vidis, ja gledam i mislim se, i ne bi mi palo na pamet to sto si napisala! :naklon:
Vidiš kako su Ninu tražili i račun i ispis od kartice. Mislim stvarno... :roll:Citiraj:
Dolisa prvotno napisa
tako je po zakonu. imaju opravo to tražiti...Citiraj:
ja vas uvijek razveselim s ovakvim vijestima, jel da?! :mrgreen:
Meni nije jasno kako imaju pravo tražiti ispis sa kartice - pa to je povjerljivo, gore je broj kartice?! :shock:
Osnovna isprava kojom se dokazuje transkacijska vrijednost robe je račun.
U slučaju ako poštansku pošiljku ne prati račun, carinski djelatnik će primatelju uputiti poziv za dostavu računa ili druge isprave kojom se dokazuje plaćanje te robe.
Kada je u pitanju kupovina putem ebay-a, kao isprava u postupku carinjenja može se priložiti i račun ebay-a, ali samo uz uvjet da isti sadrži sve osnovne elemente računa (naznaka kupca i prodavatelja, opis robe, plaćena cijena, način plaćanja i dr.). Također, u poštanskom prometu česti su slučajevi da prilikom Internet kupovine nema računa te, s obzirom da je riječ o kupoprodaji između fizičkih osoba, mogu biti priložene različite isprave (to uključuje i računalni ispis online plaćanja i međunarodnu poštansku deklaraciju). U oba slučaja, ukoliko ne postoji sumnja u vjerodostojnost podataka naznačenih na računu i na drugim ispravama koje su priložene (ocjenjujući jesu li odnosne isprave dovoljan dokaz o tome koliko je izvršeno plaćanje), carinska služba će utvrditi carinsku vrijednost temeljem cijene stvarno plaćene ili plative za robu.
nije, piše ti broj kartice npr. XXXX XXXX XXXX 5689, s tim da su ti ovo zadnja 4 broja tvoje karticeCitiraj:
Ali ako ja njoj donesem ispis kartice od cijelog mjeseca, onda će ona znati što sam ja sve taj mjesec platila. A meni to je povjerljiva informacija. Jer onda ona može lijepo zbrojiti koliko sam ja taj mjesec platila preko neta, i lijepo mi na to naplatiti sve što ide. Uopće ne treba čekati da joj paketi stignu u ruke.
Ali meni nije jasno zašto bi ona sumnjala ako je račun koji sam joj ja dostavila bio istovjetan vriejdnosti naznačenoj na omotnici?
Bome meni na izvodu od Mastera piše cijeli broj!Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
Gle fakat :shock:
Ja sam printala izvještaj sa e-zabe, i tamo su iksići
I sad bi ja to njima trebala pokazati, jer ne vjeruju računima?! :shock:
Danas sam bila na špediciji pošte pa sam se sjetila vaših muka po pelenama i toliko ispitala jadne špeditere da su rekli kako će vam dojaviti kako sam ja zapravo sa Jadrankom u dilu :mrgreen: Elem
Cim ima visestrukih uvoza u jednoj godini to se po carinskom zakonu su duzni to proslijediti spediteru, bez obzira na kolicinu, jer se time, koliko sam shvatila stiti od uvoza, odnosno, bolje vam je naruciti jednom vecu kolicinu nego pomalo. Znaci nemrete nikako izbjeci, jer oni to gledaju kao da dilate, bez obzira kako to glupo zvucalo. Tako da ako vas zapamte, vec treci put vas mogu bez problema poslati spediteru i tu nista ne mozete :roll: osim vratiti paket ili platiti spediterske usluge i JCD
:lol:Citiraj:
Webmama prvotno napisa
Ja samo prijavljujem da su moji bambusi i PUL pokupljeni s carine :mljac:
Barba carinik je bio jako ljubazan, i dopustio mi da paket podignem uz minimalnu "stetu".
Ne znam da li se radovati ili ne :/ ...ma radujem se ipak :D
Dolisa :D
dali je netko sa podrucja vinkovaca narucivao pelene iz USA i dali i koliku ste carinu morali platit? :?
hvala! dakle, moram jednostavno probat...jeli?sto veci paket, to vise carine?
ne. što veća vrijednost robe, plus vrijednost prijevoza, to veća carina
:nope:
ajde dobro...jos cu malo racunati... :mrgreen:
Evo samo da prijavim, moja 3 paketa pelena od ME iz Canade stigla bez carine, dvaput sam imala promotivno pakiranje, i jedan veliki paket-tako sam iskompletirala svoje potrebe pelena i gaćica za prvu ruku. Očekivala sam bar na nešto carinu-možda na veći paket, al je bilo oslobođeno carine. Evo, čisto da se zna :)
Cure, da li netko zna što je ovo niže quotano???
Effective September 10, 2007, new manufacturing guidelines will prohibit the sale of Bumgenius products outside of the US and military addresses. If you place an International order for bumGenius products your order will be canceled do to this new policy, your order will be refunded MINUS a 1.00 processing fee.
Kopirano sa: forthemonster.com-a
pa kao što reče, lupilo zabranu izvoza izvan sad-a i njihovih vojnih baza izvan sad-a. ako naručiš, narudžbaCitiraj:
@n@ prvotno napisa
će biti otkazana,a tvoja lova(pod uvjetom, valjda, da je uplaćena prilikom narudžbe) će ti biti vraćena umanjeno za navedenu naknadu.
Citiraj:
@n@ prvotno napisa
Efektivno 10. rujna, 2007, nove proizvodne smjernice zabranit ce prodaju Bumgenius proizvoda izvan SAD i vojnih adresa.
Ako bumgenius proizvode narucite internacionalno, vasa ce narudzba radi ovog novog pravila biti otkazana i dobit cete povrat novca minus $1 naplate za obradu.
A ova naplata za obradu :x