Mojca, što VOLIŠ jesti? U čemu baš ono uživaš? Daj, napiši ovdje tako nešto, pa ćemo sastaviti primjereni jelovnik za nositi sa sobom i za kuhati doma.
Ja bih da je sad četvrtak, pa da u firmi odem na špek fileke, ali treba do tada još par dana čekati. Volim ja i plućica na kiselo (obično meso tipa odrezak mi je na zadnjem mjestu, ali ja sam iznimka - vjerujem da većini ljudi to nije primamljivo, jer izgleda kao pesja hrana, hehehe...)
Idemo na nešto finije. Da li voliš račiće, ribu (meso ne spominjem) i slično? Moj L. nosi u školu filete ribe u pivskom tijestu (može oslić, može som...) ili oslića iz woka u bijelom vinu s kaparima, samo mu moram u zdjelicu staviti šnitu kruha da umak ne curi. Losos, pastrva, slana srdela - mljac. RIžoto od kozica - mljac (iz ekspres lonca za 10 minuta), rižoto od lignji isto... Može i od sipe, ali za to treba ići po nju u Interspar ili na Dolac (ne volim ribarnicu na Kvatriću, nema mi baš fini miris).
Dalje: razne salate (štajaznam od sušenih paradajza zalivenih mješavinom maslinovog i suncokretovog ulja, pa dodaš kukuruz i šnitu integralnog kruha) su mljac, moj ciganski grah iz zimnice, pindžur, ajvar... sve je to fino. Salata od mahuna, grašak s bešamelom (staviš sojino mlijeko) i slično... Joj, da - soja i azuki grah za klice... ma ideja ima 1000...samo trebaš krenuti, ali kreni od onoga što voliš i što ti je fino. DOBARTEK!