Ja sam jučer bila na pregledu i ctg kod dr. Škvorca i pitala sam ga što daju protiv bolova i kaže da Dolantin koji stvarno ima slično djelovanje kao morfij. Kolegica je valjda krivo čula, jer morfij sigurno ne daju.
Također sam pitala i za drip i kaže da ga ne daju samo tako nego kada je to potrebno.
A i po pričama (rodila mi susjeda i nekoliko poznanica) u čk-rodičištu nije više rutina drip i rezanje. Ovisi o situaciji (trudovima, otvorenosti, komplikacijama).
A što se ljubaznosti tiče, danas dok sam bila na ctg (kraj rađaone) sestra S. je bila jako ljubazna (i do cure kraj mene kojoj je curila plodna voda i bila prestrašena i van sebe), primalja K. došla se s nama malo našaliti, a dr. Škvorc lijepo mi je objasnio kako izgledaju trudovi i da se vidimo 9.10. (tada mi je termin). I još su se dvije bebe u međuvremenu rodile :D
Moj savjet za one koje još moraju roditi:
Nemojte slušati svega i ne vjerujte svemu jer "Sto ljudi-sto ćudi"
I svi stalno pišu samo o negativnim stvarima i primjedbama a stvarno poznam puno žena koje su rodile u čk i nemaju loše iskustvo - samo te žene nažalost ne objave svoje priče!!!