meni je ta izdajalica zatrebala valjda 2 ili 3 puta u životu, ali tada mi je puno značila jer me je bilo kakvo ručno pipkanje po dojci užasno boljelo (uvijek je bila neka situacija zastoja ili prepunjenosti dojki, jedino tada mi je i trebala, jednom sam čak imala i temperaturu iako nisam napipala nikakvu kvržicu, nakon izdajanja + dojenje temperatura pala). U rodilištu ih imaju nekoliko, ali dok ti pozoveš sestru, pa dok sestra donese izdajalicu (nadam se da je prije i dezinficira), treba čekati, a kaj sa bebom do tada ako plače. Međutim kad je beba sa tobom, i pravi je rooming in (kao u varaždinu), a ne neki nazovi rooming in, onda je šansa za bilo kakav zastoj ionako minimalna (jer nema šanse da ti bebu potajno nadohranjuju, dok tebi prsa hoće eksplodirati).
Japanke samo ako se tuširati ideš u japankama (zbog gljivica), inače je kupaona odmah u sobi pa možeš i u bilo kakvim papučama.
Torba je uvijek sa tobom, i kod klistira, i kod tuširanja, i kasnije u rađaoni, a onda ti je muž nosi nakon poroda u sobu. Čarape svakako preporučam u rađaoni, a ako ti je hladno obavezno reći sestri ili mužu jer je bitno kod poroda da je ženi toplo i ugodno.