e pa onda vibrrrrrrrrr da se sve poklopi...
Printable View
e pa onda vibrrrrrrrrr da se sve poklopi...
curke pitanje- jučer oko 22 stigla vještica, opet sve ispočetka! da prijavim na ff jučer 16.04. kao 1dc ili danas 17.04.?
jucer kada je i stigla ako je bila prije 8 sati na vecer.
stigla je oko 22 - znači pišem danas 1 dc!Citiraj:
pupeta prvotno napisa
pupeta - hvala! ;)
Šta znači na Frequent Urination
fu - često mokrenje
nadam se da sam upijela ubacit chart.
da mi može ko malo objasnit moj chartić..ovo mi je prvi put da mjerim
optimistik, kako nemaš drugih pokazatelja (sluz, lh testa...) niti prethodnih ciklusa s kojima bi se usporedilo teško je odrediti točan dan O. I meni se za sada čini da je najvjerojatnije bila na 21 dc, ali kao što vidiš ni ff nije posve siguran. Postoji vjerojatnost da je bila i na 13 ili 14 dc, ali nedostaju temperature prije toga...Koliko su ti inače dugi ciklusi i da li si možda osjetila neke znakove ovulacije?
Ja bih ipak rekla oko 13-14dc.Citiraj:
optimistik prvotno napisa
Kad si početnik, onda fefeu treba malo više podataka.
Sve ovisi o tome koliko ti inače traju ciklusi, daj nam reci u prosjeku, koliki ti je najkraći i najdulji ciklus, pa ćemo lakše ošacovati.
Inače, ako ti je inače menga redovita i traje 28 dana, ja bih ti preporučila testić, jer meni ovaj graf miriše na trudnički!
I vibram u to ime. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cure, pomagajte...
moja situacija je slijedeća - ja uvijek imam prisutnu karakterističnu ovulacijsku sluz i do sad sam se po njoj ravnala (s obzirom da u 11 mjeseci nije došlo do začeća očito je ravnanje bilo loše). uzela sam lh trakice (www.saveontests.com) i testna linija mi nikad nije bila tamna kao kontrolna samo približno. e sad ovaj mjesec sam mjerila i temperaturu, vrijeme sluzi je prošlo, a u to vrijeme najveći skok moje temperature bio je s 36.5 na 36.7.
jel mislite da zapravo nemam ovulacije? a od kud onda sluz? i u nekoliko sam navrata bila na ultrazvuku u vrijeme očekivane ovulacije i ona je tada bila dokazana i poklapala se sa sluzi.
kaj da radim? pravac doktor? ili ima nade i za mene s ovakvim minornim skokom?
e da i nisam napomenula da imam redovite menstruacije, uvijek 14 dana od zadnje pojave sluzi.
Sandaaa ja ti nisam neki strucnjak u toj oblasti, ali mislim da je taj temperaturni skok od 0,2 C dovoljan da se smatra porastom temperature o kojoj mi pricamo. Mislim da ti ne da nemas razloga za brigu, vec da treba da se veselis svojim urednim, i koliko vidim po svemu sto pises, skolskim ciklusima ;)
Sretno, i da sto pre "ubodes" jednog bebaca
a cure moje upravo sam zbog tog ciklusa počela mjerit temperaturu..jer kako mi se poremetio da otprilike bar znam kad mi je ovulacija.. prije mi je ciklus bio 31 dan a zadnja 2 mj ( jedan 40, drugi 35 dana).. pratila bi ja i sluz al sam se ovaj mjesec posvetila i gljivicama, pa stavljam jogurt i mažem gospinom travom.. pa tako da mi je teže za pratit..al ne mogu se nit pohvalit nekom sluzi jer neznam dal je od gljiva il plodna il neplodna..jednostavno teško mi je..
a što se jajnika tiče evo stvarno nit po tom ne mogu..mene stalno dole lagano probada.. ne kažem sad po cijele dane,ali prečesto ..i prije i poslije navodne ovulacije.
I ja bi voljela da je trudnički,al nekako čisto sumnjam.. kolko sam negativnih testova vidjela :(
i danas mi je temperaturica bila 37.
pozz tetama :love:
onako ja laički..prema prošlom ciklusu kad mi je menga bila 35dan.. te ako računam od ovog 21dana kad je navodno bila ovulacija.. menga bi trebala vjerojatno opet doć 35 dan?
kako mene muče ti dugi cikusi..joj joj.. :evil:
imamo gotovo identične probleme ni ja po grafu nisam mogla odrediti temp,ali ispada da je normalno imati do 40 dana ciklus ako ovuliramo od 21 do 25 DC i mene to izludi a LH trakice nikad ne pokazuju crtu jednaku kontrolnoj i cjeli ciklus mi pokazuju kao da ce uskoro ta tamna crta ali nista jos valjda ce doci do 25 DCCitiraj:
a na grafu nemogu nista zakljuciti ,sto se tice sluzi sada kako pijem nocurak sam vlazna od pocetka ciklusa :?
ma mislim da su mi temperature još sasvim ok..ne variraju one tako jako.. znam da moram mjerit bar 3mj..pa da mogu usporedit.. al zato i pitam malo drage tete da mi malo prokometiraju jer su sigurno već sa razumjevanjem pogledale dosta grafova..pa da vidim šta misle..
meni se sve to poremetilo prije 2 mj..prije bi otprilike ciljala na sredinu ciklusa i bog..al sad nemam pojma.. voljela bi da se opet vrati na ciklus od 30 dana.. al ako sam trudna nit ne mora..heh ;)
pupeta tebi stvarno temperature jako skaču..al na ovom od 3mj ti je valjda bila 25 dan..jer više temerature nisu jako spuštale..
meni je temperatura jutros pala..po tom znači za dan-dva stvari??!! :evil:
:love: da tako nekakoCitiraj:
Meni je do sada temp padala taj dan kad dobijem M, ali na drugim grafovima vidim da nekad prođe i dva dana od spuštanja temp dok ne dođu stvari
curke moje stigle sinoć stvari.. :evil:
Pitanje: Jutros kad sam merila temp i posle drugog pištanja je bilo 36.8, ali sam ostavila još cca minut, možda i dva, popelo se na 36.9. Koja od te dve temp. je validna za upis na grafić?
jel može koja dobra teta malo pogledat moj grafić i reći pokoju pametnu ;) ..jer ja niš ne žišku :roll:
pozz :love: :heart:
Htjela sam pogledati, ali Fefe ima neki upgrade softwarea, pa u sljedećih nekoliko sati neće raditi.
Uzmite u obzir da je kod njih 6-9 sati manje, pa oni sad imaju noćne radove.
Ja pogledala, al stvarno ne znam ništa pametno napisati. Čudan mi je graf, moooooooooooožda da je O bila 18DC. Vidjećemo tempicu sutra.Citiraj:
ma da totalno je čudan..očekivala sam da će danas narast..a ono niš..
prvi put da sam imala( bolje rečeno primjetila) tu rastezljivu sluz koja je bila 20 dan.. i drugi dan je više nije bilo..tako da sam baš očekivala danas povišenje.. a sad sam u totalno zbunjenom stanju :mrgreen:
Da li mi neko može odgovoriti da li se može desiti da iako FF pokazujee Ovulaciju i temperatura je visoka da se nije desila Ovulacija
ili je sigurno da jeste bila ako je FF pokazao O
Hvala
FF je računalni software. I on može samo statistički procijeniti dan kad je bila O.
Čak štoviše, u istom ciklusu mi se često događa da unosom nekih dodatnih parametara (OPK, CM i sl) pomakne datum za O.
Znači, ne može pouzdano utvrditi je li bila i kakve je kvalitete.
Najbitniji parametar je temperaturni skok, koji se događa uzrokovan pucanjem folikula i lučenjem progesterona iz žutog tijela (corpus luteum).
Dakle, odgovor je: može se dogoditi da ovulacije nije bilo, ali je FF na temelju nekog temperaturnog skoka (npr. prehlada) utvrdio da je O bila.
Međutim, ako ti znaš da si zdrava i mjeriš BT uvijek u isto vrijeme i imaš pravi temperaturni skok, onda je vrlo vjerojatno da je FF pogodio termin ovulacije.
Uostalom, za praćenje BT ti ne treba FF, nama je samo lakše upisati svaki dan BT u FF i prepustiti se izračunu. Možeš ti i sama crtati grafikon.
evo nit danas nije narasla..curke šta bi to trebalo značit?!
Moze znaciti dve stvari:
1. ovulacija još nije bila
2. da ti je ovo anovulatorni ciklus
Iako mi se ucinilo da je mogla biti 18 dc, izgleda da ipak nije.
Da li si sve parametre korektno unosila i merila T u isto vreme?
ma joj jesam..nisam niš krivo upisala.. i jutros je opet 36,5...mjerim oko cca 7 sati
jedino ako mi je toplomjer vrisnuo..iako čisto sumnjam :/
kolko god sam se ja po prvi puta veselila rastezljivoj sluzi nakraju će ispat da niš od ovulacije.. :( ..baš sam razočarana
Ja bih rekla, budite vrijedni. Moja kolegica s posla je ostala trudna 30.dc, kad je mislila da su neplodni dani :mrgreen:
A ja u to vrijeme obično prestajem sa hopsanjima :roll:
ajoj..iskreno već mi sexa uvrh glave :lol: ..dopiz.. mi!
sexamo se svaki dan..prekjučer sam dragom rekla da kad mi temperatura naraste da se ne sexam narednim mjesec dana..
..neznam kako drugima al ja sam već luda..nemam baš tolke sexualne apetite.. :lol:
pozz :love: :heart:
Devojke,nemojte se bas previse oslanjati na baz.temp.Meni se temperatura poveca ali folikuli ne pucaju.Najbolje da ultrazvukom proverite da li je do ovulacije doslo.
Moja ginićka se pomalo jezi na merenje BT, jer smatra to prilicno nepouzdanom metodom za dokazivanje O. Jedinim relevantnim dokazom ona smatra folikulometriju.
Ja gde god sam citala o tome, tj. o kucnom pracenju O, merenje BT uz primenu bar jos jednog nacina dokazivanja (lh trakice i sl.) je sasvim sigurno pouzdana metoda. Ajd sad budi pametna, pa znaj da li je bila i kad je bila ako ne ides na ultrazvuk :/
ma da to stoji..al meni ginić nije blizu mene..i nije mi onako usput za otoći to svako malo za izmjerit..
..a ja se nadam da će se kad tad potrefit kvlagu.. :P
onda si odabrala bas pravi nick ;) ,ali i ja mislim da kad se kombinuje sa jos nekom metodom bbt moze biti bar priblizno dobar pokazatelj ovulacije....
hehe baš :mrgreen: ..samo se nadam da za ubuduće vrijeme nepostane pesimistic!! ;)
:love: :heart: