ovčice hvala na odgovoru :)
bravo bimba iaia :D
Printable View
ovčice hvala na odgovoru :)
bravo bimba iaia :D
evo ja vrijedno cijelu večer učim kako se stavljaju slikice na net. Nadam se da ću sutra stići poslikati neke pelenice pa da konačno vidite i moje..
Bimba iaia :klap: :zaljubljen:
Jedan pogled na sareni strik je dovoljan da se svaki put iznova zaljubis u svoje pelenice ;)Citiraj:
bimba iaia prvotno napisa
Nego cure, opet krecem sivati pelene, imali smo duuuuugu pauzu i nedruzenje sa masinom, a sada sam nabrijana da sve to nadoknadim.
Pokusavala sam u tom razdoblju malo pratiti ovu temu, ali vrlo neuredno. Sad ne znam da li mi se ucinilo da sam procitala, i ako jesam - da li ovdje, da postoji nekakva tkanina slicna cicku, ali je meksa od njega?
Bile ste naravno u pravu da na pelene puno bolje ide debela traka cicka, a ne tanka kako sam stavljala na nase prve primjerke, ali ja taj cicak nikako ne volim jer je jako tvrd. Bilo bi super da ima nesto mekse od njega, a obavlja istu funkciju. Ima li?
bimba iaia pelenica je odlična. Samo nastavi!
:shock: Bimba iaia :klap: :zaljubljen:
suuuuper je!!!
:love:
Evo konačno i mojih slikica. Imam poslikane one prve početničke pokušaje i nove tkanine. Ono što sam šivala između nažalost nemam. Pa pogledajte kako izgledaju pelenice šivane ovog ljeta..
Bimba iaia, mamaanita :klap: :klap: :klap:
Bimba iaia, mamaanita bravo super su vam pelenice :klap:
:oops: hvala :love:
Bok cure, eto meni je konacno dosta skicanja u sve te prekrasne kolekcije i odlucila sam prestati biti voajer i pridruziti vam se.
Sumnjam da ste imale pocetnika kao sto sam ja, jer ja cak ne znam ni sivati i nikada nisam sivala :oops: . Treba li dodati da nemam masinu? Ipak nakon danasnje kuknjave najboljoj mami na svijetu (mojoj mami), rece mi ona da ce me nauciti raditi na svojoj masini. Sad vam je jasno da cu trebati puuuno savjeta, ali molim vas nemojte me poslati na neku englesku web stanicu na kojoj se koriste sivacki termini i gdje kao apsolutni pocetnik necu nista razumjeti :mrgreen: .
Imam nekoliko starih majica, odlucila sam vjezbati na uloscima, kad vec ucim da napravim nesto korisno, a imam i velikog popisanca pa ulozaka nikad dosta. Onda jer mogu stare majice za uloske? Nadam se da ste prije negdje pisale o uloscima, odoh sad sve citati.
Evo nas nazad! :)
Bili smo na putu, 4 dana nas dvije i deda. Ja sam imala nekog posla, deda je čuvao i donosio je da klopa :zaljubljen: super se ispraksao sa pelenama i postao teeeški zagovornik platnenih :D
Tea nisam još kupila novu mašinu ;) ovo je sve sašiveno na staroj. Ne znam šta podrazumijeva quilt (možda da postavim vatelinom :? ) Nacrtala sam cvijet, na njega napeglala dvostrano ljepljivi flizelin, napeglala ga na pelenu i proštepala duplim koncem, najgušćim cik-cak bodom. A za rubove sam teški freak, sve mora biti "pod špagu" :roll:
kole super je recycle pelena :D
tanja1230 baš mi je milo što te ostavih bez teksta ;)
Traka za obrub je od običnog žerseja za majicu, sašivena najprostijom mogućom tehnikom i običnom stopicom. Prvo sašijem, pa presavijem, pa potrošim brdo iglica i joj jedno toliko brdo strpljenja da to lijepo presavijem da izgleda uredno, i proštepam jako, jako polako, da se ne nabere. Inače imam i FOE, ali ne u toj boji ;) Kroj za obe pelene sam sama smislila, uz gledanje slika sa neta i pomoć dragih forumašica koje ih imaju - fotkale su ih uz centimetar da imam predstavu o proporcijama. btw ja nemam NIJEDNU kupovnu pelenu ;)
bimba iaia :klap: ko što već neko napisa "go, bimba, go!"
mamaanita :klap: konačno da vidimo i tvoje uratke!
mina30 dobrodošla! Imaš foto strip kako pravim pelene u mom potpisu :*
I eto šta se desi kad me nema par dana... odužim post, sori :oops:
volimo mi tvoje postove vještičice.. Pogotovo kad opisuješ kako si nešto radila..
Evo me sa pitanjima, vec sam najavila da cu postavljati najbedastija pitanja do sada pa pucam. Citam stare topike o sivanju pelana i vec sam na 6. djelu i tamo pise.
Sta flanel i frotir nisu isto pamuk? Moze li neka dobra dusa ukratko pojasniti? usput sta je dzersej?Citiraj:
mi stavljamo i vani i unutra flanel, jer smo nasli jako lijepih dezena flanela i pamuk i frotir mi uoce ne treba. jedino sto se pamuk bolje drzi, ne naprave se one mucice kao na flanelu
Svaki materijal može biti pamučni ili miješani. Tako i flanel i frotir ne moraju uvijek biti 100% pamučni. Za pelene se uzima isključivo 100% pamuk, o bilo kojem materijalu da se radi. Osim onih sretnica koje mogu poručiti iz bijelog svijeta konoplju i bambus :smajlizelenodzavisti: :oops:Citiraj:
mina30 prvotno napisa
Žersej/džersej/jersey je bilo koja pletena tkanina. U kontekstu pelena upotrebljivi su svi žerseji koji su 100% pamuk, "podvrsta" nije bitna (podvrste sam i ja naučila ovdje :lol: )
O mucicama i flanelu - zaista se stvaraju mucice, pogotovo na onom tankom. Jedini koji je za sad bez njih u našoj ergeli pelena je onaj od kojeg je napravljena prva kiwi-like, a on spada u kategoriju debeli ili "dupli" flanel.
Eto malo da se nadovežem...
Flanel se skoro svaki muca, jednostavno mu je vlakno tako mekano da se stvaraju grudvice. Više na naličju nego na licu.
Napravila sam par probnih pelenica sa pletivom koje se koristi za pamučne majice, mekano je puflasto i dobro upija.
Baš me zanima kako će se pokazat u upotrebi.
Staviću sličice čim uspijem... :mrgreen:
Evo kupila sam magičnu krpu. E sad imam dva pitanja za bamba iaia i druge cure koje ju koriste:
1. Kako ju perete?
2. Zar se ne stvrdne kad se osuši onako kako se perilek stvrdne?[/b]
Hello curke!
Evo napokon sam uspjela postavit slike pelenica na web!
Možete ih pogledat na http://public.fotki.com/maxmare/pelene/
A i zanima me sto mislite? Jesam li na pravom putu?
U subotu idem kod frendice koja ima malog misa starog 5 mjeseci pa ćemo probat da li sam pogodila veličinu i funkcionalnost :mrgreen: !
sweety wow! :shock: :klap: svaka čast! Super izgledaju! A još su i reciklirane ;) Koji je to kroj?
I, da, definitivno si na pravom putu! :love:
Juuuuuhhhuuu! :D :D :D
Dobila sam danas od mog dragog endlericu za Božić!!!!
Već je pala proba, mala šije ko luda!
Vještičice hvala, hvala, kroj sam napravila sama, našla sam mjere na stranicama koje sam našla tu kod vas! :love:
Mislim nije neka filozofija :roll: :mrgreen: , nego pitanje je da li sam pogodila zategnutost gumice oko nogu, tj. da li će propuštat ili ne?!
A što se tiče forme i toga kako stoji, e to ću saznati za vikend!
Mali miš od moje frendice će biti maneken! :mrgreen:
sweety, super su ti pelene, pogotovo one od starih majica! :heart: bravo :klap:
nego, jesi li ih probala? jel ti valjaju u struku, jer mi se čini da ova dva mekana čička, da će ti biti prešrioki razmak!? :? bolje bi bilo da staviš traku u komadu, jer nekad ćeš staviti kakav uložak ili gazu unutra i bit će ti deblje punjenje, a nekad ćeš ih imati prazne pa će ti biti jako puno lufta! :/
Da to me malo brine, imat ću manekena tek u subotu. Moje mladunče stiže tek na ljeto! :mrgreen: :zaljubljen:Citiraj:
Tea prvotno napisa
Probala sam onako i mogu se dosta stisnut, kao da je cijela traka čička preko...
Ako budu prevelike, pa sašiću manje! ;)
ne, nisam mislila na manje pelene, nego da spojiš čičak traku, tj. u komadu napraviš cca 10-15 cm mekanog čička, nego da radiš dva mekana čička odvojena tih 5-8 cm. jer bi ti se moglo dogoditi da grubi čičak kojeg budeš lijepila na mekog- da ga nećeš imati gdje zaljepiti, tj. potrefit ćeš baš u tu rupu između da bi ti pelena bila taman.
jel me kužiš?? :? :mrgreen:
da skratim priču, radi taj meki čičak u sredini u komadu cca 10-15 cm dužine. :)
Kužim, nema frke.. ;)
Haj curke!
Već vas dugo škicam, kupim vaše fore i uživam u novim slikicama vaših pelena. Moja mica i ja smo isto platnene. Stavim neke slučke kasnije. Jel neko probao od starih traperica napraviti pelenicu? vidjela sam sliku negdje na netu i super mi je!
Lucij@ što se tiče magične krpe, ona ti je super samo ne smije ići direkt na kožu. Pere se normalno sa ostalim pelenama i ne, ona se ne stvrdne već je uvijek mekana.
Pozdrav!
Citam ja stare postove i zaljucila sam, s obzirom da imam velikog popisanca (nama ni zeleni racnam s uloskom ne izdrzi noc :roll: ) da bi mi najbolje bile poket-fited pelene, pa jel mi moze neka dobra dusa poslati kroj. Za dijete od 10kg, koje stane u Funzibuzz medium koja mi velicina treba? Uzmite u obzir da sam pocetnik.
Evo nadjoh tvoj post di obecavas foto-strip za poketice :mrgreen: . Vidim ja da si ti glavni savjetnik ovdje, pa di si ti to preko save, kad budem isla na koridor da ti dodjem na instrukcije?Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Joooj! Đe me nađe! Ako budem šila, fotkaću, obećavam. Časna pionirska! :mrgreen:
Ako si već zavirivala u albumić, onda znaš i gdje sam ;) fino piše u vrhu, bijelim, umirujućim slovima...
Da li sam ili nisam glavni savjetnik (ako takvo šta postoji) dalo bi se raspravljati... Biće da sam samo (pre)često na netu. :oops: Ima još puno mama šivalica koje odgovaraju na šiveća pitanja. Samo ja, vjerovatno, budem brža.
A na instrukcije slobodno dođi, imamo i kauč za prespavati :)
pusa :*
Malom manekenu smo probali preko njegovih "Pampersica" i štrampli :mrgreen: , malo su mu plitke, ali je širina OK. Čini mi se da će biti dobre. Za druge mjere ćemo se prilagođavati!
Mina 30, Za 10 kilaša ne mogu baš pomoć, ne poznam baš toliko navike! :mrgreen: To je sigurno dečkić koji već stoji, ili možda i hoda (ima nas svakakvih, ja sam imala 10 kg sa cirka 4 godine ;) ) pa bi pelene trebali biti uže među nogama i šire na drugim stranama sa puno više nabranim dijelovima oko nogu i na leđima radi lakšeg micanja...
Nije tek tako jednostavno samo napisat dimenziju, i guma treba pasat, a da ne stišće previše, sretno!
mina30, pa uzmi si kroj po FB. :roll: jednostavno
I moja, za sada jedina, pelena je fitted-pocket.
I dobra stvar je šta i ako je lastik oko noge prelabav,preko idu zaštitne pa nije strašno. :mrgreen: Tako se tješi zeleni početnik. 8)
Uostalom probaš,pa vidiš.Ako su i veće,napuniš je za noć,ili čekaš da dijete naraste ...
sweety, bravo :klap: . Što se tiče gumice, ako je i malo preširoka - nema veze, najbitnije su dobre zaštitne gaće pa ispod može ići i samo složeni ručnik.
Storky, možda su traperice ipak predebele za pelenice, jedino ako nađeš nešto baš tanko, tanko. Pogledaj u moj albumčić, ja sam našla nešto tako, izgleda kao pravi traper ali je baš nekako tanak, kao obično pamučno platno.
Hvala Tanja123 na odgovoru.
Tvoja traper pelenica je baš fora, probat ću i ja nešto tako. Baš imam u vidu neki tanji traper, čak znam i gdje ga ima za kupiti, ali nikako da stignem. Poprilično je jeftin, pa ću svakako probati.
Pozdrav svima!
Jes, jes, FB je dobra ideja za poket, samo moj deckic vec stoji i hoda pridrzavaju ce se za stvari, pa cu mozda suziti izmedju nogu. Danas sam kupila 6 malih frotirskih rucnika za punjenje po 9kn. Inace nisam skuzila kakvi su to džepići za čičak? (cak ni iz vjesticicinog foto stripa :oops: )
U dotičnom foto stripu to ti je ono roza na medeke, na velikim ušima pelene. Prevrne se preko čičaka da se ne zakače za ostali veš u pranju.Citiraj:
mina30 prvotno napisa
vjesticice :* skuzila sam
Procitala sam sve bivse topike o sivanju pelena i vidjeh da razmjenjujete krojeve, pa sam jel to u nekom obliku da se moze poslati internetom ili mora postom? Moze li mi netko poslati Mutt kroj pliz,pliz :mrgreen: .
inace drazi su mu drukeri od cicka pa me zanima cure koje ste koristile drukere - jel netko koristio one velike plasticne kakve imaju na FB ili SMIB zastitnima. Metalni kao na bodijima mi se ne svidjaju jer se moje zlato toliko koprca kod presvlacenja da se preznojim dok naciljam i pritisnem te sitne drukere. Gledala sam, ono sto je netko savjetovao za kupiti izvana preko interneta, pod snaps pa pogledas dolje lijevo na nekoj stranici ali nisam nista vidila :?
Za te plastične drukere moraš imati posebnu prešu, a ona košta oko 500 kn.
Ma kupila bi ja presu s obzirom da su mi drukeri definitivno bolji od cicka, moje zlato otkopcava cicak :roll: .
Primjecujem da me pomalo hvata ludilo, a jos nisam ni pocela sivati, sve pipkam mm-ove majice, svoje stare pidjame i spavacice koje ne nosim, cak sam pocela svako-malo pipkati jedan tanki mm-ov flis koji cesto nosi :lol: , ne smijem mu ni reci o mojim idejama u sta bi to pretvorila :mrgreen: .
Ma, pusti TM, imaš krasnih flisanih dekica sa dječjim uzorcima za 20, 30-tak kn.
A di kupite te flisane dekice? Nije bas da svaki dan obilazim ducane pa nemam pojma, naime svu robu za bebu sam dobila od sestre, nisam sve stigla ni obuci koliko je ima :) .
Ma, svaki dan mi ubace po dva, tri kataloga, imaš svagdje, samo je pitanje kad je gdje na sniženju, ali nisu ni inače skupe. Imaš Interspaar, Emmezeta (Mercatone), Plodine, Billa, Mercator, Konzum, imaš ih u kineskim trgovinama... što ti je bliže. Baš sam vidjela prekrasnih u Plodinama prije nekoliko dana.