Jure je riba/lav
Printable View
Jure je riba/lav
wana ja probala al ubi :lol: me slovenski. riba/bik, ak sam dobro skužila
Nina sam ja to odma snimila, se ne sjećaš :P :mrgreen:
sječam se al nisam bila sigurna jesi li rekla ili ne :love: jeste bolje? mi cjelo večer na youtube-u gledamo crtiće grozim se računa! ja sam strijelac/blizanac to znam od prije i po kin majmun-baš jesam kad me takve gluposti zanimaju
:lol: :lol: luda siCitiraj:
NINA80 prvotno napisa
A mi bili vani,ali Roko htio doma jer sam mu obećala da će igrati igrice od Thomasa na kompu. I naravno da sam ja morala igrati s njim sat vremena :roll: Srećom pa nam je svejedno koliko smo na netu,inače bi bankrotirali,što zbog mene,što zbog mm-a,a eto čini se i zbog Roka.
:bye: cure
Stijena sretan ti rodjendan
Ajna danas dolazila kuci,sveki ju doveo i evo sad ju MM odvede kod mame,sinoc je plakala i trazila me,valjda joj je dosadila i omiljena nena :cry: :cry: ,neznam sto cu s njom,zao mi je,a mora tako... :( .
Ajna zna lijevu i desnu stranu vec nekih 8-9 mj.a boje gotovo nikako,broji do 7 ali bez 3,ne voli reci tri :roll: .
Dobila je onu slovaricu i zna gotovo sva slova raspoznati :)
Ja vaga, MM strijelac :love:
:*
Žao mi je Bobčice :love:
A bravo za Ajnu i boje,a bome i slova :*
Da ja pohvalim Lovra. Broji do deset i na talijanskom i engleskom. Naravno i na našem. Dani u tjednu su pol-pol, ja kažem ponedjeljak, on utorak i tako.
Danas smo bili psihologu, super je napredovao od zadnjeg puta, sada je na 20 mjeseci. Kaže da to uopće nije strašan zaostatak i bitna stvar je da ide naprijed. Sutra nam je zadnji dan vježbi, jedva čekam.
Paulita-ovo su stvarno super vijesti :D :D :klap:
A taj zaostatak mi se zaista ne čini puno. Sigurna sam da će Lovro vrlo skoro sve nadoknaditi :heart:
Stijena sretan rodjendan :love:
:klap: za Lovru
Kristijan voli crvenu...na mamu je :mrgreen: toliko o bojama
zna da smo na 2.katu i da ves za susenje nosimo na 8. kat, teta Ljiljana zivi na 4.katu....tako on komentira kad vidi te brojeve
broji uglavnom do 5 dalje zna ali uglavnom nece
MM je strijelac, ja lav a Kristijan riba...nije losa kombinacija
o skorpijama ne bi :P
a o skorpionima :roll:
netko je spominjao kolace :mrgreen: ...evo moj Käsekuchen gotov jos se pusi iz njega :mljac: :mljac: :mljac:
Sretan rođendan Gđo Stijena! :*
Lovro, :D :D :D .
Ja djevica (mislim koga ja lažem), a MM škorpija. I nekako plivamo. :P U biti nam je dobro osim kad su oni dani u mjesecu kad ja pi.... na sve i svašta. :evil:
horoskop?
ja blizanac i sve mi je "lako ćemo", MM djevica kojoj sve mora bit po planu, djeca rogati i sve mora bit po njihovom.....
Stijena, sretan rodjendan :joggler:
I moji klinci su se malo razboljeli. Cure im nosici, ali
nije nista strasno.
Da ja malo pohvalim svoju curku :)
Ovako: broji do deset na hrvatskom, njemackom i na engleskom do sedam ,
zna lijevu i desnu stranu, dane u tjednu nabroji, ali ih cesto pomijesa ,
nabroji godisnja doba,raspoznaje boje , ali ne sve i poznaje neka slova i zna reci u kojem gradu zivi,
ulica u kojoj zivi i broj telefona :) .
Luka je dosao u fazu dok ga sve zivo intresira, a Vanja samo slusa i upija :)
Ponekad nas stvarno iznenadi.
Danas smo bili u lesnini i ona pogled na televizor i veli : "Mama gle, na televizoru je Eifelov toranj. "
Bas me izneandila jer smo to Luki jedan dan pokazivali ,
a ona nije uopce pokazivala neki interes, igrala se, ali ima ona uheka :love:
Vanja, MM i ja po horoskopu vodenjaci, a Luka rak.
Hvala cure, svimaaaaaa, sve vas puno :love:
Koliko strijelaca ovdje :shock: :shock: :shock: .................sad kad zaredaju rođendani.... pa onda počnu dječica zimsko-proljetna. Obećala sam kalendar ročkasa da nekome ne zaboravimo čestitati, ali još imamo vremena.
Kod nas naša horoskopska kombinacija štima, a valjda zato što ja ipak po svemu (ovom navedenom :/ ) sudeći i nisam neki škorpion :trep: :mrgreen: :lol: 8)
Iako, naravno, poznajem desetke ljudi koji su istog horoskopskog znaka (većinom strijelce i lavove, a i moj tata i ja smo škorpioni i super se slažemo, a uopće nemamo nekakve zajedničke karakterne crte), a nemaju baš ništa zajedničko - što u ponašanju, što u karakteru, tako da bit će da to ovisi o podznaku :lol: :lol: :lol:
Mi znamo skoro sve boje (naučili na babytv :lol: ), brojat znamo - jedan, daaaaaaaaaa, tiiiiiiiiiiii...a dalje se fućka :lol: - ne zna sam, ali kad mu se kaže, sve lijepo ponovi. Nama još uvijek, kao i kod yasmin, bolje idu ove motoričke, penjačke i vozačke stvari :lol:
Naše uho nije bubalo cijeli prekjučer i presinoć i jučer popodne opet počelo, nije ni spavao popodne, zove me sveki da plače i neće ništa, samo bi se nosio. Kad sam došla po njega zaspao je u autu i odspavao bez bilo kakvih intervencija, ali sam mu na uho stavila luk (recept od Anchie 75 :* ) i od onda se više nije žalio. Došla nam je baka i igrali su se i vrištali do ponoći :roll: Noć zadovoljavajuća. A sad ćemo vidjeti dalje.
Paulita, super za Lovra :klap:
Da, sad kad me adminica vidi... :shock: :oops:
naravno da nije 75, nego anchie76....đizus.....
:tele:
Bokić!
evo mi na kad se hvalim i pitam :lol: , ja mislim da Kala nešto zna a kad ono vi to već znate odavno i sad me :oops: kak to niš ne učim djete.
Stijena pojasniš to malo s lukom i uhom
Lovro :klap: ma bravo mišekza veeeliki napredak ! :*
Bobčice wow za Ajnu pa vama to super ide. nemoj biti tužna djeteu je samo malo promjene potrebno bit će sve ok imali smo i mi tako period s Kalom i bakom i nakon samo par dana opet joj je bila baka "Bog i zakon" ;)
:lol: :lol:Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
haribo a skinula sam si i taj tvoj recept, inače jako volim sa sirom torte i kolače, ma nerodilo što ja nevolim od slatkog zato me lakše preskočit nego zaobić :oops:
Trak mogla bi doć na kavicu pa kad bi vidjela mog Kiara promjenila bi ti mišljenje :P . frajer je izbacio jedno spavanje sad spava 2x dnevno, al mu je najdraže kad leži na našem krevetu i igra se vrečicom mokrih maramica, DIŽE se na sve 4 i ljulja napred nazad, valjda pokušava puzati ( nemam pojma jer to Kala nikad nije radila ) , valja se, a ako ga se nosi brzo postane nervozan jer mu ne paše najsretniji je tamo sam u sobi. kak je smješan kad guguće sam sebi. pokušava reći mama pa ispada mmmam i tak me zove kad je gladan, a kad vidi ciku vrišti i viče da da da. :lol: :lol: ld je ko batina
ld=lud :oops:
BOKIĆ da pohvalim dijete,otišao je bez problema u vrtić :D bez ijedne suzice stim da sam mu obečala punooo toga, kinder jaja i sladoled guljicu čitaj snjeguljicu al ak je to cijena odlaska u vrtić i to ču platit pa šta bude...počeo je privačati da su mama i tata na poslu a on samo malo u vutiću i razjasnili smo da teta Ivkica nije ljuta na njega već je samo ponekad boli glava kako i mamu ponekad! nevjerovatno kak su bistri i pametni neku večer smo se vozili autom i on tati: tata ne buzo voziti ne razbit bibija a mi :shock: :shock: kak smo ljetos imali prometnu sjetio se svega a ja sam se nadala da će :( zaboravit! Boje nam slabo idu zna plavu i crvenu a brojanje do 10 ak ponavlja zamnom, sam neće! :klap: za Lovru! :love: za Ajnu
Od mene samo bok. Danas smo u gužvi,moramo na sto strana,pa se čujemo vjerojatno kasnije :*
MIAL kasno sam vidjela tvoj post! Samo za Kiara :* kad tak pišeš o njemu hvata me velikaaaa želja za bebom, Mateo raste a meni fali ono malo! radimo al još ništa, teta navrača uredno svaki mjesec na isti dan :P već se brinem!
evo ovak:Citiraj:
**mial** prvotno napisa
iliti http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ight=upala+uhaCitiraj:
anchie76 prvotno napisa
I od nas samo pozdrav, :klap: za Lovru, veliki je on dečko, Ajna :love: , a pametna glavica koja je skužila da je bojle otići u vrtić i dobiti kinder jaje, nego otići u vrtić a ne dobiti ništa...izabrao prvu opciju :mrgreen: :heart:
wana vjeruj mi pojeo je on kinder jaja dosta za cijeli život, nebi htjela da ga moramo potkupljivat za nešto što se mora al tak je danas ispalo! Tko pazi na Juru bake il teta čuvalica?
Ovo s lukom se koristi i npr. kada ti pomodri nokat na prstu (ono kad osjetiš da ti 'lupa' unutra)... Ma luk je odličan za masu stvari!
Bobčice, ovakvih problema s ostajanjem možeš očekivati još. Evo Lovru baka čuva skoro dvije godine i još ponekad zna nevoljko ostajati. Prvu godinu smo svako par mjeseci imali dan-dva plača.
Paulita, vidiš da se ne trebaš sekirati bezveze! Vidila sam da pitaš za Trianosicu. Mi ju imamo. Mogu ti napisati naše dojmove ali na podforumu Autosjedalice se već puno puta pisalo o njoj. Samo ukucaj u pretražnik.
A sad malo hvaljenja.. 8)
Brojanje: zna nabrojiti do deset. Prije je znao i do 16 ali kako nismo ponavljali, zaboravio je...
Boje: zna sve (čak i ljubičasta, siva...). Još uvijek malo miješa plavu i zelenu - točnije, sve mu je zeleno.
Cijele dane šeta i recitira odlomke iz slikovnica koje čitamo.
Generalno sasm primjetila da jako brzo pamti/upija ali ako se ne ponavlja s vremenom zaboravi.
I opet nam radi skandal. Jučer je ispričao baki da kad se mama i tata svađaju bacaju slikovnice i onda tata spava na kauču. :roll:
Horoskop/rođendani za Stijenino slijedeće pobrojavanje :mrgreen: : Lovre - vodenjak (10.02.), MM - strijelac (13.12.), ja - blizanac (01.06.).
A Patriku je sve plavo :lol:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Upisano :mrgreen:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
znaš da nemam pametnijeg posla :roll:
a tko će ako neću ja :lol:
Djeca su samo iskrena-kod nas rade kockice i štogot doleti iz kuhinje al niš strašno, kasnije se svi opet grli-grli :love: kaj ti je bed kad Lovre tak nešto veli na glas? malo se posramiš al sve je to normalno :*
Poanta je u tome što to što je on ispričao nije istina! :?Citiraj:
NINA80 prvotno napisa
šta nije :? :mrgreen: :PCitiraj:
Maruška prvotno napisa
Samo ti zezaj!
NINA80, on je ovo ljeto baki ispričao kako me MM tuče! (ni ovo, naravno, nije istina)
Ja se 'brinem' jer ne znam vidi li on to negdje drugdje, čuje li on to negdje drugdje... Odakle mu taj uzorak ponašanja?
e sad ovo je već malo :/Citiraj:
Maruška prvotno napisa
a što misliš gdje bi to mogao čuti...jel gleda puno televiziju, ili imate bučne susjede???? ne valjda od bake kad ga čuva :shock:
baš čudno :? mislila sam možda je u kući vidio al kažeš da nije, gdje je mogao vidjeti :? negledate valjda neke nasilne filmiće il što drugo :?
TV se doma gleda jako malo. Kod bake je više-manje stalno upaljena ali ju on baš ne gleda često (onako, preko ramena, vjerojatno i više nego što mi mislimo). :/
Susjede doma ni ne čujemo. Eventualno kad netko nešto buši. Mislim da smo mi najglasniji. :mrgreen:
Baka i dida (pogotovo dida!) su malo glasniji (nego recimo kod nas doma). Dida često reagira naglo, eksplozivno. Ali to se zaustavlja na povišenom tonu i psovkama. :x
Idem otvoriti novi topic na ovu temu. Možda se javi koja psihologinja, možda je to sasvim uobičajena faza...
mial tako se i moj ivan ljuljao na sve 4, ubrzo nakon toga je propuzao, ajoj kako slatko jedva čekam, mial imaš ti onu tablicu razvojne prekretnice, bila je prije u rubrici bebe koja je nekamo nestala, ako trebaš pp-ejam ti je
a da pohvalim svoju luce vama, njenim virtualnim kumama :love:
okrenula se sinoć u pola 1 navečer :mrgreen: sa trbuha na leđa :shock: 2x zaredom, ivan je to napravio sa 8 tjedana, a ona sa 6, još sam :shock:
djeca su mi jako slična, fizički, motorički a i spavačke navike su im sve sličnije :roll:
ajme strijelaca, i moja šogi i svekar su strijelci, isto smo jako različiti, mm je vodenjak (28.1.)
moji roditelji su lavovi (rastavljeni)
evo na brzinu rodjendana pa odo...dolaze mi gosti na onaj moj kolac :)
MM 09.12. (Strijelac)
JA 17.08. (Lav)
KRISTIJAN 21.02. (Riba)
:shock: ideeeeš,svaka čast . Ako me pamćenje služi,Roko se nije okretao do 3. mjeseca. Bar tako mislim...... :/Citiraj:
yasmin prvotno napisa
Baš sam sad pogledala onu knjigu Moja prva godina i u njoj piše ovako:
-rođen sa 3560
-1. mjesec-4600
-2. mjesec-5900
-3.mjesec-6700......
-6. mjeseci-9100.....
-15. mjeseci-15000 :mrgreen:
Mislim nije ni čudo što nije spretan kao vidra,ali je zato brz :roll: danas mi je skoro na cestu pobjegao,mislila sam da će mi srce stati !
Mare-ne znam što bi ti rekla za laganje-kod Roka nisam primjetila ništa da bi se zabrinila,zna nešto provaliti,ali ništa zaozbiljno.
Patrik isto tu i tamo nešto provali što je vrlo upitne istinosti :lol: , ali kad mu vidim onaj krajičak usne kako se smijulji dok mi govori - 100% znam da izmišlja!
:shock:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Moram hitno Lovru izvagati. Mislim da on još nema 15 kila.
Ima puno cura sa sličnim iskustvima tako da se puno manje zabrinjavam.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52759
Patrik SAD ima 15 kila (navodno, tako reče sestra kod pedice), a prije 15 mjeseci je možda imao kakvih desetak.....Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Trak, ja jedva sad patrika dignem na wc školjku, a kad se sjetim kolko se nosio s 15 mjeseci (i za uspavljivanje :shock: :shock: :shock: ), mislim da bih umrla.
Vidjeh ja link,a pošto nemam šta pametno za reći,samo sam dala to do znanja :mrgreen:
A ovo za kile....-eto,takav je od početka,debeljko :mrgreen: u principu se pravilno deblja i raste,za godinu i pol je dobio samo 4,5 kila,a to meni nije puno s obzirom kako je do tada napredovao i koliko jede. Jedino nam i dalje nije jasno na koga je takve građe :unsure:
Ja već dugo Roka uopće ne nosim,nikako. On zna da je težak i da ga mama ne može nositi,i zaista nikada ne traži. Sam se penje u auto,u hranilicu,stepenice,gdje već treba.Citiraj:
Stijena prvotno napisa
A što se nošanja za uspavljivanje tiče...šta da ti kažem....nanošala sam se tih 15 kila i to pošteno,a na moju građu to baš i nije lak posao !