Ja ovako kao i TW, cijeli život me zovu svakako samo ne po imenu jer ga ne mogu zapamtiti, a meni uopće nije tako rijetko i neobično :roll:Citiraj:
tinkie winkie prvotno napisa
Printable View
Ja ovako kao i TW, cijeli život me zovu svakako samo ne po imenu jer ga ne mogu zapamtiti, a meni uopće nije tako rijetko i neobično :roll:Citiraj:
Prvi put sam bila uvjerena da nosim curku i trebala je biti Tia, no rodio se moj mrvak Eugen (trebao je biti Simon). Eto sada sam bila uvjerena da je opet dečko no ispala je curka, ali ime nikako da nađemo. MM bi htio Margitu ili Magdalenu, a ja Tiu (Tia) ili Erin :?
ajme meni, pa neće sad valja i poplava margita krenuti :lol:
nikako da mi djeca imaju rijetka imena :lol:
jutros MM pogleda kroz prozor i rece (prije odlaska na UZV)
"ako bude curka zvat ce se Snjeska"
na sto ja :? dok nisam ugledala polarne uvjete
tad mi je sve posalo jasno :lol:
a mislim cure savjeta :lol:Citiraj:
kako da ja znam kakva će biti moja djeca i koja im imena hoće ili neće pasati.
možda će željeti rijetko ime, možda će željeti često ime, možda će željeti domaće ime, možda će željeti strano ime, možda će željeti ime sa R, možda će željeti dugo ime
najbolje da ostanu bezimeni do punoljetnosti :lol:
dali smo im imena kakva su nam srca rekla i to je to
:lol:Citiraj:
saska7 prvotno napisa
samo da ne bude margita :mrgreen:
ja imam jako rijetko ime, iako nije neobično (više starinsko) i mrzila sam ga do punoljetnosti, bilo mi je preteško. A sad ga baš volim. Jer je rijetko i tko ga zapamti sigurno ga neće zaboraviti, i zamijeniti me za neku drugu.Citiraj:
tinkie winkie je napisala/o:
Citiraj:
maria71 je napisala/o:
pazite kako nazivate vašu djecu, ono što se vama sviđa ne mora se sviđati njima
s ovim se apsolutno slažem. razmislite dobro kakvo ćete im ime "natovariti"
Zato mi je baš bilo teško naći ime za curu. Lutonjice, ne vrištati, ispala je Margarita
umrla sam od smijeha
ne vjerujem
ponavlja se priča sa zarom :lol:
jap ;) meni se recimo ne sviđaju ista imena sad , prije 10 i prije 20 godina. kak da onda pretpostavim kaj će se njima sviđatCitiraj:
Lutonjica prvotno napisa
nego vi s rijetkim, čudnim imenima..kak se zovete? sad sam znatiželjna :)
asimon, pale, tiknie winkie...
Meni se ne sviđa Agneza jer zvuči pregrubo ne zato jer je starinsko. Eva i Kaja su mi puno ženstvenija i ljepša imenaCitiraj:
apricot prvotno napisa
E da, i mene zanima kak se zovete vi s neobičnim imenima?
Mene Asimon podsjeća na Simona, a to mi je lijepo ime...
Meni je isto moje ime (Jelena) bilo ružno kad sam bila mala jer su se tak zvale samo stare babe a druge cure su imale moderna imena (u to vrijeme) npr. Sandra, Tanja, Andreja itd. Sad mi je baš super i da se tak ne zovem to bi mi bilo jedno od ljepših imena za bebu
krivo, krivo, Asimon je ime tvrđave u Dubrovniku (ova na slici). Ime je skroooz drugačije. Nemojte se ljutiti, ali ne bih ga otkrivala. :oops:
joj meni je prekrasno ime za curu buga i luka.
za ovo ime luka su me svi špotali ali meni je divno.a pak za bugu da niti nepričam.ako ikad budem imala curu jedno od ta dva imena će imat.
ali eto rodio se dečko i dobio je ime bono,iako je moj muž htjeo vanja naš anđelić se rodio sa irokezom doslovce i ja sam rekla:ovo je bono.nije se smio bunit jer su ga tek izvadili van :lol:
baš si se krasno nasmijala, jel da ?Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
neka ti bude, ali vjeruj mi , da je puno Slobodana ,Jugoslava ,Sutjeski itd promijenilo ime jer ime nije pasalo
a možda će to isto raditi i neko od forumaške djece za 15-20 godina
uzmi u obzir da svi ne vole biti posebne kobasice
hm, ja se zovem barbara i mrzila sam svoje ime do dobi dok ti ne postane svejedno :mrgreen:
tak da moze biti i ako date neko "normalno" ime dozivite istu sudbinu ;)
a ne vole ni svi biti običniCitiraj:
uzmi u obzir da svi ne vole biti posebne kobasice
a ja ne znam što će od toga će biti moja djeca
mogu se podjednako ljutiti zbog imena svemir kao i zbog imena ivana
u tome je bila poanta
eto, vidis...100 ljudi 100 cudiCitiraj:
mikka prvotno napisa
ja sam krstena na vlastiti zahtjev u 1.srednje i sama sam si birala krsno ime koje je Barbara :) meni jedno od naljepsih zenskih imena, sta cu 8)
inace sam Sasa i muz mi je Sasa i polusestra mi je Sasa i svi smo ludi za svojim imenom toliko da smo ozbiljno razmisljali da nam se i klinci (dogovor je bio da ce ih biti 2) zovu Sasa..odustali iz prakticnih razloga - da nam klinci prezive nekako djetinjstvo dok im ne postane svejedno kako se tko zove ;)
Ako budem imala još jednu kćer, zvati će se Tagrid Alea ( MM izvrće očima :roll: )
Još mi je lijepo Dannah (moja starija kćer), Irinea (moja mlađa), Amal, Ranyia, Daisha, Norah,Tasia.
Od muških - Aidan, Joshua, Nathan, Alex
volim egzotična imena :mrgreen:
Meni se sviđaju imena poput; Emanuela , Margarita , Eleonora , i ako če iduče dijete biti curica , definitivno če dobiti neko od ovih imena.
a jednostavno ANJA?!
ILI ĐEK?!?ĐON?RIČARD??
Pa šta vam je ljudi, kakva su to imena?
pa to djeca ne mogu upamtiti, što dokazujete tim stranim neobičnim imenima?
meni to nije jasno.....
nathan :roll:
pa možda žive van hrvatske? ili imaju partnera stranca? nije ti to palo na pamet?
Nika
Lana
Antea
Tina
Ja volim malo kraća imena, a opet da su 'naša' bar donekle
Moja curica je Hana, znači : mila , draga, milosrdna. Od imena Ana, a to znači milost.
ne n, nije mi to palo na pamet, jer to je slučaj jedan od sto, MOŽDA, a ostalih 99 nemam pojma šta izigravaju sa tim, blago rečeno, neizgovorljivim imenima!!Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
nešto dokazuju? kome? sebi? djetetu?
:)Citiraj:
Nika
Lana
Antea
Tina
Ja volim malo kraća imena, a opet da su 'naša' bar donekle
i ovo je super, al bar nije npr. ESTER!!!Citiraj:
the bee prvotno napisa
Dajte, molim vas. ester da se zove mala slatka djevojčica?!
pa Ester može biti samo pepeljugina polusestra :mrgreen:
Nataša, ti nisi čula da se o ukusima ne raspravlja? Možda je nekome tvoje ime ili ono tvoga djeteta :roll:?
meni se Nathan sviđa. podsječa me na strip nathan never.
ova druga su mi malo preekstremna ipak. za ove krajeve.
anja je simpa. moja seka se tak zove.
:heart:
Draga, Ester je hebrejsko (biblijsko) ime i znači zvijezda.Citiraj:
nataša prvotno napisa
Meni je to ime među favoritima, pa te molim da ne okrećeš očima.
Meni ne pada na pamet tebe pitati kako si mogla svojoj kćeri dati strano i to još rusko pravoslavno ime.
Ime tvoje malene mi je prekrasno i jako mi se sviđa, pa sve da potječe iz Mozambije.
ili je tebi problem što se teže izgovaraju?
:)
Bravo Josie!!!
Svako ima svoj ukus i mrzim kad se ljudi zgražavaju na tuđa imena.
Kao njihova su lijepa i hrvatska i katolička i starinska i bla bla bla i baš onakva kakva trebaju biti...
Mene sad svi pitaju kak će se zvati duplići i naravno da na moje prijedloge ima oduševljenih i onih koji se zgražavaju...
Pa ja tima koji se zgražavaju lijepo kažem nek si svoju djecu nazivaju kako hoće i nek se zgražavaju u sebi a mene nek ostave na miru... :evil:
pa i ja imam rusko pravoslavno ime i kome smeta, da čujem ? a ? jel nekome to problem ?
:mrgreen:
sta bi ja trebala reci - i MM i ja smo SAŠA? :mrgreen:
i Anja nam je prvi izbor za nasu curku koju cekamo. a prvo cudo je Borna (po peesu - hrvatsko, katolicko starinsko... ;)
a i Ester mi se svidja
kao sto je vec netko napisao : o ukusima se ne raspravlja...
svoje izbore ja pisem da vidim reakciju drugih, i kad ih napisem ocekujem OBJE opcije - da se nekima svidja i nekima ne. napad nije rjesenje ni u kojem slucaju
jel mozemo sad zavrsit s tom temom i nastavit sa prijedlozima? (sad kad sam ja svoje rekla 8) )
i na moju Umu se svi zgražaju. i to mi na živac ide!
:evil:
stvarno se o ukusima ne bi trebalo raspravljati. meni se npr. uma svida, od poznanika mala se zove ea to mi je malo cudno (prvo mi pada na pamet da ce ju svi ispitivati "kako? lea? tea?..") ali ako niste vidle prijedlog md-a za nasu kcer.. eto vam teme za zgrazanje ;)
no daj :mrgreen:
a ea ime bez suglasnika mi je ipak čudno
ja imam pravoslavno rusko ime, moja kćer također, a moj muž katoličko njemačko :mrgreen:
nas dvije vodimo, pa šta??
drago mi je što sam izazvala ovaku lavu komentara :naklon: .
znam da se o ukusima ne raspravlja, ali samo ako hvalim, onda mogu raspravljat..tako sam ja nekidan napala, mislim da je bila Mgrubi ,jer mi nije pasalo što je govorila, a imala je na to puno pravo, pa joj se ovim putem ispričavam, tema je bila tamiflu. sorry mgrubi!
no, ono što ja mislim je to što se imena stvarno teško izgovaraju, ukoliko se izgovaraju ispravno. poznam jednu mamu, dala je ime ANTHONY :shock: KAD ĆE TO DIJETE ZNATI REĆI SVOJE IME?Možda u 7. razredu, do tad će bit TONI, a to je mogao biti odmah!
i koja će ga učiteljica nazvati ispravno? možda ona iz engleskog?
e o tom ja pričam, a ne o ukusima ;) već o praktičnosti!!!
alea - ovlašteni dealer panasonic-a za hrvatsku ...Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
na ovo rusko pravoslavno dobijem ospice :evil:
dosta sam se ja takvih komentara naslušala zadnjih godina
s tim da moje nije bilo rusko, nego, sačuvajnasBože, srpsko,
a zapravo imam grčko ime
otkad je Anja pravoslavno ime?
i što znači pravoslavno ime?
kaj još nisi prebolila ospice? :lol: :lol:
imaš prekrasno ime. ja sam ga dala jednoj djevojčici, jer se roditelji nisu mogli odlučiti - i pitali su mene ;) .
a jesi je usrećila :P
lijepo, ali dugačko brate
još ako ima dugo prezime.....
sjećam se muke dok sam učila pisat, kaže učiteljica sad napišite svoje ime, svi gotovi, ja tek na pol imena :roll:
ali nadam se da ona neće slušati glupe komentare