Ja bi trebala pomoc tj.tetu svaki dan cca4 sata, iznad Maksimira smo pa ako znate nekoga...please!
Printable View
Ja bi trebala pomoc tj.tetu svaki dan cca4 sata, iznad Maksimira smo pa ako znate nekoga...please!
:shock: :shock:Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
U kojoj brzini to sve radiš? Daj molim te, objasni malo detaljnije. Koliko dugo ovo traje: "sve ubacim u mašinu, počistim kuhinju (obrišem ormariće svaki drugi dan i plohu, frižider i ostalo svaki drugi), usisam, perem pod svaki drugi-treći dan (dok mi se kuha ručak za drugi dan)," Šta djeca rade dok ti radiš to sve?
Kad izađete van? Kad klinci idu spavati? Mora da su jako suradljivi kad sve to stigneš. U stanu od 105 m2, meni se ovo čini kao SF
Mi isto dođemo oko pol 5 - 5, jedemo do 5, pol 6, pospremimo kuhinju (nekad mm, nekad ja, nekad skupa), počistimo nered, odemo s klincima van oko 6, vratimo se doma na kupanje, večeru, malo se još družimo, pričamo, odmaramo i dečki idu spavati u 9. Nakon toga, ja sam spremna samo za krevet. Usisavanje, pranje poda i prozora, peglanje...to su za nas radne akcije. Zato i trebamo čistilicu, pa još jednom molim za preporuke.
Možda bi mogli otvoriti oglasnu ploču, kao za tete čuvalice?
kojim vam danima obično doalze i je li je ostavite samu u kući ili ste tu?
Mene zanima u kojem terminu vam dolazi teta koja čisti.
Jeste li doma ili ima ključ?
Prvi puta u životu dogovorim čišćenje za jučer u jutro. MM na poslu, sveki isto, Hrvoje će šutjeti, a ja ću pobrati vrhnje. :mrgreen:
I žena mi otkaže dan ranije radi seminara patera Z. Linića :lol:
Onda sam ustala u 6i30, popila kavu, zasukala rukave i počistila kuću od plafona do poda. Nešto malo pegleraja mi je ostalo za danas.
Eto, meni nije suđeno. A planirala sam taj pothvat ima mjesec dana. :roll:
ne, nažalost!Citiraj:
Sanja prvotno napisa
ima ih koje ne operu stolariju, ni ormare, niti pomiču stolove i lakše komade namještaja...
mama_još_malo, naša ima ključ i zna šifru alarma i potpuno joj vjerujem.
inače ne bih mogla dopustiti da mi prevrće po gaćama.
slucajno naisla na stranicu o bedinericama u zg-u!!
http://www.bedinerice.com/index.html
majko mila, ja razmišljam unutra mjesec dana da si nađem tetu čistilicu, kako kažete, jer sam inače potkoljeni amputirac, i mislim da bi mi stvrano dobro došla?! sve radim sama, kuća mi uglavnom blista, jer se ubih od spremanja svaki j. dan, kad god saam slobodna, uz dijete i posao od 7-15h! i nervozna sam ko konj, dijete me željno, al glavno da je sve spremno, da blista, da je opeglano, pod cijenu nezadovoljne mene, mog djetea i moje noge!!!!!
ovih sam dana toliko nažuljala nogu od silnog spremanja da bukvalno ne mogu hodat, šetam po kući na štakama, imam dva kata, i još uvijek razmišljam oću li ju uzeti ili ne?! kad sam došla danas ovdje vidim da je to sasvim dio današnjice...
problem je što živim u maloj sredini pa bi me i ovako "necjelovitu"proglasili snobom!!!"!čim se ja zamaram :roll:
frida editirala post u skladu sa pravilima!
Citiraj:
4. Na ovom podforumu nije dozvoljena kupovina/prodaja kao ni oglašavanje (ponuda i/ili potražnja) usluga. Svaki takav post biti će brisan.
Negdje sam tu procitala da im teta spremacica dolazi 2xtjedno po 8 sati. Ne znam, mozda grijesim, ali sto ima cistiti 16h tjedno? Osam sati cistim kad imam generalku, a to mi ne treba 2x tjedno. Cistim sama jer mi stan nije tako veliki :cry: , ali da je veći, sigurno bih uzela nekoga.
mislim da sebe moraš staviti na prvo mjesto, a sredinu na ignoreCitiraj:
nataša prvotno napisa
ovisi kako je zamazano ?Citiraj:
Zbunjola prvotno napisa
Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Ups!!! Sorry :oops:
16h tjedno mi se cini jako puno, mozda ta spremacica i kuha?Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Ja sam u subotu imala veliko pospremanje, ukljucujucii tavan, trebalo mi je oko 8h. I tako 2x godisnje.
Tjedno mi cistilica dolazi na 3-4h.
Kod mene samo peglanja ima oko 7-8 sati tjedno..... :(
A čišćenje još dodatnih x sati tjedno....
:shock: :shock: :shock:Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
A imas i kostim superzene u ormaru?
Radim do pol pet, nekad mi treba i sat vremena do doma pa cesto bjezim ranije s posla da izvedem dijete van. Ako stignem jedem, jer mi se dijete objesi za nogu cim udjem. Idem s njim van, vratim se, mm dodje oko 6h, vecera, kupanje, spavanje. A onda mi nije ni na kraj pameti udrit generalno spremanje po stanu nego se druzim sa muzem. Osim toga ne razumijem sta imate cistiti bas svaki dan, pa ne valjamo se u blatu ili nesto slicno da svaki dan treba generalka.
Moja teta za 30kn cisti sve sto joj se kaze, pegla, pedantna je, za mene mozda i previse. Cisti u jednoj firmi vec 20 godina pa vjerujem da je stvarno dobra inace je ne bi toliko dugo drzali :) .
Čitam da se cijene tete čistilice u Zagrebu kreću 30-40 kn.
Kako je u manjim gradovima?
Mene danas jedna žena odbila za 25 kn/h peglanja. S tim da treba peglati samo posteljinu, majice i hlače MM i moje. Ostalo sama peglam (donji veš i dječje stvari), košulje MM nosim u čistionicu.
Još sam rekla da ću možda trebati i čišćenje, s tim da kod mene nema generalke, pranja prozora i čišćenja kupaonice (sve to radim samo ja), dakle jednom ili dva puta tjedno trebala bih da mi netko usisa, obriše prašinu i prebriše pod dok sam ja s klincem u šetnji.
Također sam nudila i božićnicu i uskrsnicu.
Ja u Splitu plaćam 30 kn/h.
Tu kod mene na selu jedna žena je peglanje 3,4h, jednom tjedno plaćala 25kn/h
mene zanima jedna stvar... kako, cure koje stižete doma u 5, uspijete ručati do 5 i po? radite ručak unaprijed?!? koja tlaka :(, meni se to nikad nije dalo... kao ni razmišljati cijelo jutro što ću taj dan... obično odlučim oko 4 i po kad dođem doma pa onda ručamo oko 5 i po, ali, znači, treba mi bar sat vremena pripreme (a ja mrtva umorana od posla)
inače, cijena kod nas (za neredovite) je 40 kn/h za čišćenje/peglanje...
ali kod nas je SVE skuplje (Istra)
Čitam ovu dugu temu, ali nigdje nisam pronašla onako ukratko i sažeto na što bi trebalo posebno obratiti pažnju kad ti teta čistilica dolazi na prvi razgovor. Što je bitno naglasiti, pitati i sl. Meni je važno da je nepušač, to je broj jedan. Dajte, molim, još ideja. Hvala! :-)
(Nadam se da sam na dobrom topiću, vidim da se ovdje nije pisalo već par godina)...:unsure:
Pa trebaš spomenuti što ti je bitno.
Nepušaštvo moraš spomenuti ili barem ženi pušaču dati šansu uz napomenu da ne želiš da puši u tvojoj kući.
Moraš spomenuti što ti je jako bitno - meni osobno je najbitniji dobro opran pod.
Odrediti dopuštaš li pauzu ili ne - ja na to ne obraćam pažnju, pa sam primijetila da mi je to bio jako pogrešan potez.
... sve kaj ti padne napamet. Mnogo toga ćeš rješavati u hodu.
Najbolji ćeš dojam dobiti nakon što ti nekoliko puta pospremi, ne znam kako drugačije unaprijed procijeniti.
Meni je bio bitan i prvi dojam - uredna osoba, pristojna...preporuke su uvijek dobrodošle pogotovo od poznanika.
Dobro je teti dati točno popis što se od nje sve očekuje, a što da ne dira (kod mene recimo veš volim razvrstavati sama ali smije stavit u pranje posteljinu koju skine - i druge sitnice) i što su prioriteti - tipa da prvo oriba kupaonice i wc, opere podove a pegla samo ako joj ostane vremena. Kad postoje takva okvirna pravila vjerujem da je i tetama lakše.
Evo ti neka pitanja koje su mene pitali kad idem čistiti.
Za novce te i te sto ste spremni raditi
Da li pušite i ako da nemojte molim vas u kuci.
Jeste li dostupni ili cistite na više mjesta
I sad se ne mogu sjetiti ima toga još.Prije nego sto sljedeće napišem da odmah stavim upozorenje da ovo NIJEoglas za posao niti se reklamiram,ali samo da vam napišem moje iskustvo.
Dakle,prvo sam čistila samo apartmane i to najcesce petkom sub. i nedj. kad je smjena gostiju i to ljeti.
Drugo frendica me preporucila jednoj njemici jer ona nije mogla vise cistiti kod nje.
Kad sam vidjela da nemogu to dvoje uskladiti lijepo sam rekla covjeku s apart. da ja to nemogu stici jer imam i redovan posao uz taj.Covjek je shvatio i ja sam mu preporucila svoju susjedu.Cijena za one koji se cude je upravo iz razloga sto nitko ne zeli raditi tako dobar posao za male pare pa ni nema teta cistilica bar kod nas na moru.Uzmimo za primjer da ja apart. cistim 3 dana po 3 sata to je 360 kn za vikend.Nekd je to manje nekad vise sati ali ajmo okvirno za mjesec dana se zaradi lijepa svotica i opet nitko ne zeli.Ja ni na jedno mjesto nisam dosla sama nego me netko preporucio da za te novce radim sve sto treba a da nije nezakonito i nemoralno.Moj sat je toliko i toliko i ako zelite da ribam pod cetkicom za zube za te novce meni je svejedno ja cu to raditi jer sam za to placena.Sad sam kod te njemice i s njom sam prezadovljna.Zena plaća, mogu doci kad meni odgovara jer imam i normalni posao ,uvjek mi da i nesto za klince tipa slatkisi.Kad god dodje iz njem. donese mi makar bombonjeru iako ne treba nista. ali zato ja cistim ono sto ona taj dan kaze i ne govorim da ja to necu ili ne zelim.Mogu sjesti kad hocu uvjek me doceka kava ili ako sam dosla ujutro i dorucak.Nema bolje sefice.Ne viri mi preko ramena i nikad nije rekla to nije dobro ajde ponovno.Jedin me nikad nije zamolila da peglam a da i je ja bi peglala .Evo da skratim za te novce ja radim kod nje sljedece..
Cistim vrt, garazu , kucu.Nemam nikakve veze s njenim vesom ili sudjem,ako ima prljavog sudja operem ga ili stavim u sudjericu.Ako vas zanima jos sto pisite
Hvala, curke, zapisat ću si što mi je važno...
kam, hvala na iscrpnom izvještaju...
lukina mamma imaš pp.
ne ništ ni došlo!
Kakva iskustva imate sa servisima za čišćenje? Planiram generalku čim malo zatopli, a kako sam već neko vrijeme bez tete čistilice razmišljam o servisu. Dakle, jednodnevna generalka:prozori, stolarija, ormari izvana, kuhinja ormari izvana, kupaona i wc skroz na skroz....ono totalka..
Odlična!
Kako sam zadnjih godinu dana bezuspješno tragala za gospođom / gđicom s kojom bi kliknula i s kojom bi ostvarila odnos na obostrano zadovoljstvo, slučajno sam dobila kontakt jednog servisa.
Prvi put su bile dvije gospođe, drugi put jedna. Sve odrađeno u dogovoreno vrijeme i točno onako kako smo se dogovorili.
Čekam da još malo zatopli pa ih planiram za par tjedana ponovo angažirati za proljetno veliko čišćenje.
ja jos uvijek u potrazi za tetom cistilicom!
dolazila mi jedna zena koja je bila super, ali iz podsuseda, a ja sam na Kvatricu. pa joj je trebalo miljon godina i odustala je.
uglavnom, evo par detalja: stan 45 kvadrata blizu Kvatrica, imamo malo dijete i psa, uredni smo i sami cistimo, ali zelimo pomoc jer puno radimo i zelimo slobodno vrijeme za sebe.
opis posla: ciscenje (usisavanje, pranje podova, brisanje prasine, pranje kupaonice, spareta, sudopera.) to je neka baza. dalje bi se dogovarali da se tu i tam operu prozori, pa jednom, vrata, pa drugi put fronte u kuhiji itd.
peglanje ne trebamo.
molim samo ozbiljne ponude na pm! hvala
argentina, slala sam ti pp s preporukom, ali nisi se povratno javila
ne sjecam se ako sam vec pisala tu ali ja sam, Bogu hvala sa svojom tetom cistilicom prezadovoljna
vec godinu nam cisti i bas je ok.
Dolazi svaki petak ujutro, kad smo mi na poslu.Dala sam joj kljuc i ona ocisti stan on 60m2 (opere pod, prasinu, prozore (to ne svaki put nego po potrebi), napravi krevete, slozi igracke, opegla robu, slozi, poslozi, opere kadu i kupaonu, izbaci smece), dva put na godinu radi generalku (kad smo na godisnjem). Inace ne bas svaki put obrise gornje elemente, odmakne velike komade namjestaja i sl
to nas kosta 500kn
Kod nas stubište čisti servis, na letku im piše da čiste stanove i znači sve one poslove koje radi i teta čistilica, cijena 25 kn/h. Znači ove tete koje traže 40 kn malo mi izgleda previše s tim da sve rade na crno a ovdje lijepo dobijete i račun.
Borna marko možeš reći koji je to servis, ja tetu plaćam 40kn i nisam prezadovoljna
Po mom osobnom iskustvu, a to je korištenje usluga čistilice u dva navrata u životu, jednom prije nekoliko godina par mjeseci, te sad od nedavno, osobna preporuka nekoga kod koga je već radila je ključna.
Naime, bila sam dala sama oglas na placu u kvartu, zvale su me razne žene, to je bila strahota koga sam sve ugostila na tom prvom razgovoru u vlastitom domu i koliko mi je bilo neugodno otpraviti uz odbijenicu žene koje su mi očistile taj prvi put jadno, površno, presporo, bez ikakve osobne inicijative...da ne kažem da sam se nekih likova uz to i malo bojala (bilo je stvarno živopisnih) pa sam jedva čekala da mi odu iz kuće.
Rekla sam samoj sebi nakon toga - bez osobne preporuke nikad više:starac:.
To je li pušač isto ne mora biti bitno ako žena puši isključivo vani ili na balkonu i ako nije totalni kroner pa da pali jednu za drugom. I ja sam nepušač, ali mi ne smeta što ženskica izađe van svakih sat vremena zapalit jednu cigaretu.
S ovim se slažem. Ne možeš znati dok jednom ne obavi posao, a tada odmah skužim kako se obavi. Ovaj put sam dobila preporuku od poznanice da je čistilica brza, vrlo pedantna (iznimno mi je to bitno jer bi me živciralo da moram prebrisavati nešto iza nje), a sama sam se naknadno uvjerila i da se sama sjeti što bi trebalo, jednostavno je ženska spretna i poduzetna, vidi jesu li kritični prozori ili je taj put pametnije krenuti elemente čistiti, ako ima zaostalih suđa, nije joj problem ni to brzinski u mašinu utrpati, ako dijete zaplače, a ja trenutno radim nešto drugo, zabavit će ga taj tren, jednostavno, čistilica za poželjeti. Spasila mi je živce zadnjih mjeseci.:naklon: Taj dan kad ona dolazi postao mi je omiljeni u tjednu, muž redovito pita što sam dobre volje, e, kad cijela kuća istovremeno zablista, a ne samo jedna po jedna prostorija, kako ja stignem, kako neću biti dobre volje.Citiraj:
Najbolji ćeš dojam dobiti nakon što ti nekoliko puta pospremi, ne znam kako drugačije unaprijed procijeniti.
Meni je bio bitan i prvi dojam - uredna osoba, pristojna...preporuke su uvijek dobrodošle, pogotovo od poznanika.
Dobro je teti dati točno popis što se od nje sve očekuje, a što da ne dira (kod mene recimo veš volim razvrstavati sama ali smije stavit u pranje posteljinu koju skine - i druge sitnice) i što su prioriteti - tipa da prvo oriba kupaonice i wc, opere podove a pegla samo ako joj ostane vremena. Kad postoje takva okvirna pravila vjerujem da je i tetama lakše