zadnja stimulacija sa 38 ampula merionala+fragmin,15-tak fol. punktirali 2 fol i dobili 2 j.s. sve OK na kraju beta 1.Citiraj:
Sonja29 prvotno napisa
Printable View
zadnja stimulacija sa 38 ampula merionala+fragmin,15-tak fol. punktirali 2 fol i dobili 2 j.s. sve OK na kraju beta 1.Citiraj:
Sonja29 prvotno napisa
1. ICSI; supresija-suprefact sprej od 20. dc do štoperice ovitrelle (9. dc)
stimulacija-gonal f od 2. do 8. dc (ukupno 14 kom)
rezultat-13 folikula, 9 jajnih stanica, na 5 napravljen icsi,
nema diobe, nema et-a
Moj 1. ICSI: 23,5 Decapeptyla, 29 Gonala, 14 Menopura - rezultat 11 JS, 3 nezrele, 2 se nisu oplodile, 3 su mi vratili i 3 ostalo za FET. Od tri vracene jedna se impl. ali....
-VV ivf-icsi-oko40 gonala-10 oocita-3vraćena,4se osušila=hierstimulacija
-VV ivf-oko 30 menopura-7 oocita-3 vraćena-ovih 4 prvo su zamrznuti pa nisu zamrznuti
-VV ivf -oko 30 gonala-7 oocita-3vraćena,4 zamrznuta
-VV ET- beta 0
-IVF-ivf-17 gonala -6 oocita-2 vraćena
-IVF-ivf-19 gonala-5 oocita-3 vraćena
nastavak slijedi...
1 IVF (Petrova)- 20 gonala + štoperica- folikula cca 6-7- 1 js- oplodila se , ali triploidno- nema ET
2 IVF (vili) - trebao biti ICSI, ali spermići na dan punkcije bili bolji i rađen IVF- od 20 dana suprefact, 16 gonala + štoperica - neznam koliko folikula- 5 js- dvije se nisu oplodile, 1 se oplodila, ali bila lošija- 2 E vračena kao osmostanična 3D od punkcije- 1 BINGO!
Napomena: bez terapije Eutyrox(zbog smanjene funkcije štitnjače) ne bi bio tako "dobar" rezultat na 2. IVF-u.
1IVF (Petrova)-2,3,4 DC 3xgonal F;5,6,7 DC 2xgonal F; 8DC uzv na kojem se vidi dosta folikula 14,15mm...;9DC jaki bolovi-odustaje se od daljnjeg postupka zbog jako izražene HS
2IVF (Petrova)-2,3, DC 2x gonal F;4,5,6,7,8 DC 1x gonal F; 9DC pola gonala;10Dc Ovitrelle,a 12 DC(petak) treba biti štoperica
od 6mj 2008.g.pijem Diane 35 zbog visokog LH-sve do postupka,a od prosinca pijem Glucophage.
sad sam počela piti i Andol 100(to mi nije dr prepisala)-ne znam da li je to ok? jeste li i vi pile Andol 100 u postupku stimulacije?
1 IVF (Pol. Vili) Supresija 1 mj. Yasmin, pa M, pa 26 Gonala, 18 folikula, 2/3 Ovitrelle-a, izvađeno 11 folikula 10.dc, 6 ih je došlo do blastocista, 2 odlične vraćene, 1 se primila.
2 IVF (Pol. Vili) Primolut za izazivanje M, pa M, pa 22 Gonala tj. skoro 2 Gonala Pen po 900 iu, 8 folikula, 2/3 Ovitrelle-a, sve izvađene, 5 ih je došlo do blastocista, 2 jako dobre vraćene, 1 se primila.
HS oba puta, prvi puta jača, da smo bili na vagi hoćemo li vraćati, drugi puta blaža - oba puta bila prisutna cca 10-14 dana, dobila Fragmin za ublažavanje tegoba. Nisam bila hospitalizirana, nisam ležala doma, samo prvih 2 dana nakon ET-a. HS sam oba puta ok podnijela, nije bilo strašno.
Očito nije bila jaka.
Za Kiaru-meni je dr.Š. prepisao Andol 100 tek nakon ET-svaki dan jedan i apaurin po potrebi.
Cure, smijem li ovdje pitati da li je koja od vas započinjala sa 4 ampule Gonala? I kako ste odreagirale?
Meni je propisano od 2-6. dana ciklusa po 4 ampule što čini čak 5 dana uzimanja 4 ampule a to mi se pak čini puno.
Vjerujem svom doktoru ali vidjet ćemo se tek 7.dan na UZV-u i nekako me strah da će biti kasno za popravke ako nastane auzmeš po mojim jajnicima.
Ako je tko od vas imao sličnu dozu bit će mi lakše. :heart:
22 gonala +2/3 ovitrelle- 32 stanice, 22oplođeno, vraćeno 0 zbog jake hiperstimulacije
u 07mj rađen fet , embriji stari 3 dana , beta 0
09mj rađen fet 2 blastociste , odlične beta 0, uz terapiju andol , utrogestan i folacin
02.05 počela s decapeptilima...pa nastavak slijedi...
dodo-mislim da je to individualno.Meni je to prvi puta bilo previše gonala i "pala" sam u hiperstimulaciju.Prof.Š. na IVF smatra da je bolje ići sa manje gonala i dobiti kvalitetnije stanice nego puno i dobiti svakakve.Meni je osobno bolje podnošljiva ova njegova terapija.
1 ICSI:
36 menopura od 6 DC-14 DC prva tri dana po 3 ampule menopura, za naredne dane 4 ampule
28 decaptaptyla
štoperica ovitrelle 15 DC
dobijeno 13 JS od kojih se 12 oplodilo ICSI metodom, vraćeno dva embrija 3 dan, beta čista 0,
1 FET odmrzavanje od 5 embrija preživila 3, svi vraćeni beta 0
2 FET 3 od 5 embrija preživila, vraćena sva tri, dva u stadiju morule, čekamo betu 17.2..................... i nadamo se svim srcem da je ovaj put pogodak.
Citiraj:
giga prvotno napisa
BAŠ SI ZASLUŽILA!!!! DRŽIM PALČEVE! :)
Moj II IVF
1DC do 10DC-Suprefact 3x1 (špricala u 7, 15 i 23) (+ oboje Hiramici 5 dana + ja vaginalete)
3-10DC - Gonali 3kom
10DC- Gonali 3kom+štoperica + Suprefact 4x1 (7, 13, 19 i zadnji obavezno pola sata nakon štoperice)
11DC - ništa
12DC - punkcija (od 17 folikula, 15 JS)
U ponedjeljak ćemo znati koliko je oplođenih i koje su kvalitete.
Za sada sam bila na 2 IVF.
1.IVF klomifen od 3-7 dana po 2 tablete dnevno, dobili 3 folikula, 2 js, oplođena 1, vraćena 1 osmostanična, nismo ni došli do bete
2. IVF klomifen od 3-7 dana po 3 tablete dnevno, dobili 3 folikula, 2 js, oplođene obje, vraćene obje osmostanične, danas 5 dan od transfera-čekamo i nadamo se čudu
1.klomifen od 3 do 7 dc dobiveno 5 folikula 3 js, 2 osmostanične vraćene 3 dan, 1 se prestala razvijati, beta = 0
2. IVF klomifen od 3 do 7 dc od 3 folikula dobivena 1 js, beta=0
3. IVF stimulirani, superfact špricala od 1 dc do štoperice, 4 ampule gonala pa menopura od 3 do 10 dc, punkcija 12.dc od 8 folikula dobivene 2 js. Čekam pon. da vidimo kakve su.
Voljela bih znati zašto sam tako slabo reagirala na menopure, gotovo slabije nego s klomifenom
da editiram-ipak nisam pila andol 100,niti ga sad ne pijem. još da dodam na sam početak-dakle,najprije smo probali stimulaciju Klomifenom-dobili smo 1js,ali dr.je rekla da vjerojatno nije bila kvalitetna,jer nije uspjelo.Citiraj:
kiara prvotno napisa
ovaj 2 IVF je bio BINGO!!! 12dpt beta 468!!!
:saint: Sretno svima!!! :*
zaboravila dodati -12DC-12folikula,8js,6oplođeno,2blastice vraćene 5-ti dan nakon punkcije :heart: :*Citiraj:
kiara prvotno napisa
podizem malo :*
Da se i tu upišem:
1. stimulirani ivf na VV, 32 g.
Od 1. dc. Suprefact 3x dnevno, vaginalete i oboje Hiramicin
Od 3. dc. počinjemo s Gonalima (ukupno 29)
3. dc. 3
4. - 7. dc. 2
8. - 13. dc. 3
13. dc. u 23:00 štoperica i pola sata poslije zadnja doza Suprefacta
14. dc. odmor
15. dc. punkcija
Dobiveno 20 js, oplodilo se 16
20. dc. vraćene 2 najbolje blastociste, 14 smrzlića.
Rezultate čekamo... :cekam:
podizem ;)
opet podizem i molim da nadopunite jer je jako informativno. hvala! :oops:
Pinky za tebe i forumsku statistiku evo i mog doprinosa ovoj temi:
1. stimulirani IVF, dugi protokol, KBC Rijeka, 35 g.
Od 22. dc Decapeptyl
Od 3. do 12. dc 3x1 Gonal, ukupno 30
12. dc u 22h stoperica
14. dc punkcija - 12 JS, 10 se oplodilo
19. dc imamo 3 morule i 4 blastociste, vracena 1 blastocista, 2 blastociste zamrznute
Rezultat: vec 25. dc, odnosno 6. dpt, pocinje spotting koji traje cetiri dana i nakon toga dolazi M.
1. dugi protokol Decapeptyl + 27 Gonal-a, 8 dana stimulacije= 7 /7
3DT, 3 oplođene, slabo se razvijale,
2. kratki protokol 32 Menopur-a + 4 Cetrotide, 8 dana stimulacije= 12/13
5DT, 3 odlične blastice, 2 vraćene, 1 zamrznuta,
Samo desni jajnik aktivan.
Čekamo betu..
update
2. stimulirani - od 01.dc decapeptyl, 3.-8.dc po 3 gonala, 9.dc 2 gonala, 10.dc štoperica, rezultat 4-5 folikula na desnom jajniku, nema stanica
Je li netko imao stimulaciju:
1dc - Suprefact 3x denvno u svaku nosnicu
2 - 7 dc. uz Suprefact i 3 ampule Menopura
8 dc. folikulimetrija....
I kakvi su bili rezultati?
Moja stimulacija je:
1dc - Suprefact 3x denvno u svaku nosnicu
od 3 - 8 dc. - Suprefact i 3 ampule Menopura
i sutra 9 dc. je folikulimetrija pa ćemo vidjeti....
punkcija bi navodno trebala biti pon. ili uto.
ja sam ali od 3 dc menopur,razultati fantastični :*Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
moja 2 stimulacija i uspiješna :)
dugi protokol: od 1-14 dana menge cilest
od 15-25 dana decapeptil
od 26 dana krečem sa gonalom f po 3 ampula, ujedno
nastavljam sa decapeptilom
štoperica ovitrelle
sve ukupno 19 decapeptila i 23 gonala f
reakcija 7 folikula (inaće slabo reagiram )5 oocita,3 oplođene icsi
vraćene 3 dan 8 i 6 stanične
ja sam imala takvu stimulaciju s tim da mi je UZV bio 7 dan kad vidi onda ti smanji ili ostavi istu terapiju 11dc štoperica ,a rezultati 14 JS, 13 zrelih i da ne duljim 4 blastice 2 kod mame a dva eskim čekaju
nadam se da če i kod tebe biti takvi rezultati ili još bolji
puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :*
Tesko tisa s obzirom na moje godine, ali hvala na lijepim zeljama :mrgreen:
a ne ne nisi ti puno starija od mene zato punom parom naprijed ;) :*
evo i mog doprinosa statistici
od 1. dc--suprefact 3 x dnevno
3. dc- 11.dc menopur x2 (ukupno 18 komada)
rezultat: 10 folikula, u njima 5 stanica, svih 5 oplođeno, 2 vraćene i čvrsto se drže ;) i 3 eskimosa
Ah da mene usreci koji eskimos :/
No ja nikako da dobijem vise od dvije dobre :(
evo i mene
35.5 godina
dugi protokol
-od 20.dc decapeptyl - ampula dnevno
-od 5.-11. 1 decapeptyl, 3 gonala dnevno
zbog lose reakcije uveden i menopur
-od 12.-13. dc 3 gonala, 1 menopur, pola decap.
-14.-15.-16- 2 gonala 2 menopura, pola decapeptyla
da sumiram:
23 decapeptyla, 30 gonala i 8 menopura = 5 js, punktirane samo 2 jer su 3 na lijevoj strani bile jako visoko u jajniku pa se odustalo od punkcije, obe oplodjene i vracene, cekamo rezultat
*pet folikula, punktirana 2*
1.IVF
1dc Suprefact, vaginalete Natrii tetraboras, antibiotik Hiramicin
3dc Gonal (28 ukupno= počeli s 2 Gonala/dnevno, završili s 4)
Klasična terapija nakon transfera....
Rezultat mi je u potpisu :)
Utrogestane koristila punih 13 tjedana
Zaboravila ključnu stvar napisati:
- punkcija 14dc
- 8 folikula, 9 jajnih stanica
- zbog boljeg spermiograma rađen IVF i oplodilo se 6 js
- 2 embrija vraćena nakon pet dana i oba se zadržala!
Prvi postupak: od 4 dc klomifen kroz 5 dana, potom još 5 d po dva gonala. Punkcija 16 dc, tri folikula dvije jajne stanice, nije se ni jedna oplodila.
Drugi postupak: suprefact od 26 dc, gonal od 3dc, pet dana po 2 gonala, te ostalih 5 dana po 3 gonala. Punkcija 14 dc, 19 folikula, 16 jajnih stanica. A nastavak slijedi.......
prvi ivf-superfact od 26dc-3 dcgonali sve skupa20ampula -2 folikuka ljevi i 2 folikula desni-punkcija 11dc -dobivene 4 stanice