ok..znaci pelene kakve god nosim dok idem u rodiliste...robica ni nista drugo ne treba do izlaska i treba puno uložaka :mrgreen:
sve me vise frka...dani prolaze...a meni jos nije potpuno "sjelo" da trebam roditi :oops:
Printable View
ok..znaci pelene kakve god nosim dok idem u rodiliste...robica ni nista drugo ne treba do izlaska i treba puno uložaka :mrgreen:
sve me vise frka...dani prolaze...a meni jos nije potpuno "sjelo" da trebam roditi :oops:
Ja sam ponijela te male krpice (umjesto gazica) za brisanje nakon bljuckanja i za brisanje vlažne guze jer sam je prala s mokrim blazinicama umjesto vlažnih maramice, a i vlažne maramice dobro dođu. Ako ih premataju sestre one odnesu maramice sa sobom pa onda ne možeš premotati kad ti hoćeš. Ja sam od prvog trenutka sama prematala jer sam se super osjećala, a bilo mi je žao da bude pokakan i da ga sestre probude kad najljepše zaspi. A i ne premataju po noći. Maramice i doma izbjegavam prvih mjeseci dok je koža još jako osjetljiva.
Uzela sam i dvije tetra pelene za svaki slučaj. Sebi sam još ponijela fiziološku za nos jer mi je u sobi bili strašno vruće i sušila mi se sluznica i nekoliko majica i spavačica kratkih rukava. I nemojte zaboraviti pripremiti tople zokne za rađaonu. Meni ih je Erika navlačila pri kraju poroda da se ne pothladim i da ne oslabe trudovi zbog toga.
i ja sam imala svoje uloške, ali ih nisam koristila. sestre su nam ih stalno nosile.Citiraj:
martinaP prvotno napisa
Joj, cure, baš je super da nam tu napišete te neke sitnice koje su vam trebale jer ja bi pol toga zaboravila! Kao prvo, moram se jako naprezati da se sjetim kaj sam sve nosila u rodilište prvi put, a osim toga kako nisam imala 24-satni rooming neke stvari mi nisu ni trebale (npr. maramice za guzu jer su bebe presvlačili u dječjoj sobi).
Sokne--uzmite koji par više i stavite negdje pri vrh torbe jer meni su se moje recimo ful smočile kad je pukao vodenjak. Bila sam na stolčiću i samo je pljusnulo, vode posvuda...Citiraj:
stella32 prvotno napisa
meni je recimo trebao purelan za cice i faktu za hemiće. i puno keksa i slatkiše.
bila sam očajna što nema aparata za kavu, i umrla od sreće kad mi je MM donio kaficu iz mcdonaldsa :mrgreen:
e da, i za bolove nešto.
mene ništa nije bolilo :D , pa mi nije ništa ni trebalo, ali cimerica je imala gadnu epiziotomiju i umirala od bolova, a nudili su joj samo paracetamol te joj predložili da joj suprug donese voltaren iz ljekarne (voltaren mogu dojilje, ali nemojte se baš šopati s njim)
Voltaren rapid je bio dojenje friendly. No njega više nema pod tim imenom. Rekao nam je Jukić na tečaju i kak se zove zamjena ali sam zaboravila. Pitat ću rođaku u ljekarni pa javiti. moooožda je diklofen ali fakat nisam sigurna pa bolje da provjerim.
Ovo za pelene mi je bitan podatak, to nisam znala.
Recite, oblekica - to imaju? Mislim, ne moram nosit od doma?
I za kavicu - Lut tnx, i meni je to jaaaako bitno!!
A ova faktu? Kaj ti je to, krema? Mislim, da si ponesem za đastinkejs..
I odlično da opisujete kak se hendlaju bebe u sobama. Ja sam ubacila vlažne maramice i koju tetru (to mi je bilo super i prvi put, kad sam dojila onda bi se brisuckala jer mi je mlijeko štrcalo okolo :lol: )
Uloške sam kupila u DMu dva paketa i dva u Mulleru - veliki, mekani, jeftini, baš su guba. U Mulleru sa uzela i jednokratne gaćice i još štošta.
Hvala curama sa iskustvom na savjetima! Koliko je lakše nama prvorotkama uz vas! :*
Tiwi... ja sam si malo pisala na tečaju i zabilježila sam si Diklofen rapid kao zamjenu za Voltaren. Obzirom da u zadnje vrijeme slabo pamtim, sve što mi je važno pišem :)
Angelina kad ti je termin??Citiraj:
Angelina_2 prvotno napisa
Lutonjice, ovo s kavom mi je podatak od krucijalne važnosti! Moram smisliti kak da si osiguram neku dozu kofeina jer ću inače biti neuračunljiva!
Purelan i mast za hemiće sam stavila na popis jer mi je to trebalo i prvi put, ali soknica se ne bih sjetila jer sam inače stalno bosa.
I mene zanima ovo za robicu za bebe kaj je Tiwi pitala
oblekicu imaju, i to slatku i sarenu.
faktu je mast, jedina koja meni pomaze
kava: uzmite si bar one 3u1 pa mjesajte s vrucom vodom iz pipe. tak bi ja napravila da sam znala da nema aparata
Aparat za kavu je dolje u prizemlju, u hodniku gdje se održavaju tečajevi.
to mi je bilo predaleko, a vjerujem i vecini obzirom da su bebe 24/7 s nama?
Nakon kave pisas vise nego sto trebas, a onda posjecujes cesce i wc, dehidriras berazlozno i beba i je uznemirenija...Ne kuzim zasto vam je kava tak primarna?
Zapravo mi i nije. Jer, iako svaki dan popijem kavu, dvije - u rodilištu mi nije 6 dana pala kava na pamet. No, tada mi puno toga nije padalo na pamet.Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
Znam da je kava diuretik, no količine koje ja pijem sigurno mi neće raditi probleme. Tako da, ubacit ću koju vrećicu (samo što ja pijem 2 u 1 bez šećera) pa ako mi duša poželi, da imam ;)
Lutonjice tnx za info o ovoj masti za hemiće, ne kužim se u to jer nisam do sad s tim nikad imala problema, ali nije zgoreg znati. Ako zatreba.
Meni je na SDu spasonosna bila moja šalica /čaša (tupperware, pa se nisam brinula da ćese razbiti ili strgat u torbi) a ponijela sam si i cedevitu i hrpu jabuka. Njam Jabuka u ponoć - nakon višesatnog dojenja :mljac: Dan danas mi pobjegne osmjeh i klopaju mi se jabuke na samu pomisao..
lut, pa kafe aparat je kat niže koliko se sjećam. mene je mučilo kaj nisam imala sitnog, a papirnate ne prima. zato, tko voli kavu iz aparata nek se sjeti ponijeti kovanice.
cure koje ste blizu s terminima izmijenite brojeve mobitela da se ne lovite u rodilištu kao što sam se ja lovila s chris blue.
robica za bebe je njihova. neva je imala odjelce na kojem je pisalo vž roda :heart:
Tiwi u svakom slucaju bolje su jabuke od kave.
ja sam kavoman.
svega se mogu odreći, ali kave - teško!
ok, u rodilištu bih vjerojatno preživjela. ali mi ju je jedna predobra duša ponudila odmah drugo jutro.
i onda me svako jutro rano u sobi čekala fina mirisna kava, baš kakvu volim, s mlijekom i bez šećera. i zbog te kave ništ se lošega nije dogodilo.
kak Tiwi pamti jabuke, tak se ja s osmjehom sjetim kak sam se jedno jutro žalosna vraćala od Oskara koji je bil na fototerapiji, a cijela soba mi je mirisala po kavi! to me tak bilo razveselilo. ne znam, taj miris mi je baš super legel. i onda još kad sam ju zagledala na stoliću kraj kreveta - milina. i to mi je baš još jedan Proustovski dragi trenutak iz rodilišta.
evo, ak bu frka, nudim se da vam ujutro prije posla razvozim kave po rodilištu! :mrgreen:
kaj se tiče ostaloga, ni meni nisu bili dosta njihovi ulošci, a čarape mi uopće nisu trebale...
Oskar je prvo imal najodrpaniju obleku koju sam ikad vidla, scufanu i s rupama po cijelom ovratniku, ali mi se živo fućkalo za to - bil mi je predivan odrpanac!
Aparat za kavu ima susjedna zgrada, ona prva do ulaza (s iste strane na kojoj je i rodlište), tamo je pedijatrija i infektologija, pa vam MM-ovi ne moraju baš do McDonaldsa :) .Citiraj:
mfo prvotno napisa
Zamjena za Voltaren rapid zove se Diclorapid, samo je nešto jači (75 mg u odnosu na 50 mg kod Voltarena), pa se uzimaju do 2 dnevno.
Joj ovo je imao i Bartol. Prošlo je tek par mjeseci, a već se sva razmilim kad se sjetim.Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
Nego, htjela sam reći, moj Bartol je jako puno bljuckao (onak baš da sam ga morala presvlačiti) i stalno sam morala žicati koje dodatno odjelce pa bih drugi put u torbi imala bar jedno za svaki slučaj. Možda nije po pravilima rodilišta, ali kad ne bih mogla dobiti presvukla bih ga.
Viš viš.. Patrik je bio totalni bljuckator prvih pol godine (imam i dokaze :lol: na svakoj drugoj snimci je neka zeka pea i naravno bljuc). Zato sam si utrpala one gazice i tetre. Pa pod vratić i sve pet. Njih mogu i lijepo na brzinu oprati u lavabou ak mi baš sfale ;)
Dakle, ja se fakat veselim! Totalno sam u nekoj pozitivnoj tremi. A i novi utorak nam je blizu - vidimo se!!
E da. Tko želi moj br. moba - šaljem na pp. Neka razmjena započne. :)
svea imas ticker... :mrgreen:
19.03. je termin.
Meni napokon muz od sutra na godisnjem do 08.04. :D
jednostavno obozavam kavuCitiraj:
samaritanka prvotno napisa
pijem ju u dosta velikim kolicinama, i ne idem cesto na wc :lol:
nije uznemirujuce djelovala na margitu (koja je spavala 23 sata dnevno i bila i ostala vrlo smirena beba)
angelina, margita je rođena 19.3. :D
Ja sam isto totalni kavoman tak da ću si ponijeti one 3 u 1 i neku šalicu pa ću mućkati po potrebi! I nadam se da će moja cura spavati isto kao i Margita bez obzira na kavu!
Tiwi, ja sam isto totalno uzbuđena i jedva čekam, sva sam se ufurala u posljednje pripreme i stalno si zamišljam kak će sve biti prekrasno! Obožavam one priče s poroda o tome kak su cure poslije bile euforične i pozitivne, jer sam ja bila potpuno ukomirana psihički i fizički, pa si stalno mantram da ću ovaj put i ja tako!
Možemo u utorak razmijeniti brojeve na tečaju?
Ajde da se sad i ja nadovežem sa svojim iskustvom...
Meni je recimo bilo koma što je zadnji obrok u 18h (večera) i onda NIŠTA do jutra (doručak oko 9 ako se dobro sjećam). Ja sam mislila prvi dan da ću umrijeti od gladi, pojela sam sve krekere koje sam imala. Zato, ponesite si neke rezerve. Ja sam za užinu žicala da mi daju dodatni jogurt :oops: (inače, užina je oko 15h, jogurt ili keksi).
E da, i kad odlazite iz bolnice, provjerite jesu li vam vratili sve papire. Naime, kad sam došla u bolnicu, sve svoje papire (povijesti bolesti od priv. doc i onaj povijest bolesti od dr. J) sam dala na prijemu. I kad sam odlazila, niš od toga mi nisu vratili već samo otpusno pismo :/
Onda sam ih išla tražiti da mi vrate barem povijesti bolesti od moje priv. doktorice, mislim, kaj će im to?! Objašnjenje je bilo da su morali nešto uzeti jer ja kao nemam trudničku knjižicu koja inače ostaje njima. Nešto su ostavili za svoju evidjenciju, ali vratili su mi moje nalaze.
Mala01 - ja isto nisam imala trudničku, ali su mi vratili moju hrpu nalaza od privatne doktorice i nalaze od pregleda kod Jukića i to odmah po porodu još u rađaoni. Valjda sam imala sreće. Možda ne bi bilo loše iskopirati nalaze prije odlaska u rodilište - za svaki slučaj.
I ja sam umirala od gladi, naročito taj dan nako poroda. A nisam imala ništa sa sobom. To mi je bio jedan od najduljih dana u životu, nikako da dočekam taj doručak.
Neposredno poslije poroda sam užasno žudjela za slatkim, valjda zbog izgubljene energije i htjela sam u prizemlje po vruću čokoladu iz automata, ali me nisu pustili dolje. Molila sam neke sestre da mi donesu, ali nisu imale vremena. A muž mi je dolazio tek drugi dan..Drugi i treći dan mi je više nedostajalo nešto konkretno, pa me mm opskrbio s pecivima, hambićem, čokoladnim pudinzima i sličnim..
lutonjaca znam draga :mrgreen:
stalno me nekaj šarafi...ali nije tak bolno...ujutro zovem dr. J. da se dogovorimo za pregled...Mozda bude vec sutra :D
Angelina ne mora biti bolno, isprva može samo tak malo "šarafit" ;)
Evo ti malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ dabude kad i kak hoćeš!
Po pitanju kave - ja jako volim kavu i kako sam niskotlakaš nije mi nikad bio problem popiti više kave, ali, kad sam s Patrikovih 2 mjeseca skužila da ne spava najbolje - smanjila sam na 2 do 3 kave dnevno, ne prekasno - i od tada nema frke. Dakle, kod nas je baš imalo utjecaja. Ja sam se navikla oduživati svoju kavicu i na taj način ne oduzeti si baš gušt a opet sam smanjila količinski zbog njega.
Inače, upće se ne mogu sjetiti jesam li bila gladna ispočetka u rodilištu. Ali definitivno kad je dojenje krenulo - onda sam bila u stanju pojesti - ma bilo kaj. Kekse, jabuke, kolače, sokove i vodu u nenormalnim količinama.. Zato ipak nosim zalihu u torbi ;)
mfo može, razmjenjivat ćemo brojeve u utorak.
cure, zarazne ste sa svojim pripremama i pozitivom. slutim još jednu rundu inspirativnih vž priča s poroda. ja bih opet i opet i opet... :lol:
za gladuše: iza mene ništa nije ostajalo na tanjuru, a još sam tamanila i svoje brdo klope (voće, kolače...) tako da si obavezno naručite da vam vaši donesu ili si ponesite unaprijed.
vimmerby, i meni je jedna predobra duša nosila kavu svaku jutro :heart: . tako dobru kavu nisam pila nikad prije niti poslije.
Pa da, to je meni bilo najgore-upravo zbog dojenja. Samo ti pričaju da moraš piti puno vode, ali nitko ne spominje hranu. Ja rodila ujutro u 7.15 i tu prvu noć je mališa već papao nekoliko puta (nije bap soavao tak kako su nam na tečaju govorili da prvi dan bebe samo spavaju) tak da sam ja ujutro jedva čekala hranu.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
I ja isto :lol:Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
stella-može biti da sam ja onda imala peh. Ali eto, nije loše znati da se može i to dogoditi pa bolje provjerite papire prije odlaska iz VŽa ako su vam dragi i važni vaši nalazi.
A što se kave tiče, prestala sam u trudnoći tak da mi sad uopće ne fali. A čaj im je ujutro bio baš fini :mrgreen:
Pinocchio i Mala - i ja bi opet!
I ja visim na ovom podforumu non-stop, zbog tih silnih pozitivnih vibri koje zrače odavde. Ja svuda pričam o prekrasnom porodu, neki me razumiju, neki čudom gledaju o čemu ja to pričam. Još nisam napisala svoju priču, počeli grčevi pa mališa uglavnom visi na rukama.
I mene zbunjuje ne spominjanje hrane, samo tekućine. Ja sam rodila u 8:30 i Eriki je bilo žao što nije stigla uhvatiti doručak za mene-ona valjda jedina razumije da smo gladne nakon toliko potrošene energije. Ali me spasila šalicom čaja, pa sam nekako dočekala ručak. I moj mališa je bio budan od tog jutra do 2:30 poslije ponoći, a tek je nakon toga počeo puno više spavati. Do tada je, uglavnom visio na cici i navukao mi toliko mlijeka da sam se drugu noć morala i malo izdajiti. Nisam ga mogla razbuditi pa je to bilo jedino rješenje.
koliko se sjećam, erika je na tečaju pričala o hrani.Citiraj:
Samo ti pričaju da moraš piti puno vode, ali nitko ne spominje hranu
ali ja sam imala klopu sa sobom, još i kad sam zaru išla roditi, tu sam na forumu pročitala da će mi trebati 8)
Papirologija: mislim da se zbunjola s papirima može svugdje dogoditi, meni su na merkuru dali tuđu zdravstvenu :roll: , sva sreća da je žena rodila na carski pa je još bila u bolnici jer sam ja to skužila tek kad mi je došla patronažna i tražila me knjižicu! Ali budem si sve iskopirala jer nemam trudničku knjižicu!
Klopa: ja se ne bih sjetila nositi svoju klopu jer se uopće toga ne sjećam, valjda sam bila toliko izbezumljena kad ću konačno dobiti dijete (čekala ga 20 sati nakon poroda :cry: ) da nisam mogla misliti o jelu. Ja si obavezno moram ponijeti jogurt jer ne mogu živjeti bez njega!
Kava: sad u trudnoći pijem 1-2, a ako mi se još pije onda mućkam bezkofeinsku, tako ću i poslije jer je i Lovri smetalo previše kave pa me strah eksperimentirati!
Tiwi, vidimo se sutra! Jedva čekam da čujem Eriku!
Tiwi, mfo... i ja sam sutra tamo. Nadam se da ćemo razmjeniti brojeve.
Doduše meni je sutra zadnji dan tečaja jer sam ostalo odslušala. Jako se veselim Eriki!!!
Imati ću sutra sa sobom slike užeta za porod koji namjeravam nabaviti pa ću ga pokazati Eriki, ako je to TO, cijena mu je samo 35 USD, pa ako ste zainteresirane, možemo se dogovoriti za nabavku!!!
Angelina, stvarno sitno brojiš :) Vjerujem ti da si uzbuđena i napeta :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Puno hvala za savjete za hranu (ja sam grozan gladuš) i dokumentaciju. Sutra sve ide u skener!!!
Cure, vidimo se sutra!!
I ja se veselim Eriki.
Jučer sam provela super ugodno popodne sa svojom doulom koja će mi biti pratnja na porodu i osjećam se spremnom. Znam da ima još vremena ali iskoristit ću ga najbolje što mogu za čitanje i psihičku pripremu.
Za uže - super - možemo se dogovoriti - ja sam za!
Odoh, dečkiću mi je danas rođendan pa se zabavljamo. :heart:
Curke!!!! Evo me sa pregleda, imam šišmiša!!! :lol:
Curica nam se okrenula na našu opću sreću i zadovoljstvo!!!
Morala sam to podjeliti sa vama :D
ja bila na pregledu...sto se tice mene i bebe sve je kako treba biti.
Opet za cure s iskustvom....
Jel sestre koje su dolje u ambulantama rade i na odjelu?
Od njih 4 danas jedna jedina je bila relativno ljubazna. Ne kuzim to...Kao da se nikome ne radi taj posao...Ja bi to sve izbacila van i nek daju radno mjesto nekome tko voli radi s ljudima (meni) :mrgreen:
Uopce mi nije ugodno tamo...Je dok komuniciram s Dr. ali sestre...
Ne znaju reci ni dobar dan a kamoli ista drugo...
Umorne su....
Pa ja sam imala 100 pacijenata na dan pa to nije umanjilo moju ljudskost i ljubaznost
Bas sam :evil: i :(