Rinči, ovaj mi se dio već manje sviđa! :( Ali glavno da ti nemaš nekih trauma od toga :love: Vidim da si nedavno rađala, pa se nadam da se ove stvari koje mi se sviđaju nisu promijenile! :mrgreen:
Gaby, čekamo :D :D :D
Printable View
Rinči, ovaj mi se dio već manje sviđa! :( Ali glavno da ti nemaš nekih trauma od toga :love: Vidim da si nedavno rađala, pa se nadam da se ove stvari koje mi se sviđaju nisu promijenile! :mrgreen:
Gaby, čekamo :D :D :D
cure koliko često se ide na pregled ako se prenese termin, i s koliko tjedana u merkuru rade indukciju??
Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
ja sam prenijela tjedan dana i od dana termina do poroda išla svaki drugi dan na preglede, a inducirani su mi radili kad je prošlo tjedan dana od kalendarskog termina.
Prije toga su me fino pitali da li želim na što sam ja rekla daaaaa!
i kako ti je bilo? ja sam čula da induciranje tj drip boli više nego prirodni trudovi....pa se malo bojim a imam osjećaj da neću rodit tak skoro,tj da će me induciratiCitiraj:
Bambi prvotno napisa
koji su ti doktori bili na porodu?
Ja evo danas bila u TA.
I opet me naručili u utorak- kad mi je termin. I kaže mi dr. da od utorka svaki 2. dan moram na pregled.
Što se tiče indukcije- ne mislim pristati dok god je beba u redu i dok god je plodna voda u redu! Jer koliko znam- dva tjedna iza kalendarskog termina se niti ne smatra kao prenošenje! Smatraju doktori, ali ne znam tko je od nas zatrudnio na dan zadnje menstruacije :/
moja plodna voda je bila u redu sve do samog poroda,kad su mi probusili vodenak onda je dr.vidjela da je pl.voda mutna....a drip su mi dali pred kraj kad sam vec bila otvorena 8 cm.
Stvarno su trudovi od dripa neusporedivi s ovim prirodnim.
Prvi put sam prenijela dva tjedna i onda su me svaka dva dana gledali, a kad je prošlo dva tjedna su mi "slučajno" zeznuli vodenjak dok su gledali plodnu vodu. :x
Nadam se da je tu drugačija praksa nego u P. Koliko često gledaju vodu ako se prenese?
I jel netko zna kad radi dr.Kovačević u TA?
kad sam ja radala, politika je bila da te hospitaliziraju i induciraju sa 41+3. ja sam cekala do 42 tjedna, i onda sam pristala na indukciju, te jako zazalila, a zalim i danas.
drip je grozan, i ne bih ga preporucila ni smrtnom neprijatelju.
plodnu vodu mi nisu mogli provjeriti jer sam bila potpuno zatvorena do samog kraja.
u ovoj T mi je politika da pratim pokrete ploda i oslonim se na ctg i uzv. pa makar prenijela i mjesec dana (citala sam da se i to dogadalo, i bebe su rodene potpuno zdrave). ionako nije prenosenje dok ne prodes 42 tjedna--boldam, jer to "zaborave" spomenuti u nasim rodilistima.
Citiraj:
ivanche prvotno napisa
koma,meni gledali svaki put kad sam dolazila na kontrole,znaci svaki drugi dan...zavisi i kakav je doktor...neke preglede uopce ne osjetis
Citiraj:
mikka prvotno napisa
drip jest uzas,sva sreca pa sam ga dobila pred sam kraj i uspjela izdrzat one najgore bolove...
[quote="iva1602i kako ti je bilo? ja sam čula da induciranje tj drip boli više nego prirodni trudovi....pa se malo bojim a imam osjećaj da neću rodit tak skoro,tj da će me inducirati
koji su ti doktori bili na porodu?[/quote]
A bilo je....porod ko porod.
Ja sam inducirani htjela jer imam još dvoje male djece koje moja stara nije imala živaca više čuvat pa sam ja morala podhitno okončat trudnoću.
Dobila drip i uopće nisu trudovi jači od onih bez dripa čak su bili slabiji pa sam ja molila da pojačaju drip, meni je bilo najviše bolan zadnji dio poroda pred izgon i sam izgon, brzo je izašla beba al je bilo....uf!
Poro je trajao od prvog truda do kraja 3 sata, bili dr. Roki i Škrobonja
Prošli put kad sam bila na pregledu jedna je dr. (neću je imenovati) jednoj trudnici gledala plodnu vodu iako je ova bila zatvorena totalno! Urlala je od bolova da su je svi u bolnici čuli :( Na kraju je tražila da je na uzv pregleda neki drugi dr. jer ovoj više nije dala blizu.Citiraj:
mikka prvotno napisa
Meni baš bilo čudno što je išla to raditi, a žena skroz zatvorena :/
Inače, mene jako strah tog gledanja plodne vode! :( Boli li to jako?
Mene ovi pregledi u TA katastrofa bole! :( Rekla sam to i svom dr. Duiću jučer i on kaže da zna da bole...nije ni čudo kad moraju cijelu ruku staviti unutra :( A eto, baš pokušavaju svi biti nježni, ali nema tu pomoći :(
pa ja mislim da plodnu vodu ne bi smjeli gledat ako je žena zatvorena!?? ili krivo mislim... ne znam...Citiraj:
Ninči prvotno napisa
meni je do sad na pregledu najnježniji bio Roki... progovorili smo par riječi,nešto me pitao i pregled je već bio gotov! ja sam bila u šoku kak nš nisam osjetila... dok me kod Skalaka pregled dosta bolio.
Ma nema tu nježnosti ako gura cijelu ruku unutra! :roll: Meni je to iskreno katastrofa bolno, ali valjda mora pregledati cijeli cervix ili šta već :roll:
Što se tiče plodne vode- ne smiju je gledati (i ne gledaju je) ukoliko je žena skroz zatvorena...ali pretpostavljam da ova dr. to nije znala :/ Nemam drugog objašnjenja- ali ne vjerujujem da bi to išla namjerno raditi da je znala :/
Inače, meni evo ispao sluzavi čep između ova 2 moja posta :roll: I nešta me baš dok ovo pišem počelo boliti u donjem dijelu trbuha....i tjera me stalno na wc :/ Nadam se da nije još počelo! :mrgreen: Radije bih da me ova moja mala samo malo zeza :mrgreen:
da nisi sluuuuučajno išla rodit bez meneeeee.....cure ne napuštajte meeeee :cry: 8) :mrgreen:Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Ma daj, tko zna kad ću ja! :mrgreen: Čep ispadne i puno prije :mrgreen: A ja sam te već odavno odlučila čekati! A možda i prešišati tebe kad budeš išla roditi :lol: Ukratko- ne žuri mi se :mrgreen: Sad se normalno osjećam i mislim da ću ja ipak u četvrtak (i u utorak) na pregled u Merkur :mrgreen:
mene ti je pregledao dr.Roki,vjeruj mi da je covjek toliko njezan da ostanes paf...Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Citiraj:
filip prvotno napisa
A vjerujem da je nježan...ali meni je i dr. Duić bio skroz nježan svaki put kad me je pregledao (a to je trajalo nekih 5 mjeseci svaki 3. tjedan)....ali kad su počeli ti pregledi u TA počeli su me strašno boljeti....bilo da me pregledao Duić, bilo da me pregledala Stasenko ili dr. Leder! Valjda je i taj pregled u TA drugačiji nego uobičajeni pregled :/ Sad kako ga dr. Roki radi, stvarno ne znam....ali ja si ne mogu zamislti da me ne boli kad mi netko gurne ruku skoro do lakta :/ A otkad sam u TA to na taj način rade :mrgreen:Citiraj:
filip prvotno napisa
ja sam bila tri dana prije poroda na kontroli i bas je bila ned.i morala sam u rodiliste na pregled....pregledao me neki mladi doc koji je bio uzas zivi.....od njega me sve bolilo tri dana.....kad sam dosla u TA bio je roki,i bas mu kazem kako me taj doc izmasakrirao.....on mi je bio i pri porodu i pregledao me,i otvorio za pola cm a da nista nisam osjetila...
roki je zbilja jako nježan kod pregleda, i ja sam ostala pafCitiraj:
filip prvotno napisa
što je rekao kad si mu rekla da te ovaj tak izmasakrirao? ja bih bila baš sretna kad bi mi roki bio na porodu...
koji dan je bio kad si ti rađala?
znas kaj je rekao,ovo:ja sam ipak profesionalac u ovom poslu :lol: :lol: dosla sam u srijedu ujutro,a rodila u cetvrtak u 01,10Citiraj:
iva1602 prvotno napisa
on je bio dezuran od starijih lijecnika,a na porodu mi je bila jedna mlada zenskica...samo je dosao jednom da vidi valjda kakvo je stanje i otisao...malo me pregledao i smugnuo,bilo je sve pod kontrolom...
:lol: :lol: :lol: to mi baš sliči na njega! :lol: :lol: :lol:Citiraj:
filip prvotno napisa
Najjači mi je bio jučer....ulazi u ambulantu i mi njemu "Dobar dan", a on nama "Haj" :mrgreen:
Živa legenda :mrgreen:
mene je stalno zezao za tetovaze...na kraju je cjeli odjel znao za moje tetovaze.....a nisam ti rekla,kad sam dosla u rodiliste bila ti je jedna profesorica i ucenice....jedna me klistirala,a jedna brijala...
na kraju kako sam hodala i disala,pita mene profesorica jel bi im htjela biti pokusni kunic...tako da su ti ucenice na meni ucile,i tako mi nije bilo dosadno...sve su me lijepo pregledavale a profa ih je ispitivala...
Bokić, evo i mene...ja se drzim dr Stasenko - danas me bolio jako pregled, otvorla se ja jos centimetar...je bilo bolno al dr me drzala za ruku dok me pregledavala, pomogla mi da ustanem i na kraju me drzala par sekundi zagrjenu... :) odmah zaboravis bol :lol:
Ivanche dr Kovačević ti je petkom ujutro u TA, a kad dodes u čekaonici na zidu - kraj vrata od Ginekoloske imas na jednom papiru kakvo odjelce trebas imati da bi tata mogao prisustvovati porodu, te gdje isto kupiti :heart:
jel nam treba za porod kakva uputnica????
Treba za porod uputnica! Ali se može donijeti i naknadno, tako da me to uopće ne brine...ako me uhvati da idem roditi, pošaljem mužića po uputnicu dan poslije i dobro :)
A joj koja glupost... a moj ginić je danas dao mužu samo uputnicu za pregled na termin....Citiraj:
Ninči prvotno napisa
ma briga me donjet ću im naknadno ako treba.
Ja evo još ne mogu vjerovati :lol: Baš me zvao MM jer je išao mi po uputnice za CTG kod moje slavne doktorice...i spomenuo joj uputnicu za porod i ona sva se šokirala :lol: Da kakva uputnica za porod kad je porod "hitan slučaj" :lol: :lol: :lol: Da ona to prvi put čuje :lol: :lol: :lol: Ja da sam bila bih je pitala "Kad je hitan slučaj jel onda trebam ići na hitnu kad dobijem trudove ili trebam u rodilište?" :lol: :lol: :lol: Glupostima moje doktorice eto nema kraja...pa se više niti ne čudim njenom neznanju, samo mi smiješno :mrgreen:
Jedino me malo brine šta ću sad za uputnicu za porod :lol: Ništa, sljedeći put joj ja idem pa joj tamo fino dam broj telefona od Merkura i nek ih zove da ih pita :roll:
Tako me i nakon operacije uvjeravala da mi ne daje ona uputnicu za previjanje, nego da mi to daje dr. opće prakse....ja nazovem dr. opće prakse, nazovem bolnicu i svi mi kažu da mi to ginić daje :roll: Ja joj opet odem onakva razrezana, a ona ne da....jer pričaju svi gluposti :roll: U Merkuru se šlagirali kad sam rekla da mi ne da uputnicu za previjanje....kad su čuli koja je to doktorica rekli samo: "Sve nam je jasno!Mijenjajte doktoricu!"
Aaaaa, idem sutra mijenjati doktoricu jer ovo je stvarno previše! :roll: :mrgreen:
ja sam rodila na Merkuru prije mjesec i pol , došla sam sa puknutim vodenjakom i primile me bez ikakve uputnice , nije me nitko ni pitao za nikakvu uputnicu samo mi je sestra uzela povijest bolesti i potvrdu o krvnoj grupi.
Evo ja danas pitala sestru i dr. Stasenko za tu uputnicu. Kažu žene- uputnicu za porod je dužna napisati socijalna ginekologica i bez da ju tražite! Jer uputnica za porod TREBA. Sad, normalno je da će vas primiti i ako nemate uputnicu...kažu da onda napišu oni hitni prijem i ni ne treba naknadno donositi uputnice (to nisam znala- ja sam mislila da se donese naknadno).
Sad, ono što mene ljuti kod tih naših socijalnih ginekologa- ako nešta trebaš napraviti, onda to napravi bez obzira što se može i drugačije!
Nego, da je ovo prvi kiks ovoj mojoj vjerojatno je ne bi ni mijenjala...ali toliko gluposti mi je stvarno više prisjelo! :evil:
Danas su rodile naše Iva1602 i Gaby!!!! :D :D :D
Otvoren je i topic za čestitke :D
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...519168#1519168
Bokić
zahvaljujem svima na cestitka...Novost je da je u nedjelju rodila i Ninči..
Ukratko, moj porod, fantazija. Iva i ja se nasle u predradaoni...dok smo cekale se prepoznale :D Komedija smjestili nas i u box do boxa. Htela me je zatuc jer sam ja usla i izasla a ona sirota je provela sate unutra.
Nemam Vam sto puno za reci jer zaista nisam u boxu bila duze od 45 min.s tim da mi je sam porod trajao valjda 15 min...dosla otvorena, ctg, pregled, klistiranje i dali mi da jos malo secem. Stali mi trudovi pa mi rekli nek jos ja malo secem...ja setala trudici se poceli vračati. Strpali me u box - vizita, dogovori oko rasporeda ljetnog godisnjeg odmora :lol: (ne zezam sestre i doktori)...trudovi se pojačali. Htjeli mi uvliti drip, al sam odmah na početku rekla da ako ne moram molim da me tog poštede. Spasio me dr Roki, proturiječio je dr koji me htio dripirati...kao dajte joj vodenjak zbusite i zena je gotova. Fakat za 15 min mene trudovi rasturali...dosla dr i veli za pol sata ste gotovi - medutim bila sam za 5 min :lol: Babica Ivana i dr su mi puno pomogle. Doktor tisko s menom. Kazem prezadovoljna....al samo napomena....sve kaj sam ljubazno zamolila sam i dobila...muz bio na porodu, ali nisu ga uveli odma nego je doso na izgon...skoro i nije da nisam sestru zvala da ga dovedu. Uso čovjek a ja vec tiskam...a moja Ive u boxu do slusa moje komentare izmedu trudova. E da nisu mu rezali, tako da sam stvarno izvrsno. Kuci nas pustili drugi dan - uzivamo u mazenju, presvlacenju i dojenju :love:
čestitam!!!Citiraj:
Gaby prvotno napisa
Baš mi je drago da je sve dobro i brzo prošlo i da nemaju svi teške i duge porode.
Koji ti je još dr bio na porodu?
:* tebi i bebi!!!
Bambi bok, sorry na kasnjenju, al guzva u sesnajstercu :)
Samo mi je ta doktorica bila...kazu mi da se navodno zove Radić, boje meda kosa, ima siskice, visa, vitka, ima malo dalmatinski naglasak i babica Ivana. Kad sam dosla bili su dezurni Leder, Roki i onaj mladi stažist, već je Ninočka rekla kako se prezive...na Š.
A u jutarnjoj smjeni je bila ta moja dr. pa Zovko on je porodio Ivu i jos jedan dr, al to Iva bolje zna od mene...
sorry al prekratko sam bila unutra da bi pohvatala tko je sve prisutan :lol:
hej hej društvo!! evo i mene i hvala na čestitkama!!
eto samo da kažem svoj dojam o merkuru... prezadovoljna sam porodom i osobljem,babicama i doktorima
mene je porodio dr.Zovko i čovjek je živa komedija,psihčki mi je olakšao porod al malo me i špotao jer nisam tiskala kak treba
jedina zamjerka sestrama za bebe koje samo uvale bebu mami nakon poroda i ništa ne objasne ni ne pokažu,živa katastrofa...sva sreća da smo se mi sami snašli ali ima zbilja žena koje nakon poroda ne mogu ni ustat iz kreveta pa im je jako teško brinut se za bebu
e da... naša gaby je rodila u boksu do mojeg za 20 minuta... malo je vikala i uplašila me al kad sam čula njenu bebu kako plače i ja sam se rastulila
taj mladi je mene ujutro pregledao...zove se Škrobonja i jako je dobar!!!Citiraj:
Gaby prvotno napisa
iva1602 čestitam, i meni je na porodu bio dr. Zovko , i potpuno je istina da ti dijete nakon poroda donesu i ništa ti nitko ne objasni već se moraš sama snaći i izboriti za sebe. Ali i ja sam bila jako zadovoljna porodom i boravkom u bolnici .