Adio mare pridruži nam se. Ovo bi moglo bit zanimljivo.
Elin šta da ti kažem, kava bez cigarete prolazi, ali društvo bez cigarete?
A još ono recimo kad izađem na neki koncert ili tako nešto :cry:
Ajmo dalje.....
Printable View
Ajmo dalje.....
Ajmo dalje.....
Ja sam ti mislila da nikako kava bez cigarete za mene ne može (ipak je to nekaj osobno, zar ne) i tu bi se kod mojih bezbrojnih pokušaja prestanka lomilo uvijek koplje. Tako da sam čak u jednom pokušaju prestanka ostavila i kavu (uuuu, to mi je bila turbo loša ideja - živčana kao pas, tad je bilo da nisam mogla dovoljno brzo posaugati pljugu). I tako sad ne pušim i pijem kavu i još me vuće uz kavu, ali opet bolje i sama kava nego bez kave - za mene. Treba doći do klika u glavi. Jednostavno mi se dogodilo da sam (k vragu, već će skoro dva mjeseca da ne pušim :D :D :D - vidiš, vidiš skoro da nisma skužila da je prošlo tako dugo) da sam se u jednom trenutku u potpunosti vidjela (to je taj klik u glavi koji sam stalno tražila) i bila sam žalosna i ovisna i smrdljiva i nisam se mogla suzdržavati (taj sam dan popušila kutiju i pol do 17 sati - koma). Kad se tako vidiš, ono iskreno, bez laži i pretvaranja, ti ispuhuješ dim i pališ jednu za drugom, kad shvatiš koliko si jadna i nemoćna, koliko te ta cigareta vezala lancima, ne može te više ništa zaustaviti od nauma da se sa njom obračunaš. U joj, ovo mi je trebalo: da napišem svoje razloge, da malo posložim svoje razloge na mjesto i da se vidim koliko sam jadna bila.Citiraj:
Berlin prvotno napisa
Draga Elin ovo je bilo jako poetično i istinito.Citiraj:
elin prvotno napisa
Kod mene je slučaj da bi jedna ili dvije cigarete u društu bile gušt, sve ostale bi bile napušavanje (zbog kojeg bi se sutra naravno mrzila) ali jednostavno ne bi mogla stat.
I onda ja jednog dana odlučih - e nečeš više mamu ti.
Česstitam ti na tvojih dva mjeseca apstinencije.
Slova podrše i dalje na istoj adresi.
Prije točno devet godina sam prestala pušiti i nikada nisam zapalila cigaretu.
Iako mi dođe želja, i dan danas...
MM nikada nije prestajao pušiti, ja sam ga više puta nagovarala, ali on uopće nije reagirao, pa sam prestala biti dosadna.
Ovo ljeto se jedan dan toliko prepušio da se doslovno otrovao (čak sam bila toliko zabrinuta da sam otvorila topic o trovanju cigaretama na ovom PDF-u) , cijelu noć se gušio od kašlja, glava mu je pucala,pekao ga je želudac i povraćao je. Da ne govorim da je nakon toga bio danima slomljen...
Od tog dana više nije niti jednu zapalio, kaže da ne može zamisliti da bi opet pušio. :klap:
Svako zlo za neko dobro... (i obrnuto:riješim se cigareta i dobijem špek... :P )
AdioMare:NE,NE,NEEEEE ponovo nakon toliko godina!!!
4 mjeseca ne pušim. osjećam se super.
jedina mana je kaj sve hlače jedva zakopčam.
nekad mi dođe želja, ali ju ignoriram.
AM, sad cu se pokupit i isprasit te po guzici!
pa dobro sta ti bi?
daj, stara, ne bud luda! 7 godina...ej 7! :love:
(poslat cu ti ovog iz atatara mi doma!)
Upravo komentiram veličinu iste, pa ako kreneš ponesi debelu fosnu... :mrgreen:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Znam, znam :/ , razrađujem strategiju curika, nije da mi je svejedno.
kaj to znači - da si počela pušiti jer ti je guza prevelika ili ?Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Ne, ali mi je "guza" dobrano prerasla guzu od kad sam prestala.
:lol: :lol: daaa, događa se, ali ti je razlog taj kaj papiš, ne kaj si prestala pušiti. Ja sam ti znala u fazi kada sam pušila dobiti takve napadaje gladi da te bog sačuva. Frendica mi je rekla (liječnica po struci) da masa ljudi misli da si mirniji kad pušiš, a zapravo si živčaniji samo to ne kužiš. A budući ti se ja prežderavam kad sam živčana ... zbroji sama.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
I smijem li pitati, kaj si sad četveroguza :lol: :lol: Joj, mislim, sad sam fakat prosta i unaprijed mi je žao dobrih duša koje će se zgranuti :lol: :lol:
Nisam sigurna da kužim šta je četveroguza... :mrgreen: šta je četveroroga, to znam! 8)
Misliš jel mi dupe 4XL? Pa je, nije tajna. :mrgreen:
i ja sam 98 prestala i opet počela 2006Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Adio Mare i Maria 71 pridružite se!
Zajedno smo jači!!! :D :D :D :D :D
Adio Mare i Maria 71 pridružite se!
Zajedno smo jači!!! :D :D :D :D :D
:lol: moje tipkanje nije što je nekad bilo. Da, četveroguza, na to mislim. I ja sam. Najgore mi je bilo kad sam pušila, pa šizila da moram prestati jer previše dimim, pa onda pokušavala prestati, a svaki pokušaj je pratio dan neizmjernog žderanja... :mrgreen:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
U principu, kad razmislim, najmršavija sam bila 2000. godine (tad nisam pušila) - imala sam 53 kg na 170 visinu i 36 konfekcijski broj. Kaj da ti kažem... ne nadam se više takvom čemu, prestara sam da bi bila gladna ;)
Moj status: kriza je i dalje tu, počinjem gubiti vjeru da će uopće proći, možda ću do kraja života žderati sve kaj mi dođe pod ruku.
Kaj ti pušiš) :shock:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
I ja počela ove godine, 1.7. nakon 6 godina nepušenja. Navukla se za dva dana, pušim pola kutije.
Onda Maria, kad ćemo na kavu i pljugicu? :mrgreen:
elin ne daj se! ja sam jela i do 2 kutije cigareta dnevno i sad sam u trudnoći prestala i sva sam ponosna na sebe jer mi smrdi i gadi mi se i režim na mm da i on mora prestat. a da mi fali... :cry: .. mislim da je to stvar navike i da sama sebi moraš SVAKI DAN govoriti : ja to mogu.. NE DAJ SE!!!!! živjela čokolada i suhe smokve!
Četvrti dan menzisa. Anemična sam grozno i svako oticanje krvi me urniše. Celog dana sam pod nekom potmulom glavoboljom, umorna i teška. Moram da pakujem torbu za put a ja se ceeelog dana razvlačim po kući i samo hvatam priliku da klisnem u 'pušionu' i zapalim cigaretu. Trenutno imam jednu u ruci i smrdi mi, glava mi pulsira, muka mi je ...i setih se da sam naletela na ovaj topic pre par dana
Ujutru putujem na 3 dana kod mojih. Bez cigareta. Tamo niko ne puši i neću imati izazivače. Čak naprotiv, tata će biti oduševljen. Njemu je teže palo kad sam ponovo propušila nakon godinu ipo pauze nego kad sam se udala na trećoj godini faksa. I meni što sam morala da ga razočaram.
Mm ne puši. Društveni život nam je sveden na minimum. Od danas je i mm na dijeti pa možemo da brojimo zajedno. Ili da ne brojim, možda je bolje.
Dakle, ugasih poslednju cigaretu. Definitivno poslednju. Ovog puta sam baš rešila da ne trujem ni sebe ni druge. Znam da ću izdržati. Javim se u petak da vas obavestim kako ide.
P.S: Tri puta čitam ovo što sam otkucala. I definitivno šaljem post. Zbogom odvratna, smdljiva naviko :evil:
clumsy mom - sretno!
izdrži bez cigarete a za nagradu jedna veeeelika čokolada...
clumsy mum :klap: i držim fige da uspješ.
uspješ = uspiješ
cure svaka čast, imate moju podršku :love: MM još niti približno ne razmišlja o prestanku i jako sam tužna :(
hmmm ovo me na nekoga podsjeća :roll: kavu pije bar pola sata zbog duvana (ja istu količinu samo gucnem 2 puta i gotovo) i to me tako naživcira kad se negdje žurimo a on dimi na balkonu bez ikakvog osjećaja za hitnost ..ono, vrijeme stane kad mu je duvan u rukama :/Citiraj:
leonisa prvotno napisa
"čekaj da popušim"...grrrrr
A ne znam... ja uvijek imam razumijevanja za tu legendarnu molbu, pa pričekam. Neš ti 5 minuta prije ili kasnije...Citiraj:
ivana b prvotno napisa
Moram na ovim stranicama zabilježiti neka svoja opažanja...
Dakle, kada sam prije 7 godina prestala pušiti nisam se osjećala ni malo bolje. Znate one spike: prestao sam pušiti pa sam se preporodio? E, kod mene nisu bile slučaj, ja sam se osjećala LOŠIJE. Vremenom sam se samo navikla osjećati se loše. Tada nisam znala da može i gore.
I tako nisam pušila punih 7 godina i prije nekog vremena krenem opet. U početku polako, kratkog daha, ali mic po mic propušila ja kao velika! I sve mi to kul, sva sam si važna, ali osjećam se sve lošije i lošije! :(
Na minimumu energije zalegnem 7. 10. u 16 sati u krevet i ustanem prvi puta 8. 10. u 19 sati. Lelujajući. Sinusi u komi, glava rastura, vrtoglavica, nagon na povraćanje... a ja znam da nije viruza već overdoziranje nikotinom.
Tako da već drugi dan ne pušim. Ne jel ne želim već je ne mogu. Ni pomisliti na cigaretu.
viruza :lol:
Evo i ja se dugo kanim. Pusim a mrzim ju iz dubina duse. :mrgreen: MM zna, ali pred njim ne pusim. I pred djecom isto. Iskradem se vani svako tolko.
Prestala sam pusiti kada sam bila trudna sa M. 5 sedmica. Dojila 11 mj i kusur, nisam pusila. Mejri 17 mj. ja trudna sa A., nisam pusila. A. se rodio, nisam pusila. Sve dok on nije napunio 3 mj. GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. Nije dojen, da smo bar dojili znam 1000% da nebi pocela...
Evo, i da ja ponosno prijavim MM, od ponedjeljka je prestao pusiti. I piti kavu, jer mu jedno ne ide bez drugog. Inece, pusio je skoro 1 kutiju dnevno.
Drzite mu palceve!
Držim palčeve za TM da prestane. Da li još uvijek ne puši?Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Adio Mare, ja se nisam ništa lošije osjećala kad sam počela pušiti (nakon 1. put 8 godina nepušenja, nakon 2. put nepušenja u trudnoći), niti sam se osjećala bolje kad sam prestala pušiti. Iskreno, meni cigareta nije smetala. Ono kaj je meni smetalo je ta ovisnost, ono kaj govori ivana b - daj me pričekaj da popušim pljugu, ali ako ti pušiš kutiji i pol koliko sam pred zadnje pušila ja, onda znaš koliko sam puta izgovorila tu rečenicu u jednom danu. Nikada se nisam bojala niti bolesti koje kažu da pušenje izaziva jer iskreno živeći u ovom smogu, jedući ovu hranu punu svih živih mogućih sranja - mislim da mi je pušenje bio najmanji zdravstveni problem. Kao što rekoh, nije niti do čega drugoga nego do toga što sam ja eto control freak, što ne volim biti van kontrole, što ne volim ovisnost i to je dokrajčilo moje pušačke dane. Što ne znači da neću opet početi, ali sam za sada eto zadovoljna svojom pobjedom i uživam u njoj, kao i u ostatku love koja mi svaki mjesec ostane, što po ovoj skupoći nije zanemarivo.
Ne pušim godinu i 2 mjeseca, sad sam 7 mjeseci trudna i sve češće se ulovim kako hipnotizirano promatram pušače; kao da je to nešto fantastično kako oni "smiju" pušit,a ja trenutno kao "ne smijem". :/
Pijem kavu i dalje, izlazim sa pušačima i jedino me kasnije roba koju sam imala na sebi podsjeti kakva je to grozna smrdljiva ovisnost jer ju trenutno gledam kao nešto totalno primamljivo,a ni sama ne znam zašto.
MM je u isto vrijeme prestao pušiti pa mi ni zato nije svejedno.
Uglavnom, nadam se da više neću počet pušiti,ali da je lako-nije pa tako potpuno mogu shvatiti kako se ponovno počne pušiti nakon x godina: na žalost isto kao i kad počneš pušit nakon dva dana ili kad prvi put zapališ cigaretu. :nope: Pravo prokletstvo,ako mene pitate...
Držim svima palčeve da izdržite!
noćas sam sanjala da pušim i bilo mi je super u snu. Joj, ja uopće ne kužim zakaj ovo teško razdoblje ne prolazi i kaj je najbolje živčana sam kao pas već 2 tjedna i jedem sve pred sobom - MM veli da se boji :lol: :lol:
Evo, vec 7 dana je bez cigarete.
danas na kavi me vukla cigareta.
pa si mislim, ajde da probam kakva mi je.
bila je grozna, fuj, povukla dva dima i ugasila.
uopće ne znam kaj sam nekad vidjela u toj cigareti.
:klap: čitam i divim se. Ja da povučem, mislim da bi odmah stavila 5 u usta i sve skupa posaugala. Zato mi niti ne pada na pamet - znam se dovoljno dobro.Citiraj:
mislava prvotno napisa
Deaedi :klap: svaka čast draga, samo tako dalje. Moramo se malo međusobno :taps: .
Meni je danas bolje, ne znam kaj bude večeras kad legnem - mislim, kaj bum sanjala :mrgreen:
hej elin, kako napreduju dani bez cigara? :*
Problem je u stavu, mislis da "ne smijes" a kada nesto ne smijemo bas nas privlaci, to je u ljudskoj prirodi.Citiraj:
Zrina prvotno napisa
Promjeni svoje razmisljanje, nije da ne smijes, nego ne zelis :love:
Joj, cure mene muci. MM me je fino zamolio :mrgreen: da prestanem i stvarno imam zelju ali ali ali...u ponedjeljak sam imala 2 kutije i corila sam ko luda da ih dokrajcim sto prije i ko fol prestanem ali sutra je novi dan...imam jos tri komada i ves se grozim pomisli da kupim jos jednu kutiju. Bacenih $5.
Znate kako vec ide. Cim ispusis jednu zakunes se neces vise i tako opet nakon druge...do nove godine MORAM definitivno jer MM planira da nam kupi zdravstveno osiguranje jer smo bez ja i on. I zakleo mi se da nema nis od toga dok god pusim jer je vise nego duplo skuplji mjesecni premium. :/ Naravno to mi i treba...mislim da duplo placam...
evo par tipova za D-day...
It's quitting time. You've talked with your doctor, made a plan, picked a quit day, lined up support, prepared your environment, and … aahh!
Relax. You can do this. Yes, you will have powerful cravings, and nicotine withdrawal often causes effects such as anxiety, sleeplessness, irritability or increased appetite. But as your nicotine addiction eases, everything will get easier.
Take it hour by hour, day by day, and eventually, week by week. Think of the many ways your life will improve. And think of the many strategies that can help you:
Keep busy
Keep your body active. Enjoy a walk, bike ride, swim, racquet sport or yoga session.
Occupy your mind by meditating, praying, reading, doing puzzles or watching a movie.
Occupy your hands by doodling, writing, sewing, knitting, using a computer or playing a musical instrument. Or hold a water bottle, dumbbell, lucky coin, pen, notebook or paperback.
Occupy your mouth with carrot and celery sticks, pickles, peppers, fruit wedges, sunflower seeds, low-calorie candies or gum, ice cubes, toothpicks, straws or cinnamon sticks. Keep water or herbal tea handy for sipping.
Feel a strong craving coming on? Fight it by washing the dishes, washing your hands—or taking a shower, suggests the federal government's Smokefree program.
Avoid temptation
Spend time in places that ban smoking, such as libraries, theaters, museums, concert halls, houses of worship, gyms, schools, stores, public transportation, office buildings and homes of nonsmokers.
Stay away from places that allow smoking, especially bars.
Beware of situations you associate with smoking, such as having a martini after work, or watching a DVD in your favorite recliner. The key is to develop new habits, especially for the next few weeks. If you used to enjoy smoking while you drove, for example, see if you could carpool with a nonsmoker or take the bus or train to work. If you used to smoke during your break at work, go for a stroll or a brisk walk, climb stairs, munch on an apple or focus on a computer game instead.
Don't dwell on the places you can't go and things you can't do. Trying something new can help distract you from cravings. The American Cancer Society suggests varying your routine by taking a different route to work, trying new foods or having breakfast in a different place.
Get help
Make a list with phone numbers and Web sites for stop-smoking groups; keep a copy in your wallet, by the phone and by the computer.
Ask family and friends to overlook any irritability and help distract you with activities such as long walks or board games.
Follow through with the stop-smoking plan you created in advance, such as doctor appointments, counseling, support groups and medication. Put reminders in your day planner and calendars.
Remind yourself
Carry a reminder of why you are quitting, such as a photo of your family or a copy of your last EKG or lung test.
Pay attention to the improvements to your health and appearance. Each day, you'll be breathing easier, coughing less, feeling more energy. Your breath is getting fresher, your teeth whiter. Picture your lungs, heart and blood vessels beginning to heal.
Write down how you can invest or enjoy the thousands of dollars you'll save.
Write down all the places you'll visit and activities you'll enjoy in the extra years you'll have in retirement.
Reward yourself
You've gotten through a day without smoking? Reward yourself with that best-seller with the money you've saved.
Survived a week without lighting up? Congratulations? Buy that leather jacket to thank yourself.
It's been a month without a cigarette? Fabulous! Take a skiing trip, or visit the beach, to pat yourself on the back.
Most of all, feel good about yourself. You've been thinking about this for a long time, and now you're finally doing it. Count your milestones: The first day, the first weekend, the first week, the first month. Keep your focus on conquering one day at a time, while also keeping all your long-term benefits in mind. And remember that things will get easier with every new day.
Hvala, hvala, budem prenijela MM (ja sam oduvijek nepusac). :lol:Citiraj:
elin prvotno napisa