ja se uopće ne sjećam što si ti imala na sebi, ni jel bilo ispeglano.. :lol:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Printable View
ja se uopće ne sjećam što si ti imala na sebi, ni jel bilo ispeglano.. :lol:Citiraj:
Jao, bre, ala ste se napalile na to nepeglanje a nemate pojma o čemu se radi. Dakle, ja sebe kategorišem u nepeglačice što ne znači da idemo neopeglani već da peglam samo ono što se ima obući odmah a ne da k'o nekad odgledam 2 filma dok opeglam nedeljnu turu veša
Inače, izgleda da je u subotu nečeg bilo u vazduhu (ne miris onog što sledi :P ). Elem, još pre celih 20 dana mi se začepio odvod u kuhinji pa su sudovi prani u kupatilu. Onda sam juče pripretila razvodom i dragi se odvažio da sredi stvari. Kako su nam cevi u kuhinji raspoređene tako da se pola elemenata mora skloniti (frižider i šporet included) onda je gospa Clumsy svoju kuhinju izribala i sa one strane.
Pre vodoinstalaterisanja (a možete zamisliti kako to radi jedan zadrti programer, ljubi ga majka) sređena je dečija soba, spavaća soba, gostinjska soba (da mogu napokon stići do voljenog mi orbitreka). Kupatilo je sređeno na kraju, za gušt. Sa podova si mogao jesti.
Danas sam tri puta ugazila u nešto nevidljivo lepljivo na parketu (svi tepisi su mi uredno oprani i urolani stoje u gostinjskoj sobi do septembra). Misterija je rešena večeras - mekane breskve koje su se danas jele na tone. Sad su fleke fino izdefinisane ali se ne vide skroz od kockica koje se u našu igru vraćaju na velika vrata poslednjih dana.
E sad, skupljati igračke i potirati podove ili naskočiti na orbitrek, pitanje je sad :roll:
:lol:Citiraj:
jel to glavna karakteirstika heteroseksualaca? :lol: onda sam ja 100% - tna :mrgreen:
clumsy - orbitrek! odma, sta se mislis?! :* :love:
Ja isto peglam samo što moram, odnosno, sve ono što mi izgleda lijepo ravno odmah kad skupljam veš složim kao da je speglano i fino s tim u ormar. Kad još tamo malo odleži - nema razlike.
Ali napominjem - ne sve.
Većinu :mrgreen:
Nego, moraju li vam stolice, za stolom u blagovaon, biti posložene svaka na svoje mjesto?
Daljinski upravljači na stolu u dnevnom - svi jedan do drugog i od većeg prema manjem?
Svaka sitnica u kuhinji na svom mjestu, krpa uredno složena pokraj sudopera? Čisto suđe, zglancan sudoper, čista peć odmah nakon kuhanja itd.
Tepisi u kupaoni porihtani u ravninu s pločicama? :roll:
Zavjesa uvijek, ali uvijek točno namještena,
Igračke pospremljene za vrijeme svakog spavanja?
Ormari uredno posloženi i presloženi nakon svakog MM-ovog posjeta u istim.
Da ne nabrajam dalje - izluđuje me svaka sitnica koja nije na svome mjestu, jednostavno nemam mira dok sve nije cakum pakum.
da.Citiraj:
Nego, moraju li vam stolice, za stolom u blagovaon, biti posložene svaka na svoje mjesto?
da. (i dijete je već naučeno kako treba biti posloženo).Citiraj:
Daljinski upravljači na stolu u dnevnom - svi jedan do drugog i od većeg prema manjem?
da. (osim ako je previše suđa, onda se kiseli dok ga netko ne očisti)Citiraj:
Svaka sitnica u kuhinji na svom mjestu, krpa uredno složena pokraj sudopera? Čisto suđe, zglancan sudoper, čista peć odmah nakon kuhanja itd.
naravno!Citiraj:
Tepisi u kupaoni porihtani u ravninu s pločicama?
zar bi moglo drugačije?! :?Citiraj:
Zavjesa uvijek, ali uvijek točno namještena,
izbačene iz dnevne i ubačene u njenu sobu. tamo je sad trvol, al nije me briga, to mogu ovih dana pospremit.Citiraj:
Igračke pospremljene za vrijeme svakog spavanja?
o, da, da... :/Citiraj:
Ormari uredno posloženi i presloženi nakon svakog MM-ovog posjeta u istim.
kahna, jesi ti moja davno izgubljena sestra bliznakinja?!! :shock:
ne volim kad se slavine ne sjaje, tj. kad su zamrljane (kako je tko pljuckao po njima) tj kad imaju kamenca.
kad je ogledalo puno sitnih flekica.
kad je posteljina ujutro razbacana i pidžame odmah nisu stavljene pod jastuk.
kad ima tonu dlaka na podu ili po rubovima parketa muce (ovo sam susretala u tuđim kućama)
imat ću noćne more... :?
:P
ok, sad bi vec mogle o parametrima po kojima nam netko iz pedanterije prelazi u opsesivno kompulzivnu cistunku :P :lol:
Sve je moguće, oduvjek sam htjela seku blizanku :DCitiraj:
Slavine se uvijek sjaje, ogledalo (imam samo jedno u kući) isto uvijek uglancano,
za posteljinu sam već pisala - ako ne složim krevet kao da nisam niti ustala.
A ove muce me muče ispod kreveta, i garniture - pa je svaki vikend premještanje i usisavanje ispod :mrgreen:
:lol: tu valjda još nisam :/Citiraj:
litala prvotno napisa
Ne, definitivno nisam.
evo... a topic je tako fino krenuo u smjeru u kojem nitko ne bi imao komplekse da se nisu raspisale kahna, mc i zhabica.... a mene su cure prozvale na početku topica. :P :lol: :*
Citiraj:
kahna prvotno napisa
1. o tome uopće ne mislim, tako ispadneCitiraj:
kahna prvotno napisa
2. daljinski uglavnom tražim, jednog nema malo duže :oops:
3. sve stvari su na svojim policama, krpama nemam lokaciju, fiksnu, sve u suđerici, šporet čist
4. nema tepihe u kupaoni
5. zavjese ne volim niti prati, niti stavljati niti peglati, zato i h i nemam
6. ne
7. MM uredno posloži sve u svoj ormar, ja mu oprani veš ostavim na krevet pa neka ga slaže kako mu god paše, moj ormar je druga priča .... nalazim robu prema starosti slojeva
8. cijepljena sam protiv toga, mene više nervira kriva boja zida, ili krova organizacija namještaja, ili uvijek ista organizacija namještaja, ili kad vidim kako prostor mogu unaprijediti al su potrebni teži zidarski radovi .. i onda moram čekati .. uf
1. ne
2. ne, iako ih stalno tražim
3. ne
4. izbacila tepih iz kupatila
5. ne
6. nemam djecu, pa nemam ni igračke
7. ja mu uredno složim stvari koje su tek oprane, a šta dalje radi s njima ,e ne zanima :mrgreen:
8. i ja sam cijepljena protiv toga
o daaaaaaaaaaa na (skoro) sve potpis!Citiraj:
kahna prvotno napisa
neznam jel da stavim :pravi se vazan: ili :oops:
ja bi jos dodala prekrivac na kaucu namjesten cim se netko ustane s njega :roll: ne mogu sist ako nije namisten, a nedaj boze da mi dodju gosti pa da sjednu tako, u zemlju propadam :oops:
i kod mene bi peglanje islo brze da ono sta sam slozila nakon susenja samo odma stavim u ormar jer se nekad ni ne primjeti razlika, al jos se ne dam pa peglam :roll:
da ne ispadne neka opsesija, jer ja mislim da nije, sve ove stvari radim nekako prirodno, kad si dosljendan onda zapravo imas malo posla, ako mi se ne da nesto napravit i zahtjeva mi vise energije nego sta u tom trenu imam ne napravim i ne zivciram se, a ima stvari koje potpuno toleriram.
npr. "nered" koji "stvori" mm, toleriram, npr. radna soba u kojoj smo obje stvorili kreativni nered :mrgreen: na stolu pored kompa knjige, na 3 hrpe (jesu slozene po tematici i po velicini :roll: ali nekad budu i ispremjestane pa me to ne zivcira sve dok mi tako treba i dok radim/o)
mm-ova dnevna odjeca, jer ima 3 presvlake (za po kuci, za u spizu, za setnju), stoji na koljevci :roll: pa uzima kako mu sta treba, kad se isporka stavi na pranje, ni to mi ne smeta jer ne znamo di bi drugo drza.
njegov ormar je njegov prostor i moze ga drzat kako god hoce, kad otvorim najardje bi sve poslozila po svoju al njemu se to ne svidja pa ne diram, to je njegov osobni prostor.
usisavanje, pranje sudja, pecnice, kuhinje, sitne popravke i svo ostalo "vratinasvojemjesto" radi i mm pa mi je tim puno lakse.
i vec sam negdi napisala, kad si do 25. radija sve to u obitelji od 6 clanova, pa sad imas SVOJU obitelj od 3 clana ukljucujuci i sebe, duplo manji prostor, na porodiljnom si i vecinu vrimena doma i jednog clana koji pomaze u svemu onda je sve vrlo jednostavno i ne zahtjeva puno energije. barem meni.
a da neko dodje i pogleda kako to sve izgleda reka bi mozda da prema njegovim kriterijima uopce nije to tako dobro ka sta izgleda kad se ovako procita al vazno da je MENI i MM dobro :)
kad pocnem radit mislim da ce mi se prioriteti definitivno promjenit i ali ni tada se necu zivcirat.
i jos za kraj, najveci mi je gust kad sredim wc i operem kadu napunit ju i ovalit se sat vriomena i tocat za nagradu :bouncing:
a sad iden za nagradu na masazu :dancingfever: :joggler:
pisemo se!
i zhangice ne's se izvuc :mrgreen: i ti si u cetvroci "crazy housewives" :tele:
1. ne samo te, nego i dvosjed i trosjed i ljuljačka moraju biti na istom mjestu i pod određenim kutem u odnosu na prozor i parketeCitiraj:
kahna prvotno napisa
2. ne na stolu, ali na polici, a uz njih idu telefoni
3. uvijek
4. mrzim tepihe u kupaonici
5. nemam zavjese, ali imam roletiće - moraju biti po špagici namještene
6. od toga sam jedino odustala - mališa ima svoj tepih u dnevnom - sve je tamo
7. mm je još gora picajzla od mene :mrgreen:
8. poludim kad mi netko dođe i ne ostavi stvari kako su bile, npr ostavi spuštenu dasku na wc-u :x
i ne, nemam OKP, samo sam takva...
a da tek pišem kakav je mm :roll:
o, da, da.... ja još sad imam psa, pa i za njim moram razvlačiti prekrivače. :roll:Citiraj:
ja bi jos dodala prekrivac na kaucu namjesten cim se netko ustane s njega ne mogu sist ako nije namisten, a nedaj boze da mi dodju gosti pa da sjednu tako, u zemlju propadam
i kod mene su knjige složene po tematici i veličini :lol: mm dopuštam njegov kreativni nered na polovini njegovog stola, tamo gdje je moj radni stol sve pod špagom. :oops:Citiraj:
npr. "nered" koji "stvori" mm, toleriram, npr. radna soba u kojoj smo obje stvorili kreativni nered na stolu pored kompa knjige, na 3 hrpe (jesu slozene po tematici i po velicini ali nekad budu i ispremjestane pa me to ne zivcira sve dok mi tako treba i dok radim/o)
kad počnem raditi, platit ću tetu čistilicu.Citiraj:
kad pocnem radit mislim da ce mi se prioriteti definitivno promjenit i ali ni tada se necu zivcirat.
i da... mrzim kad su slike na zidu pa i milimetar u krivo stavljene.
i još nešto... kad kuham volim da mi je kuhinja odmah čista, a ne da ostavim dzumbus pa jedem pa moram sve spremati. uglavnom sve bacam i čistim u hodu, dok kuham. :mrgreen:
mrzim kad netko ne spusti wc-školjku.
misliš dasku? :PCitiraj:
jap.. mrzim kad nema edita :mrgreen:Citiraj:
magriz prvotno napisa
A zašto ne koristiš opciju pregledajte? :mrgreen:Citiraj:
Sori, morala sam :*
A moja sestra blizanka je MGrubi :)
O daaa, jesi, jesi!Citiraj:
kahna prvotno napisa
:mrgreen: :P
Pošto u njoj rijetko jedemo (samo kad nas je više od 3) jesu, dakle ne mrdaju se često, pa se u tim prilikama odmah i vrate na mjesto.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Ma kakvi, nekad su i ispod sečije, nekad ispod gomile časopisa na donjoj polici stola, ima ih dosta, teško ih nalazimo.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Ni u snu, ali volim kad je tako, naprimjer jutros :) (sinoć nisam mogla spavat :mrgreen: )Citiraj:
kahna prvotno napisa
Tamo je jedan veliki komad tepiha koji stoji samostalno i ne mrda se.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Jeste, zato što je imamo samo u spavačoj, i tamo sam je tako zakačila na karniši da nema kud, a i ne diramo je previše.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Ni govora, vikendom u jutro samo razgrnemo sa stola da imamo gdje spustit tacnu sa fildžanima i kafom.Citiraj:
kahna prvotno napisa
MM-ov jeste, on je pedantniji od mene.Citiraj:
kahna prvotno napisa
Bilo, valjda će se nekad ponoviti. Kad djeca dorastu da ih počnem maltretirati istim metodama usađivanja radnih i higijenskih navika kao moja mama.Citiraj:
kahna prvotno napisa
u nedjelju sam fino sredila stan, usisala, oprala podove, obrisala prašinu, oprala kuhinju i kupaonu, izmješala eterična ulja protiv komaraca, itd.
Ali to sve radim svaki vikend, i opet nisam imala vremena zaronit u ormare.
Svejedno moram se malo pohvalit da sam uspjela rasčisiti neke stvari koje duže vremena stoje gdje ne bi trebale.
I da, najveći uspjeh od svih, uspjela sam usisat dok dok je g bila budna. Više se ne boji usisavača :D
I jedan biser. Sve sam tako sredila osim balkona na kojem je ostalo nešto listića i cvjetića. Izđe moja g na balkon i primi se za glavu: " joj mama, gita teba meta" :mrgreen:
jel mogu pitati koliki su vam stanovi/kuće? jer je meni pojam 'upicaniti kuću' ravno sf-u. za to bi mi trebalo barem 3 dana, da rintam od jutra do sutra. i taman kada bi završila, onaj prvi dio bi ponovo bio u kaosu. kuća je cca 120m2 i još toliko dvorišta, imamo cvijeća, lončanice, živice, travu i non-stop nešto za vrtlarenje.
96 kvm stana i 4kvm balkona plus stepenište (nekih 30-tak)
Dvorište nam je zajedničko i to uglavnom održava sveki-penzos. Kad nje nema smenjujemo se jetrva i ja. Inače, nije veliko, možda 120kvm, u betonu i saksijama. Cveće polijemo, listiće od vrbe pometemo, uveče pustimo šmrk i sve operemo (sveki ovo ne radi, pravi sparinu tako :/ )
stan 80 m2 + balkon 2-3 m2 + podrum ( koji nije vidio spremanje od kad se g rodila).
da se vratim na peglanje, ja sam totalni luđak, peglam sve osim čarapa. da i plahte na gumicu. moram priznat da mi je peglanje jedan od dražih kućanskih poslova, stvarno volim miris opranog veša.
Citiraj:
zhabica prvotno napisa
XCitiraj:
zato i imam malo posla nakon kuhanja, ne bi ni mogla pocet kuhat da mi je kuhinja u komi, prvo bi pospremila pa onda pocela, radna ploha mi mora bit rasciscena, i onda nakon rucka ostaje samo mm-u da opere sudje i eventualno spaker ako ne stignem.
da se nadopunim:
ne radim ovo svaki put, posebno ne masazu samo ovaj put iman posebnu prigodu - sutra je dan kad je moja mama prvi put rodila :yes:Citiraj:
i jos za kraj, najveci mi je gust kad sredim wc i operem kadu napunit ju i uvalit se sat vrimena i tocat za nagradu.
a sad iden za nagradu na masazu
Citiraj:
zhang prvotno napisa
Kuća mi je (odnosno prizemlje gdje smo mi) 100 m2 i isto toliko dvorišta i sve isto kao što si navela.
S time da ''dvorišne'' poslove obavljamo MM i ja + buraz i šogica.
mi smo trenutno u 52 kvadrata, imamo samo balkon koji skoro pa da ne koristimo :/ operemo ga a i to nam gazde puno vise puta naprave nego mi kad peru sve ispred kuce i njihova je voda pa ... oni imaju mali vrt u kojem sade povrce (koje dijele i sa nama :heart: )
mastamo o nasoj kuci s okucnicom :zaljubljen:
ca 220 mkv kuće + ca 30 mkv pomoćnih prostorija (komin, kotlovnica, kokošar) + ca 500 mkv travnjak, povrtnjak, voćnjak, cvijetnjak itd...
održavamo mi i svekiji...
šta se ovoga tiče mojoj svekrivi veliki naklon...
Mislim :roll: taman htjedoh citirati mc.Citiraj:
zhabica prvotno napisa
Daklem - sve je rečeno osim kaj poslije ručka JA potrpam suđe u suđericu.
Sam bum piknula X
još jedan potpis...Citiraj:
kahna prvotno napisa
a najveći mi je gušt kad očistim ploču za kuhanje, pa upalim svjetlo na napi da se još malo divim kako se sjaji :mrgreen:
o, evo nije samo nas cetivr vec se skupija cili odred ... za cistocu :mrgreen: :love:
jos jedna od stvari koje toleriram je nered koji zhabac napravi, kad jede moze sve oko sebe isporkat, ispackat, izmrvit, to mi ni malo ne smeta, naravno da odma cistim kad zavrsimo s jelom ali moze sve izbrljavit koliko god hoce.
moze razbacat igracke di god hoce, iako se s njima za sad igra samo u dnevnom.
moze izvalit sav svoj ormar :roll: 5 puta u danu nije mi problem slozit opet sve ...
i nadam se da se:
ovo nece dogodit vec da ce neke stvari prihvatit kao normalno da iza sebe pokupe i ostave cisto i da ih necu maltretirat sa cistocom nego ucit svojim primjerom. :)Citiraj:
Kad djeca dorastu da ih počnem maltretirati istim metodama usađivanja radnih i higijenskih navika kao moja mama.
hoćemo ...postrojimo se... :PCitiraj:
zhabica prvotno napisa
Hm, zhabica potpis na sve osim na vađenje robe - to još nije skužio :P a i sve je u ladicama koje baš i nisu lake za otvoriti :DCitiraj:
zhabica prvotno napisa
moj je to skuzio jos sa 6 mjeseci :shock:Citiraj:
kahna prvotno napisa
i jos ga nije prosa zar razbacivanja :roll: a i dostupno mu je ...
al dobro - sve za istrazivacki duh :heart:
ali eto s vremenom sam se morala naviknuti(prisilno ulijeniti :mrgreen: ) na to i sad živim s tim i čekam bolje dane kada će opet sve biti čisto i na svome mjestu! :) :saint:
- Htjedoh se javiti na ovu temu već odavno ali tako ste mi brze da Vas ne stignem ni pratiti! :) Ako tako i brzinski čistite i svaka vam čast! :naklon: :lol: Ja sam trenutno pedantna onoliko koliko mi to D dopusti :( !Inače sam picajzlasta osoba ali s njime zaista za to nemam vremena :( ! U početku me to frustriralo;što nemogu očistit stol odmah iza obroka,što nemogu prebrisati kupaonicu svaki dan,što već najmanje godinu dana hodam po vani poluzgužvane odjeće i ima toga još puno puno ( ali lijena sam za pisati).... :lol:
:roll:Citiraj:
zhabica prvotno napisa
ispricavam se, sa 7 (tu mu je tocno 7ipo)