Citiraj:
marcipanka prvotno napisa
Citiraj:
srecica prvotno napisa
Citiraj:
marcipanka prvotno napisa
i ja sam krenula u porod sa željom za 100% prirodnim porodom, ali kad me drip počeo šorati
Ako si dobila drip onda to vise nije prirodni porod, tako da se ja ne cudim sto si na kraju uzela i epiduralnu.
ajd da malo elaboriram svoju situaciju...
krenula sam sa željom za prirodnim,
ali trudova skoro da nisam imala, a vodenjak je bio probušen, a mali se pokakao u plodnu vodu...
i zar sam trebala inzistirati da mi se trudovi prirodno pojačaju?
sigurno da bi se oni intenzivirali, ali kada?
meni je ipak ispred 100%prirode, zdravlje moje bebe. pa sam se složila i s dripom, a epica je nakon toga bila logičan izbor jer nisam luda pa da "uživam" u dripu i tresem se ko na struji, a mogu uživati u porodu (kao što i jesam).
Meni je drago da si ti svoj porod dozivjela kao savrsen, zaista mi je drago da nemas nikakvih trauma i nedoumica.
Ali imala si cijelu kaskadu intervencija:
probusen vodenjak
drip
epiduralna
...
sve to nije prirodni porod.
Mozda bi trebali razgovarati o tome kako je do toga doslo ako si htjela 100% prirodni porod i tako dogovorila sa osobljem ...
kako je onda doslo do toga da zelis prirodni porod a oni su ti probusili vodenjak?
Ranije je netko napisao da oni nakon mekonijske vode ne forsiraju porod vec dovrsavaju carskim, strah od tuzbe ako se ne varam ... ali tebi su ponudili drip ... itd.
Nemoj ovo molim te shvatiti kao napad na sebe, ali ovakvu kaskadu intervencija sam ja prosla u sasvim obicnoj bolnici nekoliko metara nize, gdje su mi odmah po prijemu rekli da zaboravim prirodni porod jer sto sam tu dosla?!
Zanima me ako se u iducoj trudnoci odlucim ici u PR jer tamo mogu dobiti ono sto zelim, a to je u MOM slucaju prirodni porod, da li ga stvarno mogu dobiti?