fritulica1 prvotno napisa
Bas mi je zanimljiva ova tema o neimanju djece, okolini i prihvacanju i smatram da se o njoj treba pricati i mogu reci da u potpunosti razumijem matrixx i podrzavam njenu odluku. Ipak, ova tema se sasvim odmakla od naslova “moji zdravstveni problemi nakon IVF-a” pa bi je mozda bilo dobro staviti u okvir nekog drugog topica ili promijeniti naslov pogotovo zato sto nismo sigurni u kojoj mjeri je kemijski sastav terapije koju uzimamo tijekom IVF-a ugrozio matrixx-ovo/ino zdravlje, a koliko je to bio sam stres zbog cjelokupne situacije. Matrixx je negdje gore napisala kako je svejedno radi li se o hormonima ili stresu. Ako vec govorimo o vaznosti potpune informacije u ovom nasem problemu, onda nije isto radi li se u ovom slucaju o eksplicitnim posljedicama hormonske terapije ili o kolapsu sistema kao posljedici akumuliranog stresa. Kad otvaramo teme ovog tipa na ovom PDF-u, smatram da trebamo biti konkretne.
Vjerujem da je svaki MPO postupak rizik jednakog omjera po kemijskom sastavu preparata koje unosimo u sebe i psihickog i fizickog stresa kojeg sam postupak svakoj od nas donosi...
Prema tome, tesko je to razdvojiti... :/
A teme bi mogle biti same za sebe i obje su vrlo interesantne..
A tema (koja mi zvuci kao svojevrstan “coming out” :) ) je odlicna i voljela bih da o njoj nastavimo pricati. :love: