viky malo sam blesava ko ovo vrijeme zadnje dane, sad skužih za test i betu, u prijašnjim postovima,možda da napraviš sutra betu onako radi sebe pa da se prestaneš mučiti s neizvesnosti.
Printable View
viky malo sam blesava ko ovo vrijeme zadnje dane, sad skužih za test i betu, u prijašnjim postovima,možda da napraviš sutra betu onako radi sebe pa da se prestaneš mučiti s neizvesnosti.
Pozdrav svim curama.Konacno se i ja javljam.Bili smo neki dan kod Dr.Vlastelica na kontroli s nalazom od kariograma.Na srecu je nalaz u redu.Dogovorili smo se da dodem u 11.mjesecu da mi napise koje tablete cu ovaj put uzimat,sad cemo probat prirodni pa da vidimo.Inace cu ici u prvom mjesecu slijedece godine,tako sam mu ja rekla,jer sredinom 11.mj idem kod mame u inozemstvo(mozda se tamo nesto desi :mrgreen: )koje tablete se uzimaju kad se ide na prirodni postupak?POZDRAV SVIMA!!!! :love:
Evo opet ja da malo dosađujem. MM su stigli nalazi briseva koje je radio jer je imao povišene leukocite u spermiogramu i evo fešte: udružile se klamidia i ureaplasme. Doktor opče prakse nazvao je moju soc.gin i ona nam je dala antibiotike. Ja sam u 5 mjesecu radila iste briseve i sve sterilno. Sada ni sama ne znam što da radim, tek sam bila na iui i ne želim sada riskirati, pa ču čekati do menzisa, ali 7 mjesec opet iui...a ne mogu vječno odgađati...Kakva su vaša iskustva? Koliko vremena bi se trebali paziti ako pijemo antibiotike? Uvijek me strah zbog onih 14 dana isčekivanja, da baš u tom trenutu ne ostanem u drugom stanju (malo vjerovatno, ali????) a ne znam kako bi antibiotici utjecali na sve skupa... :evil:
Ciao cure, samo da vam se kratko javim. Danas je mi je 16 dc i 5 dan nakon inseminacije i pijem 3 x na dan Dobroston tablete. Nikakve znakove do sada... U srpnju idem ponovo na inseminacija ako ove nema rezultata. Pitanje; jer treba za svaku inseminacije nova uputnica od ginekologa??? Docentica mi nije napisala kao preporuka, samo sve što mi treba kada u kolovozu budem isla za IVF.. tako da sad neznam :? Možda najbolje da nazovem..
Svima :*
greška :P IVF u listopadu
Pozdrav Ambra! Normalno je da nemaš još uvijek nikakve znakove jer je prerano za bilo što osječati. Za 7 mjesec ti ponovo treba uputnica (i za tebe i tvog M za spermiogram). Jesu te već upisali na listu za 7 mjesec ili? Ja sam bila u subotu u Rijeci i docentica mi je rekla da se upišem za srpanj i da će me primiti, ali kad sam danas nazvala sestre su rekle da nema više mjesta pa su me upisale tek za 9 mjesec. (u o8/09 ne rade-NITKO OD NJIH; ODJEL SE ZATVARA), i počinju raditi sa 01.09.2009. Čini
mi se da smo isti dan bile na inseminaciji, jer i meni je danas 6 dan!
Sretno u iščekivanju!!!
Ciao Gizmos, i ja sam to pomislila> da smo bile na isti dan za inseminaciju :love: . Znam da je rano nešto osječati :lol: , ali za sada ne mogu misliti na ništa drugo. Meni je docentica dala da pijem Dobraston. Piješ ih ti? Ja sam na listi za 7. mjesec (inseminacija) i za 10. mjesec (IVF) to sam još jednom kontrolirala u subotu, nekad se i pravim glupa samo da mi one još jednom provjere, jer naj gore je to čekanje ili kad dođe do neke greške. I tebi želim sve stretno i uspjeha.. :bye:
Ajmo Rijeka.Obradujte nas cure sa pozitivnim betama.
:love: :heart: :* :love: :heart: :* :love: :heart: :* :love: :heart: :* :love: :heart: :* :love: :heart: :* :love: :heart: :* :love: :*
Da poslje inseminacije mi uvijek kaže da pijem Dabroston! Pozdrav!!!
pozdrav svima,
imam jedno pitanje nevezano za inseminacije,
jer sam njih prošla 4 i ništa pa sad idemo dalje,
zanima me koliko se čeka da dobiješ termin za
konzultacije kod docentice Smiljan na kbc-u ri
nakon što pošalješ uputnicu?
Evo curke da vam se javim,od ß nista jedna velika 0.,tako da sve ispocetka,bila sam se naruciti za 9 mj.je sve krcato.Docent.dolazi 9.7,i onda moram ici dole se dogovoriti s njom,jer me Mira nije htjela upisati... :evil: Tako da cu biti na redu za 11 mj.posto je i 10 mj.vec do pola pun.Svima zelim puno srece u borbi, a curama koje cekaju ß zelim da bude velika.Velika :* svima.
Viky, žao mi je.... drži se :love:
Cao cure :bye:
Evo da se i ja malo javim.Ja sam kod dr.Vlašića,bili smo MM i ja pred 10-tak dana jer je MM ponovljeni spermiogram pokazao oligoastheno (prvi put je bio ok).Tako da smo odustali od inseminacije koja je trebala biti u 9.mj. i upisao nas je za 10.mj za IVF.Juhu!!! (ionako smatram da je inseminacija gubljenje vremena,možda griješim ali... :/ )
I tako,sad do 10.mj. trebamo napraviti sve pretrage i ako bude sve ok (a nadam se da hoće), krećemo u postupak!
Pusa svima
Ambra,sad sam skuzila da imamo isto sve-ja 80. sve ok.MM 70 oligoastheno :)
Viky,drži se i bit će bolje drugi put.Sve nas negdje čekaju naši bebači...
viky žao mi ,napuni ti lijepo baterije do 10-11 mj pa u nove pobjede, :heart:
Pozdrav, jogobela, i ja mislim da inseminacija nema puno smisla, ali nikad se nezna. Imam jos jednu inseminaciju u 7 mj., mala pauza pa idemo na pravu stvar :D u 10 mj. IVF. :bye: :love:
Meni logika nalaže da inseminacija ima smisla kad je sa ženom sve ok, a muškarac ima laganu oligospermiju, važno je samo pogoditi pravi termin...a o tome se u RI malo vodi računa. Čini mi se da se termini daju po smjenama doktora (ako taj dan doktor ne radi, napravit će ti inseminaciju 2 dana prije kad radi). To je glupo ali ja imam već dva fulana termina di mi je inseminacija napravljena dva dana prije ovulacije, a da bi ti spermiji preživjeli do onda potrebno je više uvjeta... tako da od svega toga ništa. Ja sad čekam menzis, a onda ču se zabaviti Chl.trac. i antibioticimi i pritom pauzirati 7. i 8. mjesec pa polako dalje ( u 9.mjesecu još jedna inseminacija i nadam se zadnja...
Ambra, čudi me da je tebe već upisala za IVF, ali valjda MM ipak ima malo bolji spermiogram od TM pa zato nama toliko forsira a meni je već dosta...želim dalje...
Sretno svima koji čekaju betu!!!
Viky :love: puno srece drugi put.
Ja jedva cekam 3.7.da vidimo kakva ce beta biti.
Gizmos, kad smo radili inseminaciju je spermiogram bio tako loš da je docentica rekla da nije za inseminaciju nego za ICSI metodu. Onda su me stavili na listu za 10 mj. ali ipak idem na inseminaciju u 7 mj., jer kao što sam vec rekla 'nikad se nezna'. Na forum čitam da su neke cure prirodno ostale trudne nakon neznam koliko puta IVF itd.. Mogu se zamislit da želiš dalje! Tako sam i ja već zadovoljna kada se barem nesto događa, makar inseminacija! Nekako mi je lijepo se nadati da se možda nešto deslio.
A da valjda je tako... Može mi netko objasnit kako se radi potpis ispod poruke, ja sam išla na profil i probala tamo, ali ne uspijeva mi...
evo upravo mi je uspijelo
Pa je,bitno je da se nešto događa...lijepo se je nadat da mozda ipak ovaj mjesec nećeš dobit mengu...Meni je sad paranoja da mi nešto od nalaza neće valjat,pa ako mi odgodi IVF u 10.mj. doć ću na red sljedeće godine :unsure: .Ali treba misliti pozitivno ~~~~~.
Jel smijemo tu vibrat?Ja ću zavibrat za Srki i veliku betu ~~~~~~~~~ :heart: ,i svima ostalima koji čekaju ~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart:
Jogobela...možeš mi napisati koje sve nalaze moraš napraviti za 10 mjesec za IVF? Ja imam već sve spremno u naprijed za slučaj da se docentina predomisli da mogu što prije u postupak, pa me čisto zanima da me još šta ne iznenadi. Ja sam napravila spolne hormone, hormone štitnjače, famozne briseve (fali mi urea i mykoplasma), HIV 1 i HIV 2, VDRL, TPHA, sve markere hepatitisa i to je to. Iste stvari je napravio i MM, osim štitnjače...Ima nešto da sam propustila?
Usput, kada očekuješ menzis? Meni reba doći 04.07.09. a obično je ko švicarski sat...
Cure,zelim vam puno srece :love:
GIZMOS,meni je Vlašić napisao da moram obaviti ove pretrage-CB (imam,ali napravit ću novi,friški,u 8.mj),Ureaplasma,Mycoplasma.
Hepatitis B i C,HIV (oba partnera).
I još mi je napisao da trebam obaviti IFCHL-nemam pojma šta je to???!! :? -jel zna netko?
Spolne hormone sam radila,ali moja dr. mi je naravno napisala krivu uputnicu pa sam ih umjesto 3. dan ciklusa,vadila 22.Dakle,kao da i nisam.A nije mi ni rekao da ih napravim ponovno na taj 3. dan.U biti kao da ih nisam ni radila...
Isto tako uopće mi nije rekao da vadim hormone štitnjače??
:/
Izgleda da sam ja nešto (štošta) propustila...
Mengu očekujem 20.7.,dan gore-dolje...
Evo ja sam nova na forumu tu ali smo prosli postupak na KBC Rijeka i nemam bas neka dobra iskustva svi pisete o doktorima a oni u cijeloj toj prici nisu uopce tako bitni kao gospođa koja radi u labaratoriju ,meni se nisu nitko od njih svidio i taj jedan postupak na kojem smo bili dobiveno je 15 stanica od kojih ta gđa.koja radi U LABOSU nije ni znala reci kakve su stanice a kamo da je nesto napravila od tih stanica ,kratka prica tog postupka je bila da su sve stanice bacene ,ja sam samo na sopana hormonima i to je bilo to.DR.Vlastelic je pricao prije postupka o nekakvom ICSI postupku koji je jedino indiciran za nas ,da oni rade i zamrzavanje u njihovom labaratoriju a na karju mi od toga NISMO NISTA DOBILI osim njihove lazi,po meni kada sam nakon postupka razgovarala sa biologicom mislim da je ona jako NESTRUCNA I NEZNA RADITI SVOJ POSAO,JEL BAREM BI TREBALA ZNATI KAKVE SU STANICE da bi mogla nesto sa njima napraviti.Ja sam bila bijesna,ali sto cu takav je zivot ,suprug i ja smo rekli da vise nebi isli tamo ni u ludilu tako mozda razmislite jel po meni nisu tamo probelem doktori kao gospođa u LABOSU koja nema pojma !!!!!!!!!
MALA MACA kao prvo bi sam te htjela pozdravit!Znam da si ogorcena jer ti nije uspijelo.Nama se isto desilo da se niti jedna js u drugom pokusaju nije oplodila.Bili smo jako razocarani plakala sam noc i dan,ali smo si rekli da cemo ici do kraja a to kod Dr.vlastelica jer mi je on uredu.Ja nemam novaca da idem privatno na postupak.Znam da je biologica najbitnija u ovom poslu ali ako nema strucnih doktora nebi ni jedna cura ostala trudna.Od kad sam se registrirala na forum mogu rec da sam opustenija jer uvijek mislis da si u tome sam na svijetu,ali kad citas price drugih znas da sve mi prolazimo iste muke,a uvjek se veselis kad bilokoja uspije ostat trudna( makar se ja veselim).Zato nemoj bit ljuta i razocarana treba ici na prijed takav je zivot!!!cure oprostite mozda ima gresaka u pisanju ali nisam iz hrvatske samo sam se tu udala,pa se nadam da mi necete zamjerit!LIJEP POZDRAV SVIMA! :*
Jutros napravila test.. i ništa, samo veeeeliki minus :cry: . Idemo dalje!
:*
mery0908 ja sam bila ogorcena ali sam srecom takav karakter da se brzo podignem na noge mislila sam pomoci nekome tko ima druge vizije i mogucnosti da ne gube tamo vrijeme,jel osobno ja u mom slucaju sam samo izgubila vrijeme i unistila malo organizam jel izlaganje hormonima nije jednostavna stvar,ali ako covijek nema druge opcije sve je uvjek OK !!!!!!!!
Isto ja sam mozda malo i prekriticna jel sam sama medicinske struke zapravo to su mi kolege pa vidim neke stvari sto drugi ne vide ali to je opet moj problem !!!!!!!!
zelim svima mnogo srece u daljnjim postupcima !!!!!!!!
pozdrav! Škicam vas stalno i gledam kako napredujete... :love:Citiraj:
jogobela prvotno napisa
IFCHL je imunofloroscencija na chlamidiju,tj. pretraga za klamidiju.
Puno :* svima.
Hvala Daisy!
Ja htjela malo proguglat da nađem šta je to i pokaže mi da nema nijednog pronađenog rezultata!Pa sam se prepala na šta on to mene šalje kad toga čak ni na netu nema! A kad ono klamidija...
Ambra baš mi je žao... :cry:
Ambra draga žao mi je što nije uspjelo iz prve ali sigurna sam da ćeš ponovo pokušati i uspjeti. :love:
pozdrav svim curama :bye:
Ambra žao mi ali bit će samo treba vjerovati,
MALA MACA dobrodošla žao mi je da je sve tako prošlo i što imaš tako loše iskustvo,nadam se da češ naći svoj put sretno!
Ambra drži se, sada si korak bliže (koliko god to izgledalo glupo)
Mala maca, žao mi je da ti je cijeli postupak propao. I ja sam sama sa sobom više puta odlučila da više nikad neću u KBC Rijeka, obuzme me ljutnja na sve i svih (sestre, doktore, nestručnost, žurbu, sav taj odnos bez odnosa...kao da si na traci...) Nakon ljutnje nastupa hlađenje ili buđenje i onda shvatim da zapravo o njima ovisim i da s njima imam malo a bez njih ništa, i opet im se vračam jer nemam gdje odnosno s čim.
Tako sam se u afektu zbog tuge i ljutnje na KBC Rijeka naručila u MB za IVF, ali sada me sve to opterečuje još više jer ne znam da li ču sakupiti dovoljno novaca do termina, i hoče li im poslje nove godine opet cijene ići gore itd...Sve me to ubija u pojam, i onda si uzimam ponovo rijeku kao moguču opciju od koje ne mogu pobjeći...
Što se tiče biologice (ne znam dal je to provjerena inf.,ali čula sam da je zaposlena nova biologica-možda je to baš ta, ali o tome če više znati cure koje su prošle više postupaka. Ja tu ženu nisam nikada ni vidjela, ali čujem da u zadnje vrijeme dosta njma propadaju jajne stanice i to nije dobro...
jogobela, nisi ništa propustila. Ja sam na internetu tražila koje je sve pretrage potrebno napraviti koddijagnosticiranja neplodnosti pa sam ražila od gin. da mi da uputnicu i za hormone štitnjače (koliko sam hvatila i oni igraju veliku ulogu u svemu, a i moja prijateljica je imala problema pa čisto da i to skinem sa liste) .Zapravo ja sam sve te nalze napravila samoinicijatino jer da se pita njih nebi još barem 2 godine ništa adila. Kad sam pitala docenticu za briseve i rekla joj da ih nisam nikaada radila ona je rekla da nije ni potrebno. Ja sam ih ipak napravila i sve je sterilno ali MM nije pa se moramo oboje lječiti. Nije dobro previše znati, ali neke stvari treba ipak ispitat sam i izričito inzistirat na uputnicama, jer vrijeme ide a doktorima se ne žuri...
cure ima kakvih novosti?
ima,ima moja beta 4728 :D :D :D :DCitiraj:
pak prvotno napisa
čestitke!!!!!!! Super!!!!!! :D :D :D :D :D
WOOOOW !!! :joggler:
Kolika beta :D :D
ma bravo !!! čestitam :joggler:
srki SUPER ČESRITAM! :sing: :dancingfever:
mislim čestitam