Super Nenaa, nisam nabavila. Čekala sam još tjedan dva da ti se javim.
Idem na pp.
Printable View
Super Nenaa, nisam nabavila. Čekala sam još tjedan dva da ti se javim.
Idem na pp.
a hebemu sto nisam vidila prije,neki sam dan ful bacila...:(
doduse,neznam kako bi vam poslala a da prezivi....:zbunj:
I ja stajem u red, drage moje. U Zagrebu sam, primopredaja, pošta, kakogod. Tnx!
Poklanjam par paketica Tibetanske gljive (kupila sam na portalu Sveta hrana),ali samo kome se da osobno doci na krizanje Selska -Ozaljska
Ajde, samo reci kad?
Hoces danas popodne/predvecer? Ja sam tamo za 10min (pa ti javi)
Ajmo na pp!
ima netko za pokloniti kefirnih zrnaca? moze na pp...
Kao sto rekoh imam dosta viska (jer se moje gljivice fino mnoze),ali morale bi vi doci k meni..
Ako bi mi netko htio poslati gljivu u Pulu???? Naravno ja bih platila poštarinu i što već treba!! Hvala puno
već sam rekla, dajem komu treba kad imam dovoljno kefirnih zrnaca, šaljem i poštom, ali tko se javi na forum prvi put, ne može po pravilima foruma primati privatnu poštu pa tako ni reći adresu. ne može vam se nitko javiti na pp jer treba imati određeni broj postova, nije do dobre volje. sorry.
(kljucic, poslala sam danas)
I ja bih zrnca ako imate viška :mrgreen:
Dali netko ima vodeni kefir,nekad davno sam imao pa bih htio opet piti ako netko ima...
Lp
Imam viska kefirnih zrnaca, saljem postom. Ako netko zeli, javite se na pp.
bavi li se netko proizvodnjom kombucha napitka?
Molila bih ukoliko netko ima kefir zrnaca za podijeliti (Zagreb)?
Ako se nisi vec dogovorila, imam ja,pa mi se javi na pp.
Pozz, mail: snjeska_25@net.hr
Sorry Snjeska tek sutra popodne dodem doma,pa ako se vec nisi dogovorila s nekom dobrom Rodom,racunaj tada na primopredaju na Tresnjevci..
Ako mi kefirna zrnca stoje s mljekom puna 24 sata- jel mogu bit mirna sto se tice ono malo alkohola sto proizvedu... Da mogu dati djetetu bez problema. Ja ga pijem al bas mi nekako kroz glavu prolazi da ja taj alkohol osjetim.. Umisljam?
Procitah negdje ovo:Alkohol, u tim
količinama koje sadrži kefir, podražuje apetit i
povoljno utiče na krvni i nervni sistem.
onda mi je N. dobro alkoholizirana....:))))
nekad mi ostanu i 48h a ne 24h....a maloj je cesto na meniju za veceru skupa sa purom ili nekim pahuljicama....
ja nisam nikad osjetila nikakav alkohol...:nope:
A zato se N onako ljulja i smjehulji :)
Ajd dobro. Nego, jel mogucnost da ima alkohola veca ako ostane duze ili krace od 24 h mlijeko sa zrncima?
Mi (klinci, MM i ja) pijemo kefir svaki dan. Što se alkohola tiče, ako procijediš kefir (nakon 24 sata) i ostaviš ga da zrije 1-2 dana, imat će više alkohola (stvarno ne znam o kojoj se količini radi) od onoga kojeg si nakon cijeđenja stavila u hladnjak. Međutim, kefir koji još "odstoji" na sobnoj temperaturi ima puno manje mliječnog šećera, laktoze pa je bolji onima koji žele smršavjeti, ali i onima kojima smeta laktoza (iako su fermentirani mliječni proizvodi i inače lakše probavljivi).
Da li se može u mlijeko iz mljekomata staviti žlica kupovnog kefira, pa da se dobije kefir, ili baš moraju biti ova zrnca o kojima pričate.:zbunj:
Ili je premala koncentracija da bi se od njega ukefirilo.
Al ipak mislim da ova gljiva nema veze s tibetanskom gljivom, to su krfirna zrnca i od toga se inace pravi kefir.
znaci ovo u ducanu nije vidilo pravog kefira? svasta :)
Achtung, achtung!
Svojoj kefirnoj gljivi tražim bračnu družicu u vidu kombushe a sve u nadi da će mi se doma razviti supermutanti koji će nam svima osigurati u najmanju ruku-besmrtnost 8-).
Šalu na stranu.... Imam kefirnu gljivu i rado bih od nekoga kombushu. Kad bi moglo kao razmjena-super. Potomak je izvrstan: šuti, radi kefir i množi se redovito. Porijeklo provjereno u 4 generacije, preci iz dobrih familija :mrgreen:. Zapadni dio Zg prednost.
Imam viska kefirnih zrnaca. Saljem postom, samo se javite na pp.
Ako se radi o tibetanskoj gljivi i ja bi trebala...očajno... molim da mi se javite na vitezirena@yahoo.com jer ne mogu poslati pp, zahvaljujem :)
imam ja, javi se na ljavica@hotmail.com