Uglavnom između pet do sedam dana, s tim da zadnji dani zaista budu mučenje za svih nas. Za njega koji se nesretan muči i pokušava kakit i nas koji mu ne možemo pomoći i slušamo ga kako jadan stenje i napinje se.
Printable View
Uglavnom između pet do sedam dana, s tim da zadnji dani zaista budu mučenje za svih nas. Za njega koji se nesretan muči i pokušava kakit i nas koji mu ne možemo pomoći i slušamo ga kako jadan stenje i napinje se.
Cure moj savjet vam je držite ih bez pelena onoliko često koliko možete preko dana.
samaritanka, čitala sam tvoje postove i trudim ga se držati bez pelene neko vrijeme i masirati, ali ne pomaže.
tinkili ja bi bila sretna da se i moj tako pokaki 5-7 dana samostalno....a vidjet ćemo :*
pa ajmo u analizu!!! jer ljudi razlicito shvacaju upute .-)
Koliko ga ddugo drzis bez pelena? 1 sat 2 sata 3 sata 6 sat?
Koje pelene koristis? Jednokratne ili platnene? Povezujes li siroko?
Okreces li ga za nogice naglavce kako je bioo u tvojoj utrobi?
Nosis li ga u marami ili nekoj nosiljci?
Prematas ga sa penisom prema dolje ili prema gore?
Ima li bodije na sebi ili ga oblacis u dvodjelno rublje?
haha držim ga nekoliko minuta golog :lol: koristim jednokratne pelene, široko ga previjam, nikako ga se ne usudim okrenuti naglavačke, imam maramu, ali ga još nisam nosala jer je jako malo budan tijekom dana, a podoji nam dugo traju (još smo nespretni pa ga ne mogu dojiti u marami), na penis se ne obazirem pa mislim da je prema dolje pošto tako stoji i oblačim ga u bodije. jesam pala na svim pitanjima?
dorotea bas si smjeh...
a sada sve napravi obrnuto od onog sto radis i onda se javi...
...znam da neces, ali eto rekla sam ti...
...on je jos mali tek ima 18 dana ako se ne varam...
...zasto siroko povijas? Imao je promjene na ultrazvuku na kukovima ili je to samo radi preventive...
...iskreno jadan njegov pimpek... ne moze se ni ispraviti da se popisa, a kakanje mu moze i zbog toga biti otezano...
:shock: :lol:Citiraj:
samaritanka prvotno napisa
Do ovog trika smo sami nadošli, naime bebo voli biti gol, voli vodu, voli kad ga se masira i dodiruje i onda ja na prvi znak stenjanja i napinjanja nosam svoje zlato do prematalice i tamo se mazimo, masiramo, držimo nogice i pomažemo ako ne ništa onda barem prducnut. Zadnjih 5-6 puta smo se tako uz asistenciju i pridržavanje nogica uspjeli i pokakiti. Previše ga ne mogu držati golog jer nam stan nije pretjerano topao (nema sunca) a bebo voli piškiti vrlo često ;)Citiraj:
Inače nama i nosanje u slingu - poza žabica pomaže.
samaritanka a zašto misliš da te neću poslušati? daj mi reci samo jel penis trebam stavljati prema gore? široko ga povijam jer su mi tako rekli.
Evo da podignem topic.
Luka ne kaka danas 8 dan.
Ovaj mjesec ja kakao 06.02., 11.02., 21.02. i 22.02. i do sada ništa.
Stalno ima vjetrove, ne napinje se prije prduckanja i ne vidim na njemu da ga nešto boli.Tih dana kada kaka - pokaka se bez večeg napora, malo stenje i to je to. Stolice su tada obilne i zlatno žute boje.
Znam i čitam da je normalno da 10-ak dana ili čak više nema stolicu, ali zanima me dali je isto tako normalno da stalno ima stolice u tako velikim razmacima ili samo povremeno?Isključivo je dojen od prvog dana.Porođajna težina je bila 4010 gr. a na kontroli s 3 mj je imao 7700 gr.Ped. mi je na toj kontroli preporučio toplomjer i čepič - ali nisam poslušala :roll: , pipao mu je trbuščić i rekao da nema zastoja, da vjerovatno ima lijena crijeva :?.
E da, pročitala sam sada da bi mu pimpača trebala dizati prema gore, kako da ga dižem, samo pimpača ili i jajčeka :? :/
Nadam se da će mi netko odgovoriti, unatoč svemu ipak me muči to ne kakanje :(
I mene muči nekakanje. Ja isključivo dojim i to BLIZANCE, sad su 2 mjeseca - dečko kaka svaki dan 2-3 puta, a cura je počela štrajkati - prvo je imala uredno stolicu iza svakog podoja, a s cca 6 tjedana starosti počela je kakati prvo svaka dva dana, da bi došlo na 7 dana...evo sad je isto 4 dan da ne kaka.
Mislim da to nema veze s onim što mama pojede jer ipak bi onda i moj dečko imao zatvor - ipak ih dojim istim mlijekom, to ovisi od djeteta do djeteta. I isto sam dobila savjete o kamilici i mliječnom šećeru, dala sam jednom i nije pomoglo, pa više ni ne dajem.
Masiram joj trbuh, čmar i vježbamo...ne znam više što...a isto se napreže i dok ima vjetrove.
Ja se moram pohvaliti :D :D :D Luka se danas pokakao. 10-ti dan. Napokon.
Eto, to mu je valjda normalno pa se neču više zabrinjavati (dajem mu 14 dana). Stvarno je to od djeteta do djeteta različito i njima izgleda normalno a mi pokušavamo sve i svašta umjesto da ih ostavimo na miru :lol: .
Dakle, jel granica 14 dana?
mislim da nema neke tocne granice
odnosno problematicno postaje kad bebi pocne smetati
Ja sam navela 14 dana zato kaj je to - koliko sam uspijela nači od mama na forumu nekakav ''rekord'' :mrgreen:
Da, zato pitam, i ja sam ranije pročitala da je to nekakav rekordCitiraj:
kahna prvotno napisa
:mrgreen:
Evo mene opet.
Dakle, L cicka i to puno i dajem mu od dohrane sve što može po tablici.
S tim da pojede skroooz malo.
Vode popije možda pola gutljaja za cijeli dan.
E sada mene zanima - dali je i dalje normalno da kaka svakih 7-10 dana.
Jer on i dalje tako kaka. Ništa ga ne muči, kad mu dođe kakanje obavi to za ćas i bez muke i kakica je i dalje kašasta (sa svim komadićima koje pojede u tih 10 dana :lol: ).
Lijepo molim savjete i iskustva :roll:
Ajoj Kahna a ja bas mislila kako cu kad L krene s nadohranom bit mirnija sto se kakice tice.
Ne znam ti odgovoriti mi imam tek 4mj i kakamo svakih 5, 6, 7, dana.
Bas smo nekakaci!! Ja mislim da je normalno jer mu je i dalje sisa glavna hrana.
Pozdrav..
Još jedan nekakač,uglavnom 3 do 4 dana.rodjen sa 3950g,sa nepuna 3 mjeseca imao 7250g,još malo pa će napuniti 4.Dojimo se uz do max 150ml adaptiranog koje nam nekada i ne treba.Neko je napisao da je pedijatrica rekla da kod dojenih beba stolica može biti svih oblika i boja.Kod nas je neka pastasta i nije uvijek ona zlatno žuta,tj.zelenkasta...stalno prducka i nimalo nije ugodno za čula kirisa.. :roll:
I mi smo imali problem sa ne-stolicom od otprilike isto 9 dana. :( sa negdje 2 i pol mjeseca, a isključivo dojim.
Ono što je bitno da znaš da li je dijete gladno pa zato nema stolice il ima zatvor.
Mi smo imali 5-6 mokrih pelena dnevno, pa sam znala da dovoljno jede.
Zvala sam pedijatricu i sestra mi preporučila da skuham kamilicu sa više šećera. Navečer sam mu dala jedno 30 ml i drugo jutro se pokakio odmah, i to ogromnu količinu, poput lave :mrgreen:
Piškimo i iznad prosjeka!A desi se i da češće kakamo nego ranije,mislim da nemamo razlog za brigu.
dojencadi nije dobro davati cajeve, procitaj ovdje:Citiraj:
pikapolonca prvotno napisa
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2382
sto se tice stolice, neka dojencad nemaju stolicu i do 2 tjedna, citiram:
Većina isključivo dojenih beba nakon 6. tjedna od rođenja naglo promijene broj pokakanih pelena: neke kakaju i više puta dnevno, neke jednom dnevno, a neke svaka tri dana ili čak i rjeđe. Kod nekih beba će proći i po dva tjedna dana bez stolice. Ovo stanje je normalno tako dugo dok beba dobro napreduje u težini, općenito izgleda dobro, a stolica koja se naknadno pojavi je uobičajene konzistencije i boje. Nikakvi postupci za nasilno stimuliranje pražnjenja crijeva nisu poželjni.
putnik stolica moze bit zelenkasta zato jer se dijete nasise onog prvog lakse probavljivog mlijeka i naguta zraka i kod brzog probavljanja stvara se plin i zelenkasta stolica koja izlazi zajedno sa zrakom kod prduckanja.
procitaj ovdje:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1899
i ovdje:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295
Kakanje pomaže i fizička aktivnost djeteta:
1. stavljanje na trbuh uz kontrolu,
2. uspravno držanje recimo u marami
3. postavljanje naglavačke; Recimo kao što to radi pedijatar kod prvih pregleda - preporučujem držanje za butine i okretanje naglavačke malo starijih beba jer ove skroz friške imaju paniku od toga, ako se iznenade. Dobro ih je staviti prvo na trbuh primiti za butine pa onda okrenuti tako da im se ručice zadnje odvoje od kreveta
4. dobra je i pozicija na trbuhu i to na jednoj ruci - letačka pozicija- pogotovo za novorođene.
Kad počnu raditi grimase i startaju s kakanjem slobodno ih podignite i olabavite pelenu. Kod dječaka im se kod kakanja uspravlja penis pa ako je usko bude neugodno, skladištite penis prema gore iako riskiarte upišavanje baš radi lakšeg pišanja i kakanja. Treba im napraviti mjesto kod čmara da feces imamjesta kad izađe jer onda lakše izlazi, pogotovo pastozan odstajali feces.
Oni koji su na adaptiranom imaju još tvrđu stolicu pa je to za njih posebno važno.
Da se nadovežem ovdje.
Više nema problema sa stolicom smajlikojikucaudrvo.
počeli smo sa dohranom i kaka svaki do svaki drugi dan.
Mući me to što kad skužim da će kakati - pokušala sam ga par puta podići i skinuti pelenu da mu olakšam, ali onda ga prekinem i ne želi više kakati :(
Ima tko kakav savjet, kako da mu pomognem a da ga ne prekidam?
Kahna ako imaš brze i energične pokrete pri pomaganju onda za njih to znači alarm...panika i sfinkter se stisne što je skroz prirodno. Međutim ako si smirena i olabaviš mu pelenu bez žurbe onda će to on shvatiti kao pomoć. Bitno je i u kojoj poziciji je navikao kakati. To se mjenja s obzirom na njegov razvoj motorike. Gdje je sad u motorici puzi, može li stajatu uz pridržavanje ili bez?
Puza i stoji super.
Već hoda uz namještaj.
I u zadnje vrijeme kakanje obavlja stoječki. Primi se za nešto i tiska.
Jedino što mu uspijem napraviti je malo odvući pelenu od guze da ima mjesta.
Nadam se da mu tako barem malo pomognem :/
Nekada kaka na sjedećki :? , ne znam kako uopće uspije :( ,
ali ako ga podignem - gotova stvar.
kahna, mi smo imali slican problem i to smo rijesili uvodjenjem kahlice u upotrebu. Jos uvijek mu redovno stavljamo pelene, medjutim, on svaki put kaka u kahlicu. CIm vidim da se lagano napreye i daje mi "neverbalne signale", lagano mu skinem pelenu i stavim ga na tutu. Vec je uhvatio svoj ritam i jednostavno vise ne zeli kakati u pelenu. Ja mu nudim kahlicu poslije budjenja ujutro, i svakog dnevnog spavanja, kao i nakon jela.Citiraj:
kahna prvotno napisa
super, brzo ćete vi iz pelena :)Citiraj:
Livada prvotno napisa
Kahna ovo što Livada govori za kahlicu je također dobra ideja. Pokušaj imati jednu u sobi gdje najčešće boravi i jednu pored wc-a. Vodi ga sa sobom kad ti ideš u wc, ako to več ne radiš.
Probat ću sa kahlicom. Trenutno smo na otpuštanju pelene, kad ga čujem da tiska. Nikako da skužim nekaj prije :oops:Citiraj:
Hajde pliz pojasni mi ovo boldano, vodim ga sa sobom jer nemam di drugdje, pa je uvijek uz mene.
Što trebam u toj situaciji ? :)
I hvala :*
Objašnjavaj što radiš za početak i pokazuj da skidaš hlače i gaće da bi provela što radiš. Kad tiskaš javljaj se akustički da te čuje. Od njega na početku ne očekuj ništa, ali objašnjavaj.
Evo i nas!Isključivo dojim,bebek ima 2 i pol mjeseca,od rođenja je dobio dvije kile,rođen 5200g,sad smo na 7150g.Kaka jedanput tjedno,često prducka,i ono što mene zanima stolica je vodenasta,i obilna!
Jel to normalno?
Lupko kakvo mu je opce stanje? jel zadovoljna ili nervozna beba? ako nema nikakvih drugih simptoma nego jedino ima rijetko stolicu tad se ne trebas brinuti
Evo da vam se javim s našim iskustvom nekakanja i da vas malo utješim.
Maleni nije kako 15 dana,a rekord mu je bio 22 dana.Nečete vjerovat,svašta su mi govorili,pa čak da možda ima hipotireozu,jer je to navodno jedan od simptoma.
Naime,tako smo se mučili do nedavno,kad sam ja počela jesti smokve i sad maleni več 15 dana kaka lijepo svaki dan po 3-4 puta.
Ima 4 mjeseca i cijeli je zadovoljan.
Uglavnom neka vas ne brine nekakanje,probajte jedino pomoći masažom,i vašom prehranom.
Bitno je samo da dijete lijepo napreduje.
pozdrav
Što se ostalog tiče beba za poželjeti,ljepo spava,nije cencav,javi se samo kad je gladan,i jako pospan.Citiraj:
anjica prvotno napisa
Nama je "rekord" nekakanja bio 10 dana kad je bio isključivo na cici. Od kad smo počeli s dohranom kaka svakih 2-3 dana (bilo je i 5 :( ).
E sad - ja sam se nadala da će dohrana izregulirati pražnjenje crijeva (iako, tek je prije par dana dobro prihvatio dohranu), ali još nismo to postigli. Da li će uvođenje drugog obroka (sad razmišljam o tome jer je konačno malo bolje prihvatio jedan obrok dohrane) pomoći? Da li to ovisi o količini dohrane ili nešto drugo? Kahna, kad se vama sve dobro izreguliralo?
ivorka - razočarat ću te. NIJE.
Luka i dalje kaka svaki treći dan i točan je ko urica.
Zna se dogoditi da kaka dva dana za redom, ali to je rijetkost.
Ne buni se, ne smeta ga, obavi to brzo i lagano i nije tvrdo.
Tak da se uopće ne zabrinjavam.
Ipak ima samo 2 obroka dohrane (i to količinski max 1 dcl) i sve ostalo cica, cica i cica.
Valjda je to onda ok (nije mi nitko odgovorio drugačije) :/
Znači - oni jednostavno imaju takav ritam kakanja. :)
Pa valjda je to ok. Neću se ni ja dalje brinuti - dok je on dobre volje i dok dobro napreduje. ;)
hm... svi govore o bebama nakon 6 tjedana (odnosno o nekakanju tih beba), ali što kad beba od 3 tjedna ima kakicu svaki dan, pa 2-3 dana preskoči, pa onda opet par dana redovno... čak se dogodi i 2 puta dnevno...
zbunjena sam, moja mala mi izgleda ok i zadovoljno, ali ne kaka redovno
piški non-stop i svaka nam je pelena mokra 5-8 dnevno...
prvi klinjo mi nije sisao (odvojili ga od mene, bočice, bla bla...) i sad sam konačno sretna što dojim, ali sam stalno u nekom strahu, da je gladna, da joj nije dosta, pa onda zašto je stalno baš na siki, pa brzo zaspi dok sisa, pa ne zaspi brzo (da li joj nije dosta)... ma užas.... znam da će se sve to izregulirati, ali ja ću dobiti slom živaca do tada :(
Jenz, moj Andrija nije kako svaki dan niti do 6 tjedana života, znao je i svaki 3. dan kakati, a dobio je prvi mjesec 1700g, drugi 1100g, i sve dalje otpriike tako do 6 mj. života. Ako ti dijete izgleda ok i zadovoljno, ne brini :love: