Mislim da se ne trebaš brinut. Nisi jela sirovi steak. A i piletina je i inače ok meso, jer nije crveno i malo pečeno uništit će neke bakterije.
Printable View
Mislim da se ne trebaš brinut. Nisi jela sirovi steak. A i piletina je i inače ok meso, jer nije crveno i malo pečeno uništit će neke bakterije.
hvala vam :*
je, bilo je zamrznuto prije.
Ne mogu naći sličniju temu pa moram pitat ovdje: jesu li parfemi opasni (prolaze kroz kožu ta ulja i alkohol)? Danas sam testirala parfem (na ruci) koji sam išla uzet za poklon mami.
Nisu. Nisu dobre kreme s glikolnim i kojekakvim kiselinama, retinolom, mazalice za samotamnjenje i sl. Parfem ima kemikalija, ali se našprica na jako maloj površini kože (u odnosu na cijelo tijelo), tak da je sve ok. Štetio bi kad bi ga stalno inhalirala.
Ja se tek sada mogu špricati. Do prošli tjedan bih se ugušila od parfema i svi su mi imali teški smrad. Našpricam ga na maramu/šal i eventualno malkice na vrat. Al to je jednom tjedno kad izađem iz kuće.
Sta mislite o cedeviti? Ja ju bas volim popit, osvjezi i digne energiju.. trudim se ne pretjerat jer sam cula da nije toliko ovako "stetna" kolko je zbog secera...
Ja ju pijem inace, u zadnje vrijeme nesto rjede jer mi bas i nije da me trazi, al ja u nju uvijek dodam jos secer jer mi je gorka sama po sebi.
Inace ja zudim za cajem od komoraca, a neznam dal se smije il nesmije, negdje nalazim da se ne smije, a drugdje da se smije..
Da li je netko jeo goji bobice u trudnoći, mislim na dnevnoj bazi a ne povremeno? Čitam da se ne preporuča zbog betaina koji može djelovati abortivno, a s druge strane nailazim na lijek betain za koji je dokazano da nije utjecao na trudnoću žena koje su ga morale uzimati u trudnoći. Malo bzvz. Imate iskustva?
Muma, ja ne bih
na tvom mjestu bih nadomjestila nečim drugim
a što se cedevite tiče, umjesto nje cijedite limune, naranče... dodajte malo meda ako želite zasladiti
Odustala. Malo mi jest žao, ali neću se zezati. Ima i drugih vrijednih izvora vitamina, minerala etc.
Jao Muma pa sad tek vidim da si trudna! :zaljubljen: :zaljubljen: :zaljubljen: Čestitam!
Curke, imam jedno pitanje koje me muci vec neko vrijeme, ali nikako da pitam.
Brinu me suhomesnati proizvodi u trudnoci. Nisam neki veliki ljubitelj salama, ali znam pojesti na poslu sendvic s prsutom ili zimskom na primjer. I negdje citam da je to skroz zabranjeno, negdje da je u redu, negdje da se moze povremeno i sad mi nije jasno sto je od svega istina. Razmisljala sam da pitam ginekologicu, ali pregled mi je tek 20.3.
Sto je vama receno? Jedete li tu i tamo koji komad neke salame?
Svaki dan. I hrenovke. Pastetu recimo nisam jos ni jednom...
Meni je vrlo lako zakljuciti sto se ne smije jesti u trudnoci: sve sto mi se najvise jede. :D
Sirovo meso (tartar biftek, biftek opcenito ako je krvav, kako ja volim)
Sushi
Pljesnivi sirevi
Sushi (faliiii)
Svjeza kupus-salata
.
.
.
No, s druge strane, ubi me zgaravica sto god da uzmem u usta, tako da mi se cini da uskoro necu moci nista jesti osim ako ne provedem ostatak trudnoce u uspravnom polozaju. :lol:
Smijes jesti salame koje su kuhane (recimo, sunka). Ne smijes ono sto je samo dimljeno (prsut, spek, kulen, cajna).
Ja sam znala jesti spek i kulen (dok me nije pekla zgaraviva) tako da sam stavila u zamrzivac na 4 dana. To ubije sve bakterije. Procitala sam na nekoj australskoj stranici koja se bavi javnim zdravstvom.
Losos ne smijes dimljeni, ali ga smijes jesti ak je skuhan u umaku.
Pastetu smijes, ali onu koja u ducanu nije u frizideru jer je sterilizirana (ova u frizideru nije).
Voce i povrce moras jako dobro prati.
Trend je ovakav - Ameri su jako strogi, svega zivoga se boje (npr. nikakve rezane salame, ni one kuhane, nista iz gastroa u ducanu jer tko zna koliko je bakterija palo na pecenoh piceka i sl. ), drugi su malo blazi. Zavisi od koga je neka nasa web stranica prepisala clanak.
Ima trudnica koje mogu jesti hranu s poda i nis im nece biti, al ne mislim igrat rulet s trudnocom, pa sam se ja pridrzavala ovoga.
vala, zasto se ne smije jesti sirovo zelje?
kupus svjezi zbog listerije... to sam citala... ja sam ga jela jednom..
Sadie, kupus je nemoguce kvalitetno oprati, za razliku od ostalih salata i time postoji veca opasnost od listerije.
Pretjerujem sa šećerom. Grize me savjest i zbog litre Schweppesa od naranče koji sam nekidan strusila. Nemam nikakve kontrole nad sobom.
zutaminuta, skroz znam kako se osjecas. I ja mislim da bih trebala smanjiti secer, a jednostavno kao sto kazes ne mogu. Pojela danas dvije kugle sladoleda, sad popila casu soka od limete i jos si stavila cetiri zlice sladoleda u salicu. Da ne spominjem kolace i ostalo slatko :( A na sokove sam posebno slaba.
Zašto? Ako nemate problema s dijabetesom i kilama... ili su to stvarno ogromne količine.
Kila sladoleda danas, i da, oko 18 kg sam dobila.
A onda :-( morat ćeš smanjiti.
Ja sam na +6 u 31.tjednu, tako da nemam problema s kilazom, a niti s dijabetesom. Samo sto me nekako brine bih li trebala odreci se tog slatkog jer nije zdravo.
Uzivaj. Nije da se davis u slatkom. Ak nemas zdravstvenih problema uzivaj u svemu umjereno.
ja ovu trudnocu uopce nema napadaje slatkog...tu i tamo koji slatkac ili koju cokoladicu...
ali imam napadaje voca (sto inace rijetko konzumiram)...svaki dan mi se jede nesto drugo...i luda sam za fantom...trudim se popiti max 2-3manje casice dnevno ponekad ni jednu...ali me i dalje pere savjest...znam imati 2l po tjedan i pol pa se tjesim da nije tako strasno...
danas si muz nakon dugo vremena otvorio pivo...meni je tolikoooo to mirisalo dosla mi tolika zelja (jos uvjek me drzi) ali rekla sam "ne nema sanse"...
Ja sam imala napadaje ... hrane. Bilo kakve, samo da je jestivo. I pivo mi je "mirišalo".
Meni cigarete mirisu ko nikad u zivotu... znam sanjat da pusim i u snu se grdit... sad je 10mj kak sam prestala i nije da imam zelju zapalit, cak dapace ta pomisao mi se gadi, ali kad netko pored mene zapali dodje mi da duboko udisem
mene zove slatko u ovoj trudnoći ipak. i to sad pred kraj
a i piva :)
povremeno uzmemo pizzu i tada ukradem od mm-a 3 gutljaja s takvim guštom da me skoro savjest peče
Kraševe napolitanke, one obične, su mi užasno sjele. Jučer žgaravica i bolni zubi, sada opet bolni zubi i čekam na žgaravicu. To više ne kupujem.
Zapravo je puno veci problem to sto bebe nemaju enzim koji moze preraditi alkohol pa je za njih alkohol cisti otrov. Ako pijete u trudnoci ili dojite. Ja se iskreno nebih igrala sa time.
Na jednoj američkoj stranici pročitala sam odgovor na pitanje je li pivo dobro za mlijeko. Piše da nema dokaza da alkohol pozivitno utječe na proizvodnju mlijeka. Drugim riječima - to je alkohol.
Za mlijeko je dobro piti puno tekućine, a ovo o pijenju piva (i mlijeka) je totalni mit iz starih vremena. Ja sam se nalijevala vodom i čajem (bolničkim, jedinim koji mi je fin), stvarno sam bila žedna. I funkcioniralo je.
Kakav je to bolnički čaj?
Ne znam. Stave različite filtere. Nemrem smislit čajeve, al bolnički mi je ko ledeni po okusu, samo što je topal. U Petrovoj na odjelu carica (porod carskim) stalno smo dobivali taj čaj.
A ananas? U prvoj trudnoci su mi govorili da ga ne jedem jer on otvara.
I pred kraj trudnoce izbaciti citruse ,agrume...narance i limune.zbog dojenja.
Ma joj cure shvatile ste me preozbiljno...
ja to vise ovak rekla...
Dojila sam dvije cure stariju do 2.5god mladu do 4god.i stvarno mogu nabrojati na prste jedne ruke koliko sam alkohola popila tj.pod alkohol se racuna samo piva jer nista drugo mi nije fino...
U merkuru koriste caj od sipka i kamilice. Nabavljaju na kante pravi caj ! Bas pravi sipak i cvijetove